Infrastructuur Ontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Infrastructuur Ontwerper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep infrastructuur ontwerper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je infrastructuur ontwerper wordt.

 

Wat is een Infrastructuur Ontwerper?

De Infrastructuur Ontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de ondergrond, of basis, waarop software gaat rusten. De Infrastructuur is een belangrijke bouwsteen in het ontwerp van een ICT-systeem en moet daarom nauwkeurig in elkaar gezet worden. Om te zorgen dat de infrastructuur en andere elementen van het systeem goed op elkaar aansluiten, werkt de Infrastructuur Ontwerper samen met de ontwerpers van de andere componenten. De Infrastructuur Ontwerper ontwerpt weliswaar de ondergrond van een ICT-systeem, maar doet dit voor een reeds bestaand ontwerp van projectleider of klant.

Het ontwerp van opdrachtgever of projectleider moet omgezet worden naar specificaties waarmee de infrastructuur in elkaar gezet kan worden. Het ontwerp van de infrastructuur is bepalend voor de rest van het ontwerp. De Infrastructuur Ontwerper is altijd bekend met de nieuwste technologische ontwikkelingen en past deze toe in zijn werk. Zijn kennis is niet alleen up to date, maar zo breed dat hij het totaalbeeld van het ontwerp kan overzien en in kan schatten wat andere specialisten aan het systeem toevoegen.

Een Infrastructuur Ontwerper kijkt dus verder dan het eigen werkveld om de goede ICT-oplossing neer te zetten. Hierdoor komt het voor dat hij gevraagd wordt om leiding te geven aan andere ontwerpers of het contact met klanten op zich neemt. Het werk is dus niet per sé exclusief op ontwerpen gericht.Wil je werken als Infrastructuur Ontwerper?

Werk je al als Infrastructuur Ontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Infrastructuur Ontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Infrastructuur Ontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Infrastructuur Ontwerper in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Ontwerper
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3250 tot €5150

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Infrastructuur Ontwerper

Wat verdient een Infrastructuur Ontwerper?

Het salaris van de Infrastructuur Ontwerper zal gemiddeld tussen de €3250 en €5150 per maand. Vaak is hiervoor ervaring in soortgelijke functies vereist.

Verder krijgt men vaak een laptop, mobiele telefoon of auto van de zaak en is er sprake van een bonusregeling. Bij de hogere salarissen wordt de functie vaak als Infrastructuur Architect aangeduid, maar het werk blijft hetzelfde.

Salarisschaal Infrastructuur Ontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Infrastructuur Ontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Ontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Ontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Infrastructuur Ontwerper vacatures

Vacature Functioneel Ontwerpers IV Organisatie
UWV
Functioneel Ontwerpers IV OrganisatieAmsterdam Sloterdijk, uur Wat je gaat doen Ben je een kei in het ontwerpen van applicaties? Wil je graag jouw talenten inzetten voor onze klanten? En …
Vacature Constructief 3D ontwerper infrastructuur
Witteveen+Bos
Wil jij je bij Witteveen+Bos verder ontwikkelen als ontwerper van infrastructurele kunstwerken?Als constructief 3D ontwerper ontwerp je infrastructurele kunstwerken, zoals vaste en beweegbare bruggen, viaducten, aquaducten, sluizen, spoorgerelateerde constructies en …
Vacature Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper
CIMSOLUTIONS B.V.
Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper Actief Als Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper speel je een belangrijke rol in het voortraject van software-ontwikkelingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van gestructureerde …
Vacature Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper
CIMSOLUTIONS B.V.
Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper Actief Als Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper speel je een belangrijke rol in het voortraject van software-ontwikkelingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van gestructureerde …
Vacature Software Architect / ICT Infrastructuur Architect / Informatie Architect, voor onze 7 vestigingen | Vianen (UT)
CIMSOLUTIONS B.V. Vianen
Vacature Solution Architect - Als Software Architect ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de samenhang tussen de software applicaties en gegevens. Als ICT Infrastructuur Architect ben je verantwoordelijk voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Infrastructuur Ontwerper

Wat is de toekomst van Infrastructuur Ontwerper?

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Infrastructuur Ontwerper aan werk te komen. Vaak groeit men door vanuit een andere functie of heeft men een flink aantal jaren werkervaring achter de rug voor de functie van Infrastructuur Ontwerper in zicht komt. Daar geldt wel bij dat hij voldoende mogelijkheden heeft om door te groeien naar hogere functies en zo teamleider of projectmanager kan worden.

Baankans Infrastructuur Ontwerper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Infrastructuur Ontwerper worden: Opleidingen tot Infrastructuur Ontwerper

Wil je Infrastructuur Ontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Infrastructuur Ontwerper.

Hoe word je een Infrastructuur Ontwerper? 

Om als Infrastructuur Ontwerper aan de slag te kunnen heb je een diploma nodig in de richting van (Technische) Informatica, op minimaal HBO niveau.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Infrastructuur Ontwerper

Application Management Foundation (ASL2)
De doelstelling van de cursus Application Management Foundation is het leren beheren en vernieuwen van applicaties met behulp van het ASL 2-framework. De cursus Application Management with ASL2 is bestemd …
Application Management Foundation (ASL2)

Omscholen of doorgroeien tot Infrastructuur Ontwerper

Als je Infrastructuur Ontwerper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Infrastructuur Ontwerper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Infrastructuur Ontwerper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Infrastructuur Ontwerper?

Competenties en Vaardigheden Infrastructuur Ontwerper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Infrastructuur Ontwerper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Infrastructuur Ontwerper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Infrastructuur Ontwerper

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Infrastructuur Ontwerper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Infrastructuur Ontwerper. Als Infrastructuur Ontwerper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Infrastructuur Ontwerper:


zie volledige beschrijving persoonstype Infrastructuur Ontwerper

Vakkennis voor een Infrastructuur Ontwerper

Het is voor een Infrastructuur Ontwerper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Infrastructuur Ontwerper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Infrastructuur Ontwerper


Werkervaring Infrastructuur Ontwerper

Het is voor een startend Infrastructuur Ontwerper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Infrastructuur Ontwerper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Infrastructuur Specialist .

Iets anders leren?

Is Infrastructuur Ontwerper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Infrastructuur Ontwerper

Met wie werkt een Infrastructuur Ontwerper samen? 

De Infrastructuur Ontwerper kan in verschillende rollen aan een project meewerken. Vaak is de stabiele factor de projectleider, die toeziet op het werk van de Infrastructuur Ontwerper. Daarnaast werkt de hij samen met een verscheidenheid aan ontwerpers, waarover hij eventueel de leiding heeft. Hij is dus ontwerper, teamleider of collega.

In sommige functies is de Infrastructuur Ontwerper belast met klantcontact en moet hij de wensen van de klant vertalen naar het ontwerp.


  • Projectleider
  • Ontwerper
  • Klant
Infrastructuur Ontwerper


Organisaties waar een Infrastructuur Ontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Infrastructuur Ontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Infrastructuur Ontwerper?

De Infrastructuur Ontwerper werkt bij bedrijven die ICT-systemen op maat maken en leveren en dus op projectbasis steeds bij andere oprachtgevers ICT-oplossingen invoeren.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Infrastructuur Ontwerper

Waar kun je het beste werken als Infrastructuur Ontwerper? Hieronder vind je de best door de Infrastructuur Ontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Infrastructuur Ontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Infrastructuur Ontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Infrastructuur Ontwerper.

Welke competenties heeft een Infrastructuur Ontwerper nodig?

Een Infrastructuur Ontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Infrastructuur Ontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Infrastructuur Ontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Infrastructuur Ontwerper nodig? 

De Infrastructuur Ontwerper is er steeds op gericht om een goed eindresultaat neer te zetten en kijkt verder dan (zijn eigen taakt) het in elkaar zetten van de infrastructuur, om zo het project sucesvol af te kunnen ronden (Succesvolle werker). Omdat de infrastructuur zo'n belangrijk onderdeel is in het systeem moet de infrastructuur ontwerper er goed op letten dat alles passend in elkaar zit en functioneel is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Infrastructuur Ontwerper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Infrastructuur Ontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Infrastructuur Ontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Infrastructuur Ontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Infrastructuur Ontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Infrastructuur Ontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Infrastructuur Ontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Infrastructuur Ontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Infrastructuur Ontwerper iets voor je?

Zou je graag Infrastructuur Ontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Infrastructuur Ontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Ontwerper?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Infrastructuur Ontwerper

Vacature Software Architect / ICT Infrastructuur Architect / Informatie Architect / Solution Architect Sal...
CIMSOLUTIONS B.V.
Software Architect / ICT Infrastructuur Architect / Informatie Architect / Solution Architect Salesforce of Dynamics 365 Actief Wat ga je doen? Als Software Architect ben je verantwoordelijk voor de realisatie …
Vacature Strategisch adviseur / Infrastructuur architect Cloud transitie
Maandag
Samen met je collega (informatie)architecten van het IT Bedrijf en van de klanten van het IT-bedrijf (o.a. CIO-office diverse gemeenten) neem je het voortouw bij de verbeteringen en vernieuwingen binnen het ICT-infrastructuur domein van de organisatie. Je ontwikkelt en …
Vacature Ontwerper infrastructuur
Eminent Groep
Als ontwerper ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van de opdrachtgever naar een visueel plan. Je zal zowel in teamverband als zelfstandig civieltechnische ontwerpen opstellen met name …
Vacature Software Architect / ICT Infrastructuur Architect / Informatie Architect / Solution Architect, voor al onze vestigingen
CIMSOLUTIONS
Als Software Architect ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de samenhang tussen de software applicaties en gegevens. Als ICT Infrastructuur Architect ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de …
Vacature Ontwerper infrastructuur / gww
Eminent Groep
Wil je deel uitmaken van het team die de komende jaren werkt aan uitdagende projecten zoals bouw- en woonrijp maken, reconstructies en de snel groeiende vraag naar de nieuwe indeling …

Actuele blogposts


reacties op Infrastructuur Ontwerper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar