ICT Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een ICT Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ict specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ict specialist wordt.

 

Wat is een ICT Specialist?

De ICT-specialist houdt zich voornamelijk bezig met de verbetermogelijkheden binnen de ICT. Hij moet de infrastructuuromgevingen van opdrachtgevers inrichten en herinrichten. Het is van belang dat hij zijn opdrachtgever tijdens het proces op de hoogte houdt. De ICT-specialist moet tevens problemen oplossen in de ICT-infrastructuuromgeving.

Niet alleen neem je opdrachten aan van opdrachtgevers, maar ook geef je advies aan klanten over de te nemen stappen binnen de ICT. De ICT-specialist moet zich kunnen vertalen op het niveau van de klant, dat wil zeggen dat hij rekening moet houden met klanten die in zijn ogen weinig verstand hebben van ICT, hij moet het duidelijk kunnen maken voor dat soort mensen.

De ICT-specialist heeft veel variatie in zijn werk, omdat hij steeds verschillende opdrachten krijgt en over de ene opdracht langer doet dan de andere opdracht. Dit maakt dat de ICT-specialist stressbestendig moet zijn, omdat hij voor de ene opdracht meer tijd nodig heeft dan de andere opdracht. In periodes met veel opdrachten heeft de ICT-specialist het gemiddeld drukker.Wil je werken als ICT Specialist?

Werk je al als ICT Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je ICT Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor ICT Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep ICT Specialist in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Opdrachtgever
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden ICT Specialist

Wat verdient een ICT Specialist?

De ICT-specialist verdient ongeveer 2000 euro bruto per maand als hij net gestart is. Dit kan oplopen tot 4833 euro bruto per maand. Het aantal jaren praktijk ervaring als ICT-specialist en kwalificaties speelt een grote rol bij het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever. 

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, collectief pensioen, collectieve ziektekosten verzekering en een volledig pakket aanvullende verzekeringen.

Salarisschaal ICT Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures ICT Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als ICT Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor ICT Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 ICT Specialist vacatures

Medior ICT specialist (30 uur per week), Bleskensgraaf ca
Gemeente Molenlanden
Wij hebben een Virtueel Kantoor dat in een Microsoft Azure omgeving draait. Jij zorgt voor een optimale continuïteit en performance, zodat onze backoffice en servicepunten goed kunnen werken. Je monitort …
Senior ICT specialist, Bleskensgraaf ca
Gemeente Molenlanden
Gemeente Molenlanden Gemeente Molenlanden is een innovatieve gemeente in de Zuidelijke Randstad met een grenzeloze ambitie. We gaan voor een vijf sterren-dienstverlening, waarbij we actief aanwezig zijn in de twintig …
Senior ICT specialist, Bleskensgraaf ca
Gemeente Molenlanden
Gemeente Molenlanden Gemeente Molenlanden is een innovatieve gemeente in de Zuidelijke Randstad met een grenzeloze ambitie. We gaan voor een vijf sterren-dienstverlening, waarbij we actief aanwezig zijn in de twintig …
ICT Specialist
StackOps B.V.
Ben jij de sportieve ICT'er waar ik naar op zoek ben? Pak dan nu je kans! Wat ga je doen? Jij gaat aan de slag in een compact IT-team voor …
ICT Specialist
StackOps B.V.
Ben jij de sportieve ICT'er waar ik naar op zoek ben? Pak dan nu je kans! Wat ga je doen? Jij gaat aan de slag in een compact IT-team voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden ICT Specialist

Wat is de toekomst van ICT Specialist?

Er zijn een gemiddeld aantal vacatures die nog niet ingevuld zijn als ICT-specialist. Het gemiddelde aantal mensen dat ICT-specialist is, is gemiddeld. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief gemiddeld is.

De ICT-specialist heeft doorgroeimogelijkheden in de vorm van leidinggevende functies. Dit is afhangkelijk van het aantal jaren ervaring en de opleiding.

Baankans ICT Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

ICT Specialist worden: Opleidingen tot ICT Specialist

Wil je ict specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een ICT Specialist? 

Om ICT-specialist te worden moet je een HBO of WO opleiding IT / ICT hebben gevolgd. Eventueel kan in sommige gevallen ook een MBO opleiding met een specialisatie volstaan. De ICT-specialist moet minimaal 5 jaar werkervaring hebben.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot ICT Specialist

ICT & Webdevelopment (Allround)
Tijdens de module Webdesign leer je werken met o.a. HTML5, CSS en FTP. Je leert de wensen en ideeën van je klanten te vertalen naar een professioneel en dynamisch ontwerp. Daarbij Tijdens …
IT Security Specialist Training Pack (with Microsoft, CompTIA & Cisco) 365 dagen toegang.
In the modern world internet security is something everyone has to take seriously, whether they’re in charge of a large business or simply going online to organise their finances at …
ITIL® 4 Specialist: High Velocity IT
De ITIL® Specialist – High Velocity IT (HIT) cursus is een van de vijf cursussen die nodig zijn om het ITIL® 4 predicaat Managing Professional (MP) te behalen. Deze training …
IT-Security Practitioner [S-ITSP]
OVERVIEW IT-Security Practitioner (ITSP) takes you deep into the pragmatics of securing an IT infrastructure. This certification enables you to exhibit your knowledge about all the aspects of IT-security a …
Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)
Met SaaS voorwaarden zet u de grenzen voor uw aansprakelijkheid en verplichtingen tot herstel van fouten of doorvoeren van upgrades. Maar wat zijn de juridische aandachtspunten bij softwarelicenties en SaaS …
Meer opleidingen ICT Specialist

Weet je nog niet of je ICT Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding ICT Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk ICT Specialist

Met wie werkt een ICT Specialist samen? 

De ICT-specialist moet een goed netwerk hebben met opdrachtgevers, zodat hij veel opdrachten krijgt van opdrachtgevers. Als hij een opdracht van een opdrachtgever goed uitvoert, zullen de opdrachtgevers weer bij hem terugkomen, omdat ze tevreden zijn over hem. Door orale reclame zullen er meer opdrachtgevers op de ICT-specialist afkomen.

De ICT-specialist geeft adviezen aan zijn klanten, het is van belang dat hij dit contact goed onderhoudt, zodat zijn klanten tevreden blijven.


  • Opdrachtgever
  • Klant
ICT Specialist


Organisaties waar een ICT Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een ICT Specialist meestal werkt.

Waar werkt een ICT Specialist?


Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers ICT Specialist

Waar kun je het beste werken als ICT Specialist? Hieronder vind je de best door de ICT Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep ICT Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden ICT Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een ICT Specialist.

Welke competenties heeft een ICT Specialist nodig?

Een ICT Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen ICT Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij ICT Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een ICT Specialist nodig? 

De ICT-specialist moet productief zijn, omdat hij in drukke periodes veel opdrachten kan hebben in een redelijk korte tijd. Het is van belang dat hij zo snel mogelijk de opdrachten inlevert, zodat de opdrachtgevers positief zijn over hem. Het is van belang dat hij stressbestendig is, zoals eerder gezegd kan hij verschil hebben in periodes qua drukte, daarom moet hij in drukkere periodes tegen de stress kunnen die bij zo'n periode komt kijken (Perfectionist)

De ICT-specialist moet spontaan zijn, omdat hij veel met klanten werkt, het is nodig om klanten een goed gevoel te geven over het advies wat ze krijgen. Een spontaan persoon wordt al snel gezien als iemand die hij kan vertrouwen in zijn advies. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor ICT Specialist


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een ICT Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep ICT Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep ICT Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie ICT Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ICT Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ICT Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ICT Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep ICT Specialist iets voor je?

Zou je graag ICT Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ICT Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op ICT Specialist

anoniem

hoe lang duren de opleidingen?

Mike

Kijk eens bij Springest.In principe ben je nooit uitgestudeert,zeker niet in dit vak.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar