Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Grondverdediging werkt binnen een bewakings- en beveiligingseenheid van de Koninklijke Luchtmacht. De Onderofficier werkt in ploegendiensten en heeft dus onregelmatige werktijden. Daarnaast moet de Onderofficier in staat zijn om fysiek zware inspanningen te verrichten.

De Onderofficier Grondverdediging specialiseert zich als Hondengeleider, Wachtcommandant of Commandant Initeel Reactieteam (IRT). Bij elk van deze richtingen wordt er gediend onder leiding van hogere Officieren en wordt er door de Onderofficieren leiding gegeven aan korporaals en manschappen. Om de taken adequaat en efficiënt uit te kunnen voeren wordt er veel getraind in bijvoorbeeld het gebruik van wapens, maar ook om de conditie op peil te houden.

Een Hondengeleider loopt samen met zijn hond patrouilles, oefent veel met zijn hond in het aanhouden van verdachten en bewaakt bepaalde zaken in het kader van oefeningen en uitzendingen. Een Wachtcommandant werkt in een alarmcentrale en stuurt een groep soldaten en korporaals aan bij het uitvoeren van hun beveiligende taken. Wanneer een indringer wordt gesignaleerd, al dan niet door elektronische hulpmiddelen, stuurt de Wachtcommandant een Initieel Reactieteam. De Commandant Initieel Reactieteam krijgt via de Wachtcommandant te horen waar hij heen dient te gaan na signalering van een indringer. Het IRT doet de eerste verkenning, moet verdere schade zien te voorkomen en indringers arresteren, alvorens de verdachten over te dragen aan de Koninklijke Marechaussee.

De Onderofficieren kunnen onder omstandigheden, bijvoorbeeld een vliegtuigongeluk, buiten de basis ingezet worden om ter plaatse de beveiliging te regelen. Op de basis zelf ziet de Onderofficier toe op de naleving van (verkeers)regels.

Als Onderofficier Grondverdediging moet je van onbesproken gedrag zijn, omdat de functie maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Tot slot dient de Onderofficier zich te realiseren dat er aan oefeningen en uitzendingen meegedaan kan en moet te worden.

Wil je werken als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht?

Werk je al als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Marechaussee
  • Ondergeschikte Bewakers
  • Leidinggevende Officieren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Wat verdient een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht?

De Onderofficier Grondverdediging / Bewaking krijgt direct na aanvang van de opleiding loon betaald. Bij het begin van de opleiding heeft de Grondbeveiliger in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Bewaking een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht? 

Binnen de Luchtmacht is er de mogelijkheid om na succesvolle afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie. Daarnaast is het mogelijk om, indien er voldaan wordt aan de toelatingseisen, door te groeien naar de hogere officiersfuncties. Binnen Defensie kan er ook gezocht worden naar een andere functie bijvoorbeeld bij een ander krijgsmachtonderdeel, zoals de Marechaussee.

Buiten Defensie kunnen oud-Onderofficieren terecht bij het middenkader van het bedrijfsleven en van de overheid. Beveiligers zouden bijvoorbeeld bij de particuliere beveiliging kunnen gaan werken, maar ook bij andere sectoren.

De komende jaren krijgt Defensie te maken met bezuinigingen, maar bewaking van het materieel blijft noodzakelijk. Tevens is het zo dat er altijd enige doorstroom is in de functies bij de Luchtmacht. Grondverdedigers blijven dus nodig bij de krijgsmacht.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog vacatures open staan voor Onderofficier Bewaking en Onderofficier Hondengeleider.

Baankans Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Hoe word je een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Grondverdediger zijn er een aantal instroommogelijkheden.

Voor de opleiding tot Onderofficier Bewaking en voor de opleiding tot Onderofficier Hondengeleider moet de gegadigde minimaal in het bezit zijn van een VMBO-gl/tl diploma. Tevens is het mogelijk om met een vergelijkbaar buitenlands diploma met de vakken Engels en Nederlands, of Nederlands als tweede taal niveau-3 toegelaten te worden.

De maximumleeftijd op de dag van aanvang van de opleiding is 29 jaar. In overleg met de Luchtmacht is het mogelijk om boven de vastgestelde leeftijdgrens toe te treden.

De opleiding duurt een tot anderhalf jaar. Aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Woensdrecht wordt de Onderofficier in spé eerst militair gevormd. Vervolgens wordt hij vakgericht getraind.

Na afronding van de opleiding moet er minimaal een dienstperiode van vier jaar worden uitgediend.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Meer opleidingen Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Met wie werkt een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht samen? 

Binnen de Luchtverdediging geeft de Onderofficier leiding als Wachtcommandant, Commandant Initieel Reactieteam of Hondengeleider aan soldaten en korporaals bij het bewaken en beveiligen. Boven de Onderofficier staan Officieren die de werkzaamheden plannen en laten uitvoeren. Bij het uitvoeren van taken is er contact met de Marechaussee bij arrestaties van ongewenste bezoekers.

Buiten Defensie krijgt de Onderofficier Grondverdediging te maken met (on)gewenste bezoekers van de te beveiligen gebieden of objecten. Afhankelijk van de persoon en de reden van het bezoek wordt er gepast gereageerd. Op uitzendingen kan er persoonlijk contact zijn met 'de vijand'.


  • Marechaussee
  • Ondergeschikte Bewakers
  • Leidinggevende Officieren
Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht


Organisaties waar een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Grondverdediging geplaatst bij een bewakings- en beveiliginseenheid van de Luchtmacht. Dit kan op alle luchtmachtbases in Nederland zijn. Daarnaast is het zo dat er met de eenheid meegedaan wordt aan oefeningen en uitzendingen. Binnen de eenheid wordt er gewerkt in ploegendiensten omdat de Luchtmacht 24 uur per dag beveiligd moet zijn.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht nodig? 

De Onderofficier Grondverdediging heeft een volhardende, objectieve, scherpzinnige, maar soms ook teruggetrokken persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens is de Onderofficier Grondverdediging een loyaal, zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en betrouwbaar persoon (Loyalist)

Tijdens het uitvoeren van de bewakings- en beveiligingstaken stellen deze eigenschappen de Onderofficier Grondverdediging in staat om verdachte zaken te signaleren, waarna effectief en efficiënt kan worden opgetreden.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht

Jaccob

Hoeveel zit een korperaal per maand op.. Wat voor kwalificatie's kan je behalen

Jaccob

Hoeveel zit een korperaal per maand op.. Wat voor kwalificatie's kan je behalen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar