Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding wordt.Wat is een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

De Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding heeft een onregelmatige baan. Het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten dient 24 uur per dag beveiligd te worden en deze Onderofficier speelt hierin een belangrijke rol. De functie vereist enige representativiteit van de Onderofficier, zowel tijdens het werk als daarbuiten. De Onderofficier mag geen strafblad, verkeerde vrienden, losse tong, financiële problemen of een verslaving hebben.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Onderofficier werkzaam worden op een verkeerstoren van een luchtmachtbasis of bij het Air Operations and Control Station (AOCS).

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtverkeersleiding op een verkeerstoren beslaan het controleren van een binnenkomende en uitgaande vluchten binnen het toegewezen gebied. De Luchtverkeersleiding op het AOCS verleend radarsteun aan alle vliegtuigen van of naar een militaire basis of verwerkt vluchtgegevens van alle vluchten in het Nederlandse luchtruim.

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtgevechtsleiding bestaan uit het opstellen van een actueel luchtbeeld, het uitwisselen van deze beelden met bondgenoten en de verspreiding en verwerking van alle inkomende informatie.

De Onderofficier geeft tijdens zijn werkzaamheden leiding aan enkele ondergeschikten, terwijl hij zelf wordt aangestuurd door een Officier of hogere Onderofficier. De Onderofficier dient in staat te zijn de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, de ondergeschikten de benodigde kennis over het materieel en procedures bij te brengen en een goede werksfeer binnen het team te creeëren.

Als militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden op internationale oefeningen of missies.

Past het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Onderofficier Luchtverkeersleiding, Onderofficier Luchtgevechtsleiding


Vacatures Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding vacatures

Vacature Onderofficier Luchtgevechtsleiding(MBO3/ 4)
Ministerie van Defensie
Dit ga je doen Heb jij een afgeronde MBO 3- of 4-opleiding? En lijkt het je leuk om in een hecht team belangrijke zaken in de lucht in goede banen …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wat verdient een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding zal na aanvang van de opleiding direct loon gaan verdienen. In het begin van de opleiding heeft de Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon, dat ligt tussen €1197 en €2866, wordt rekening gehouden met werkervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding een studie of opleiding te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Opleidingen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wil je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Hoe word je een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? 

Er zijn twee mogelijkheden om werkzaam te worden als Onderofficier Luchtverkeersleiding of Luchtgevechtsleiding bij de Koninklijke Luchtmacht. Enerzijds is er de mogelijkheid om Korporaal te worden, anderzijds om als 'hogere' Onderofficier dienst te nemen.

Om Korporaal te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma (met de vakken Engels en Nederlands, of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 3). De toekomstige Korporaal mag maximaal 26 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding.

Om Onderofficier te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Ook hier moeten Engels en Nederlands (of Nederlands als tweede taal op niveau 3) zijn behaald. De Onderofficier mag maximaal 29 jaar oud zijn bij intreding.

Beiden zullen een fysieke, medische en psychische keuring moeten doorlopen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Omscholen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Als je je wilt omscholen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Als je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?


Competenties en Vaardigheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Welke competenties heeft een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig?

Een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

 • Methodisch werken
 • Vasthoudendheid
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Zelfmanagement
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig? 

De Onderofficier Luchtverkeersleiding en Onderofficier Luchtgevechtsleiding heeft een zorgzame, loyale, betrouwbare en verantwoordelijke houding. Hij is een echte teamspeler die zich verbonden kan voelen met een gemeenschappelijk doel of hogere zaak (Loyalist). Ook is hij een  zelverzekerde, optimistische, energieke en gedreven persoonlijkheid met een praktische instelling (Succesvolle werker). Deze persoonlijkheidskenmerken worden door de meeste toekomstige werkgevers gewaardeerd.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Eigenschappen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

 • Trouw
 • Integriteit
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wat zijn de baankansen voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is het mogelijk om na afronding van de dienstperiode door te groeien naar hogere functies. Hierbij moet wel voldaan worden aan de gestelde instroomeisen (De opleidingen worden betaald door de Luchtmacht). Tevens is het mogelijk om een andere functie te gaan bekleden op hetzelfde niveau, indien er plaats en belangstelling voor is.

Buiten de Krijgsmacht kan de voormalig Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding werkzaam worden binnen de burgerluchtvaart, bij overheidsfuncties of bij het bedrijfleven. Deze functies zijn afhankelijk van de genoten vooropleidingen.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog enkele vacatures voor de Onderofficieren open staan.

De actuele kans op werk voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De kans op werk voor het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Je kunt als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is onderdeel van de beroepsfamilie Onderofficieren luchtmacht. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Mogelijke specialisaties voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

sergeant techniek luchtmacht sergeant der 1e klasse techniek luchtmacht sergeant-majoor techniek luchtmacht adjudant-onderofficier techniek luchtmacht sergeant horeca, logistiek en transport luchtmacht sergeant der 1e klasse horeca, logistiek en transport luchtmacht sergeant-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht adjudant-onderofficier horeca, logistiek en transport luchtmacht hofmeester luchtmacht sergeant bewaking luchtmacht
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Onderofficier koninklijke landmacht sergeant/wachtmeester der 1e klasse landmacht hofmeester landmacht sergeant-majoor/opperwachtmeester landmacht adjudant-onderofficier landmacht sergeant/wachtmeester landmacht Onderofficier Cavalerie Landmacht Onderofficier Infanterie Landmacht Onderofficier Artillerie Landmacht Onderofficier Genie Landmacht
Geneeskundig Onderofficier Specialistisch Onderofficier Onderofficier Verbindingen Wachtmeester koninklijke marechaussee wachtmeester 1e klasse marechaussee opperwachtmeester marechaussee adjudant-onderofficier marechaussee Onderofficier logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) koninklijke marine korporaal logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine sergeant logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine sergeant-majoor logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine Onderofficier logistieke dienst administratie (lda) koninklijke marine korporaal logistieke dienst administratie (lda) marine sergeant logistieke dienst administratie (lda) marine sergeant-majoor logistieke dienst administratie (lda) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst administratie (lda) marine Onderofficier technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) koninklijke marine sergeant-majoor technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine korporaal technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine sergeant technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine adjudant-onderofficier technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine Onderofficier technische dienst werktuigtechniek (tdw) koninklijke marine korporaal technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine sergeant technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine sergeant-majoor technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine adjudant-onderofficier technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine Onderofficier wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) koninklijke marine korporaal wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine sergeant wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine sergeant-majoor wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine adjudant-onderofficier wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine Onderofficier wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) koninklijke marine sergeant-majoor wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine korporaal wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine sergeant wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine adjudant-onderofficier wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine Onderofficier technische dienst elektrotechniek (tde) koninklijke marine sergeant technische dienst elektrotechniek (tde) marine sergeant-majoor technische dienst elektrotechniek (tde) marine adjudant-onderofficier technische dienst elektrotechniek (tde) marine korporaal technische dienst elektrotechniek (tde) marine Onderofficier logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) koninklijke marine korporaal logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine sergeant logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine sergeant-majoor logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine Onderofficier logistieke dienst verzorging (ldv) koninklijke marine sergeant-majoor logistieke dienst verzorging (ldv) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst verzorging (ldv) marine hofmeester marine korporaal logistieke dienst verzorging (ldv) marine sergeant logistieke dienst verzorging (ldv) marine Onderofficier bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) koninklijke marine sergeant bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine sergeant-majoor bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine adjudant-onderofficier bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine korporaal bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine Onderofficier operationele dienst algemeen (odalg) koninklijke marine korporaal operationele dienst algemeen (odalg) marine sergeant operationele dienst algemeen (odalg) marine sergeant-majoor operationele dienst algemeen (odalg) marine adjudant-onderofficier operationele dienst algemeen (odalg) marine Onderofficier der Mariniers Onderofficier operationele dienst verbindingen (odvb) koninklijke marine korporaal operationele dienst verbindingen (odvb) marine sergeant operationele dienst verbindingen (odvb) marine sergeant-majoor operationele dienst verbindingen (odvb) marine adjudant-onderofficier operationele dienst verbindingen (odvb) marine
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding meestal werkt.

Waar werkt een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Met dit onderdeel dient deelgenomen te worden aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding wordt geplaatst bij een vliegbasis van de Luchtmacht op een verkeerstoren, door heel Nederland te vinden, of bij het Air Operations Station in Nieuw Milligen.

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding wordt geplaatst bij het  710e Squadron van het Air Operations Station in Nieuw Milligen.  

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Met wie werkt een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding samen? 

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding zal in contact komen met F-16 vliegers. Deze contacten zullen bestaan uit het begeleidend of adviserend zijn bij de te gebruiken route en wapensystemen bij eventuele gevechten. Tevens bestaat er onderling (tussen de Onderofficieren Luchtgevechtsleiding) contact. Hier zou het advies of samenwerking kunnen zijn. De Onderofficier wordt ondersteund door de Korporaal en de Soldaat bij de uitvoering van de opdrachten van Leidinggevende Officieren.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding zal niet alleen in contact komen met F-16 Vliegers, maar ook met piloten van andere toestellen. Dit contact zal ondersteunend en controlerend zijn.  Net zoals bij de Luchtgevechtsleiding wordt er samengewerkt met collega's, stuurt men ondergeschikten aan en voert men opdrachten uit van Officieren.

De Luchtverkeersleiding kan in contact komen met piloten van toestellen binnen het toegewezen gebied die daar niet thuis horen. Verder is er geen sprake van externe contacten.


 • Officier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding
 • Vlieger
 • Onderofficier
 • Ondergeschikte Manschappen
Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Interview met een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

De beroepen die verwant zijn aan Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn:
Luchtverkeersleider
Salaris: €2208 tot €10000
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep luchtverkeersleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je luchtverkeersleider wordt.
Officier Luchtgevechtsleiding
Salaris: €2173 tot €3754
Opleiding: HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier luchtgevechtsleiding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier luchtgevechtsleiding wordt.
Officier Luchtverkeersleiding
Salaris: €2173 tot €5073
Opleiding: HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier luchtverkeersleiding. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier luchtverkeersleiding wordt.

Alles over het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Officier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding
 • Vlieger
 • Onderofficier
 • Ondergeschikte Manschappen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar