Onderofficier Operationele Dienst Marine Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Operationele Dienst Marine? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderofficier operationele dienst marine. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderofficier operationele dienst marine wordt.

 

Wat is een Onderofficier Operationele Dienst Marine?

De Onderofficier Operationele Dienst Operaties/Verbindingen werkt zelfstandig of in groepsverband, afhankelijk van de specialisatie. Wanneer er in groepsverband wordt gewerkt, wordt de Onderofficier geacht verantwoording af te leggen aan een leidinggevende Officier, maar bezit hij relatief veel vrijheid in het uitvoeren van zijn taken. Het kan voorkomen dat de Officier geadviseerd moet worden. In die gevallen dient de Onderofficier in staat te zijn deze adviezen efficiënt en accuraat over te brengen op zijn meerdere. De Onderofficier Operationele Dienst is verantwoordelijk voor begeleiding van zijn ondergeschikten, de controle van het afgeleverde werk en andere personele zaken rondom zijn groep. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen, dient de Onderofficier zorg te dragen voor een sociale en tegelijkertijd serieuze werkomgeving.

De Operationele Dienst Operaties houdt zich bezig met het monitoren van het gebied rondom bijvoorbeeld schepen en helikopters door middel van  state-of-the-art computersystemen. De Onderofficier verzorgt hierbij, afhankelijk van de specialisatie, actuele lucht- en onderwaterbeelden, begeleiding van Vliegers naar hun doelen en verdediging tegen onderzeeërs en luchtobjecten.

De Operationele Dienst Verbindingen houdt zich bezig met de communicatie tussen onderdelen van de Marine. Hier betreft het verbindingen met satellieten, computers, radio en licht- en vlaggensignalen. Tevens behoort de post ook tot de verantwoordelijkheden van deze dienst. De Onderofficier verzorgt de totstandkoming en het behoud van de verbindingen. Daarnaast wordt de Onderofficier ingezet bij het verhelpen van storingen.

De Onderofficier moet rekening houden met onregelmatige werktijden. Daarnaast wordt de Onderofficier uitgezonden op internationale missies en oefeningen.Wil je werken als Onderofficier Operationele Dienst Marine?

Werk je al als Onderofficier Operationele Dienst Marine en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Operationele Dienst Marine worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Operationele Dienst Marine, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderofficier Operationele Dienst Marine in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Officier
  • Ondergechikte Manschappen
  • Toegewezen Eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Operationele Dienst Marine

Wat verdient een Onderofficier Operationele Dienst Marine?

Vanaf de aanvang aan de opleiding tot Onderofficier Operationele Dienst krijgt de toekomstige Onderofficier loon betaald. Dit loon wordt bepaald aan de hand van de rang van de gegadigde. Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo'n €2212 per maand.

Secundair: Bij de Marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend. Zo zijn er vaartoelages, oefentoelages, onderzeeboottoelages, vliegtoelages, duiktoelages en toelages voor studiekosten. Door deze toelages kan het zelfs zo zijn dat het loon tweemaal zo hoog wordt in bepaalde maanden. (De studiekostentoelage komt neer op een betaalde studie na afronding van de opleiding.) Bovendien wordt de opleiding tot Onderofficier Operationele Dienst betaald door de Marine, net zoals de uniformen en studieboeken. Tevens is er een collectieve zorgverzekering voor maximaal 48 per maand, een ABP-pensioen en kan er gebruik worden gemaakt van sportfaciliteiten. Voor sommige opleidingen en bijkomende functies wordt bovendien een aanstellingspremie toegekend: de Onderofficier kan zo duizenden euro's extra premie opstrijken naast zijn andere inkomsten. Tot slot moet er gemeld worden dat de Marine minimaal 41 vrije dagen per jaar geeft. Deze vrije dagen kunnen oplopen door onregelmatige diensten (varen, oefeningen).

Salarisschaal Onderofficier Operationele Dienst Marine

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderofficier Operationele Dienst Marine

Er zijn geen vacatures Onderofficier Operationele Dienst Marine aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Onderofficier Operationele Dienst Marine in werkt.

Meer weten over de sector waar een Onderofficier Operationele Dienst Marine in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Operationele Dienst Marine

Wat is de toekomst van Onderofficier Operationele Dienst Marine?

Binnen de organisatie van de Koninklijke Marine kan de Onderofficier na afronding van de dienstperiode bijtekenen voor eenzelfde functie, maar hijkan ook doorgroeien naar de hogere (Onder)Officiersfuncties. Voor de Officiersfuncties moeten dan wel de benodigde vooropleidingen worden behaald, maar dit zou kunnen op kosten van de Marine.

Binnen Defensie in het algemeen zou er gewerkt kunnen gaan worden voor een ander krijgsmachtsonderdeel of bij een overkoepelend orgaan.

Buiten Defensie zou de Onderofficier Operationele Dienst werkzaam kunnen worden binnen het middenkader van het bedrijfsleven of bij de overheid. Hierbij valt te denken aan monitorende functies, zoals op een meldkamer van de politie of marechaussee.

Het is onbekend wat de bezuinigingen zullen betekenen voor de Operationele Dienst van de Marine. Wel is het zo dat er bij Defensie altijd doorloop plaats vind binnen de functies, waardoor er in de toekomst ook functies bij de Operationele Dienst vrij zullen blijven komen.

Baankans Onderofficier Operationele Dienst Marine

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Operationele Dienst Marine worden: Opleidingen tot Onderofficier Operationele Dienst Marine

Wil je onderofficier operationele dienst marine worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderofficier Operationele Dienst Marine? 

Om Onderofficier Operationele Dienst Operaties/Verbindingen te worden moet je eerst een opleiding volgen.

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Onderofficier Operationele Dienst Operaties/Verbindingen dient men in het bezit te zijn van een HAVO diploma met Wiskunde en Engels, een MBO Web niveau-3 diploma met Wiskunde en Engels of een afgeronde opleiding Veiligheid & Vakmanschap niveau-3 met de richting Maritiem.

De opleiding tot Onderofficier Operaties bestaat uit twaalf weken militaire vorming, twaalf weken vakopleiding, die maanden stage, 20 weken vakopleiding, zeven weken kaderopleiding, cijf maanden stage afgesloten met negen weken specialistische opleiding. in totaal duurt hij dus ca. twee en een half jaar. De opleiding tot Onderofficier Verbindingen bestaat uit twaalf weken militaire vorming, tien weken vakopleiding, drie maanden stage, 22 weken vakopleiding, elf weken computeropleidingen, zes weken scheepstypenopleiding, zeven weken kaderopleiding afgesloten met een vijf maanden durende stage.

Na afronding van de opleiding is er op (gedeeltelijke) kosten van de Marine een extra studie/opleiding te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderofficier Operationele Dienst Marine

Er zijn geen opleidingen Onderofficier Operationele Dienst Marine aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderofficier Operationele Dienst Marine in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Netwerk Onderofficier Operationele Dienst Marine

Met wie werkt een Onderofficier Operationele Dienst Marine samen? 

De Onderofficier Operaties/Verbindingen geeft leiding aan een team ondergeschikten of werkt zelfstandig (afhankelijk van de specialisatie en toegewezen eenheid). Wanneer er zelfstandig wordt gewerkt, zal er contact worden onderhouden met de toegewezen eenheid. Hier zou het kunnen gaan om contact met een helikopterpiloot ten tijde van de bezetting van de sensorapparatuur aan boord van het voertuig. Wanneer er in teamverband wordt gewerkt zal er sprake zijn van sturend en coördinerend contact met de ondergeschikten en van adviserend contact met de leidinggevenden.

De Onderofficier heeft een gevechtsondersteunende functie en komt in de regel niet zelf in contact met vijand of burger.


  • Officier
  • Ondergechikte Manschappen
  • Toegewezen Eenheden
Onderofficier Operationele Dienst Marine


Organisaties waar een Onderofficier Operationele Dienst Marine werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderofficier Operationele Dienst Marine meestal werkt.

Waar werkt een Onderofficier Operationele Dienst Marine?

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Operationele Dienst Operaties/Verbindingen wordt de Onderofficier geplaatst bij een onderdeel van de Koninklijke Marine. Variërend van sonarbedienaar tot doelbegeleider van vliegtuigen bij de afdeling Operaties en van postbode tot sattelietexpert bij de afdeling Verbindingen wordt er afhankelijk van de richting gekeken naar de mogelijkheden bij plaatsing.

Met de eenheid waarin de Onderofficier geplaatst wordt, zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Operationele Dienst Marine

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Operationele Dienst Marine? Hieronder vind je de best door de Onderofficier Operationele Dienst Marine beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Operationele Dienst Marine.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Operationele Dienst Marine:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderofficier Operationele Dienst Marine.

Welke competenties heeft een Onderofficier Operationele Dienst Marine nodig?

Een Onderofficier Operationele Dienst Marine heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderofficier Operationele Dienst Marine

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderofficier Operationele Dienst Marine passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderofficier Operationele Dienst Marine nodig? 

De Onderofficier Operationele Dienst heeft een analytische, volhardende, scherpzinnige, soms intellectueel-arrogante  en koppige persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens kan hij direct, gezaghebbend, energiek en beschermend optreden. Dit brengt wel met zich mee dat de Onderofficier ook sceptisch en dominant over kan komen (Baas).

Met name de analytische, volhardende, directe en beschermende kanten van de Onderofficieren helpen hem bij het monitoren van de omgeving van de toegewezen voertuigen op potentiële gevaren.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Operationele Dienst Marine


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Operationele Dienst Marine

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Operationele Dienst Marine

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Operationele Dienst Marine

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Operationele Dienst Marine

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Operationele Dienst Marine dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Operationele Dienst Marine belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Operationele Dienst Marine. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Operationele Dienst Marine iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Operationele Dienst Marine willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Operationele Dienst Marine bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Operationele Dienst Marine

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar