Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding heeft een onregelmatige baan. Het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten dient 24 uur per dag beveiligd te worden en deze Onderofficier speelt hierin een belangrijke rol. De functie vereist enige representativiteit van de Onderofficier, zowel tijdens het werk als daarbuiten. De Onderofficier mag geen strafblad, verkeerde vrienden, losse tong, financiële problemen of een verslaving hebben.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Onderofficier werkzaam worden op een verkeerstoren van een luchtmachtbasis of bij het Air Operations and Control Station (AOCS).

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtverkeersleiding op een verkeerstoren beslaan het controleren van een binnenkomende en uitgaande vluchten binnen het toegewezen gebied. De Luchtverkeersleiding op het AOCS verleend radarsteun aan alle vliegtuigen van of naar een militaire basis of verwerkt vluchtgegevens van alle vluchten in het Nederlandse luchtruim.

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtgevechtsleiding bestaan uit het opstellen van een actueel luchtbeeld, het uitwisselen van deze beelden met bondgenoten en de verspreiding en verwerking van alle inkomende informatie.

De Onderofficier geeft tijdens zijn werkzaamheden leiding aan enkele ondergeschikten, terwijl hij zelf wordt aangestuurd door een Officier of hogere Onderofficier. De Onderofficier dient in staat te zijn de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, de ondergeschikten de benodigde kennis over het materieel en procedures bij te brengen en een goede werksfeer binnen het team te creeëren.

Als militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden op internationale oefeningen of missies.

Wil je werken als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

Werk je al als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Officier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding
 • Vlieger
 • Onderofficier
 • Ondergeschikte Manschappen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wat verdient een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding zal na aanvang van de opleiding direct loon gaan verdienen. In het begin van de opleiding heeft de Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon, dat ligt tussen €1197 en €2866, wordt rekening gehouden met werkervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding een studie of opleiding te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? 

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is het mogelijk om na afronding van de dienstperiode door te groeien naar hogere functies. Hierbij moet wel voldaan worden aan de gestelde instroomeisen (De opleidingen worden betaald door de Luchtmacht). Tevens is het mogelijk om een andere functie te gaan bekleden op hetzelfde niveau, indien er plaats en belangstelling voor is.

Buiten de Krijgsmacht kan de voormalig Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding werkzaam worden binnen de burgerluchtvaart, bij overheidsfuncties of bij het bedrijfleven. Deze functies zijn afhankelijk van de genoten vooropleidingen.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog enkele vacatures voor de Onderofficieren open staan.

Baankans Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Opleidingen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Hoe word je een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? 

Er zijn twee mogelijkheden om werkzaam te worden als Onderofficier Luchtverkeersleiding of Luchtgevechtsleiding bij de Koninklijke Luchtmacht. Enerzijds is er de mogelijkheid om Korporaal te worden, anderzijds om als 'hogere' Onderofficier dienst te nemen.

Om Korporaal te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma (met de vakken Engels en Nederlands, of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 3). De toekomstige Korporaal mag maximaal 26 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding.

Om Onderofficier te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Ook hier moeten Engels en Nederlands (of Nederlands als tweede taal op niveau 3) zijn behaald. De Onderofficier mag maximaal 29 jaar oud zijn bij intreding.

Beiden zullen een fysieke, medische en psychische keuring moeten doorlopen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Meer opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Weet je nog niet of je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Met wie werkt een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding samen? 

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding zal in contact komen met F-16 vliegers. Deze contacten zullen bestaan uit het begeleidend of adviserend zijn bij de te gebruiken route en wapensystemen bij eventuele gevechten. Tevens bestaat er onderling (tussen de Onderofficieren Luchtgevechtsleiding) contact. Hier zou het advies of samenwerking kunnen zijn. De Onderofficier wordt ondersteund door de Korporaal en de Soldaat bij de uitvoering van de opdrachten van Leidinggevende Officieren.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding zal niet alleen in contact komen met F-16 Vliegers, maar ook met piloten van andere toestellen. Dit contact zal ondersteunend en controlerend zijn.  Net zoals bij de Luchtgevechtsleiding wordt er samengewerkt met collega's, stuurt men ondergeschikten aan en voert men opdrachten uit van Officieren.

De Luchtverkeersleiding kan in contact komen met piloten van toestellen binnen het toegewezen gebied die daar niet thuis horen. Verder is er geen sprake van externe contacten.


 • Officier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding
 • Vlieger
 • Onderofficier
 • Ondergeschikte Manschappen
Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Organisaties waar een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Met dit onderdeel dient deelgenomen te worden aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding wordt geplaatst bij een vliegbasis van de Luchtmacht op een verkeerstoren, door heel Nederland te vinden, of bij het Air Operations Station in Nieuw Milligen.

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding wordt geplaatst bij het  710e Squadron van het Air Operations Station in Nieuw Milligen.  

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig? 

De Onderofficier Luchtverkeersleiding en Onderofficier Luchtgevechtsleiding heeft een zorgzame, loyale, betrouwbare en verantwoordelijke houding. Hij is een echte teamspeler die zich verbonden kan voelen met een gemeenschappelijk doel of hogere zaak (Loyalist). Ook is hij een  zelverzekerde, optimistische, energieke en gedreven persoonlijkheid met een praktische instelling (Succesvolle werker). Deze persoonlijkheidskenmerken worden door de meeste toekomstige werkgevers gewaardeerd.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar