Onderofficier Cavalerie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Cavalerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Omdat een functie als Onderofficier Cavalerie (Verkenning) een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee brengt, dient de Onderofficier Cavalerie zich representatief te gedragen. De Onderofficier moet een voorbeeld zijn voor zijn manschappen en hij moet binnen zijn tank- of verkenningsteam én binnen het gehele peloton met andere voertuigen goed kunnen samenwerken tijdens het uitvoeren van opdrachten.

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) is verantwoordelijk voor zijn pantser- of verkenningsvoertuig en het bijbehorende materieel. Ook draagt hij verantwoordelijkheid voor de opleiding van de ondergeschikten en voor de sturing achter de samenwerking bij het uitvoeren van toebedeelde opdrachten. De Onderofficier is in staat de taken van zijn ondergeschikten uit te voeren. Hij moet deze in bepaalde situaties over kunnen nemen en uit kunnen leggen aan ondergeschikten. Zo moet een Onderofficier Verkenning antitank- en boordwapens kunnen bedienen en moet een Onderofficier Cavalerie als lader, schutter en bestuurder op kunnen treden.

De Cavalerie werkt doorgaans veel samen met eenheden Infanterie bij het uitvoeren van haar taken in het kader van oefeningen en uitzendingen. De Cavalerie Verkenning verleent ondersteuning aan reguliere Cavalerie en Infanterie inlichtingen te verspreiden over gevechtssterkte, locaties en plannen van de vijand.

Zoals de meeste militairen heeft de Onderofficier Cavalerie (Verkenning) een afwisselende baan die hij onder allerlei verschillende weersomstandigheden moet kunnen uitvoeren. Daarnaast wordt er niet gewerkt binnen de standaard '9 tot 5' dag, maar kunnen de werkzaamheden ook in weekenden of 's nachts plaatsvinden zowel tijdens de oefeningen als de in praktijk bij uitzendingen.

Wil je werken als Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Werk je al als Onderofficier Cavalerie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Cavalerie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Cavalerie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Soldaat Cavalerie
  • Officier Cavalerie
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wat verdient een Onderofficier Cavalerie Landmacht?

Vanaf het moment dat de opleiding tot Onderofficer Cavalerie (Verkenning) begint, krijgt de Onderofficier in spé betaald naar zijn rang. Deze rang wordt naarmate de diensttijd en de ervaring van de Onderofficier toenemen steeds hoger, waardoor ook het loon zal stijgen. Dit ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens wordt de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er na afronding van de opleiding een studie naar keuze te volgen op kosten van de landmacht. Tot slot is er een ABP pensioen

Salarisschaal Onderofficier Cavalerie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Cavalerie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Cavalerie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Cavalerie Landmacht? 

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor zowel Onderofficier Cavalerie als Onderofficier Cavalerie Verkenning. Daarnaast is het zo dat er binnen enkele jaren veel militairen met pensioen gaan en heeft Defensie voortdurend te maken met een doorstroom binnen de functies. De bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden bij de krijgsmacht zullen waarschijnlijk de het meest voelbaar zijn aan de bureaucratische zijde, waardoor de 'operationele' kant zo veel mogelijk ontzien blijft.

De Onderofficier kan vanaf het moment van afronding van zijn opleiding deelnemen aan vastgestelde opleidingen om zichzelf verder te ontplooien voor binnen de krijgsmacht en voor 'buiten' in de maatschappij. Wanneer er wordt voldaan aan de gestelde eisen is er de mogelijkheid door te groeien naar hogere functies en rangen.

Baankans Onderofficier Cavalerie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Cavalerie Landmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Hoe word je een Onderofficier Cavalerie Landmacht? 

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) dient minimaal in het bezit te zijn van een VMBO- kaderberoepsgerichte leerweg diploma, een Vrede & Veiligheid niveau-2 met een voltooide BBT-contractperiode en een Gatb niveau 30 test of een VMBO niveau-2 met een voltooide functie, met positief advies van de commandant, positieve Gatb niveau 30 test en ini-0 voorschakeltraject.

Hierbij moet gemeld worden dat de tweede en derde toelatingsvormen gelden voor militairen die in een lagere rang dan Onderofficier zijn begonnen en die door middel van deze opleiding dus door kunnen groeien.

Tevens zijn er enkele fysieke eisen. De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) mag niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter dan 1.55 meter. Hij mag geen bril of contactlenzen dragen.

De toekomstige Onderofficier moet een dienstperiode van minimaal vier jaar kunnen uitdienen, met een proefperiode van zes maanden, voor zijn35e.

De opleiding tot Onderofficier Cavalerie en tot Onderofficier Cavalerie Verkenning duurt zo'n anderhalf jaar. De eerste drie maanden worden gebruikt voor een Algemene Militaire Opleiding, de volgende vijf maanden beslaan een Algemene Instructie Bekwaamheidscurus waarin de Onderofficier leiding leert geven. Dit gedeelte van de opleiding wordt in Weert gegeven. Het laatste gedeelte, de vakgerichte 'manoeuvre' opleiding, wordt gegeven in Amersfoort.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Meer opleidingen Onderofficier Cavalerie Landmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Cavalerie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Cavalerie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Cavalerie Landmacht

Met wie werkt een Onderofficier Cavalerie Landmacht samen? 

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) geeft leiding aan de twee of drie andere bemanningsleden van tank of verkenningsvoertuig. Hij krijgt zijn opdrachten van de leidinggevende Officier binnen het peloton. Tevens wordt er op pelotons-, eskadrons- en brigadeniveau samengewerkt bij de uitvoering van oefeningen en uitzendingen. Daarnaast kan er sprake zijn van internationale samenwerking bijvoorbeeld met NAVO of VN eenheden.

Zoals bij alle militairen bestaat er een reeële kans op contacten met de vijand en met de burgerbevolking. Afhankelijk van de diverse opdrachten wordt er bijvoorbeeld hulp of beveiliging geboden aan de burgers en bijvoorbeeld geweld gebruikt bij uitschakeling van de vijand.


  • Soldaat Cavalerie
  • Officier Cavalerie
  • Burger
Onderofficier Cavalerie Landmacht


Organisaties waar een Onderofficier Cavalerie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Cavalerie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Cavalerie geplaatst bij een peloton van de 13e gemechaniseerde brigade in Oirschot of de 43e gemechaniseerde brigade in Havelte. Binnen het peloton neemt de Onderofficier deel aan oefeningen en uitzendingen.

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Cavalerie Verkenning geplaatst bij een van de genoemde brigades (13e of 43e) óf bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land in het Harde.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Cavalerie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Cavalerie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Cavalerie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Cavalerie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Cavalerie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Cavalerie Landmacht nodig? 

De Onderofficier Cavalerie heeft een loyale, verantwoordelijke persoonlijkheid en is zorgzaam ten opzichte van zijn ondergeschikten (Loyalist). Daarnaast is de Onderofficier gezaghebbend, energiek, veeleisend en vol zelfvertrouwen. Toch kan hij soms ongevoelig en onbuigzaam overkomen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Cavalerie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Onderofficier Cavalerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Cavalerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Cavalerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Cavalerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Cavalerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Cavalerie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Cavalerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Cavalerie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Cavalerie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar