Linux Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Linux Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep linux consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je linux consultant wordt.

Wat is een Linux Consultant?

Een Linux Consultant adviseert en helpt bedrijven met hun Linuxsoftware. Linuxsoftware wordt gebruikt voor besturingssystemen en is vrij te verkrijgen, te gebruiken, te wijzigen, te kopiëren en te verspreiden. Dat wil overigens niet zeggen dat deze software gratis is. De ingewikkelde Linuxsoftware wordt gebruikt door bedrijven omdat het op maat gemodeleerd en flexibel toegepast kan worden.

Linux is een besturingssysteem geënt op Unix. Unix (of UNIX) is een familie van besturingssystemen met multitasking- en multiuser-mogelijkheden voor zeer uiteenlopende typen computers, ontwikkeld door verscheidene fabrikanten en specialisten.

Een Linux Consultant is verantwoordelijk voor het ontwerpen, realiseren en implementeren van Linux omgevingen bij de opdrachtgevers van de klanten van het bedrijf waar de Linux Consultant in dienst is. Daarnaast zorgt de Linux Consultant voor ondersteuning in het verkoopproces, wordt de Linux Consultant betrokken bij het ontwerpen en wijzigen van de technische infrastructuur, netwerk of servers, maar ook bij de installatie en configuratie van nieuwe componenten hiervan.
Daarnaast deelt de Linux Consultant kennis en biedt de Linux Consultant ondersteuning aan de gebruikers.

Een Linux Consultant werkt meestal in een projectgroep voor een gespecialiseerd ICT-bedrijf dat zich laat inhuren door andere bedrijven. In het werk voor zo een bedrijf komt de Linux Consultant dus veel in contact met bedrijven die op zoek zijn naar specialistische software. Een stuk begeleiding en advisering hoort daar ook bij. Bovendien heeft de Linux Consultant technisch een sterke technische achtergrond en op de hoogte van de nieuwste ICT-ontwikkelingen. De Linux Consultant krijgt vaak de verantwoordelijkheid om grote projecten te doen zoals migraties en performance upgrades met technieken als Linux "Redhat" en "Debian".

De grootte van de opdracht en het bedrijf kunnen enorm verschillen.

 

 

 

Wil je werken als Linux Consultant?

Werk je al als Linux Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Linux Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Linux Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Linux Consultant in één oogopslag

Netwerk:

 • Manager, directeur
 • ICT-, softwarespecialisten
 • Medewerkers
 • Directe leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €55000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Linux Consultant

Wat verdient een Linux Consultant?

Een Linux Consultant verdient tussen de € 2.500 en zelfs € 55.000 bruto in de maand. Omdat de grootte van de opdracht en het bedrijf enorm kan verschillen, alsmede de gespecialiseerdheid en ervaring van de Linux Consultant, varieert het loon navenant.

De secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen ook erg verschillen. Een lease auto met tankpas, trainings / cursussen, goede pensioenregelingen, extra vakantiedagen en diverse medische voorzieningen behoren tot de mogelijkheden die per geval gespreekbaar zijn.

Salarisschaal Linux Consultant

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Linux Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Linux Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Linux Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Linux Consultant vacatures

Linux Consultant voor de regio Nijmegen gezocht
CareerValue B.V.
Als mogelijk aanstaand Technisch Engineer kom je binnen deze organisatie terecht in een uitdagende (werk)omgeving. De bijbehorende werkzaamheden omvatten voornamelijk de volgende taken: Beheren en optimaliseren van on premises en …
Linux Consultant voor de regio Nijmegen gezocht
CareerValue B.V.
Als mogelijk aanstaand Technisch Engineer kom je binnen deze organisatie terecht in een uitdagende (werk)omgeving. De bijbehorende werkzaamheden omvatten voornamelijk de volgende taken: Beheren en optimaliseren van on premises en …
Linux Consultant voor uitdagende projecten gezocht, Amsterdam
CareerValue B.V.
In jouw functie ga je aan de slag bij de klanten van deze organisatie. Deze klanten variëren ontzettend, waardoor jouw functie erg divers is. Je gaat op projectbasis aan de …
Linux Consultant voor uitdagende projecten gezocht, Amsterdam
CareerValue B.V.
In jouw functie ga je aan de slag bij de klanten van deze organisatie. Deze klanten variëren ontzettend, waardoor jouw functie erg divers is. Je gaat op projectbasis aan de …
Linux Consultant voor de regio Nijmegen gezocht
CareerValue B.V.
Als mogelijk aanstaand Technisch Engineer kom je binnen deze organisatie terecht in een uitdagende (werk)omgeving. De bijbehorende werkzaamheden omvatten voornamelijk de volgende taken: Beheren en optimaliseren van on premises en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Linux Consultant

Wat is de toekomst van Linux Consultant?

Het arbeidsmarktperspectief van de Linux Consultant is formidabel, er zijn enorm veel vacatures voor Linux Consultants en bedrijven bieden hoge salarissen en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

De doorgroeimogelijkheden voor een Linux Consultant zijn ook goed, doorgroeien naar zwaardere functies in grotere bedrijven met meer medewerkers en complexere ICT is mogelijk. Daarnaast kunnen Linux Consultants een eigen bedrijf starten of als freelancer gaan werken en zich laten inhuren door bedrijven.

Baankans Linux Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Linux Consultant worden: Opleidingen tot Linux Consultant

Wil je linux consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Linux Consultant? 

Een Linux Consultant heeft minimaal HBO denkniveau in de richting van de ICT, informatica. Maar voor de grotere projecten en bedrijven is een WO-opleiding (in de richting informatica) een vereiste.

Vaak wordt gevraagd naar specifieke professionele ervaring met besturingssystemen en software, zoals Redhat. Daarnaast worden certificaten van deze besturingssystemen en software op prijs gesteld (zoals RHCT, RHCE of RHCA) en ervaring met Shell scripting en open resource producten zoals NAGIOS, MySQL en Apache of bekendheid met beheerproducten, security omgevingen, middleware-oplossingen en databases, of High Availability oplossingen.
 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Linux Consultant

Meer opleidingen Linux Consultant

Weet je nog niet of je Linux Consultant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Linux Consultant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Linux Consultant

Met wie werkt een Linux Consultant samen? 

Een Linux Consultant heeft te maken met een divers netwerk. Ten eerste de medewerkers en directe leidinggevende of manager van het bedrijf waar de Linux Consultant in dienst is.

Maar de Linux Consultant werkt meestal "buiten de deur". Dus heeft de Linux Consultant, ten tweede, vooral te maken met de medewerkers van een bedrijf dat een Linux Consultant inhuurt. Dit zijn natuurlijk vooral de software- of ICT-specialisten van dat bedrijf en de manager of directeur bij een wat kleiner bedrijf. Daarnaast zal de Linux Consultant met de gebruikers van de systemen overleggen om wensen en behoeften in kaart te brengen.


 • Manager, directeur
 • ICT-, softwarespecialisten
 • Medewerkers
 • Directe leidinggevende
Linux Consultant


Organisaties waar een Linux Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Linux Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Linux Consultant?

Een Linux Consultant kan zowel voor de overheid (non-profit) als voor commerciële bedrijven in verschillende (profit-)sectoren werkzaam zijn. ICT en dus de Linux Consultant is voor alle sectoren onmisbaar.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Linux Consultant

Waar kun je het beste werken als Linux Consultant? Hieronder vind je de best door de Linux Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Linux Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Linux Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Linux Consultant.

Welke competenties heeft een Linux Consultant nodig?

Een Linux Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Linux Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Linux Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Linux Consultant nodig? 

Een Linux Consultant is erg met zijn omgeving bezig, zowel digitaal als sociaal. De Linux Consultant moet de ICT-behoeften van werknemer en werkgever afstemmen op de ICT-mogelijkheden. Dit betekent rekening houden met menselijke en digitale aspecten.

Daarnaast moet een Linux Consultant een perfectionist zijn. De Linux Consultant zoekt continue naar verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Bekijk de persoonstypen voor Linux Consultant


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Linux Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Linux Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Linux Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Linux Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Linux Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Linux Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Linux Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Linux Consultant iets voor je?

Zou je graag Linux Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Linux Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Linux Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar