Infrastructuur Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Infrastructuur Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep infrastructuur specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je infrastructuur specialist wordt.

 

Wat is een Infrastructuur Specialist?

De Infrastructuur Specialist werkt in een team van specialisten om ervoor te zorgen dat de (technische) infrastructuur van een bedrijf optimaal blijft werken. De infrastructuur is het geheel aan IT-faciliteiten binnen een bedrijf en dus cruciaal voor alle processen. De Infrastructuur Specialist helpt bepaalt mede hoe (het ontwerp van) de infrastructuur in elkaar moet zitten en onderhoudt de geïnstalleerde infrastructuur.

De specifieke werkzaamheden van de Infrastructuur Specialist zijn afhankelijk van zijn positie en werkgever. Er bestaat bovendien veel overlap met andere functies in de IT. Over het algemeen kan gezegd worden dat de Infrastructuur Specialist zich inzet voor beheer en ondersteuning, alsmede voor het overzien van projecten die tot vernieuwing in de infrastructuur leiden. De rol van de Infrastructuur Specialist is dan ook erg gericht op de IT-voorzieningen en in veel mindere mate op communicatie en samenwerking.Wil je werken als Infrastructuur Specialist?

Werk je al als Infrastructuur Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Infrastructuur Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Infrastructuur Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Infrastructuur Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleden
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3696

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Infrastructuur Specialist

Wat verdient een Infrastructuur Specialist?

Het salaris van een Infrastructuur Specialist ligt tussen de €2500 en €3696 per maand, afhankelijk van ervaring, werkgever en de inhoud van de functie. Omdat de functie van een Infrastructuur Specialist op meerdere manieren ingevuld kan worden verschillen de arbeidsvoorwaarden aanzienljik. Wel krijgt men vaak, zoals gewoonlijk in de IT, een GSM en laptop van de zaak ter ondersteuning van de werkzaamheden, vooral als het werk over verschillende locaties verdeeld is.

Salarisschaal Infrastructuur Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Infrastructuur Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Infrastructuur Specialist vacatures

Vacature Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist
CIMSOLUTIONS B.V.
Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist Actief Wat ga je doen? Als Systeembeheerder, Netwerkbeheerder of ICT Infrastructuur Specialist draag je de verantwoordelijkheid voor het opzetten en borgen van de …
Vacature Cloud Infrastructuur Specialist | Amsterdam
Fortytwo Security BV Amsterdam
Vacature Cloud Engineer - Ben jij dé enthousiaste Cloud Infrastructuur Specialist die ons security team kan komen versterken? Wij bieden een spannende, uitdagende functie aan met veel mogelijkheden in een …
Vacature Infrastructuur specialist (Azure/ M365/ SaaS) | Rotterdam
MdH Recruitment Rotterdam
Vacature Cloud Engineer - Introductie Onze opdrachtgever in Zuid-Holland (regio Rotterdam) kent een complex IT-netwerk met 65 locaties en 2.300 collega's. De overheidsorganisatie voert regiotaken uit op het gebied van …
Vacature Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist, voor al onze 7 vestigingen | Vianen (UT)
CIMSOLUTIONS B.V. Vianen
Vacature Netwerkbeheerder - Als Systeembeheerder, Netwerkbeheerder of ICT Infrastructuur Specialist draag je de verantwoordelijkheid voor het opzetten en borgen van de continuïteit van de technische infrastructuur van onze gerenommeerde klanten …
Vacature Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist
CIMSOLUTIONS B.V.
Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist Actief Wat ga je doen? Als Systeembeheerder, Netwerkbeheerder of ICT Infrastructuur Specialist draag je de verantwoordelijkheid voor het opzetten en borgen van de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Infrastructuur Specialist

Wat is de toekomst van Infrastructuur Specialist?

De functie van Infrastructuur Specialist is flexibel en op verschillende manieren in te vullen, waardoor de arbeidsmarkt voldoende open is. De functie van Infrastructuur Specialist is vaak al een doorgroeifunctie op zichzelf, waarna men nog verder kan groeien naar een leidinggevende functie, als projectleider.

Baankans Infrastructuur Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Infrastructuur Specialist worden: Opleidingen tot Infrastructuur Specialist

Wil je Infrastructuur Specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Infrastructuur Specialist.

Hoe word je een Infrastructuur Specialist? 

De Infrastructuur Specialist werkt en denkt op minimaal HBO niveau en heeft een opleiding in Informatica gedaan. Bijvoorbeeld Technische Informatica (HBO).

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Infrastructuur Specialist

Cisco CCNP Enterprice ENCOR (exam: 350-401)
In deze training verbreed je je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn bij het implementeren van Cisco-technologieën. Je maakt kennis met de onderwerpen die worden …
Cisco CCNP Enterprice ENCOR (exam: 350-401)

Omscholen of doorgroeien tot Infrastructuur Specialist

Als je Infrastructuur Specialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Infrastructuur Specialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Infrastructuur Specialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Infrastructuur Specialist?

Competenties en Vaardigheden Infrastructuur Specialist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Infrastructuur Specialist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Infrastructuur Specialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Infrastructuur Specialist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Infrastructuur Specialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Infrastructuur Specialist. Als Infrastructuur Specialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Infrastructuur Specialist:


zie volledige beschrijving persoonstype Infrastructuur Specialist

Vakkennis voor een Infrastructuur Specialist

Het is voor een Infrastructuur Specialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Infrastructuur Specialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Infrastructuur Specialist

Cisco CCNP Enterprice ENCOR (exam: 350-401)
In deze training verbreed je je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn bij het implementeren van Cisco-technologieën. Je maakt kennis met de onderwerpen die worden …
Cisco CCNP Enterprice ENCOR (exam: 350-401)

Werkervaring Infrastructuur Specialist

Het is voor een startend Infrastructuur Specialist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Infrastructuur Specialist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Netwerk Engineer, Infrastructuur Ontwerper .

Iets anders leren?

Is Infrastructuur Specialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Infrastructuur Specialist

Met wie werkt een Infrastructuur Specialist samen? 

De Infrastructuur Specialist werkt samen met andere IT'ers, waaronder andere specialisten, om zo een goed resultaat te kunnen leveren dat aansluit op het werk van anderen en op de bestaande systemen. Soms klantontact nodig om te verzekeren dat de eisen van de opdrachtgever en de bedachte infrastructuur op elkaar aansluiten.


  • Teamleden
  • Opdrachtgever
Infrastructuur Specialist


Organisaties waar een Infrastructuur Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Infrastructuur Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Infrastructuur Specialist?

De Infrastructuur Specialist werkt ofwel bij een IT-bedrijf, waar men steeds voor andere cliënten aan de slag gaat, ofwel bij een groot commercieel bedrijf, waar de infrastructuur zo complex is en verdeeld over meerdere locaties, dat een eigen Infrastructuur Specialist nodig is om alles functioneel te houden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Infrastructuur Specialist

Waar kun je het beste werken als Infrastructuur Specialist? Hieronder vind je de best door de Infrastructuur Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Infrastructuur Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Infrastructuur Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Infrastructuur Specialist.

Welke competenties heeft een Infrastructuur Specialist nodig?

Een Infrastructuur Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Infrastructuur Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Infrastructuur Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Infrastructuur Specialist nodig? 

De Infrastructuur Specialist is erop gericht om de infrastructuur steeds zo optimaal mogelijk te laten werken. Om aan zijn eigen hoge eisen te voldoen is het belangrijk dat de Infrastructuur Specialist zich goed meester maakt van de infrastructuur en oog heeft voor alle details (Perfectionist). Ook streeft hij er steeds weer naar om zijn kennis te vergroten en updaten en dus nieuwe informatie te verzamelen om toe te passen op en in de infrastructuur (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Infrastructuur Specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Infrastructuur Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Infrastructuur Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Infrastructuur Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Infrastructuur Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Infrastructuur Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Infrastructuur Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Infrastructuur Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Infrastructuur Specialist iets voor je?

Zou je graag Infrastructuur Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Infrastructuur Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Specialist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Infrastructuur Specialist

Vacature Systeembeheerder / Netwerkbeheerder / ICT Infrastructuur Specialist
CIMSOLUTIONS
Als Systeembeheerder, Netwerkbeheerder of ICT Infrastructuur Specialist draag je de verantwoordelijkheid voor het opzetten en borgen van de continuïteit van de technische infrastructuur van onze gerenommeerde klanten conform de gestelde …
Vacature IT Infrastructuur Specialist
Centric
Voor de rol van Infrastructuur Specialist moet je natuurlijk als persoon uit het juiste hout gesneden zijn. Enerzijds beheers jij de techniek die nodig is bij onze opdrachtgevers en anderzijds …
Vacature IT Infrastructuur Specialist
Centric
Voor de rol van Infrastructuur Specialist moet je natuurlijk als persoon uit het juiste hout gesneden zijn. Enerzijds beheers jij de techniek die nodig is bij onze opdrachtgevers en anderzijds …
Vacature Cloud/ Infrastructuur Specialist
Olympia
Als Cloud/Infrastructuur Specialist ben je primair verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, performance, capaciteit en beveiliging van de Cloud infrastructuur. Je analyseert de IT infrastructuur doorlopend en doet verbetervoorstellen. Je stelt (geautomatiseerd) …
Vacature IT Infrastructure Specialist Benelux
DHL Parcel
Wil jij je ontwikkelen tot een volwaardige IT Infrastructure Specialist én doorgroeien binnen onze IT organisatie? Wil je werken met uiteenlopende technologische oplossingen? Dan is dit jouw kans!Jouw nieuwe

Actuele blogposts


reacties op Infrastructuur Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar