Senior Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Senior Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep senior consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je senior consultant wordt.

 

Wat is een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is iemand die bedrijven helpt bij bijvoorbeeld het opzetten of reorganiseren van hun organisatie.

Een Senior Consultant verdiept zich in bedrijven en probeert ze met kennis en inzicht van buitenaf positief te veranderen. De bedrijven leggen een bepaald vraagstuk voor aan de Senior Consultant en de Senior Consultant bedenkt vervolgens passende oplossingen voor hun vragen. Denk aan een bedrijf dat bepaalde onderdelen wil outsourcen. De Senior Consultant zoekt dan uit hoe de uitbesteding het best juridisch, financieel en zakelijk afgehandeld kan worden. Hij stelt hiervoor rapporten op. Tevens houdt de Senior Consultant zijn eigen administratie bij. Een Senior Consultant is vaak gespecialiseerd in een bepaalde sector, zoals de financiële of marketingsector. Door middel van cursussen houden ze hun kennis op peil.

Het verschil met een ‘gewone’ Consultant is dat een Senior Consultant eigen opdrachten binnen moeten halen. Ze bouwen zelfstandig een netwerk op, sluiten deals en moeten targets halen. Daarnaast leidt de Senior Consultant vaak Junior Consultants op en geeft hij trainingen en presentaties.    

Het is belangrijk dat een Senior Consultant commercieel inzicht heeft, sterk in zijn schoenen staat en analytisch is. Wil je werken als Senior Consultant?

Werk je al als Senior Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Senior Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Senior Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Senior Consultant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Senior Consultant

Wat verdient een Senior Consultant?

Een Senior Consultant kan rekenen op zo’n €2000,- tot €8000,- bruto per maand. Er zit veel verschil tussen de salarissen van Senior Consultants. Zo verdienen freelancers met een goede reputatie vaak meer dan Senior Consultants in dienstverband, omdat ze veel projecten kunnen krijgen. Ook de ervaring van de Senior Consultant heeft veel invloed op het salaris.

Een Senior Consultant die in dienstverband werkt, krijgt, afhankelijk van het bedrijf waarvoor hij werkt, bijvoorbeeld een auto en telefoon van de zaak, vakantiedagen, cursusmogelijkheden en een dertiende maand. 

Salarisschaal Senior Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Senior Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Senior Consultant vacatures

Vacature Senior consultant Cultuursector (toekomstig partner)
SiRM Culture B.V.
Wil jij werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s? Heb je minimaal vijf jaar relevante ervaring en ambieer je een baan bij een ambitieus strategisch adviesbureau? Ben je inhoudelijk gedreven en word …
Vacature Medior/ Senior Consultant Luchtkwaliteit
Bilfinger Tebodin
Bilfinger Tebodin zoekt een Medior/Senior Consultant Luchtkwaliteit te Den Haag HBO geplaatst op 29-07-2020 Medior/Senior Consultant Luchtkwaliteit Wat houdt deze functie in • Het (strategisch) adviseren van (inter)nationale klanten op …
Vacature Senior Consultant / Lead Developer
AppVenture Group
Hoe pas jij in ons team? Je adviseert toonaangevende opdrachtevers zoals ING Bank, Nationale Hypotheek Garantie en Collin Crowdfund over mogelijke oplossingen. Als senior consultant zet jij de voor- en …
Vacature Senior Consultant Transformation Program Management
Capgemini Nederland
Onze consultants houden zich bezig met bijvoorbeeld de volgende vraagstukken: Hoe kun je als organisatie de processen en de mensen en middelen die deze processen raken zo inrichten dat de …
Vacature Senior Consultant Data, Finance, Risk and Compliance for Financial Service
Capgemini Nederland
De financiële sector heeft tot op de dag van vandaag waarschijnlijk vooropgelopen bij tal van digitale innovaties. Vragen zoals: Hoe moeten grote financiële instellingen zich effectief en snel genoeg aanpassen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Senior Consultant

Wat is de toekomst van Senior Consultant?

Het is als starter moeilijk om aan een baan als Senior Consultant te komen. De klanten hebben hoge verwachtingen van een Senior Consultant, dus moet hij goed werk leveren. En dus nemen veel consultancybedrijven alleen Senior Consultants met minstens een paar jaar ervaring aan. De Senior Consultant begint altijd als Junior Consultant. Als een Senior Consultant uiteindelijk een baan heeft gevonden, kan hij goed doorgroeien als hij goed werk levert. Hij kan zich verder specialiseren door cursussen te volgen. Een Senior Consultant kan uiteindelijk een eigen consultancybedrijf oprichten en als freelancer aan de slag gaan.

Baankans Senior Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

18


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Senior Consultant worden: Opleidingen tot Senior Consultant

Wil je Senior Consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Senior Consultant.

Hoe word je een Senior Consultant? 

Er is niet één specifieke opleiding tot Senior Consultant. Vaak heeft een Senior Consultant een opleiding als Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie gedaan op HBO- of WO-niveau. Daarna heeft de Senior Consultant, afhankelijk van de specialisatie van het bedrijf waar hij werkt, vaak nog cursussen gedaan. Overigens moet een Senior Consultant altijd blijven leren, omdat het vak voortdurend verandert en de klant er van uitgaat dat de Senior Consultant op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Senior Consultant

Programma management (ook online virtual classroom)
In deze praktijkgerichte training leer je meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. Veel organisaties investeren in het inrichten en implementeren van …
Programma management (ook online virtual classroom)
Information management & Strategic Business Analysis in praktijk.
Elke organisatie behoort een strategie en een visie te hebben. Dit zorgt voor focus, daadkracht en effectiviteit. Maar hoe weet je of strategische keuzes de juiste zijn? Waar en hoe …
Information management & Strategic Business Analysis in praktijk.
Presentatieconsulting: hulp bij het voorbereiden van presentaties
Inhoudelijke voorbereiding van grote presentaties. Voor keynote speakers, executives en senior management. Door Gerben van Driel, een ervaren presentator en storyteller.  INHOUD Maatwerk-traject waarin belangrijke presentaties desgewenst vanaf de basis worden opgebouwd. Met de …
Presentatieconsulting: hulp bij het voorbereiden van presentaties
COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. Een officieel certificaat 'COBIT® 2019 Foundation' …
COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom
COBIT® 2019 Foundation - Dag
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. Een officieel certificaat 'COBIT® 2019 Foundation' …
COBIT® 2019 Foundation - Dag

Omscholen of doorgroeien tot Senior Consultant

Als je Senior Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Senior Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Senior Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Senior Consultant?

Competenties en Vaardigheden Senior Consultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Senior Consultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Senior Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Senior Consultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Senior Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Senior Consultant. Als Senior Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Senior Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Senior Consultant

Vakkennis voor een Senior Consultant

Het is voor een Senior Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Senior Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Senior Consultant


Werkervaring Senior Consultant

Het is voor een startend Senior Consultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Senior Consultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant .

Iets anders leren?

Is Senior Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Senior Consultant

Met wie werkt een Senior Consultant samen? 

Een Senior Consultant is vaak bij de bedrijven zelf. Hij heeft dus veel contact met de opdrachtgevers en de andere medewerkers van het bedrijf waarvoor de Senior Consultant een project uitvoert. Ook werkt een Senior Consultant soms samen met collega’s aan een project. Vaak leidt een Senior Consultant een Junior Consultant op, dus ook met deze mensen komt hij in aanraking.        
 


  • Opdrachtgevers/Klanten
  • Collega’s
  • Junior Consultants
Senior Consultant


Organisaties waar een Senior Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Senior Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Senior Consultant?

Een Senior Consultant is werkzaam in de profitsector, want er wordt gestreefd naar winst. De Senior Consultant werkt in dienstverband bij een consultancybedrijf of werkt als freelancer.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Senior Consultant

Waar kun je het beste werken als Senior Consultant? Hieronder vind je de best door de Senior Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Senior Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Senior Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Senior Consultant.

Welke competenties heeft een Senior Consultant nodig?

Een Senior Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Senior Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Senior Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Senior Consultant nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Senior Consultant zijn Baas en Succesvolle Werker.

Een Senior Consultant moet stevig in zijn schoenen staan om oplossingen door te drukken. Ook is de Senior Consultant doelgericht, commercieel en zelfstandig (Baas).

Daarnaast moet een Senior Consultant heel efficiënt werken om projecten goed en op tijd af te ronden. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zijn branche en heeft veel energie. Dit beroep vergt veel tijd en energie (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Senior Consultant


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Senior Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Senior Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Senior Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Senior Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Senior Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Senior Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Senior Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Senior Consultant iets voor je?

Zou je graag Senior Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Senior Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Senior Consultant?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Senior Consultant

Vacature Senior Consultant / Manager Insurance
Capgemini Nederland
Managing Consultant Insurance Capgemini Invent is looking for strategy and management consultants to deliver sustainable digital transformation with and for top industry players. The global business line comprises a 6,000 …
Vacature Senior Consultant Innovation & Strategy
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Senior Consultant Innovation & Strategy Bij succesvolle bedrijven draait alles om inventief denken en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Capgemini Invent is de management consulting tak binnen Capgemini …
Vacature Senior Consultant Change Acceleration & Leadership
Capgemini Nederland
Als Senior Consultant in het Change Acceleration team help je klanten bij het vertalen van de organisatiestrategie naar een veranderaanpak. Je ondersteunt bij de implementatie om zo de verandering te …
Vacature Senior Consultant Data Science
Capgemini Nederland
Vanwege onze ambitie om te groeien hebben we op dit moment vacatures open voor Junior, Senior en Managing Consultants . Jouw uitdaging als Senior Consultant Data Science Je helpt klanten …
Vacature Senior Consultant Digital Banking
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Senior Consultant Digital Banking Je houdt je bezig met actuele onderwerpen zoals Payments, Blockchain, Open Banking, PSD2, en Artificial Intelligence. Zo adviseer je bijvoorbeeld een bank over …

Actuele blogposts


reacties op Senior Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar