Onderofficier Infanterie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Infanterie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Infanterie geeft binnen zijn peloton leiding aan een groep van zo'n tien personen. Bij de pantserinfanterie valt dit samen met een YPR-voertuig. Bij de Luchtmobiele Brigade kan men verplaatst worden met behulp van helikopters en valt dit niet samen met de leiding over een voertuig. Daarnaast is de Onderofficier in staat om als geweerschutter, scherpschutter, mitrailleurschutter, anti-tankschutter of mortier-bedienaar op te treden, afhankelijk van de toegewezen taken. Deze taken moet hij bovendien over kunnen brengen aan zijn ondergeschikten. Zo moet hij soldaten onderwijzen in het gebruik van bijvoorbeeld wapens. Bij het uitvoeren van aanvallende, verdedigende, vertragende, bewakings- en beveiligingstaken van de infanterie wordt er gebruik gemaakt van moderne communicatiemiddelen, lasers en nachtkijkers.

De werkzaamheden van de Onderofficier kunnen zware fysieke inspanning vereisen, maar er is ook sprake van periodes van rust. Zo draagt de Onderofficier verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de controle van zijn eigen materieel en dient hij binnen zijn toegewezen groep een goede relatie op te bouwen om ten tijde van conflict adequaat en daadkrachtig op te treden.

Zoals bij de meeste militairen is er voor de Onderofficier Infanterie vaak sprake van onregelmatige werktijden en een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Onderofficier moet dus flexibel en van onbesproken gedrag zijn om zijn taken uit te voeren.

Om de werkzaamheden adequaat uit te kunnen voeren onder diverse tijds-, stress- en weersomstandigheden wordt er veel (fysiek) getraind.

Wil je werken als Onderofficier Infanterie Landmacht?

Werk je al als Onderofficier Infanterie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Infanterie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Infanterie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Infanterie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Officier
 • Ondergeschikte Soldaten
 • Burger
 • Vijandelijke eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Infanterie Landmacht

Wat verdient een Onderofficier Infanterie Landmacht?

De Onderofficier Infanterie gaat direct verdienen wanneer hij begint aan de opleiding. Bij het begin van de opleiding heeft de gegadigde nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Infanterie Landmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Infanterie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Infanterie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Infanterie Landmacht? 

Binnen de krijsmacht is er de mogelijkheid om na afronding van een dienstperiode nogmaals te tekenen voor een zelfde functie. Tevens kan er doorgestroomd worden naar de hogere (Onder)Officiersfuncties en rangen. Daarnaast wordt er door middel van opleidingen en studie gewerkt aan de ontplooing van de Onderofficier om hem beter te laten functioneren binnen en buiten zijn werk bij Defensie.

Buiten de krijgsmacht is er veel vraag naar ex-militairen. Zo zijn Onderofficieren gewild in het middenkader van de private sector en overheid wanwege hun discipline, inzet en ervaringen, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid.

De bezuinigingen waarmee Defensie getroffen gaat worden, zullen niet ten kosten komen van de 'kwaliteit' van de krijgsmacht. Waarschijnlijk wordt er gesneden in de bureaucratische kant van Defensie.

Baankans Onderofficier Infanterie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Infanterie Landmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Infanterie Landmacht

Hoe word je een Onderofficier Infanterie Landmacht? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Infanterie dient de gegadigde te beschikken over minimaal een VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma met wiskunde te hebben, Vrede & Veiligheid niveau-2 met een BBP-contractperiode en Gatb nivo-30 test of een VMBO niveau 2-diploma met een succesvol afgelegde functie, positieve nivo-30 test en een ini-0 voorschakelproject. Deze laatste mogelijkheden gelden voor doorstromers binnen de krijgsmacht.

Daarnaast moet de gegadigde minimaal 1.55 meter lang zijn en mag hij niet langer zijn dan 1.90 meter voor de pantserinfanterie. Bij de pantserinfanterie zijn bril en lenzen toegestaan, bij de luchtmobiele brigade niet.

De opleiding zelf bestaat uit een onderofficiersopleiding bij de Koninklijke Militaire School in Weert. Deze opleiding is opgedeeld in drie maanden Algemene Militaire Opleiding en vijf maanden Algemene Instructie Bekwaamdheid. Tot slot dient er te worden deelgenomen aan de ' Manoeuvre'-opleiding in Amersfoort. Voor doorstromers geldt dat zij bij eerdere afronding een vrijstelling kunnen krijgen voor bepaalde onderdelen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Infanterie Landmacht

Meer opleidingen Onderofficier Infanterie Landmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Infanterie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Infanterie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Infanterie Landmacht

Met wie werkt een Onderofficier Infanterie Landmacht samen? 

De Onderofficier geeft leiding aan een groep soldaten bij de uitvoering van de opdrachten die de Officieren hem hebben gegeven. Binnen de opdrachten wordt er vaak samengewerkt op pelotons-, compagnie- of zelfs brigade-niveau. Bij oefeningen en uitzendingen kan er ook sprake zijn van contacten en samenwerking met buitenlandse militairen, bijvoorbeeld in het kader van VN- of NAVO-missies.

De Onderofficier krijgt in zijn oefeningen en uitzendingen te maken met (fictieve) burgers en vijanden. Afhankelijk van de opdracht kan er op allerlei manieren contact ontstaan.


 • Officier
 • Ondergeschikte Soldaten
 • Burger
 • Vijandelijke eenheden
Onderofficier Infanterie Landmacht


Organisaties waar een Onderofficier Infanterie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Infanterie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding wordt de Onderofficier Infanterie Luchtmobiel geplaatst bij een peloton van de de 11e Luchtmobiele Brigaden in Schaarsbergen.

De Onderofficier Pantserinfanterie wordt geplaatst bij de 13e of 43e gemechaniseerde Brigade in respectievelijk Oirschot en Havelte.

Binnen het peloton wordt er deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Infanterie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Infanterie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Infanterie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Infanterie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Infanterie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Infanterie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Infanterie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Infanterie Landmacht nodig? 

De Onderofficier Infanterie is een medelevende, verantwoordelijke en vooral loyale persoon die soms ietwat defensief kan overkomen (Loyalist). Daarnaast is hij ook direct, gezaghebbend, overtuigd van zijn eigen kunnen en heeft hij een sterke wil (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Infanterie Landmacht


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Onderofficier Infanterie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Infanterie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Infanterie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Infanterie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Infanterie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Infanterie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Infanterie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Infanterie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Infanterie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Infanterie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Infanterie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar