Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Opleidingen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wil je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Hoe word je een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? 

Er zijn twee mogelijkheden om werkzaam te worden als Onderofficier Luchtverkeersleiding of Luchtgevechtsleiding bij de Koninklijke Luchtmacht. Enerzijds is er de mogelijkheid om Korporaal te worden, anderzijds om als 'hogere' Onderofficier dienst te nemen.

Om Korporaal te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma (met de vakken Engels en Nederlands, of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 3). De toekomstige Korporaal mag maximaal 26 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding.

Om Onderofficier te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Ook hier moeten Engels en Nederlands (of Nederlands als tweede taal op niveau 3) zijn behaald. De Onderofficier mag maximaal 29 jaar oud zijn bij intreding.

Beiden zullen een fysieke, medische en psychische keuring moeten doorlopen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding in werkt

Bekijk meer opleidingen Defensie

Is het verstandig om Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding te worden?

Voordat je aan een opleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is het mogelijk om na afronding van de dienstperiode door te groeien naar hogere functies. Hierbij moet wel voldaan worden aan de gestelde instroomeisen (De opleidingen worden betaald door de Luchtmacht). Tevens is het mogelijk om een andere functie te gaan bekleden op hetzelfde niveau, indien er plaats en belangstelling voor is.

Buiten de Krijgsmacht kan de voormalig Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding werkzaam worden binnen de burgerluchtvaart, bij overheidsfuncties of bij het bedrijfleven. Deze functies zijn afhankelijk van de genoten vooropleidingen.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog enkele vacatures voor de Onderofficieren open staan.

De actuele kans op werk voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De kans op werk voor het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Als je je wilt omscholen tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Als je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding?

Competenties en Vaardigheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. Als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Vakkennis voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Het is voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Werkervaring Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Het is voor een startend Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, maar iets anders?

Is een opleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Als je Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Weten hoe het is om als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding te worden?

Zou je graag Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar