Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderofficier luchtverdediging luchtmacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderofficier luchtverdediging luchtmacht wordt.

Wat is een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht?

De Korporaal en Onderofficier Luchtverdediging werken binnen een Luchtverdedigingssquadron onder leiding van vier Officieren Luchtverdediging/Vuurleiding. De luchtverdediging wordt gebruikt om bases, steden, grenzen, vliegvelden, industriegebieden e.d. te beschermen tegen aanvallen vanuit de lucht. Deze aanvallen kunnen uitgevoerd worden met behulp van raketten, maar ook door vliegtuigen e.d. Deze beveiliging wordt gerealiseerd met behulp van 'de Patriot', een luchtverdedigingssysteem. Dit systeem is mobiel en kan dus in een kort tijdsbestek ingezet worden op de vereiste plaatsen. Om deze mobiliteit te garanderen wordt er voor de korporaals en Onderofficieren tijd vrij gemaakt om rijbewijzen te halen. Bij het uitvoeren van de taken maakt de Patriot gebruik van enkele radars, een vuurleidingswagen en een lanceerinrichting. De Officieren bedienen deze systemen. De lanceerploeg voert de bevelen van de Officieren uit. De lanceerploeg regelt het onderhoud en de opbouw van de lanceerinrichting. De daadwerkelijke lancering wordt beslist in overleg met de vuurleidingswagen.

Naast de luchtverdedigingstaken worden de Korporaals en Onderofficieren belast met de bewaking van de luchtverdedigingssystemen en gedeeltelijk voor de bewaking van luchtmachtbasis De Peel in Zuid-Oost Nederland, waar de Luchtverdediging is gestationeerd.

Om de uitvoering van de taken te stroomlijnen wordt er veel geoefend in zowel binnen- als buitenland. Tevens is er sprake van enkele grote oefeningen, om het jaar of om de paar jaar, met meerdere onderdelen van verschillende krijgsmachten en krijgsmachtonderdelen. Op Kreta wordt er tijdens de dienstperiode minimaal één keer met een echte Patriot-raket geschoten om te testen of het squadron goed getraind en gevechtsklaar is.

Wil je werken als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht?

Werk je al als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier Luchtverdediging/Vuurleiding
  • Luchtmacht
  • NAVO Luchtverdediger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat verdient een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht?

De Onderofficier Luchtverdediging gaat vanaf het begin van de opleiding verdienen. Bij het begin van de opleiding heeft de Onderofficier in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het ligt tussen €1197 en €2866 bruto per maand.

 Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Wat is de toekomst van Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht?

Als Onderofficier Luchtverdediging is er bij goede prestaties de mogelijkheid om door te groeien naar hogere functies binnen de Luchtmacht. Hiervoor moeten wel de benodigde vooropleidingen worden behaald, maar dit kan op kosten van Defensie.

Buiten de krijgsmacht is er de mogelijkheid om voor de overheid of in het bedrijfsleven te gaan werken. Aangezien de Onderofficier ook belast is met beveiligingstaken kunnen oud-Onderofficier Luchtverdedigers bijvoorbeeld terecht in het middenkader van particuliere beveiligingsbedrijven. Door ervaring met moderne technologie en luchtvaart zouden ook taken bij de luchtverkeersleiding of in de ICT mogelijk zijn.

De bezuinigingen waarmee defensie is belast en/of zal worden belast, zullen waarschijnlijk niet invloed hebben op de Luchtverdediging, aangezien dit een cruciaal onderdeel is in de bewaking van Nederland en haar NAVO-bondgenoten.

Momenteel heeft de Luchtmacht geen vacatures open staan voor Korporaal en Onderofficier Luchtverdediging. Wel is het mogelijk gegevens achter te laten voor het geval er een vrij komt.

Baankans Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Wil je onderofficier luchtverdediging luchtmacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Korporaal en Onderofficier Luchtverdediging/Bewaking dient de toekomstige Korporaal minimaal in het bezit te zijn van een VMBO diploma kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma met Nederlands en Engels of Nederlands als Tweede Taal niveau-3. De Onderofficier dient minimaal in het bezit te zijn van een VMBO diploma gemengde of theoretische leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma met Nederlands en Engels of Nederlands als Tweede Taal niveau-3.

Daarnaast mag de gegadigde niet ouder zijn dan 29 jaar voor aanvang van de opleiding. Soms is het echter mogelijk om op oudere leeftijd alsnog toegelaten te worden. Hierover kan met de Luchtmacht worden gesproken.

Na afronding van de opleiding van zo'n anderhalf tot twee jaar aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Woensdrecht dient er minimaal een dienstperiode van vier jaar te worden uitgezeten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Meer opleidingen Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Met wie werkt een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht samen? 

Tijdens de luchtverdedigingstaken wordt er door de Korporaals, Onderofficieren en Officieren intensief samengewerkt bij de werkzaamheden. De Luchtverdediging is in staat om onafhankelijk van andere eenheden te opereren. In de praktijk zal er ook contact zijn met collega Luchtverdedigers en met andere militairen op de bases.

Tijdens de beveiligingstaken zal er sprake zijn van contact met (ongewilde/onverwachte) gasten van de Luchtmachtbases. Dit contact hangt af van de aard van het bezoek. Doorgaans zal dit het controleren van de persoonsgegevens en gastenlijst bevatten.

Doordat de Luchtverdediging zich richt op het beveiligen van het luchtruim tegen helikopters, vliegtuigen en raketten zal er in de regel geen persoonlijk contact zijn met vijanden.


  • Officier Luchtverdediging/Vuurleiding
  • Luchtmacht
  • NAVO Luchtverdediger
Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht


Organisaties waar een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht meestal werkt.

Waar werkt een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht?

Na afronding van de opleiding tot Korporaal of Onderofficier Luchtverdediging/Bewaking wordt de gegadigde geplaatst bij de Groep Geleide Wapens op Luchtmachtbasis De Peel in Zuid-Oost Nederland. Binnen deze groep wordt deelgenomen aan oefeningen en missies binnen een luchtverdedigingssquadron en wordt deelgenomen aan beveiligingsactiviteiten met betrekking tot luchtmachtbasis De Peel.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht? Hieronder vind je de best door de Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht.

Welke competenties heeft een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht nodig?

Een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht nodig? 

De Korporaal en Onderofficier Luchtverdediging hebben een loyale, verantwoordelijke en volhardende persoonlijkheid (Loyalist) Ze zijn ook scherpzinnige, inzichtelijke en leergierige (Waarnemer). Ze zijn in staat om binnen een team samen te werken bij het uitvoeren van precieze taken.  Door hun volharding in het werk, kunnen ze buiten de werkzaamheden soms in zichzelf gericht zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Luchtverdediging Luchtmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar