Senior Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Senior Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep senior consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je senior consultant wordt.

 

Wat is een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is iemand die bedrijven helpt bij bijvoorbeeld het opzetten of reorganiseren van hun organisatie.

Een Senior Consultant verdiept zich in bedrijven en probeert ze met kennis en inzicht van buitenaf positief te veranderen. De bedrijven leggen een bepaald vraagstuk voor aan de Senior Consultant en de Senior Consultant bedenkt vervolgens passende oplossingen voor hun vragen. Denk aan een bedrijf dat bepaalde onderdelen wil outsourcen. De Senior Consultant zoekt dan uit hoe de uitbesteding het best juridisch, financieel en zakelijk afgehandeld kan worden. Hij stelt hiervoor rapporten op. Tevens houdt de Senior Consultant zijn eigen administratie bij. Een Senior Consultant is vaak gespecialiseerd in een bepaalde sector, zoals de financiële of marketingsector. Door middel van cursussen houden ze hun kennis op peil.

Het verschil met een ‘gewone’ Consultant is dat een Senior Consultant eigen opdrachten binnen moeten halen. Ze bouwen zelfstandig een netwerk op, sluiten deals en moeten targets halen. Daarnaast leidt de Senior Consultant vaak Junior Consultants op en geeft hij trainingen en presentaties.    

Het is belangrijk dat een Senior Consultant commercieel inzicht heeft, sterk in zijn schoenen staat en analytisch is. Wil je werken als Senior Consultant?

Werk je al als Senior Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Senior Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Senior Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Senior Consultant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

30


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Senior Consultant

Wat verdient een Senior Consultant?

Een Senior Consultant kan rekenen op zo’n €2000,- tot €8000,- bruto per maand. Er zit veel verschil tussen de salarissen van Senior Consultants. Zo verdienen freelancers met een goede reputatie vaak meer dan Senior Consultants in dienstverband, omdat ze veel projecten kunnen krijgen. Ook de ervaring van de Senior Consultant heeft veel invloed op het salaris.

Een Senior Consultant die in dienstverband werkt, krijgt, afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij werkt, bijvoorbeeld een auto en telefoon van de zaak, vakantiedagen, cursusmogelijkheden en een dertiende maand. 

Salarisschaal Senior Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Senior Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Senior Consultant vacatures

Vacature Senior Consultant Dynamics 365 Finance & SCM
Systems Accountants
For one of our clients in the production/distribution industry we are looking for a Microsoft Dynamics 365 Finance & SCM Business Consultant. The organisation is growing fast, this is being …
Vacature Senior Consultant Dynamics 365 Finance & SCM
Systems Accountants
For one of our clients in the production/distribution industry we are looking for a Microsoft Dynamics 365 Finance & SCM Business Consultant. The organisation is growing fast, this is being …
Vacature SAP Ariba Senior Consultant
Accenture
Job Description Do you want to revolutionize the future of business? From transformation planning through implementation, there’s never been a better time to join our global team of 47,000 SAP …
Vacature Ondernemende senior consultant
Birch Consultants
Birch Consultants zoekt een ondernemende senior-consultant Wij geloven dat mensen en organisaties krachtiger worden door kennis en ondernemerschap te verbinden. Birch zet zich in voor betere samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen …
Vacature Senior Consultant - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Consultant - Wat ga je doen? Ben jij een ervaren accountmanager binnen de uitzendbranche en klaar voor een nieuwe stap? Bij VNOM zijn wij op zoek naar een Senior Consultant …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Senior Consultant

Wat is de toekomst van Senior Consultant?

Het is als starter moeilijk om aan een baan als Senior Consultant te komen. De klanten hebben hoge verwachtingen van een Senior Consultant, dus moet hij goed werk leveren. En dus nemen veel consultancybedrijven alleen Senior Consultants met minstens een paar jaar ervaring aan. De Senior Consultant begint altijd als Junior Consultant. Als een Senior Consultant uiteindelijk een baan heeft gevonden, kan hij goed doorgroeien als hij goed werk levert. Hij kan zich verder specialiseren door cursussen te volgen. Een Senior Consultant kan uiteindelijk een eigen consultancybedrijf oprichten en als freelancer aan de slag gaan.

Baankans Senior Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

30


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Senior Consultant worden: Opleidingen tot Senior Consultant

Wil je Senior Consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Senior Consultant.

Hoe word je een Senior Consultant? 

Er is niet één specifieke opleiding tot Senior Consultant. Vaak heeft een Senior Consultant een opleiding als Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie gedaan op HBO- of WO-niveau. Daarna heeft de Senior Consultant, afhankelijk van de specialisatie van het bedrijf waar hij werkt, vaak nog cursussen gedaan. Overigens moet een Senior Consultant altijd blijven leren, omdat het vak voortdurend verandert en de klant er van uitgaat dat de Senior Consultant op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Senior Consultant

Programma management (ook online virtual classroom)
In deze praktijkgerichte training leer je meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. Veel organisaties investeren in het inrichten en implementeren van …
Programma management (ook online virtual classroom)
P3O® Foundation - Virtual Classroom
Je bent portfoliomanager, programmamanager, consultant of senior medewerker van een portfolio-, programma- of projectbureau. Je wilt beter overzicht over projecten, programma’s en portfolio’s. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte …
P3O® Foundation - Virtual Classroom
COBIT® 2019 Foundation - Dag
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. Een officieel certificaat 'COBIT® 2019 Foundation' …
COBIT® 2019 Foundation - Dag
P3O® Foundation - Dag
Je bent portfoliomanager, programmamanager, consultant of senior medewerker van een portfolio-, programma- of projectbureau. Je wilt beter overzicht over projecten, programma’s en portfolio’s. Op zoek naar de manier om zicht …
P3O® Foundation - Dag
COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. In de Virtual Classroom wordt de …
COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom

Omscholen of doorgroeien tot Senior Consultant

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Senior Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Senior Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Senior Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Senior Consultant?

Competenties en Vaardigheden Senior Consultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Senior Consultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Senior Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Senior Consultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Senior Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Senior Consultant. Als Senior Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Senior Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Senior Consultant

Vakkennis voor een Senior Consultant

Het is voor een Senior Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Senior Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Senior Consultant


Werkervaring Senior Consultant

Het is voor een startend Senior Consultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Senior Consultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant .

Iets anders leren?

Is Senior Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Senior Consultant

Met wie werkt een Senior Consultant samen? 

Een Senior Consultant is vaak bij de bedrijven zelf. Hij heeft dus veel contact met de opdrachtgevers en de andere medewerkers van het bedrijf waarvoor de Senior Consultant een project uitvoert. Ook werkt een Senior Consultant soms samen met collega’s aan een project. Vaak leidt een Senior Consultant een Junior Consultant op, dus ook met deze mensen komt hij in aanraking.        
 


  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants
Senior Consultant


Organisaties waar een Senior Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Senior Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is werkzaam in de profitsector, want er wordt gestreefd naar winst. De Senior Consultant werkt in dienstverband bij een consultancybedrijf of werkt als freelancer.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Senior Consultant

Waar kun je het beste werken als Senior Consultant? Hieronder vind je de best door de Senior Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Senior Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Senior Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Senior Consultant.

Welke competenties heeft een Senior Consultant nodig?

Een Senior Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Senior Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Senior Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Senior Consultant nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Senior Consultant zijn Baas en Succesvolle Werker.

Een Senior Consultant moet stevig in zijn schoenen staan om oplossingen door te drukken. Ook is de Senior Consultant doelgericht, commercieel en zelfstandig (Baas).

Daarnaast moet een Senior Consultant heel efficiënt werken om projecten goed en op tijd af te ronden. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn branche en heeft veel energie. Dit beroep vergt veel tijd en energie (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Senior Consultant


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Senior Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Senior Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Senior Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Senior Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Senior Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Senior Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Senior Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Senior Consultant iets voor je?

Zou je graag Senior Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Senior Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Senior Consultant

Vacature SharePoint Senior Consultant (Remote mode is possible) (H/ F)
Wipro Technologies
Fluent Dutch or/and German speaking is mandatory for the role Responsabilities and profile Acumen for proper understanding of issues, business requirements, understanding problems & doing proper RCA Comprehensive Technical understanding …
Vacature Medior senior consultant energie en verduurzaming
Continu
Jij hebt als energie professional al meerdere stappen op de arbeidsmarkt gezet en ontdekt dat je gedreven wordt door de inhoud van je vak. Je bent op zoek naar een …
Vacature Senior Consultant Finance met veel ruimte voor ondernemerschap
Salesrecruiters
Als (Senior) Consultant ben jij de baas van je eigen winkel en bepaal jij je eigen markt. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor het binnenhalen van je eigen klanten, …
Vacature Senior Consultant Finance met veel ruimte voor ondernemerschap
Salesrecruiters
Onze opdrachtgever, Impactsearch, is een boutique bureau dat gespecialiseerd is in werving en selectie en bemiddeling van vaste en interim finance posities in het hogere segment. Denk aan vacatures in …
Vacature Senior Consultant Luchtkwaliteit
Bilfinger
Senior Consultant Luchtkwaliteit Location: Den HaagEen rijke geschiedenis in toekomst creëren Wij zijn Bilfinger Tebodin. Onze industriële klanten staan voor de uitdaging om te verduurzamen door het zoeken naar alternatieven …

Actuele blogposts


reacties op Senior Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar