DevOps Engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

DevOps Engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Lijkt het je mooi om de ontwikkeling, implementatie en het beheer van softwareapplicaties te stroomlijnen? Heb je een passie voor automatisering, het optimaliseren van processen en het creëren van naadloze workflows? Dan is werken als DevOps Engineer wellicht iets voor jou.

Als DevOps Engineer ben je betrokken bij het samenvoegen van ontwikkeling (Development) en operations (Operations) binnen een organisatie. Je speelt een cruciale rol in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde systemen en processen die de softwareontwikkeling en het beheer ervan verbeteren. Dit doe je vaak in nauwe samenwerking met softwareontwikkelaars, systeembeheerders, testers en andere stakeholders.

Een DevOps Engineer vindt het geweldig om innovatieve oplossingen te bedenken en te implementeren die de efficiëntie, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van softwaretoepassingen vergroten. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en configureren van ontwikkelings- en productieomgevingen, het automatiseren van builds, tests en implementaties, en het monitoren van de infrastructuur en applicaties om eventuele problemen snel te detecteren en op te lossen.

In tegenstelling tot alleen softwareontwikkeling of IT-beheer, houdt een DevOps Engineer zich bezig met het integreren van deze disciplines om een continue levering van software te waarborgen. Je maakt gebruik van tools, technologieën en best practices zoals continuous integration, continuous delivery, containerization en cloud computing om een soepele en gestroomlijnde ontwikkelings- en operationele workflow te creëren.

Alles over het werken als DevOps Engineer


Vacatures DevOps Engineer

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een DevOps Engineer?

Een DevOps Engineer is een IT-professional die verantwoordelijk is voor het implementeren en onderhouden van bedrijfsspecifieke software applicaties binnen een organisatie op basis van de DevOps filosofie

DevOps is een softwareontwikkelingsbenadering die de samenwerking en integratie tussen softwareontwikkeling (Dev) en IT-operations (Ops) bevordert. Het heeft tot doel om de samenwerking en communicatie tussen ontwikkelingsteams en operationele teams te verbeteren, om zo snellere en betrouwbaardere softwarelevering mogelijk te maken.

Binnen DevOps wordt gestreeft naar een cultuur van samenwerking, automatisering en continue verbetering. Het richt zich op het doorbreken van de traditionele silo's tussen ontwikkeling en operations, waarbij teams nauw samenwerken gedurende de gehele levenscyclus van de software, van ontwerp en ontwikkeling tot implementatie, monitoring en onderhoud.


Past het beroep DevOps Engineer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Wat doet een DevOps Engineer?

Als DevOps engineer ben je verantwoordelijk voor de automatisering binnen een organisatie waarbij je uitgaat van de DevOps-principes en best-practices.

Dit betekent het opzetten van geautomatiseerde processen, het ontwikkelen van applicaties, het configureren van tools en systemen, het monitoren van applicaties en infrastructuur, en het faciliteren van samenwerking tussen verschillende teams.

Je werkt als DevOps engineer nauw samen met Ontwikkelaars, systeembeheerders en andere stakeholders om een efficiënt en betrouwbaar ontwikkel- en implementatieproces te waarborgen.

Het doel van een DevOps Engineer is om een brug te slaan tussen de ontwikkeling en de operationele aspecten van softwareproducten en -diensten, met als doel het bereiken van een snellere en stabielere oplevering van software of systeem of procesverbeteringen. De precieze taken van een DevOps Engineer kunnen variëren, maar over het algemeen omvatten ze:

 • Samenwerking en communicatie: Een DevOps Engineer werkt nauw samen met ontwikkelaars, systeembeheerders en andere stakeholders om de behoeften en vereisten van verschillende teams te begrijpen en te coördineren. Ze zorgen voor een effectieve communicatie en samenwerking tussen teams om de softwareontwikkelingslevenscyclus te stroomlijnen.
 • Automatisering en tooling: DevOps Engineers streven naar automatisering van processen om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren. Ze ontwikkelen en implementeren tools en workflows voor het automatiseren van taken zoals builds, tests, implementaties en monitoring. Dit omvat het gebruik van technologieën zoals configuratiebeheer, containerisatie en continue integratie/levering (CI/CD).
 • Infrastructuurbeheer: Een DevOps Engineer is verantwoordelijk voor het beheren en configureren van de infrastructuur waarop softwaretoepassingen draaien. Dit kan het implementeren en beheren van cloudplatforms, virtuele machines, netwerken, databases en andere benodigde resources omvatten. Ze zorgen voor schaalbaarheid, beveiliging en beschikbaarheid van de infrastructuur.
 • Monitoring en troubleshooting: DevOps Engineers bewaken voortdurend de prestaties en beschikbaarheid van softwaretoepassingen en infrastructuur. Ze implementeren monitoringtools en -technieken om mogelijke problemen te identificeren en snel te reageren op incidenten. Ze zijn verantwoordelijk voor het oplossen van problemen en het implementeren van oplossingen om de stabiliteit en prestaties van het systeem te verbeteren.
 • Beveiliging en compliance: DevOps Engineers zorgen ervoor dat de softwaretoepassingen en infrastructuur voldoen aan beveiligingsnormen en nalevingsvereisten. Ze implementeren beveiligingsmaatregelen, voeren risicobeoordelingen uit en zorgen voor veilige dataopslag en -overdracht. Ze werken samen met beveiligings- en compliance-teams om best practices te implementeren en potentiële kwetsbaarheden te identificeren en aan te pakken.

 

Wat maakt het werk van een DevOps engineer interessant?

Een van de grote uitdagingen in het werk van een DevOps engineer is het balanceren van de verschillende aspecten van softwareontwikkeling en operations. Hier zijn enkele specifieke uitdagingen waar DevOps engineers vaak mee te maken hebben:

 • Cultuurverandering: Het implementeren van DevOps vereist een verandering in de bedrijfscultuur en de manier waarop teams samenwerken. Het kan een uitdaging zijn om traditionele silo's en weerstand tegen verandering te doorbreken en een cultuur van samenwerking en verantwoordelijkheid te bevorderen.
 • Tools en automatisering: Het selecteren en implementeren van de juiste tools en technologieën voor automatisering is een belangrijke uitdaging. Er zijn talloze DevOps-tools beschikbaar en het vinden van de beste oplossingen die passen bij de specifieke behoeften van een organisatie kan lastig zijn.
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit: Het opzetten van een infrastructuur die schaalbaar en flexibel is, kan een uitdaging zijn. Het omgaan met groeiende gebruikersaantallen, toenemende datastromen en veranderende vereisten vereist een goed ontwerp en het vermogen om snel aanpassingen door te voeren.
 • Security en compliance: Het waarborgen van de beveiliging en naleving van regelgeving is een voortdurende uitdaging in het DevOps-werk. Het is belangrijk om beveiligingspraktijken in het ontwikkelings- en implementatieproces te integreren en te voldoen aan de relevante regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Europa.
 • Probleemoplossing en incidentbeheer: Als DevOps engineer ben je verantwoordelijk voor het oplossen van technische problemen en het beheren van incidenten die zich kunnen voordoen in productiesystemen. Het snel en effectief diagnosticeren en herstellen van problemen is essentieel om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de applicaties te waarborgen.
 • Continue verbetering: DevOps is gebaseerd op een cultuur van continue verbetering. Het uitvoeren van retrospectives, het verzamelen en analyseren van feedback en het identificeren van kansen voor optimalisatie en efficiëntie zijn voortdurende uitdagingen. Het is belangrijk om te blijven leren en te evolueren om de softwarelevering voortdurend te verbeteren.

 

Het overwinnen van deze uitdagingen vereist technische vaardigheden, communicatievaardigheden, probleemoplossend vermogen en het vermogen om samen te werken met verschillende teams en belanghebbenden. Het is een continu proces van leren, aanpassen en groeien om de voordelen van DevOps te realiseren en succesvolle softwarelevering te waarborgen.

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures DevOps Engineer per stad

Vacatures DevOps Engineer Alkmaar

Vacatures DevOps Engineer Almelo

Vacatures DevOps Engineer Almere

Vacatures DevOps Engineer Alphen aan den Rijn

Vacatures DevOps Engineer Amersfoort

Vacatures DevOps Engineer Amstelveen

Vacatures DevOps Engineer Amsterdam

Vacatures DevOps Engineer Apeldoorn

Vacatures DevOps Engineer Arnhem

Vacatures DevOps Engineer Assen

Vacatures DevOps Engineer Bergen op Zoom

Vacatures DevOps Engineer Breda

Vacatures DevOps Engineer Capelle aan den IJssel

Vacatures DevOps Engineer Delft

Vacatures DevOps Engineer Den Bosch

Vacatures DevOps Engineer Den Haag

Vacatures DevOps Engineer Den Helder

Vacatures DevOps Engineer Deventer

Vacatures DevOps Engineer Doetinchem

Vacatures DevOps Engineer Dordrecht

Vacatures DevOps Engineer Ede

Vacatures DevOps Engineer Eindhoven

Vacatures DevOps Engineer Emmen

Vacatures DevOps Engineer Enschede

Vacatures DevOps Engineer Gouda

Vacatures DevOps Engineer Groningen

Vacatures DevOps Engineer Haarlem

Vacatures DevOps Engineer Haarlemmermeer

Vacatures DevOps Engineer Heerlen

Vacatures DevOps Engineer Helmond

Vacatures DevOps Engineer Hengelo

Vacatures DevOps Engineer Hilversum

Vacatures DevOps Engineer Hoogeveen

Vacatures DevOps Engineer Hoorn

Vacatures DevOps Engineer Katwijk

Vacatures DevOps Engineer Leeuwarden

Vacatures DevOps Engineer Leiden

Vacatures DevOps Engineer Lelystad

Vacatures DevOps Engineer Maastricht

Vacatures DevOps Engineer Middelburg

Vacatures DevOps Engineer Nieuwegein

Vacatures DevOps Engineer Nijmegen

Vacatures DevOps Engineer Oss

Vacatures DevOps Engineer Purmerend

Vacatures DevOps Engineer Roermond

Vacatures DevOps Engineer Roosendaal

Vacatures DevOps Engineer Rotterdam

Vacatures DevOps Engineer Schiedam

Vacatures DevOps Engineer Spijkenisse

Vacatures DevOps Engineer Terneuzen

Vacatures DevOps Engineer Tilburg

Vacatures DevOps Engineer Utrecht

Vacatures DevOps Engineer Veenendaal

Vacatures DevOps Engineer Venlo

Vacatures DevOps Engineer Vlaardingen

Vacatures DevOps Engineer Westland

Vacatures DevOps Engineer Zaanstad

Vacatures DevOps Engineer Zeist

Vacatures DevOps Engineer Zoetermeer

Vacatures DevOps Engineer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal DevOps Engineer

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een DevOps Engineer?

Het salaris van een DevOps Engineer in Nederland ligt gemiddeld tussen de €3.200,- en €7.000,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie, de omvang en sector van het bedrijf, en het individuele onderhandelingsvermogen. 

Voor een junior DevOps Engineer met beperkte ervaring ligt het gemiddelde salaris in Nederland tussen de €3.200 en €4.500 bruto per maand. Naarmate de ervaring en expertise toenemen, kan het salaris groeien tot een gemiddelde van €4.500 tot €6.500 bruto per maand voor een medior DevOps Engineer. Voor senior DevOps Engineers met uitgebreide ervaring en leiderschapscapaciteiten kan het salaris oplopen tot €6.500 of meer, met enkele uitschieters naar boven.

Deze salarisindicaties zijn schattingen op basis van verschillende gesgnaleerde salarissen binnen vacatures. Het zijn vooral de individuele onderhandelingen, aanvullende voordelen en bonussen het totale beloningspakket bepalen. Het salaris kan ook sterk variëren afhankelijk van de regio in Nederland. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn de salarissen doorgaans iets hoger dan in kleinere steden.

Daarnaast zijn er ook nog secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioenregelingen, vakantiedagen, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Het salarisniveau voor DevOps Engineers kan in de loop van de tijd veranderen, afhankelijk van de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt, de ontwikkelingen in de IT-industrie en de specifieke behoeften van bedrijven. Onze verwachting is dat de DevOps salarissen ook de komende jaren tot de grote stijgers zullen behoren.


Meer weten over het salaris DevOps Engineer

Salaris aankomend DevOps Engineer Salaris junior DevOps Engineer Wat is het salaris van een medior DevOps Engineer? Welk salaris krijgt een senior DevOps Engineer?


Hoe word je een DevOps Engineer? 

Om een DevOps Engineer te worden zal je al eerdere ervaring in de ICT moeten hebben. Dit is geen beroep dat je direct na je studie kunt worden. Wanneer je een HBO of WO studie in de richting van Informatica, Software engineering of een andere IT-discipline hebt gevolgd heb je al wel een goede basis om DevOps Engineer te kunnen worden.

Er is een gerichte opleiding Certified DevOps Engineer waar je over het algemeen een half jaar over doet en waar veel zelfstudie bij komt kijken. In deze opleiding komen de belangrijkste kennisgebieden die je als DevOps Engineer nodig hebt aan bod. 

Wanneer je wilt doorgroeien naar DevOps engineer zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Zorg dat je een sterke basis in softwareontwikkeling en systeembeheer krijgt: Leer programmeertalen, frameworks en tools die veel gebruikt worden in softwareontwikkeling. Daarnaast is het essentieel om inzicht te hebben in systeembeheer en operationele processen.
 • Leer werken met DevOps-tools en -technologieën: Maak jezelf vertrouwd met tools zoals Git, Jenkins, Docker, Kubernetes, Ansible en andere tools die worden gebruikt voor automatisering, implementatie en infrastructuurbeheer.
 • Leer de meest gebruikte Agile principes: Kennis van Agile ontwikkeling en de Agile principes is essentieel om als DevOps Engineer te kunnen werken. Vooral omdat de Agile methodieken zoals Scrum en Kanban haaks staan op de traditionele beheer methodieken. Je zult als DevOps engineer Agile moeten kunnen werken, zonder dat je compromisen doet aan de kwaliteit en veiligheid.
 • Ontwikkel vaardigheden in samenwerking en communicatie: DevOps Engineers werken vaak in teamverband en moeten effectief kunnen communiceren en samenwerken met software ontwikkelaars of Webdevelopers, Systeembeheerders en andere belanghebbenden. Werk aan je communicatievaardigheden en leer effectief in teamverband te werken.
 • Bouw praktijkervaring op: Doe ervaring op door deel te nemen aan projecten waarin DevOps-praktijken worden toegepast. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld stages, freelancen, het bijdragen aan open-sourceprojecten of het starten van kleine projecten. Het helpt ook mee om dit in een portfolio te kunnen presenteren of delen.
 • Volg opleidingen en behaal relevante certificaten: Er zijn verschillende opleidingen en certificeringen beschikbaar die gericht zijn op DevOps-vaardigheden en -praktijken. Denk bijvoorbeeld aan certificeringen zoals AWS Certified DevOps Engineer, Microsoft Certified: Azure DevOps Engineer of Certified Kubernetes Administrator (CKA).
 • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en trends: De wereld van DevOps evolueert voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe tools, technologieën en best practices. Volg blogs, lees boeken en neem deel aan conferenties om je kennis up-to-date te houden.
 • Netwerk met andere professionals: Verbind met andere DevOps-professionals om inzichten te delen en mogelijkheden te vinden om je carrière verder te ontwikkelen. Netwerken en lid zijn van relevante communities kan waardevolle kansen bieden voor jouw groei en samenwerking.

 

Het ontwikkelen van de vaardigheden van een DevOps Engineer is een continu leerproces. Het zijn vooral praktische ervaring en hands-on werk waarin je leert waar het om gaat. Blijf leren, blijf experimenteren en pas je vaardigheden toe in echte projecten om jezelf verder te ontwikkelen in dit vakgebied.

Mogelijke instroomberoepen om DevOps Engineer te worden:

 • Systeembeheerder: Een achtergrond als systeembeheerder biedt waardevolle kennis van netwerken, besturingssystemen en infrastructuur. Het helpt bij het begrijpen van de basisprincipes van IT Operations en de vereisten voor betrouwbare en schaalbare systemen.
 • Software Developer: Ervaring als softwareontwikkelaar is nuttig omdat het je helpt de ins en outs van softwareontwikkeling te begrijpen. Je krijgt inzicht in het ontwikkelproces, versiebeheer en tools die worden gebruikt in de softwareontwikkelingslevenscyclus.
 • Release Engineer: Een rol als release engineer geeft je de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het vrijgeven van software en het beheren van deployments. Je leert over build- en deploymentprocessen, geautomatiseerde tests en configuratiebeheer.
 • QA Engineer: Als QA Engineer krijg je ervaring met het testen van software en het waarborgen van de kwaliteit van het product. Dit is relevant voor een DevOps Engineer omdat het belangrijk is om automatische tests en kwaliteitscontroles te implementeren in het ontwikkel- en leveringsproces.
 • Cloud Engineer: Met de groeiende populariteit van cloud computing is kennis van cloudplatforms en -diensten essentieel voor een DevOps Engineer. Een rol als cloud engineer biedt je de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het implementeren en beheren van applicaties in de cloud.

 

We willen graag benadrukken dat er geen vaste route is om een DevOps Engineer te worden. De genoemde beroepen zijn enkele mogelijke instappunten. Het is zoals eerder beschreven ook mogelijk om direct een DevOps-Engineering opleiding te volgen of je kennis op te bouwen door middel van werkervaring, zelfstudie en certificering.

 

Opleidingen DevOps Engineer

Uitgelicht
Gratis infosessie omscholing naar de IT
DevOps Engineer naar Cloud Architect - Deel 1 DevOps Engineer
Dit is deel 1 van het leerpad DevOps Engineer naar Cloud Architect. In dit leerpad bereid jij jezelf voor op de overstap van DevOps Engineer naar een Cloud Computing rol. …
DevOps Engineer naar Cloud Architect - Deel 1 DevOps Engineer
Azure DevOps Engineer (AZ-400)
In deze training leer je hoe je een automatische Build- en Release-pipeline kan opzetten en gebruiken met behulp van Azure DevOps Services. We beginnen met het definiëren en beheren van …
Azure DevOps Engineer (AZ-400)
Bootcamp DevOps Tools Engineer (LPI 701)
Algemene omschrijving Deze training behandelt vijf onderwerpen. Ieder onderwerp wordt twee dagen behandeld. Je leert om op een effeciënte manier de werkstroom in te richten en zowel de samenwerking, het …
Bootcamp DevOps Tools Engineer (LPI 701)
Microsoft Azure DevOps Engineer (AZ-400)
T01 Module 1: Getting started with Source Control Module 2: Scaling git for enterprise DevOps Module 3: Implement & Manage Build Infrastructure Lessons Module 4: Managing application config & secrets …
Microsoft Azure DevOps Engineer (AZ-400)Omscholen tot DevOps Engineer

Je kan op verschillende manieren omscholen tot DevOps Engineer. Zelfstandig of georganiseerd.

Omscholing vacatures DevOps Engineer

Uitgelicht
Vacature Kan jij omscholen naar de IT met baangarantie en salaris?
Ben jij altijd geïnteresseerd in de nieuwste technieken? Denk jij in oplossingen en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is werken in de IT misschien wel iets voor …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot DevOps Engineer

Als je DevOps Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar DevOps Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie DevOps Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een DevOps Engineer?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties DevOps Engineer

Een DevOps Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Organiseren
Organiseren

Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd 

Omschrijving

Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.

Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.

Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Technisch inzicht
Technisch inzicht

Steekwoorden: technische processen doorzien, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren, probleemoplossend vermogen

De competentie Technisch inzicht betreft het vermogen om technische processen te kunnen doorzien. Iemand met een sterk technisch inzicht kan de oorzaken van technische problemen doorgronden en de onderlinge verbanden bepalen. Op basis daarvan kan hij/zij een relevant oordeel vormen en oplossingen of verbeteringen bedenken, voorstellen en/of uitvoeren.

 

Hoe kan Technisch inzicht worden ontwikkeld?

De basis van technisch inzicht is vaak technische aanleg. Dit houdt in dat iemand van nature kan inschatten welke technische handelingen hij/zij moet verrichten in bepaalde situaties en hoe hij/zij dit moet uitvoeren. Deze technische aanleg wordt in de vroege kinderjaren gevormd, door bijvoorbeeld de vader te helpen met klussen in het huis, maar ook door met Lego of ander technisch speelgoed te spelen.

Daarna komt de technische kennis. Dit houdt in hoeveel iemand weet en begrijpt van zaken die met techniek te maken hebben. Deze kennis is aangeleerd via theorie en ervaring.  Deze kennis breidt zich stapsgewijs uit en wordt o.a. gevoegd door wiskundige en natuurkundige kennis. Hogere technische kennis is niet op te doen zonder een basis van de wiskundige en natuurkundige principes. Vooral voor zaken als bouwconstructies of elektrotechniek is een gedegen natuurkundige kennis en de competentie logisch redeneren noodzakelijk.

Vaardigheden DevOps Engineer

 • Zorgvuldigheid
 • Analyseren
 • Verbanden leggen
 • Creatief denken
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Doorzettingsvermogen
 • Ambitie
 • Gestructureerd werken
 • Oog voor detail
 • Nauwkeurigheid
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Buiten kaders denken
 • Durf
 • Consequent handelen
 • Vernieuwend zijn
 • Verbeeldingskracht
 • Luisteren
 • Accuratesse
 • Plannen
 • Prioriteiten stellen
 • Doelgericht werken
 • Inlevingsvermogen
 • Omgaan met veranderingen
 • Flexibiliteit
 • Analytisch vermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Inzicht in omgeving
 • Proactiviteit
 • Ondernemendheid
 • Oplossingsgerichtheid
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratievermogen
 • Resultaatgerichtheid
 • Technische processen doorzien
 • Logisch redeneren
 • Ruimtelijk inzicht
 • Oplossingsgericht
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een DevOps Engineer nodig? 


Eigenschappen DevOps Engineer

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerdheid
 • Punctueel
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • Ondernemendheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een DevOps Engineer?

De baankansen voor een DevOps Engineer zijn uitstekend! Er is een groot tekort aan DevOps Engineers en DevOps is een methodiek die in populariteit toeneemt en hard groeit. Veel bedrijven erkennen het belang van het efficiënter en sneller ontwikkelen, implementeren en onderhouden van software en applicaties, en daarom is er een toenemende vraag naar professionals met DevOps-vaardigheden.

Het DevOps-vakgebied biedt ook goede toekomstmogelijkheden. Aangezien bedrijven streven naar een snellere en meer agile ontwikkeling en implementatie van software, zal de vraag naar DevOps Engineers naar verwachting blijven groeien. Bovendien zijn DevOps-vaardigheden ook waardevol in andere gerelateerde functies, waardoor je flexibiliteit hebt in je loopbaantraject.

Een DevOps Engineer heeft ook uitstekende doorgroeimogelijkheden, zoals:

 • Senior DevOps Engineer: Na het opdoen van ervaring als DevOps Engineer, kun je doorgroeien naar een senior niveau. Hierbij ben je verantwoordelijk voor complexere projecten, leid je teams en neem je meer strategische beslissingen binnen het DevOps-proces.
 • DevOps Architect: Als DevOps Architect richt je je op het ontwerpen en implementeren van de DevOps-infrastructuur en -processen voor een organisatie. Je hebt een breder overzicht en houdt je bezig met het opstellen van best practices en het begeleiden van teams.
 • Site Reliability Engineer (SRE): Een SRE richt zich op het verbeteren van de betrouwbaarheid, prestaties en schaalbaarheid van systemen. Je werkt nauw samen met ontwikkelingsteams en zorgt ervoor dat applicaties en systemen voldoen aan de vereiste serviceniveaus.
 • DevOps Manager: Als DevOps Manager ben je verantwoordelijk voor het sturen en coördineren van het DevOps-team en de processen. Je zorgt ervoor dat de DevOps-methodologie effectief wordt toegepast en dat projecten succesvol worden afgerond.

 

De exacte doorgroeimogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte en het type organisatie waarin je werkt, je ervaring, vaardigheden en persoonlijke ambities. Je kunt natuurlijk ook doorgroeien naar de eerder genoemde beroepen door naar andere werkgevers over te stappen.

Over het algemeen biedt het vakgebied van DevOps veel kansen voor groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om je vaardigheden voortdurend bij te houden en nieuwe technologieën te leren om jouw arbeidsmarktwaarde te behouden en te vergroten.
 


Doorgroei mogelijkheden DevOps Engineer

Het beroep DevOps Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Ontwerpers en analisten ICT-systemen.


Waar werkt een DevOps Engineer?

Je vindt DevOps Engineers in organisaties waar de ontwikkeling van de IT-infastructuur en Business Value creërende applicaties onderdeel zijn van de kern van de bedrijfsprocessen. Dit betreft een breed scala aan organisaties, zowel in de publieke als de private sector.

Het DevOps-gedachtegoed wordt steeds meer erkend als een effectieve aanpak voor het verbeteren van softwareontwikkeling en -implementatie, waardoor de vraag naar DevOps Engineers in verschillende industrieën groeit. Er zijn een aantal typische organisaties waar je vaak DevOps Engineers tegenkomt, dit zijn:

 1. Technologiebedrijven: Grote technologiebedrijven en softwareontwikkelingsbedrijven hebben vaak aanzienlijke DevOps-teams. Ze investeren in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe softwareproducten en -diensten, waarbij ze gebruikmaken van DevOps-praktijken om de time-to-market te verkorten en de kwaliteit te verbeteren.
 2. Financiële instellingen: Banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen zijn steeds meer afhankelijk van softwaretoepassingen voor hun dienstverlening. DevOps Engineers worden ingezet om het ontwikkelingsproces te stroomlijnen, de betrouwbaarheid en beveiliging van financiële systemen te waarborgen en snelle implementaties mogelijk te maken.
 3. E-commercebedrijven: Bedrijven in de e-commerce-industrie zijn afhankelijk van robuuste en schaalbare systemen om online winkelervaringen te bieden. DevOps Engineers spelen een cruciale rol bij het ontwikkelen en beheren van de infrastructuur en applicaties die nodig zijn voor een soepele werking van e-commerceplatforms.
 4. Telecombedrijven: Telecommunicatieproviders en netwerkbeheerders hebben complexe infrastructuur- en applicatielandschappen. DevOps Engineers worden ingezet om deze systemen te optimaliseren, snellere uitrol van nieuwe services mogelijk te maken en de betrouwbaarheid van de netwerkinfrastructuur te waarborgen.
 5. Overheidsinstellingen: Ook bij overheidsinstellingen zie je een groeiende adoptie van DevOps-praktijken. Overheden willen hun dienstverlening verbeteren en efficiënter werken, en DevOps helpt hen daarbij. DevOps Engineers spelen een rol bij het moderniseren van bestaande systemen, het ontwikkelen van nieuwe digitale diensten en het verbeteren van de samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties.

 

Er zijn natuurlijk meer organisaties dan deze lijst. De DevOps-praktijken worden steeds breder toegepast in verschillende sectoren. Het kunnen organisaties van klein tot groot zijn, van start-ups tot grote ondernemingen, die met DevOps Engineers werken om hun softwareontwikkelings- en implementatieprocessen te verbeteren.


Met wie werkt een DevOps Engineer samen? 


DevOps Engineer

Verwante beroepen DevOps Engineer:

Software Engineer
Salaris: €2800 tot €7000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind jij het mooi om nieuwe dingen uit te vinden en iets te maken dat nog niet bestaat? Hou je van nieuwe techniek, innovatie, puzzelen en uitvinden? Wil je graag een beroep met toekomst? Dan is werken als Software Engineer misschien&n…
C plus plus Developer
Salaris: €2300 tot €4000
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Programmeur
Salaris: €2300 tot €4800
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Lijkt het je mooi om softwareproducten te ontwikkelen, implementeren en beheren? Vind je digitale ontwikkeling mooi en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is een carrière als Programmeur wellicht iets voor jou. Als Programmeur speel…
Projectadviseur IT
Salaris: €2500 tot €3500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
JAVA Developer
Salaris: €2500 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
IT Architect
Salaris: €3300 tot €4500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Robotics Consultant
Salaris: €2300 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Web Developer
Salaris: €2400 tot €7000
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Zou jij iets willen maken wat nog niet bestaat? Ben jij altijd geïnteresseerd in de nieuwste technieken? Denk jij in oplossingen en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is werken als Web Developer mogelijk wel iets voor jou. Een Web Develop…
Automatiseringsmedewerker
Salaris: €2000 tot €4000
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep DevOps Engineer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3200 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar