Geneeskundig Onderofficier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Geneeskundig Onderofficier? Lees de functieomschrijving.

De Geneeskundig Onderofficier is een Specialist. Dit wil zeggen dat de Onderofficier al voor toetreding tot de Landmacht een vakgerichte opleiding heeft genoten voor een beroep dat ook uit te oefenen is in de burgermaatschappij. Voor de Geneeskundige Dienst binnen de Landmacht bestaan de functies apothekersassistent, bedrijfsmaatschappelijk werker, fysiotherapeut, klinisch chemisch analist, OK-assistent, radiodiagnostisch laborant, tandartsassistent, Intensive Care verpleegkundige en algemeen militair verpleegkundige.

Afhankelijk van de vooropleiding zal er gewerkt worden binnen een team van Geneeskundig Onderofficieren (assistenten) bij het verlenen van zorg aan militairen en lokale burgers in uitzendgebieden. De fysiotherapeut, laborant, analist en maatschappelijk werker zullen meer individueel te werk gaan, maar ook zij leggen verantwoording af aan hun leidinggevenden.

De werkzaamheden van de Geneeskundig Onderofficier zijn vaak te vergelijken met die van vergelijkbare functies in de burgermaatschappij, maar met stressvollere situaties, meer onregelmatige diensten, mogelijkheden op internationale oefeningen en uitzendingen en meer representativiteit. Dit is natuurlijk niet ten nadele van de werkzaamheden, aangezien de Onderofficier meer uitdaging zal krijgen dan zijn burgercollega's.

De Geneeskundig Onderofficier dient naast zijn/haar reguliere zorgtaken ook in staat te zijn te functioneren als militair. Dit betreft het gebruik van wapens en de toepassing van geweld op de momenten dat het nodig is. Tijdens de opleiding wordt de Onderofficier hier in getraind en na de opleiding wordt er door middel van oefeningen gezorgd voor het behoud van de vaardigheden.

Wil je werken als Geneeskundig Onderofficier?

Werk je al als Geneeskundig Onderofficier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Geneeskundig Onderofficier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Geneeskundig Onderofficier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Geneeskundig Onderofficier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Geneeskundig Officier
  • Patiënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Geneeskundig Onderofficier

Wat verdient een Geneeskundig Onderofficier?

De Geneeskundig Onderofficier krijgt na de start van zijn/haar opleiding direct loon. Aanvankelijk heeft de Onderofficier in spé nog een relatief lage rang, zodat hij/zij nog niet het volledige officiersloon zal ontvangen. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de Geneeskundig Onderofficier stijgen. Bij de bepaling van het loon wordt er rekening gehouden met de ervaring en leeftijd van de gegadigde.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op gehele of gedeeltelijke kosten van de landmacht na afronding van de opleiding tot Geneeskundig Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Geneeskundig Onderofficier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Geneeskundig Onderofficier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Geneeskundig Onderofficier

Hoe goed is de toekomst voor de Geneeskundig Onderofficier? 

De Geneeskundig Onderofficier kan na afronding van een dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie binnen de organisatie van de Landmacht. Daarnaast is het mogelijk om een hogere Onderofficiers of zelfs Officiersfunctie te gaan bekleden. Voor de Officiersfuncties geldt dat er voldaan moet worden aan de instroomeisen, maar dez benodigde opleidingen kunnen op kosten van Defensie behaald worden.

Buiten de Landmacht is het mogelijk om voor een particuliere organisatie binnen de gezondheidszorg te gaan werken. Afhankelijk van de richting wordt dit bijvoorbeeld een tandartspraktijk, ziekenhuis, privé kliniek of fysiotherapeutpraktijk.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures open staan voor de Geneeskundig Onderofficier.

Baankans Geneeskundig Onderofficier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Geneeskundig Onderofficier worden: Opleidingen tot Geneeskundig Onderofficier

Hoe word je een Geneeskundig Onderofficier? 

Om toegelaten te worden tot een Specialistische Onderofficiersfunctie dient men in het bezit te zijn van een vakgerichte vooropleiding. Het verschilt per functie welke vooropleiding dit precies moet zijn.

Voor de apothekersassistent, bedrijfswetenschappelijk werker, fysiotherapeut, klinisch chemisch analist, OK-assistent, tandartsassistent, Intensive Care verpleegkundige of Algemeen Militair Verpleegkundige volstaan MBO of HBO vooropleidingen. De precies vooropleiding verschilt per functie.

De opleidingen binnen de Landmacht na afronding van een vooropleiding bslaan ongeveer acht maanden Onderofficiersvorming, gevolgd door een vaktechnische opleiding. Deze vaktechnische opleiding duurt tussen de drie á vier maanden en twee jaar.

Voor functies bij de Landmacht geldt dat men minimaal 55 kilogram weegt en minimaal 1.55 meter lang is. Daarnaast moet er minimaal een dienstperiode van zo'n vier jaar uitgezeten kunnen worden voor het 35e levensjaar van de toekomstig Geneeskundig Onderofficier.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Geneeskundig Onderofficier

Meer opleidingen Geneeskundig Onderofficier

Weet je nog niet of je Geneeskundig Onderofficier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Geneeskundig Onderofficier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Geneeskundig Onderofficier

Met wie werkt een Geneeskundig Onderofficier samen? 

Binnen de organisatie van de Landmacht wordt gewerkt onder leiding van een Geneeskundig Officier. De Geneeskundig Officier verleent bijvoorbeeld bijstand aan de Officier (Tand)Arts. De Onderofficier Fysiotherapeut, Tandartsassistent en Laborant zullen echter meer zelfstandig optreden bij het uitvoeren van hun taken.

De Geneeskundig Onderofficier komt in contact met patiënten, variërend van militairen die om standaard geneeskundige zorg langs komen (binnen het kader van de geregelde gezondheidszorg van de Landmacht), militairen die gewond zijn geraakt tijdens oefeningen of missies tot lokale bewoners binnen het uitzendingsgebied die zorg nodig hebben. Het is voor de Onderofficier tijdens uitzendingen mogelijk om in contact te komen met vijandelijke troepen. Om deze reden krijgt de Onderofficier niet alleen een vaktechnische, maar ook een 'militair vormende' opleiding.


  • Geneeskundig Officier
  • Patiënten
Geneeskundig Onderofficier


Organisaties waar een Geneeskundig Onderofficier werkzaam is

Waar werkt een Geneeskundig Onderofficier meestal? 

Na afronding van de Onderofficiersopleiding en de vakgerichte opleiding wordt de Geneeskundig Onderofficier geplaatst bij een eenheid van de Landmacht, waarmee wordt deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Algemeen Militair Verpleegkundige, De IC-verpleegkundige en de OK-assistent zullen werkzaam worden waar de Officier Arts zich bevindt. Dit kan op een kazerne zijn, maar ook op een buitenlandse basis.

De Tandartsassisten zullen werkzaam zijn binnen een tandartspraktijk van een gezondheidscentrum op een kazerne.

De Apothekersassistent zal werkzaam worden bij een apotheek van de Landmacht. Dit wordt waarschijnlijk bij een gezondheidscentrum van een kazerne.

De Radiologisch Laborant, Clinisch Chemisch analist, Fysiotherapeut, Bedrijfsmaatschappelijk Werker worden geplaatst bij een gezondheidscentrum of bij een overkoepelend hulporgaan van de Landmacht.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Geneeskundig Onderofficier

Waar kun je het beste werken als Geneeskundig Onderofficier? Hieronder vindt je de best door de Geneeskundig Onderofficier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Geneeskundig Onderofficier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Geneeskundig Onderofficier:

Welke competenties heeft een een Geneeskundig Onderofficier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Geneeskundig Onderofficier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Geneeskundig Onderofficier nodig? 

De Geneeskundig Onderofficier heeft een analytische, volhardende, scherpzinnige en enigszins dominante persoonlijkheid. Soms kan hij koppig en intellectueel-arrogant overkomen (Waarnemer).  Ook heeft de Onderofficier een zorgzame, verantwoordelijke en medelevende houding (Loyalist).

Tijdens het verlenen van zorg onder stressvolle omstandigheden kan de Onderofficier gebruik maken van de positieve en negatieve persoonlijkheidseigenschappen. Zo weet de Onderofficier door zorgzame, verantwoordelijke volharding toe te passen bij zijn/haar werkzaamheden. Op stressvolle momenten kan de dominantie en koppigheid bovendien resulteren in effectieve en efficiënte beslissingen, waardoor de gezondheid van de patiënten zo goed mogelijk gegarandeerd worden.

Bekijk de persoonstypen voor Geneeskundig Onderofficier


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Geneeskundig Onderofficier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Geneeskundig Onderofficier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Geneeskundig Onderofficier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Geneeskundig Onderofficier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Geneeskundig Onderofficier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Geneeskundig Onderofficier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Geneeskundig Onderofficier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Geneeskundig Onderofficier iets voor je?

Zou je graag Geneeskundig Onderofficier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Geneeskundig Onderofficier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar