Senior Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Senior Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep senior consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je senior consultant wordt.

 

Wat is een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is iemand die bedrijven helpt bij bijvoorbeeld het opzetten of reorganiseren van hun organisatie.

Een Senior Consultant verdiept zich in bedrijven en probeert ze met kennis en inzicht van buitenaf positief te veranderen. De bedrijven leggen een bepaald vraagstuk voor aan de Senior Consultant en de Senior Consultant bedenkt vervolgens passende oplossingen voor hun vragen. Denk aan een bedrijf dat bepaalde onderdelen wil outsourcen. De Senior Consultant zoekt dan uit hoe de uitbesteding het best juridisch, financieel en zakelijk afgehandeld kan worden. Hij stelt hiervoor rapporten op. Tevens houdt de Senior Consultant zijn eigen administratie bij. Een Senior Consultant is vaak gespecialiseerd in een bepaalde sector, zoals de financiële of marketingsector. Door middel van cursussen houden ze hun kennis op peil.

Het verschil met een ‘gewone’ Consultant is dat een Senior Consultant eigen opdrachten binnen moeten halen. Ze bouwen zelfstandig een netwerk op, sluiten deals en moeten targets halen. Daarnaast leidt de Senior Consultant vaak Junior Consultants op en geeft hij trainingen en presentaties.    

Het is belangrijk dat een Senior Consultant commercieel inzicht heeft, sterk in zijn schoenen staat en analytisch is. Wil je werken als Senior Consultant?

Werk je al als Senior Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Senior Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Senior Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Senior Consultant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Senior Consultant

Wat verdient een Senior Consultant?

Een Senior Consultant kan rekenen op zo’n €2000,- tot €8000,- bruto per maand. Er zit veel verschil tussen de salarissen van Senior Consultants. Zo verdienen freelancers met een goede reputatie vaak meer dan Senior Consultants in dienstverband, omdat ze veel projecten kunnen krijgen. Ook de ervaring van de Senior Consultant heeft veel invloed op het salaris.

Een Senior Consultant die in dienstverband werkt, krijgt, afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij werkt, bijvoorbeeld een auto en telefoon van de zaak, vakantiedagen, cursusmogelijkheden en een dertiende maand. 

Salarisschaal Senior Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Senior Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Senior Consultant vacatures

SENIOR CONSULTANT DATA KWALITEIT
Enexis
Omschrijving Als consultant datakwaliteit ben je onderdeel van het data quality team. Dit scrum team werkt op een agile manier aan diverse use cases ten aanzien van datakwaliteit. Het is …
Senior Consultant Transformation Program Management
Capgemini Nederland
Onze consultants houden zich bezig met bijvoorbeeld de volgende vraagstukken: Hoe kun je als organisatie de processen en de mensen en middelen die deze processen raken zo inrichten dat de …
Senior Consultant Data, Finance, Risk and Compliance for Financial Service
Capgemini Nederland
De financiële sector heeft tot op de dag van vandaag waarschijnlijk vooropgelopen bij tal van digitale innovaties. Vragen zoals: Hoe moeten grote financiële instellingen zich effectief en snel genoeg aanpassen …
Senior Consultant / Manager Insurance
Capgemini Nederland
Managing Consultant Insurance Capgemini Invent is looking for strategy and management consultants to deliver sustainable digital transformation with and for top industry players. The global business line comprises a 6,000 …
Senior Consultant Innovation & Strategy
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Senior Consultant Innovation & Strategy Bij succesvolle bedrijven draait alles om inventief denken en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Capgemini Invent is de management consulting tak binnen Capgemini …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Senior Consultant

Wat is de toekomst van Senior Consultant?

Het is als starter moeilijk om aan een baan als Senior Consultant te komen. De klanten hebben hoge verwachtingen van een Senior Consultant, dus moet hij goed werk leveren. En dus nemen veel consultancybedrijven alleen Senior Consultants met minstens een paar jaar ervaring aan. De Senior Consultant begint altijd als Junior Consultant. Als een Senior Consultant uiteindelijk een baan heeft gevonden, kan hij goed doorgroeien als hij goed werk levert. Hij kan zich verder specialiseren door cursussen te volgen. Een Senior Consultant kan uiteindelijk een eigen consultancybedrijf oprichten en als freelancer aan de slag gaan.

Baankans Senior Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Senior Consultant worden: Opleidingen tot Senior Consultant

Wil je senior consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Senior Consultant? 

Er is niet één specifieke opleiding tot Senior Consultant. Vaak heeft een Senior Consultant een opleiding als Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie gedaan op HBO- of WO-niveau. Daarna heeft de Senior Consultant, afhankelijk van de specialisatie van het bedrijf waar hij werkt, vaak nog cursussen gedaan. Overigens moet een Senior Consultant altijd blijven leren, omdat het vak voortdurend verandert en de klant er van uitgaat dat de Senior Consultant op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Senior Consultant

ELEGANT / persoonlijke presentatie en uitstraling
De ELEGANT-methode® maakt je garderobe tot een succes! Ben jij op zoek naar meer zelfvertrouwen of betere resultaten in je werk? Na het lezen van dit boek weet je dat …
Presentatieconsulting: hulp bij het voorbereiden van presentaties
Inhoudelijke voorbereiding van grote presentaties. Voor keynote speakers, executives en senior management. Door Gerben van Driel, een ervaren presentator en storyteller.  INHOUD Maatwerk-traject waarin belangrijke presentaties desgewenst vanaf de basis worden opgebouwd. Met de …
IPMA Agile Leadership
IPMA Agile Leadership U beschikt over uitgebreide leiderschapservaring en managementervaring in een agile omgeving. U hebt leiding gegeven aan de professionalisering van agile en hebt successen geboekt. U wil uw …
Microsoft Business Intelligence (BI)
Wil jij ook de beste en mooiste dashboards en analyses maken met Microsoft BI? Maar hóe ga je te werk met deze toolset? Er is SSAS, SSRS, Power BI, Excel…Welke …
P3O® Foundation TIJDELIJK VIA VIRTUAL CLASSROOM - Dag
Je bent portfoliomanager, programmamanager, consultant of senior medewerker van een portfolio-, programma- of projectbureau. Je wilt beter overzicht over projecten, programma’s en portfolio’s. Tijdelijk via virtual classroom. Onze klassikale opleidingen/trainingen …
Meer opleidingen Senior Consultant

Weet je nog niet of je Senior Consultant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Senior Consultant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Senior Consultant

Met wie werkt een Senior Consultant samen? 

Een Senior Consultant is vaak bij de bedrijven zelf. Hij heeft dus veel contact met de opdrachtgevers en de andere medewerkers van het bedrijf waarvoor de Senior Consultant een project uitvoert. Ook werkt een Senior Consultant soms samen met collega’s aan een project. Vaak leidt een Senior Consultant een Junior Consultant op, dus ook met deze mensen komt hij in aanraking.        
 


  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants
Senior Consultant


Organisaties waar een Senior Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Senior Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is werkzaam in de profitsector, want er wordt gestreefd naar winst. De Senior Consultant werkt in dienstverband bij een consultancybedrijf of werkt als freelancer.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Senior Consultant

Waar kun je het beste werken als Senior Consultant? Hieronder vind je de best door de Senior Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Senior Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Senior Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Senior Consultant.

Welke competenties heeft een Senior Consultant nodig?

Een Senior Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Senior Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Senior Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Senior Consultant nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Senior Consultant zijn Baas en Succesvolle Werker.

Een Senior Consultant moet stevig in zijn schoenen staan om oplossingen door te drukken. Ook is de Senior Consultant doelgericht, commercieel en zelfstandig (Baas).

Daarnaast moet een Senior Consultant heel efficiënt werken om projecten goed en op tijd af te ronden. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn branche en heeft veel energie. Dit beroep vergt veel tijd en energie (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Senior Consultant


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Senior Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Senior Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Senior Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Senior Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Senior Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Senior Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Senior Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Senior Consultant iets voor je?

Zou je graag Senior Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Senior Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Senior Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar