Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Inlichtingen en Veiligheid kan na afronding van de opleiding kiezen tussen twee werkplaatsen binnen de Luchtmacht. Hij kan medewerker Bureau Inlichtingen en Veiligheid worden óf Onderofficier Intelligence bij een operationele eenheid van de Luchtmacht.

Aangezien de Onderofficier doorgaans in contact komt met de meest geheime stukken binnen ons land, moet hij accuraat, stressbestendig, analytisch en gedisciplineerd te werk kunnen gaan. Tijdens en buiten zijn werkzaamheden mag er bovendien niet gesproken worden over de werkzaamheden of zaken die behandeld zijn tijdens het werk. De Onderofficier wordt belast met het verzamelen van informatie over EU-Bondgenoten die niet bij de NAVO horen. De Onderofficier wordt geacht kennis te hebben over de wapensystemen van deze bondgenoten. Tevens is het van belang dat er actuele kennis over troepenverplaatsingen van deze landen wordt verkregen.

De Onderofficier van het Bureau Intell wordt belast met uitgave van de onderdeelspas, toezicht houden op de discipline binnen het bureau, het beoordelen van rapporten, adviseren van de commandanten, het archiveren van stukken en het verwerken van antecedentenonderzoeken.

De Onderofficier Intell wordt belast met het achterhalen van informatie van EU-Bondgenoten, het verlenen van relevante vluchtinformatie aan Vliegers en het verzamelen van actuele informatie bij terugkomst van de Vliegers.

Aangezien de Onderofficier een verantwoordelijke functie heeft in de maatschappij dient hij zich representatief te gedragen. Tot slot moet er rekening worden gehouden met onregelmatige werktijden en omstandigheden, alsmede de mogelijkheid om uitgezonden te worden.

Wil je werken als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht?

Werk je al als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Officier Inlichtingen & Veiligheid
 • Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid
 • Vlieger
 • EU Bondgenoten (geen NAVO-lid)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wat verdient een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht?

De Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid begint zodra de opleiding begint met het ontvangen van loon. Aanvankelijk heeft de toekomstige Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid nog een lage rang en krijgt naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en er een hogere rang behaald wordt, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon wordt rekening gehouden met ervaring en leeftijd. Het loon ligt tussen de €1197 en maximaal €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen en oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid een studie of opleiding te volgen naar keuze. Tevens kan er na afronding van de opleiding tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? 

Binnen de organisatie van de Luchtmacht is het mogelijk om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor eenzelfde functie of om door te groeien naar hogere (Onder)Officiersrangen. Hierbij geldt wel dat er voldaan moet worden aan de instroomeisen voor Officiersopleidingen. Deze kunnen behaald worden op kosten van de Luchtmacht.

Buiten de Luchtmacht, maar binnen overheidsinstanties, is het mogelijk om voor de AIVD, MIVD of specialistische eenheden van de Politie te gaan werken.

Buiten Defensie is het voor oud-Onderofficieren mogelijk om werkzaam te worden in het middenkader van het bedrijfsleven.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog vacatures openstaan voor de functie van Onderofficier Inlichtingen en Veiligheid. De eerst volgende opleiding zal in 2011 plaats vinden.

Baankans Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Hoe word je een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een VMBO-diploma Gemengde of Theoretische Leerweg in alle richtingen. Een buitenlands vergelijkbaar diploma wordt ook goedgekeurd indien men de vakken Nederlands en Engels heeft gehad (een Nederlands als Tweede Taal diploma op niveau 3 wordt ook geaccepteerd).

Tevens geldt er een maximum instapleeftijd van 29 jaar op de dag dat de opleiding begint. In sommige gevallen is het ook mogelijk om boven deze leeftijd toe te treden tot de Luchtmacht, maar hier wordt per geval naar gekeken.

Na afronding van de Onderofficiersvormende en vaktechnische opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Meer opleidingen Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Met wie werkt een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht samen? 

De Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid werkt onder leiding van Officieren Inlichtingen en Veiligheid bij het verzamelen van relevante inlichtingen voor de Vliegers. Voorafgaand aan de vluchten wordt de informatie gedeeld met de Vliegers om de vluchten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij terugkomst wordt er door een Onderofficier of Officier een vraaggesprek gehouden met de Vliegers omtrent eventuele nieuwe relavante informatie.

Buiten de organisatie van de Luchtmacht zal er sprake zijn van contact met EU-Bondgenoten die niet bij de NAVO horen. NAVO leden delen onderling informatie. Tevens zal er contact worden onderhouden met burgers, aangezien zij vaak beschikken over actuele informatie.


 • Officier Inlichtingen & Veiligheid
 • Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid
 • Vlieger
 • EU Bondgenoten (geen NAVO-lid)
Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht


Organisaties waar een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Inlichtingen en Veiligheid wordt de Onderofficier werkzaam bij het 'Bureau Inlichtingen en Veiligheid' of bij een operationele eenheid van de Luchtmacht. De luchtmachtbases waar de Onderofficier geplaatst kan worden liggen verspreid over heel Nederland.

Met de eenheid wordt deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht nodig? 

De Onderofficier Inlichtingen en Veiligheid is een zelfverzekerde, ijverige, gedreven, energieke, praktische en volhardende persoon (Succesvolle werker). Daarnaast is hij scherpzinnig, objectief en analytisch. Deze aspecten zullen over het algemeen positief worden gewaardeerd (Waarnemer).

De Onderofficier is in staat om de goede en 'minder goede' persoonlijkheidskenmerken te combineren. Zo kan hij gedreven en soms zelfs koppig, praktisch, analytisch en prestatiegericht te werk gaan bij het vergaren van inlichtingen die het werk van de Koninklijke Luchtmacht mogelijk maken.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar