U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Senior Consultant

Senior Consultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een senior Consultant? Lees de functieomschrijving.

Een Senior Consultant is iemand die bedrijven helpt bij bijvoorbeeld het opzetten of reorganiseren van hun organisatie.

Een Senior Consultant verdiept zich in bedrijven en probeert ze met kennis en inzicht van buitenaf positief te veranderen. De bedrijven leggen een bepaald vraagstuk voor aan de Senior Consultant en de Senior Consultant bedenkt vervolgens passende oplossingen voor hun vragen. Denk aan een bedrijf dat bepaalde onderdelen wil outsourcen. De Senior Consultant zoekt dan uit hoe de uitbesteding het best juridisch, financieel en zakelijk afgehandeld kan worden. Hij stelt hiervoor rapporten op. Tevens houdt de Senior Consultant zijn eigen administratie bij. Een Senior Consultant is vaak gespecialiseerd in een bepaalde sector, zoals de financiële of marketingsector. Door middel van cursussen houden ze hun kennis op peil.

Het verschil met een ‘gewone’ Consultant is dat een Senior Consultant eigen opdrachten binnen moeten halen. Ze bouwen zelfstandig een netwerk op, sluiten deals en moeten targets halen. Daarnaast leidt de Senior Consultant vaak Junior Consultants op en geeft hij trainingen en presentaties.    

Het is belangrijk dat een Senior Consultant commercieel inzicht heeft, sterk in zijn schoenen staat en analytisch is. 

Mensen vonden ons op: Job Senior Consultant, Baan Senior Consultant, Senior Consultant Worden, Functie-eisen Senior Consultant, Verantwoordelijkheden Senior Consultant, Functieprofiel Senior Consultant, Wat doet een Senior Consultant, Werken als Senior Consultant.

Senior Consultant worden: Opleiding tot senior Consultant

Er is niet één specifieke opleiding tot Senior Consultant. Vaak heeft een Senior Consultant een opleiding als Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie gedaan op HBO- of WO-niveau. Daarna heeft de Senior Consultant, afhankelijk van de specialisatie van het bedrijf waar hij werkt, vaak nog cursussen gedaan. Overigens moet een Senior Consultant altijd blijven leren, omdat het vak voortdurend verandert en de klant er van uitgaat dat de Senior Consultant op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Senior Consultant, Senior Consultant Worden, Opleidingsniveau Senior Consultant, Scholing Senior Consultant, Studie Senior Consultant, Bijscholing Senior Consultant, Omscholing Senior Consultant.

Organisaties waar een senior Consultant doorgaans werkzaam is

Een Senior Consultant is werkzaam in de profitsector, want er wordt gestreefd naar winst. De Senior Consultant werkt in dienstverband bij een consultancybedrijf of werkt als freelancer.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Senior Consultant, Senior Consultant Worden, Opleidingsniveau Senior Consultant, Scholing Senior Consultant, Studie Senior Consultant, Bijscholing Senior Consultant, Omscholing Senior Consultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden senior Consultant

Een Senior Consultant kan rekenen op zo’n €2000,- tot €8000,- bruto per maand. Er zit veel verschil tussen de salarissen van Senior Consultants. Zo verdienen freelancers met een goede reputatie vaak meer dan Senior Consultants in dienstverband, omdat ze veel projecten kunnen krijgen. Ook de ervaring van de Senior Consultant heeft veel invloed op het salaris.

Een Senior Consultant die in dienstverband werkt, krijgt, afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij werkt, bijvoorbeeld een auto en telefoon van de zaak, vakantiedagen, cursusmogelijkheden en een dertiende maand. 

Mensen vonden ons op: Salaris Senior Consultant, Loon Senior Consultant, Wat verdien je als Senior Consultant, Salarisschaal Senior Consultant, Salarisindicatie Senior Consultant, Bonus Senior Consultant, CAO Senior Consultant, Brutoloon Senior Consultant, Nettoloon Senior Consultant, Vakantiedagen Senior Consultant, Pensioen Senior Consultant.

Competenties, skills & vaardigheden senior consultant

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Oordeelsvorming
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Commercieel
Mensen vonden ons op: Kennis Senior Consultant, Vaardigheden Senior Consultant, Attitude Senior Consultant, Kwalificaties Senior Consultant, Competentieprofiel Senior Consultant.

Boeken voor het beroep senior consultant

Wil je meer weten over het beroep senior consultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je senior consultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken senior consultant te komen.

New Zealand Wildlife | James Kavanaugh

A Folding Pocket Guide to Familiar Animals - Engels | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9781583558904 | 12 pagina's

The unique, dinosaur-like, tuatara is one of thousands of species of animals inhabiting the diverse ecosystems found throughout New Zealand, many endemic to the islands. This beautifully illustrated guide highlights over 140 familiar and unique species of...

Tom Brown's School Days | Thomas Hughes

Engels | Hardcover | 9780548178867 | 412 pagina's

"Tom Brown is an early, well-drawn character in what was to become a familiar genre in English fiction: a chronicle of life at an English boys' boarding school. In the novel, Tom, a student at Rugby School in the time of Thomas Arnold's headmastership, is...

The Prophecies of the Brahan Seer | Alexander Mackie

(Coinneach Odhar Fiosaiche) - Engels | Druk: 2nd Revised edition | Hardcover | 9781374873667 | 90 pagina's

A revised edition of Mackenzie's original publication of 1877, which now includes a commentary and conclusion by Elizabeth Sutherland. Coinneach Odhar, the Brahan Seer, was a seventeenth century prophet of the Highlands of Scotland....

Mensen vonden ons op: boeken voor Senior Consultant, Senior Consultant ebooks, boek Senior Consultant.

Persoonstypen senior Consultant

Persoonstypen die goed passen bij een Senior Consultant zijn Baas en Succesvolle Werker.

Een Senior Consultant moet stevig in zijn schoenen staan om oplossingen door te drukken. Ook is de Senior Consultant doelgericht, commercieel en zelfstandig (Baas).

Daarnaast moet een Senior Consultant heel efficiënt werken om projecten goed en op tijd af te ronden. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn branche en heeft veel energie. Dit beroep vergt veel tijd en energie (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Senior Consultant, Karakter Senior Consultant.

Netwerk senior Consultant

Een Senior Consultant is vaak bij de bedrijven zelf. Hij heeft dus veel contact met de opdrachtgevers en de andere medewerkers van het bedrijf waarvoor de Senior Consultant een project uitvoert. Ook werkt een Senior Consultant soms samen met collega’s aan een project. Vaak leidt een Senior Consultant een Junior Consultant op, dus ook met deze mensen komt hij in aanraking.        
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Senior Consultant, Medewerkers Senior Consultant.

Is het beroep senior Consultant iets voor jou?

Zou je graag senior Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als senior Consultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Senior Consultant, beroepskeuzetest Senior Consultant, beroep Senior Consultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden senior Consultant

Het is als starter moeilijk om aan een baan als Senior Consultant te komen. De klanten hebben hoge verwachtingen van een Senior Consultant, dus moet hij goed werk leveren. En dus nemen veel consultancybedrijven alleen Senior Consultants met minstens een paar jaar ervaring aan. De Senior Consultant begint altijd als Junior Consultant. Als een Senior Consultant uiteindelijk een baan heeft gevonden, kan hij goed doorgroeien als hij goed werk levert. Hij kan zich verder specialiseren door cursussen te volgen. Een Senior Consultant kan uiteindelijk een eigen consultancybedrijf oprichten en als freelancer aan de slag gaan.

Arbeidsmarktperspectief score senior Consultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep senior Consultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Senior Consultant, Promotie mogelijkheden Senior Consultant, Carriere Senior Consultant.

Solliciteren op de functie senior Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als senior Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor senior Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als senior Consultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Senior Consultant, CV Senior Consultant, sollicitatie Senior Consultant.

Interviews met senior Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen senior Consultant

Vacatures senior consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Senior Consultant is iemand die bedrijven helpt bij bijvoorbeeld het opzetten of reorganiseren van hun organisatie. Een Senior Consultant verdiept zich in bedrijven en probeert ze met kennis en inzicht van buitenaf positief te veranderen. De bedrijven leggen een bepaald vraagstuk voor aan de Senior Consultant en de Senior Consultant bedenkt vervolgens passende oplossingen voor hun vragen.

Beoordeling Senior Consultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Senior Consultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Senior Consultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep