Onderofficier Artillerie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Artillerie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Artillerie heeft onregelmatige werktijden en moet fysieke inspanningen verrichten. Daarnaast moet hij zich verantwoordelijk en representatief gedragen en van onbesproken gedrag zijn.

Een Onderofficier Artillerie werkt samen met drie personen bij het richten en laden van een vuurmond om gevechtssteun te leveren aan de Cavalerie en Infanterie. Een waarnemer geeft aan hoe de wapens gericht moeten worden. De Onderofficier is volledig op de hoogte van alle taken binnen de vuurgroep en de manieren waarop deze taken uit te voeren zijn. De Onderofficier Artillerie is na afronding van zijn opleiding in staat al het materieel te bedienen, alsmede deze handelingen uit te leggen aan zijn ondergeschikten.

Als Onderofficier Artillerie is het tevens mogelijk ingezet te worden als waarnemer voor de achterliggende batterijen. Voor de Onderofficieren Luchtdoelartillerie bestaat het takenpakket uit het leiding geven aan een Stingergroep, bestaande uit twee Stingerploegen van twee of drie personen per stuk. 'De Stinger' is een grondluchtwapen, waarmee objecten in de lucht uitgeschakeld kunnen worden. De Stinger kan vanaf de schouder of een voertuig afgevuurd worden.

Bij inzet van de Luchtdoelartillerie bij de Luchtmobiele brigade gaat de Onderofficier mee op patrouilles en voert hij andere 'standaard taken' van deze eenheid uit. Hier treedt de Onderofficier Artillerie op als groepsleider van de Infanterie.

De Onderofficier is verantwoordelijk voor zijn ondergeschikten. Onder zijn leiding wordt deelgenomen aan uitzendingen en oefeningen.

Wil je werken als Onderofficier Artillerie Landmacht?

Werk je al als Onderofficier Artillerie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Artillerie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Artillerie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier Artillerie
  • Soldaat Artillerie
  • Militair

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Artillerie Landmacht

Wat verdient een Onderofficier Artillerie Landmacht?

De Onderofficier Artillerie (Luchtdoelartillerie) ontvangt zodra hij begint aan de opleiding loon. Aanvankelijk heeft de toekomstige Onderofficier nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij naar de lagere rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de €1197 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Artillerie Landmacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Artillerie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Artillerie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Artillerie Landmacht? 

Binnen de Artillerie is er als Onderofficier Artillerie een mogelijkheid om bij te tekenen voor dezelfde functie, een mogelijkheid om door te groeien naar hogere leidinggevende functies als er wordt voldaan aan de gestelde (opleidingseisen)eisen (eventueel op kosten van de Landmacht behaald) of om binnen een ander Landmacht- of krijgsmachtsonderdeel werkzaam te worden.

Buiten Defensie kunnen voormalig Onderofficieren terecht komen in het middenkader van het bedrijfsleven of bij de overheid. Dankzij de discipline, stressbestendigheid en volhardendheid van oud-militairen zijn zij vaak gewild om als harde werkers bij te dragen aan een gunstig bedrijfsresultaat, alsmede om als voorbeeld te dienen voor de collega's.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures voor Onderofficier Artillerie en voor Onderofficier Luchtdoelartillerie.

De bezuinigingen waarmee Defensie de komende jaren te maken krijgt, zullen waarschijnlijk voornamelijk gevolgen hebben voor de bureaucratische kant van de krijgsmacht. Doordat de Landmacht te maken krijgt met een groep uittredende militairen en omdat er altijd enige doorstroom in functies is, blijft er waarschijnlijk werk bij de Artillerie.

Baankans Onderofficier Artillerie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Artillerie Landmacht worden: Opleidingen tot Onderofficier Artillerie Landmacht

Hoe word je een Onderofficier Artillerie Landmacht? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Artillerie en Onderofficier Luchtdoelartillerie moet er voldaan worden aan enkele eisen. Zo moet de toekomstige Onderofficier Artillerie (Luchtdoelartillerie) in het bezit zijn van minimaal een VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg met wiskundediploma, een  voltooide BBT-periode met een Gatb-30 psychologische test of een VMBO niveau-2 diploma met een voltooide functie binnen de Artillerie, een positieve psychologische Gatb-30-test en een ini-0-voortraject. Deze laatse eisen gelden voor doorstromers binnen de krijgsmacht.

De toekomstige Onderofficier Luchtdoelartillerie mag daarnaast niet korter zijn dan 1.55 meter en niet langer dan 1.85 meter. De gegadigden die geplaatst willen worden bij de Luchtmobiele Brigade moeten minimaal 65 kilogram wegen en minimaal 1.65 meter zijn.

De toekomstige Onderofficier Artillerie moet minimaal 1.55 meter zijn. De commandanten van een PZH2000 moeten tussen de 1.65 en 2.00 meter lang zijn. Het dragen van bril of contactlenzen istoegestaan.

De daadwerkelijke opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School in Weert. De eerste drie maanden beslaan de Algemene Militaire Opleiding, de volgende vijf maanden de Algemene Instructie Bekwaamheidscursus, gevolgd door een vakgerichte opleiding afhankelijk van de gekozen richting. De Luchtdoelartilleristen volgen deze bij de Luchtdoelartillerie in Venray, de reguliere Artilleristen volgen deze bij het Opleidings- en Trainingscentrum Vuursteun in 't Harde.

Na afronding van de opleiding moet minimaal een diensttijd van vier jaar uitgediend kunnen worden voor het bereiken van de leeftijd van 35 jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Artillerie Landmacht

Meer opleidingen Onderofficier Artillerie Landmacht

Weet je nog niet of je Onderofficier Artillerie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Artillerie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Artillerie Landmacht

Met wie werkt een Onderofficier Artillerie Landmacht samen? 

De Onderofficier Artillerie volgt samen met zijn ondergeschikte soldaten opdrachten op van zijn leidinggevende Officieren. De Artillerie biedt doorgaans gevechtsondersteuning, de Luchtdoelartillerie luchtruimbeveiliging, waardoor er nauwelijks direct contact is met de vijand of met de burger. Actuele frontinformatie krijgen de Artilleristen door van de (onder) Officier Artillerie Waarneming.

Binnen de batterijen en pelotons wordt er intensief samengewerkt. Voor de Luchtdoelartilleristen bij de Luchtmobiele Brigade geldt dat ze fysiek zwaar trainen en ook fysiek zware taken krijgen.


  • Officier Artillerie
  • Soldaat Artillerie
  • Militair
Onderofficier Artillerie Landmacht


Organisaties waar een Onderofficier Artillerie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Artillerie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Artillerie en Onderofficier Luchtdoelartillerie wordt de Onderofficier geplaatst bij een passend onderdeel van de Landmacht.

De Onderofficieren Artillerie worden geplaatst bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte of het Operationeel Ondersteuningscommando Land.

De Onderofficieren Luchtdoelartillerie worden geplaatst bij een eenheid van de luchtdoelartillerie op de Peel of bij de 11e luchtverdedigingscompagnie van de Luchtmobiele Brigade.

Met de pelotons en batterijen wordt deelgenomen aan oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Artillerie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Artillerie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Artillerie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Artillerie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Artillerie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Artillerie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Artillerie Landmacht nodig? 

De Onderofficier Artillerie / Luchtdoelartillerie is volhardend en scherpzinnig (Waarnemer). Daarnaast is hij medelevend en erg verantwoordelijk (Loyalist). Hij is avontuurlijk ingesteld, maar trekt zich gemakkelijk terug. Op de momenten dat het nodig is, zoals bij gevechtsondersteunende taken, kan de Onderofficier Artillerie zich prima gefocust richten op de uitvoerende kant van zijn werk.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Artillerie Landmacht


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Artillerie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Artillerie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Artillerie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Artillerie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Artillerie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Artillerie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Artillerie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Artillerie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Artillerie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar