Onderofficier der Mariniers Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier der Mariniers? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier der Mariniers dient te beschikken over een flexibele instelling, een sterk gestel en de nodige teamspirit.

Als Onderofficier bij het Korps Mariniers, binnen een operationele eenheid, draag je de verantwoordelijkheid over een geweersgroep van acht personen en ontvang je zelf orders van de Officier der Mariniers. Binnen het team dient de Onderofficier te zorgen voor een goede werksfeer en samenwerking, de aflevering van kwalitatief goed en genoeg werk en het aansturen van ondergeschikten.

Het Korps Mariniers beoogt overal ter wereld, waar de Nederlandse overheid dat wil, de veiligheid te garanderen. Als Onderofficier kun je hieraan bijdragen bij reguliere marinierseenheden of bij specialistische onderdelen. Bij de specialitische onderdelen valt er te denken aan de kikvorsmannen, mountainleaders, verkenners, mortierbedienaars en bijzondere bijstand verleners van de Unit Interventie Mariniers.

Het takenpakket van de Mariniers is zeer divers. Zo zijn zij in staat om zowel in de sneeuw en het regenwoud als in de woestijn en de bergen hun gevechtstaken uit te voeren. Aangezien dit  beschikbare kennis op hoog niveau vereist, dienen de Mariniers veel en fysiek zwaar te trainen om in 'het echt' zo goed en adequaat mogelijk te presteren. Wanneer de Mariniers niet deelnemen aan een missie, zal er worden geoefend voor deelname aan een eventuele toekomstige missie.

Door het maatschappelijk belang van de werkzaamheden van het Korps Mariniers, dient de Onderofficier der Mariniers van onbesproken gedrag te zijn.

Wil je werken als Onderofficier der Mariniers?

Werk je al als Onderofficier der Mariniers en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier der Mariniers worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier der Mariniers, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier der Mariniers in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Marinier
 • Officier der Mariniers
 • Militair
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1302 tot €3211

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier der Mariniers

Wat verdient een Onderofficier der Mariniers?

Nadat de Onderofficier is begonnen aan zijn opleiding ontvangt hij direct loon. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon ca. €1302 euro per maand. Dit kan oplopen tot €3211 bij het bereiken van de rang adjudant.

Bij de Koninklijke Marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, gevechtsoefentoelages, duiktoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden. De studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding. Bovendien wordt de opleiding tot Onderofficier der Mariniers betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal €48 per maand en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Onderofficier kan zo duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn basisnkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Salarisschaal Onderofficier der Mariniers

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier der Mariniers

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier der Mariniers

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier der Mariniers? 

De Onderofficier der Mariniers kan na afronding van zijn dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie. Het is mogelijk om door de rangen heen op te klimmen tot Adjudant. Wanneer men naar een Officiersfunctie verlangt, zal er eerst een geschikte vooropleiding gedaan moeten worden. Dit kan op kosten van de Marine.

Wanneer men een baan buiten Defensie ambieert, kan er gekeken worden bij de (Specialistische onderdelen van) de Politie of Inlichtingendiensten. Tevens is het mogelijk om werkzaam te worden bij de overheid of binnen het bedrijfsleven.

Momenteel heeft Defensie te kampen met geldtekorten. De eerst volgende opleidingen zijn opgeschoven naar begin 2011. Nieuwe kandidaten kunnen zich aanmelden voor opleidingen die later in 2011 zullen beginnen.

Baankans Onderofficier der Mariniers

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier der Mariniers worden: Opleidingen tot Onderofficier der Mariniers

Hoe word je een Onderofficier der Mariniers? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier der Mariniers dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma MBO niveau-3/4 met Nederlands en Engels, een diploma Veiligheid & Vakmanschap niveau-3 in de richting 'Grondgebonden Optreden' of een HAVO diploma.

Bovendien moet de toekomstige Officier een man zijn en minimaal 19,5 jaar oud. Hij moet tussen de 1,65 en 2,00 meter lang zijn. Bovendien moet hij minimaal 65 kilogram wegen en mag hij niet meer wegen van zijn lengte in centimeters, verminderd met 100, waarna vijf procent opgeteld mag worden. Iemand van 1.80 meter mag dus (180-100=80, 80+5%=84) 84 kilogram wegen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier der Mariniers

Meer opleidingen Onderofficier der Mariniers

Weet je nog niet of je Onderofficier der Mariniers wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier der Mariniers of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier der Mariniers

Met wie werkt een Onderofficier der Mariniers samen? 

Binnen het Korps Mariniers zal de Onderofficier leiding geven aan een geweersgroep van zo'n acht mariniers en leiding en sturing krijgen van de Officier der Mariniers binnen een peloton van 30 personen. Tijdens het uitvoeren van de taken zal er sprake zijn van intensief contact met de ondergeschikten en collega Onderofficieren binnen de eenheid. Buiten het Korps Mariniers zal er sprake van contact zijn met eenheden van bondgenoten en andere krijgsmachtsonderdelen in Nederland, afhankelijk van de toegewezen taken.

Buiten Defensie zal de Onderofficier der Mariniers in contact komen met burger en vijand. De mate en diversiteit van het contact zal uiteenlopen tussen hulpverlening en geweldstoepassing.


 • Marinier
 • Officier der Mariniers
 • Militair
 • Burger
Onderofficier der Mariniers


Organisaties waar een Onderofficier der Mariniers werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier der Mariniers meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier der Mariniers wordt je geplaatst bij een eenheid van het Korps Mariniers. Afhankelijk van de wensen van het Korps en de gegadigde zal deze plaatsing bij een amfibisch onderdeel op Texel, een operationeel onderdeel in Doorn of Aruba of een trainingsonderdeel in Rotterdam zijn.

Met de eenheid zal worden deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen binnen het kader van NAVO-, VN- en EU-missies.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier der Mariniers

Waar kun je het beste werken als Onderofficier der Mariniers? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier der Mariniers beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier der Mariniers.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier der Mariniers:

Welke competenties heeft een een Onderofficier der Mariniers nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier der Mariniers

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier der Mariniers nodig? 

De Onderofficier der Mariniers is zelfverzekerd, gedreven en energiek. Hij is praktisch ingesteld en prestatiegericht en heeft een groot doorzettingsvermogen (Succesvolle werker). Daarnaast is hij objectief en scherpzinnige. Hij weet tot een onafhankelijk oordeel te komen en is een betrouwbare persoonlijkheid (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier der Mariniers


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier der Mariniers

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier der Mariniers

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier der Mariniers

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier der Mariniers

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier der Mariniers dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier der Mariniers belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier der Mariniers. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier der Mariniers iets voor je?

Zou je graag Onderofficier der Mariniers willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier der Mariniers bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier der Mariniers

Kersten

Ben gepensioneerd adj. van de marine al 20 jaar . Mo leven gehad daar, nooit spijtvan ghd. momenee netto pensioe va ongeveer € 2500.  

Dirk

Ik benijd ,de Heer Kersten,vroeger waren veel dingen toch wat eenvoudiger als nu. en een pensioen waar menigeen van droomt.Gr.Dirk

oud-marinier

Gigantisch leuk en uitdagend beroep. Onder alle denkbare omstandigheden leiding kunnen en moeten geven is een grote meerwaarde.

oud-marinier

Gigantisch leuk en uitdagend beroep. Onder alle denkbare omstandigheden leiding kunnen en moeten geven is een grote meerwaarde.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar