Infrastructuur Ontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Infrastructuur Ontwerper? Lees de functieomschrijving.

De Infrastructuur Ontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de ondergrond, of basis, waarop software gaat rusten. De Infrastructuur is een belangrijke bouwsteen in het ontwerp van een ICT-systeem en moet daarom nauwkeurig in elkaar gezet worden. Om te zorgen dat de infrastructuur en andere elementen van het systeem goed op elkaar aansluiten, werkt de Infrastructuur Ontwerper samen met de ontwerpers van de andere componenten. De Infrastructuur Ontwerper ontwerpt weliswaar de ondergrond van een ICT-systeem, maar doet dit voor een reeds bestaand ontwerp van projectleider of klant.

Het ontwerp van opdrachtgever of projectleider moet omgezet worden naar specificaties waarmee de infrastructuur in elkaar gezet kan worden. Het ontwerp van de infrastructuur is bepalend voor de rest van het ontwerp. De Infrastructuur Ontwerper is altijd bekend met de nieuwste technologische ontwikkelingen en past deze toe in zijn werk. Zijn kennis is niet alleen up to date, maar zo breed dat hij het totaalbeeld van het ontwerp kan overzien en in kan schatten wat andere specialisten aan het systeem toevoegen.

Een Infrastructuur Ontwerper kijkt dus verder dan het eigen werkveld om de goede ICT-oplossing neer te zetten. Hierdoor komt het voor dat hij gevraagd wordt om leiding te geven aan andere ontwerpers of het contact met klanten op zich neemt. Het werk is dus niet per sé exclusief op ontwerpen gericht.

Wil je werken als Infrastructuur Ontwerper?

Werk je al als Infrastructuur Ontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Infrastructuur Ontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Infrastructuur Ontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Infrastructuur Ontwerper in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Ontwerper
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3250 tot €5150

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Infrastructuur Ontwerper

Wat verdient een Infrastructuur Ontwerper?

Het salaris van de Infrastructuur Ontwerper zal gemiddeld tussen de €3250 en €5150 per maand. Vaak is hiervoor ervaring in soortgelijke functies vereist.

Verder krijgt men vaak een laptop, mobiele telefoon of auto van de zaak en is er sprake van een bonusregeling. Bij de hogere salarissen wordt de functie vaak als Infrastructuur Architect aangeduid, maar het werk blijft hetzelfde.

Salarisschaal Infrastructuur Ontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Infrastructuur Ontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Ontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Ontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Infrastructuur Ontwerper vacatures

Ontwerper Infrastructuur
Eminent Groep
Als ontwerper / werkvoorbereider infrastructuur heb jij het volgende takenpakket: Je maakt ontwerpen Je bepaalt je dimensies en hoeveelheden van het ontwerp Je werkt hoeveelheden uit tot een uitvoerbaar product …
Ontwerper infrastructuur / gww
Eminent Groep
Wil je deel uitmaken van het team die de komende jaren werkt aan uitdagende projecten zoals bouw- en woonrijp maken, reconstructies en de snel groeiende vraag naar de nieuwe indeling …
Functioneel Ontwerper
Centric
Als Functioneel Ontwerper heb je een heel breed takenpakket. Het leuke van deze functie is dat jij tussen de klanten en de techniek in staat. Je bent verantwoordelijk voor het …
Functioneel Ontwerper | Informele & internationale organisatie
iSense ICT Professionals
Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging als Functioneel Ontwerper binnen een organisatie die een professionaliseringsslag door gaat maken? Heb je ervaring met user stories en ben je klaar voor een …
Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper max salaris EUR 7.000
CIMSOLUTIONS B.V.
Op woensdag 6 november organiseert CIMSOLUTIONS op 7 locaties in Nederland het ICT Professional Event . Tijdens deze avond kun je naast een hapje en een drankje onze sfeer komen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Infrastructuur Ontwerper

Hoe goed is de toekomst voor de Infrastructuur Ontwerper? 

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Infrastructuur Ontwerper aan werk te komen. Vaak groeit men door vanuit een andere functie of heeft men een flink aantal jaren werkervaring achter de rug voor de functie van Infrastructuur Ontwerper in zicht komt. Daar geldt wel bij dat hij voldoende mogelijkheden heeft om door te groeien naar hogere functies en zo teamleider of projectmanager kan worden.

Baankans Infrastructuur Ontwerper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Infrastructuur Ontwerper worden: Opleidingen tot Infrastructuur Ontwerper

Hoe word je een Infrastructuur Ontwerper? 

Om als Infrastructuur Ontwerper aan de slag te kunnen heb je een diploma nodig in de richting van (Technische) Informatica, op minimaal HBO niveau.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Infrastructuur Ontwerper

De ICT monteur en laagspanning (Klict 40125)
Doelgroep De cursisten zijn ICT -installateur, -ontwerper, -leidinggevenden of -adviseur met enige ervaring in het ontwerpen en of bouwen van telematica infrastructuur bekabelingen. Cursusopbouw Deze cursus geeft een verdieping in …
Application Management Foundation (ASL2)
De doelstelling van de cursus Application Management Foundation is het leren beheren en vernieuwen van applicaties met behulp van het ASL 2-framework. De cursus Application Management with ASL2 is bestemd …
Meer opleidingen Infrastructuur Ontwerper

Weet je nog niet of je Infrastructuur Ontwerper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Infrastructuur Ontwerper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Infrastructuur Ontwerper

Met wie werkt een Infrastructuur Ontwerper samen? 

De Infrastructuur Ontwerper kan in verschillende rollen aan een project meewerken. Vaak is de stabiele factor de projectleider, die toeziet op het werk van de Infrastructuur Ontwerper. Daarnaast werkt de hij samen met een verscheidenheid aan ontwerpers, waarover hij eventueel de leiding heeft. Hij is dus ontwerper, teamleider of collega.

In sommige functies is de Infrastructuur Ontwerper belast met klantcontact en moet hij de wensen van de klant vertalen naar het ontwerp.


  • Projectleider
  • Ontwerper
  • Klant
Infrastructuur Ontwerper


Organisaties waar een Infrastructuur Ontwerper werkzaam is

Waar werkt een Infrastructuur Ontwerper meestal? 

De Infrastructuur Ontwerper werkt bij bedrijven die ICT-systemen op maat maken en leveren en dus op projectbasis steeds bij andere oprachtgevers ICT-oplossingen invoeren.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Infrastructuur Ontwerper

Waar kun je het beste werken als Infrastructuur Ontwerper? Hieronder vindt je de best door de Infrastructuur Ontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Infrastructuur Ontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Infrastructuur Ontwerper:

Welke competenties heeft een een Infrastructuur Ontwerper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Infrastructuur Ontwerper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Infrastructuur Ontwerper nodig? 

De Infrastructuur Ontwerper is er steeds op gericht om een goed eindresultaat neer te zetten en kijkt verder dan (zijn eigen taakt) het in elkaar zetten van de infrastructuur, om zo het project sucesvol af te kunnen ronden (Succesvolle werker). Omdat de infrastructuur zo'n belangrijk onderdeel is in het systeem moet de infrastructuur ontwerper er goed op letten dat alles passend in elkaar zit en functioneel is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Infrastructuur Ontwerper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Infrastructuur Ontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Infrastructuur Ontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Infrastructuur Ontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Infrastructuur Ontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Infrastructuur Ontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Infrastructuur Ontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Infrastructuur Ontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Infrastructuur Ontwerper iets voor je?

Zou je graag Infrastructuur Ontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Infrastructuur Ontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Infrastructuur Ontwerper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar