Onderofficier Cavalerie Landmacht Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Onderofficier Cavalerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht, zoals: "Wat doet een Onderofficier Cavalerie Landmacht?", of "Wat verdient een Onderofficier Cavalerie Landmacht? of "Hoe word je een Onderofficier Cavalerie Landmacht?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Onderofficier Cavalerie Landmacht nodig heeft.Wat is een Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Omdat een functie als Onderofficier Cavalerie (Verkenning) een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee brengt, dient de Onderofficier Cavalerie zich representatief te gedragen. De Onderofficier moet een voorbeeld zijn voor zijn manschappen en hij moet binnen zijn tank- of verkenningsteam én binnen het gehele peloton met andere voertuigen goed kunnen samenwerken tijdens het uitvoeren van opdrachten.

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) is verantwoordelijk voor zijn pantser- of verkenningsvoertuig en het bijbehorende materieel. Ook draagt hij verantwoordelijkheid voor de opleiding van de ondergeschikten en voor de sturing achter de samenwerking bij het uitvoeren van toebedeelde opdrachten. De Onderofficier is in staat de taken van zijn ondergeschikten uit te voeren. Hij moet deze in bepaalde situaties over kunnen nemen en uit kunnen leggen aan ondergeschikten. Zo moet een Onderofficier Verkenning antitank- en boordwapens kunnen bedienen en moet een Onderofficier Cavalerie als lader, schutter en bestuurder op kunnen treden.

De Cavalerie werkt doorgaans veel samen met eenheden Infanterie bij het uitvoeren van haar taken in het kader van oefeningen en uitzendingen. De Cavalerie Verkenning verleent ondersteuning aan reguliere Cavalerie en Infanterie inlichtingen te verspreiden over gevechtssterkte, locaties en plannen van de vijand.

Zoals de meeste militairen heeft de Onderofficier Cavalerie (Verkenning) een afwisselende baan die hij onder allerlei verschillende weersomstandigheden moet kunnen uitvoeren. Daarnaast wordt er niet gewerkt binnen de standaard '9 tot 5' dag, maar kunnen de werkzaamheden ook in weekenden of 's nachts plaatsvinden zowel tijdens de oefeningen als de in praktijk bij uitzendingen.

Past het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Onderofficier Cavalerie Verkenning


Vacatures Onderofficier Cavalerie Landmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Cavalerie Landmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Cavalerie Landmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderofficier Cavalerie Landmacht vacatures

Vacature VeVa Onderofficier Cavalerie Verkenning - Luchtmobiel
Ministerie van Defensie
Dit ga je doen Heb jij je VeVa opleiding GROP niveau 3 (bijna) afgerond? Ben je nu op zoek naar een functie bij Defensie die daar op aansluit? Als Onderofficier …
Vacature VeVa Onderofficier Cavalerie Verkenning
Ministerie van Defensie
Dit ga je doen Heb jij je VeVa opleiding GROP niveau 3 (bijna) afgerond? Ben je nu op zoek naar een functie bij Defensie die daar op aansluit? Als Onderofficier …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wat verdient een Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Vanaf het moment dat de opleiding tot Onderofficer Cavalerie (Verkenning) begint, krijgt de Onderofficier in spé betaald naar zijn rang. Deze rang wordt naarmate de diensttijd en de ervaring van de Onderofficier toenemen steeds hoger, waardoor ook het loon zal stijgen. Dit ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens wordt de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er na afronding van de opleiding een studie naar keuze te volgen op kosten van de landmacht. Tot slot is er een ABP pensioen

Salarisschaal Onderofficier Cavalerie Landmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Onderofficier Cavalerie Landmacht

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Onderofficier Cavalerie Landmacht


Onderofficier Cavalerie Landmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wil je Onderofficier Cavalerie Landmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderofficier Cavalerie Landmacht.

Hoe word je een Onderofficier Cavalerie Landmacht? 

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) dient minimaal in het bezit te zijn van een VMBO- kaderberoepsgerichte leerweg diploma, een Vrede & Veiligheid niveau-2 met een voltooide BBT-contractperiode en een Gatb niveau 30 test of een VMBO niveau-2 met een voltooide functie, met positief advies van de commandant, positieve Gatb niveau 30 test en ini-0 voorschakeltraject.

Hierbij moet gemeld worden dat de tweede en derde toelatingsvormen gelden voor militairen die in een lagere rang dan Onderofficier zijn begonnen en die door middel van deze opleiding dus door kunnen groeien.

Tevens zijn er enkele fysieke eisen. De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) mag niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter dan 1.55 meter. Hij mag geen bril of contactlenzen dragen.

De toekomstige Onderofficier moet een dienstperiode van minimaal vier jaar kunnen uitdienen, met een proefperiode van zes maanden, voor zijn35e.

De opleiding tot Onderofficier Cavalerie en tot Onderofficier Cavalerie Verkenning duurt zo'n anderhalf jaar. De eerste drie maanden worden gebruikt voor een Algemene Militaire Opleiding, de volgende vijf maanden beslaan een Algemene Instructie Bekwaamheidscurus waarin de Onderofficier leiding leert geven. Dit gedeelte van de opleiding wordt in Weert gegeven. Het laatste gedeelte, de vakgerichte 'manoeuvre' opleiding, wordt gegeven in Amersfoort.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Cavalerie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Cavalerie Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Onderofficier Cavalerie Landmacht worden: Omscholen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Als je je wilt omscholen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Onderofficier Cavalerie Landmacht zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderofficier Cavalerie Landmacht dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderofficier Cavalerie Landmacht

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Als je Onderofficier Cavalerie Landmacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderofficier Cavalerie Landmacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderofficier Cavalerie Landmacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderofficier Cavalerie Landmacht?


Competenties en Vaardigheden Onderofficier Cavalerie Landmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderofficier Cavalerie Landmacht.

Welke competenties heeft een Onderofficier Cavalerie Landmacht nodig?

Een Onderofficier Cavalerie Landmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Onderofficier Cavalerie Landmacht

 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven
 • Integriteit
 • Emotionele intelligentie
 • Bemiddelen
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding

Persoonlijkheid en Eigenschappen Onderofficier Cavalerie Landmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderofficier Cavalerie Landmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderofficier Cavalerie Landmacht nodig? 

De Onderofficier Cavalerie heeft een loyale, verantwoordelijke persoonlijkheid en is zorgzaam ten opzichte van zijn ondergeschikten (Loyalist). Daarnaast is de Onderofficier gezaghebbend, energiek, veeleisend en vol zelfvertrouwen. Toch kan hij soms ongevoelig en onbuigzaam overkomen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Cavalerie Landmacht


Eigenschappen Onderofficier Cavalerie Landmacht

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Trouw
 • Integriteit
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wat zijn de baankansen voor een Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor zowel Onderofficier Cavalerie als Onderofficier Cavalerie Verkenning. Daarnaast is het zo dat er binnen enkele jaren veel militairen met pensioen gaan en heeft Defensie voortdurend te maken met een doorstroom binnen de functies. De bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden bij de krijgsmacht zullen waarschijnlijk de het meest voelbaar zijn aan de bureaucratische zijde, waardoor de 'operationele' kant zo veel mogelijk ontzien blijft.

De Onderofficier kan vanaf het moment van afronding van zijn opleiding deelnemen aan vastgestelde opleidingen om zichzelf verder te ontplooien voor binnen de krijgsmacht en voor 'buiten' in de maatschappij. Wanneer er wordt voldaan aan de gestelde eisen is er de mogelijkheid door te groeien naar hogere functies en rangen.

De actuele kans op werk voor een Onderofficier Cavalerie Landmacht

De kans op werk voor het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Onderofficier Cavalerie Landmacht

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Onderofficier Cavalerie Landmacht

Je kunt als Onderofficier Cavalerie Landmacht een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht is onderdeel van de beroepsfamilie Onderofficieren landmacht. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Onderofficier Cavalerie Landmacht

Verwante beroepen Onderofficier Cavalerie Landmacht

Doorgroei beroepen voor een Onderofficier Cavalerie Landmacht

Onderofficier techniek koninklijke luchtmacht sergeant techniek luchtmacht sergeant der 1e klasse techniek luchtmacht sergeant-majoor techniek luchtmacht adjudant-onderofficier techniek luchtmacht Onderofficier horeca, logistiek en transport koninklijke luchtmacht sergeant horeca, logistiek en transport luchtmacht sergeant der 1e klasse horeca, logistiek en transport luchtmacht sergeant-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht adjudant-onderofficier horeca, logistiek en transport luchtmacht
hofmeester luchtmacht Onderofficier bewaking koninklijke luchtmacht sergeant bewaking luchtmacht sergeant der 1e klasse bewaking luchtmacht sergeant-majoor bewaking luchtmacht adjudant-onderofficier bewaking luchtmacht Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Onderofficier brandweer, medisch en sport koninklijke luchtmacht sergeant brandweer, medisch en sport luchtmacht sergeant der 1e klasse brandweer, medisch en sport luchtmacht sergeant-majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht adjudant-onderofficier brandweer, medisch en sport luchtmacht Onderofficier luchtverdediging koninklijke luchtmacht sergeant der 1e klasse luchtverdediging luchtmacht sergeant-majoor luchtverdediging luchtmacht sergeant luchtverdediging luchtmacht adjudant-onderofficier luchtverdediging luchtmacht Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Onderofficier administratie, economie en personeel koninklijke luchtmacht sergeant der 1e klasse administratie, economie en personeel luchtmacht sergeant-majoor administratie, economie en personeel luchtmacht adjudant-onderofficier administratie, economie en personeel luchtmacht sergeant administratie, economie en personeel luchtmacht Onderofficier vliegerondersteunend koninklijke luchtmacht sergeant der 1e klasse vliegerondersteunend luchtmacht sergeant vliegerondersteunend luchtmacht sergeant-majoor vliegerondersteunend luchtmacht adjudant-onderofficier vliegerondersteunend luchtmacht Loadmaster Luchtmacht Onderofficier Grondverdediging Luchtmacht Wachtmeester koninklijke marechaussee wachtmeester 1e klasse marechaussee opperwachtmeester marechaussee adjudant-onderofficier marechaussee Onderofficier logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) koninklijke marine korporaal logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine sergeant logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine sergeant-majoor logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst geneeskundige dienst (ldgd) marine Onderofficier logistieke dienst administratie (lda) koninklijke marine korporaal logistieke dienst administratie (lda) marine sergeant logistieke dienst administratie (lda) marine sergeant-majoor logistieke dienst administratie (lda) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst administratie (lda) marine Onderofficier technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) koninklijke marine sergeant-majoor technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine korporaal technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine sergeant technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine adjudant-onderofficier technische dienst vliegtuigtechniek (tdv) marine Onderofficier technische dienst werktuigtechniek (tdw) koninklijke marine korporaal technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine sergeant technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine sergeant-majoor technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine adjudant-onderofficier technische dienst werktuigtechniek (tdw) marine Onderofficier wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) koninklijke marine korporaal wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine sergeant wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine sergeant-majoor wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine adjudant-onderofficier wapentechnische dienst scheepssystemen (wds) marine Onderofficier wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) koninklijke marine sergeant-majoor wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine korporaal wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine sergeant wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine adjudant-onderofficier wapentechnische dienst vliegtuigtechniek (wdv) marine Onderofficier technische dienst elektrotechniek (tde) koninklijke marine sergeant technische dienst elektrotechniek (tde) marine sergeant-majoor technische dienst elektrotechniek (tde) marine adjudant-onderofficier technische dienst elektrotechniek (tde) marine korporaal technische dienst elektrotechniek (tde) marine Onderofficier logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) koninklijke marine korporaal logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine sergeant logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine sergeant-majoor logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst goederenbeheer (ldgb) marine Onderofficier logistieke dienst verzorging (ldv) koninklijke marine sergeant-majoor logistieke dienst verzorging (ldv) marine adjudant-onderofficier logistieke dienst verzorging (ldv) marine hofmeester marine korporaal logistieke dienst verzorging (ldv) marine sergeant logistieke dienst verzorging (ldv) marine Onderofficier bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) koninklijke marine sergeant bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine sergeant-majoor bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine adjudant-onderofficier bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine korporaal bijzondere dienst vliegverkeersleider (bdv) marine Onderofficier operationele dienst algemeen (odalg) koninklijke marine korporaal operationele dienst algemeen (odalg) marine sergeant operationele dienst algemeen (odalg) marine sergeant-majoor operationele dienst algemeen (odalg) marine adjudant-onderofficier operationele dienst algemeen (odalg) marine Onderofficier der Mariniers Onderofficier operationele dienst verbindingen (odvb) koninklijke marine korporaal operationele dienst verbindingen (odvb) marine sergeant operationele dienst verbindingen (odvb) marine sergeant-majoor operationele dienst verbindingen (odvb) marine adjudant-onderofficier operationele dienst verbindingen (odvb) marine
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Onderofficier Cavalerie Landmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderofficier Cavalerie Landmacht meestal werkt.

Waar werkt een Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Cavalerie geplaatst bij een peloton van de 13e gemechaniseerde brigade in Oirschot of de 43e gemechaniseerde brigade in Havelte. Binnen het peloton neemt de Onderofficier deel aan oefeningen en uitzendingen.

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Cavalerie Verkenning geplaatst bij een van de genoemde brigades (13e of 43e) óf bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land in het Harde.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Onderofficier Cavalerie Landmacht

Met wie werkt een Onderofficier Cavalerie Landmacht samen? 

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) geeft leiding aan de twee of drie andere bemanningsleden van tank of verkenningsvoertuig. Hij krijgt zijn opdrachten van de leidinggevende Officier binnen het peloton. Tevens wordt er op pelotons-, eskadrons- en brigadeniveau samengewerkt bij de uitvoering van oefeningen en uitzendingen. Daarnaast kan er sprake zijn van internationale samenwerking bijvoorbeeld met NAVO of VN eenheden.

Zoals bij alle militairen bestaat er een reeële kans op contacten met de vijand en met de burgerbevolking. Afhankelijk van de diverse opdrachten wordt er bijvoorbeeld hulp of beveiliging geboden aan de burgers en bijvoorbeeld geweld gebruikt bij uitschakeling van de vijand.


 • Soldaat Cavalerie
 • Officier Cavalerie
 • Burger
Onderofficier Cavalerie Landmacht

Interview met een Onderofficier Cavalerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Soldaat Cavalerie
 • Officier Cavalerie
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar