Specialistisch Onderofficier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Specialistisch Onderofficier? Lees de functieomschrijving.

De Specialistische Onderofficier heeft een afwisselende baan, waarbij geen '9 tot 5' mentaliteit past. Als Specialistisch Onderofficier beschik je voor toetreding tot de specialistische eenheden van de Landmacht al over een specifieke vooropleiding, afhankelijk van de gewenste richting. De Onderofficier dient in staat te zijn samen te werken binnen een team, bij het uitvoeren van opdrachten van Officieren. De Onderofficier dient ook in staat te zijn om zelf kleinere groepen mensen, per functie verschillend, aan te sturen.

De Onderofficier Muzikant houdt zich bezig met oefenen en uitvoeren van zijn muzikale kunsten in groepsverband. Om de kwaliteit van het muziekkorps op peil te houden, dient er enerzijds veel getraind te worden en dient er anderzijds voldoende onderhoud te worden verricht aan de instrumenten. De optredens zullen voor publiek zijn, waardoor de Muzikant moet beschikken over enige stressbestendigheid.

De Onderofficier Lichamelijke Oefening/Sportinstructeur houdt zich bezig met de voorbereiding van militairen op fysiek en mentaal gebied. Door de conditie van de militairen op peil te houden, wordt de operationele sterkte van de Landmacht gegarandeerd met meer kans op succesvolle afronding van oefeningen en missies tot gevolg. De Onderofficier verzorgt dus fysiek inspannende trainingen, welke de fysieke en mentale conditie van de Landmachtseenheden zullen versterken.

Aangezien de Specialistisch Onderofficier in de regel geen gevechts- of gevechtsondersteunende taken heeft, maar wel militair is, dient de Onderofficier in staat te zijn wapens en gepast geweld te gebruiken wanneer het nodig is.

Net zoals alle militairen dient de Specialistisch Onderofficier er rekening mee te houden dat er een mogelijkheid is uitgezonden te worden op internationale oefeningen en missies. Daarnaast is het zo dat de Onderofficier een representatieve functie heeft: hij dient dus van onbesproken gedrag te zijn.

Wil je werken als Specialistisch Onderofficier?

Werk je al als Specialistisch Onderofficier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Specialistisch Onderofficier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Specialistisch Onderofficier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Specialistisch Onderofficier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Specialistisch Officier
  • Specialistisch Onderofficier
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Specialistisch Onderofficier

Wat verdient een Specialistisch Onderofficier?

De Specialistisch Onderofficier gaat bij de start van zijn opleiding direct loon ontvangen. Net na aanvang van de opleiding heeft de toekomstige Onderfficier nog een relatief lage rang, zodat hij nog niet het volledige onderofficiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon, dat tussen de €1197 en €2866 ligt, bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Specialistisch Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Specialistisch Onderofficier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Specialistisch Onderofficier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Specialistisch Onderofficier

Hoe goed is de toekomst voor de Specialistisch Onderofficier? 

De Specialistisch Onderofficier kan na afronding van een dienstperiode bij de Koninklijke Landmacht bijtekenen voor eenzelfde functie. Tevens is het mogelijk om door te groeien naar hogere Onderofficiersfuncties, of zelfs Officiersfuncties als er voldaan wordt aan de gestelde vooropleidingseisen (die op kosten van Defensie gevolgd kunnen worden).

Naast een zelfde soort functie is het ook mogelijk om door te solliciteren naar andere functies binnen de krijgsmacht (zowel binnen als buiten de Landmacht).

Naast de krijgsmacht is het mogelijk om in bestuurlijke middenkader functies werkzaam te worden bij de Overheid of binnen het Bedrijfsleven. Ook zou de muzikant werkzaam kunnen worden voor een andere professionele muziekgroep en zou de Sportinstructeur bij een ziekenhuis of sportschool kunnen gaan werken.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Specialistisch Onderofficier.

Baankans Specialistisch Onderofficier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Specialistisch Onderofficier worden: Opleidingen tot Specialistisch Onderofficier

Hoe word je een Specialistisch Onderofficier? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Muzikant en Onderofficier Sportinstructeur dient de gegadigde in het bezit te zijn van specifieke vooropleidingen.

De toekomstige Onderofficier Muzikant moet het Conservatorium hebben afgerond of een Dienstperiode uitgezeten hebben, of een VMBO diploma kaderberoepsgerichte leerweg  te bezitten én de muziekschool hebben afgerond.

De toekomstige Onderofficier Sportinstructeur dient een opleiding tot Docent Lichamelijke Opvoeding (met zwembevoegdheid) te hebben gedaan aan de Academie Lichamelijke Opvoeding of een diploma Sport & Beweging met de richting Overheid of Algemeen (MBO niveau-4) te hebben. Tevens moet de gegadigde een zwembevoegdheid hebben en moet hij deelgenomen hebben aan een stage bij de Lichamelijke Oefening/Sport groep en een competentiedag van deze groep.

De opleiding binnen de Landmacht bestaat voor de Sportinstructeur uit acht maanden onderofficiersvorming en dertien weken vaktechnische opleiding. De opleiding voor de Muzikant bestaat uit acht maanden onderofficiersvorming, gevolgd door een interne opleiding bij de onderdeel waar de Onderofficier geplaatst wordt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Specialistisch Onderofficier

Meer opleidingen Specialistisch Onderofficier

Weet je nog niet of je Specialistisch Onderofficier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Specialistisch Onderofficier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Specialistisch Onderofficier

Met wie werkt een Specialistisch Onderofficier samen? 

De Muzikant wordt onderdeel van een orkest, kapel of fanfare en zal hier onder leiding staan van een Specialistisch Officier Muzikant. Tijdens de werkzaamheden zal er samen worden gewerkt met collega Onderofficieren Muzikant. Er zal sprake zijn van contact met het publiek (varierend van particuliere bezoekers tot buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders).

De Sportinstructeur werkt samen met collega's bij het in stand houden van de sportieve kant van de Krijgsmacht. Afhankelijk van de toegewezen taken zal er bijvoorbeeld contact zijn met eenheden die sportieve trainingen moeten ondergaan, maar het is ook mogelijk dat er contact is met revaliderende soldaten die om verschillende redenen een blessure opgelopen hebben.

Tijdens uitzendingen of opendagen is er een kans om in contact te komen met burger of vijand.


  • Specialistisch Officier
  • Specialistisch Onderofficier
  • Burger
Specialistisch Onderofficier


Organisaties waar een Specialistisch Onderofficier werkzaam is

Waar werkt een Specialistisch Onderofficier meestal? 

Na afronding van de Opleiding tot Specialistisch Onderofficier word je geplaatst bij een eenheid van de Koninklijke Landmacht, waarmee deelgenomen dient te worden aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Sportinstructeur wordt geplaatst bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte, het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Wezep, Het Harde of Apeldoorn of de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen.

De Muzikant wordt geplaatst bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' in Assen, het Fanfarekorps 'Bereden Wapens' in Vught of de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' in Assen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Specialistisch Onderofficier

Waar kun je het beste werken als Specialistisch Onderofficier? Hieronder vindt je de best door de Specialistisch Onderofficier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Specialistisch Onderofficier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Specialistisch Onderofficier:

Welke competenties heeft een een Specialistisch Onderofficier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Specialistisch Onderofficier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Specialistisch Onderofficier nodig? 

De Specialistisch Onderofficier heeft een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische, prestatiegericht en gedreven persoonlijkheid. Op zijn tijd kan de Onderofficier ook pretentieus, ijdel en oppervlakkig over komen (Succesvolle werker). Tevens is de Officier zorgzaam, medelevend, verantwoordelijk en loyaal, met op zijn tijd dominante, onvoorspelbare en defensieve trekjes (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Specialistisch Onderofficier


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Specialistisch Onderofficier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Specialistisch Onderofficier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Specialistisch Onderofficier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Specialistisch Onderofficier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Specialistisch Onderofficier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Specialistisch Onderofficier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Specialistisch Onderofficier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Specialistisch Onderofficier iets voor je?

Zou je graag Specialistisch Onderofficier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Specialistisch Onderofficier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Specialistisch Onderofficier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar