Infrastructuur Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Infrastructuur Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep infrastructuur specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je infrastructuur specialist wordt.

 

Wat is een Infrastructuur Specialist?

De Infrastructuur Specialist werkt in een team van specialisten om ervoor te zorgen dat de (technische) infrastructuur van een bedrijf optimaal blijft werken. De infrastructuur is het geheel aan IT-faciliteiten binnen een bedrijf en dus cruciaal voor alle processen. De Infrastructuur Specialist helpt bepaalt mede hoe (het ontwerp van) de infrastructuur in elkaar moet zitten en onderhoudt de geïnstalleerde infrastructuur.

De specifieke werkzaamheden van de Infrastructuur Specialist zijn afhankelijk van zijn positie en werkgever. Er bestaat bovendien veel overlap met andere functies in de IT. Over het algemeen kan gezegd worden dat de Infrastructuur Specialist zich inzet voor beheer en ondersteuning, alsmede voor het overzien van projecten die tot vernieuwing in de infrastructuur leiden. De rol van de Infrastructuur Specialist is dan ook erg gericht op de IT-voorzieningen en in veel mindere mate op communicatie en samenwerking.Wil je werken als Infrastructuur Specialist?

Werk je al als Infrastructuur Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Infrastructuur Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Infrastructuur Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Infrastructuur Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleden
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3696

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Infrastructuur Specialist

Wat verdient een Infrastructuur Specialist?

Het salaris van een Infrastructuur Specialist ligt tussen de €2500 en €3696 per maand, afhankelijk van ervaring, werkgever en de inhoud van de functie. Omdat de functie van een Infrastructuur Specialist op meerdere manieren ingevuld kan worden verschillen de arbeidsvoorwaarden aanzienljik. Wel krijgt men vaak, zoals gewoonlijk in de IT, een GSM en laptop van de zaak ter ondersteuning van de werkzaamheden, vooral als het werk over verschillende locaties verdeeld is.

Salarisschaal Infrastructuur Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Infrastructuur Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Infrastructuur Specialist vacatures

ICT Infrastructuur Specialist max. salaris EUR 7.000
CIMSOLUTIONS B.V.
ICT Professional Event De komende maanden organiseert CIMSOLUTIONS op diverse locaties in Nederland het ICT Professional Event . Tijdens deze avond kun je naast een hapje en een drankje onze …
Infrastructuur specialist / projecten, Eindhoven
Werkzoeken.nl
Ben jij een ervaren IT professional met passie voor IT infrastructuur? Houd jij van dynamiek en variatie in je werk en kom je graag bij klanten over de vloer? Dan …
ICT Infrastructuur Specialist - Windows Server | VMWare | Uitdagende projecten, Hilversum
Xiphos B.V.
Als ervaren Systeembeheerder weet jij veel op het gebied van Infrastructuur en Microsoft, maar ben jij op verschillende gebieden ook in staat om de diepte in te gaan. Afhankelijk van …
Infrastructuur specialist / projecten
iSense ICT Professionals
Ben jij een ervaren IT professional met passie voor IT infrastructuur? Houd jij van dynamiek en variatie in je werk en kom je graag bij klanten over de vloer? Dan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Infrastructuur Specialist

Wat is de toekomst van Infrastructuur Specialist?

De functie van Infrastructuur Specialist is flexibel en op verschillende manieren in te vullen, waardoor de arbeidsmarkt voldoende open is. De functie van Infrastructuur Specialist is vaak al een doorgroeifunctie op zichzelf, waarna men nog verder kan groeien naar een leidinggevende functie, als projectleider.

Baankans Infrastructuur Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Infrastructuur Specialist worden: Opleidingen tot Infrastructuur Specialist

Wil je infrastructuur specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Infrastructuur Specialist? 

De Infrastructuur Specialist werkt en denkt op minimaal HBO niveau en heeft een opleiding in Informatica gedaan. Bijvoorbeeld Technische Informatica (HBO).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Infrastructuur Specialist

Security in Google Cloud Platform
Word Google Cloud Security Engineer Ben je Information Security Specialist of Cloud Architect en ga jij gebruikmaken van Google Cloud Platform? Wil je een professioneel Google certificaat behalen? Tijd om …
Meer opleidingen Infrastructuur Specialist

Weet je nog niet of je Infrastructuur Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Infrastructuur Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Infrastructuur Specialist

Met wie werkt een Infrastructuur Specialist samen? 

De Infrastructuur Specialist werkt samen met andere IT'ers, waaronder andere specialisten, om zo een goed resultaat te kunnen leveren dat aansluit op het werk van anderen en op de bestaande systemen. Soms klantontact nodig om te verzekeren dat de eisen van de opdrachtgever en de bedachte infrastructuur op elkaar aansluiten.


  • Teamleden
  • Opdrachtgever
Infrastructuur Specialist


Organisaties waar een Infrastructuur Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Infrastructuur Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Infrastructuur Specialist?

De Infrastructuur Specialist werkt ofwel bij een IT-bedrijf, waar men steeds voor andere cliënten aan de slag gaat, ofwel bij een groot commercieel bedrijf, waar de infrastructuur zo complex is en verdeeld over meerdere locaties, dat een eigen Infrastructuur Specialist nodig is om alles functioneel te houden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Infrastructuur Specialist

Waar kun je het beste werken als Infrastructuur Specialist? Hieronder vind je de best door de Infrastructuur Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Infrastructuur Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Infrastructuur Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Infrastructuur Specialist.

Welke competenties heeft een Infrastructuur Specialist nodig?

Een Infrastructuur Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Infrastructuur Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Infrastructuur Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Infrastructuur Specialist nodig? 

De Infrastructuur Specialist is erop gericht om de infrastructuur steeds zo optimaal mogelijk te laten werken. Om aan zijn eigen hoge eisen te voldoen is het belangrijk dat de Infrastructuur Specialist zich goed meester maakt van de infrastructuur en oog heeft voor alle details (Perfectionist). Ook streeft hij er steeds weer naar om zijn kennis te vergroten en updaten en dus nieuwe informatie te verzamelen om toe te passen op en in de infrastructuur (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Infrastructuur Specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Infrastructuur Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Infrastructuur Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Infrastructuur Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Infrastructuur Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Infrastructuur Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Infrastructuur Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Infrastructuur Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Infrastructuur Specialist iets voor je?

Zou je graag Infrastructuur Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Infrastructuur Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Infrastructuur Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar