Senior Consultant Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Senior Consultant worden: Opleidingen tot Senior Consultant

Wil je Senior Consultant worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Senior Consultant, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Senior Consultant.

Hoe word je een Senior Consultant? 

Er is niet één specifieke opleiding tot Senior Consultant. Vaak heeft een Senior Consultant een opleiding als Bestuurskunde, Informatica, Economie of Organisatiepsychologie gedaan op HBO- of WO-niveau. Daarna heeft de Senior Consultant, afhankelijk van de specialisatie van het bedrijf waar hij werkt, vaak nog cursussen gedaan. Overigens moet een Senior Consultant altijd blijven leren, omdat het vak voortdurend verandert en de klant er van uitgaat dat de Senior Consultant op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen.

De 5 best beoordeelde opleidingen Senior Consultant

bijgewerkt op 13-10-2021

Programma management (ook online virtual classroom)
In deze praktijkgerichte training leer je meerdere projecten binnen een programma in te richten, te coördineren en effectief aan te sturen. Veel organisaties investeren in het inrichten en implementeren van …
Programma management (ook online virtual classroom)
COBIT® 2019 Foundation - Dag
Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. Een officieel certificaat 'COBIT® 2019 Foundation' …
COBIT® 2019 Foundation - Dag
P3O® Foundation - Virtual Classroom
Je bent portfoliomanager, programmamanager, consultant of senior medewerker van een portfolio-, programma- of projectbureau. Je wilt beter overzicht over projecten, programma’s en portfolio’s. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte …
P3O® Foundation - Virtual Classroom
MOC On Demand PL-600: Power Platform Solution Architect (inclusief examen) - Dag
Je bent senior consultant (zowel functioneel als technisch) die de ambitie heeft om Solution Architect te worden. Ook is de training handig voor Solution Architects die nieuw zijn in deze …
MOC On Demand PL-600: Power Platform Solution Architect (inclusief examen) - Dag
P3O® Foundation - Dag
Je bent portfoliomanager, programmamanager, consultant of senior medewerker van een portfolio-, programma- of projectbureau. Je wilt beter overzicht over projecten, programma’s en portfolio’s. Op zoek naar de manier om zicht …
P3O® Foundation - Dag

Is het verstandig om Senior Consultant te worden?

Voordat je aan een opleiding Senior Consultant begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Senior Consultant worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Senior Consultant?

Het is als starter moeilijk om aan een baan als Senior Consultant te komen. De klanten hebben hoge verwachtingen van een Senior Consultant, dus moet hij goed werk leveren. En dus nemen veel consultancybedrijven alleen Senior Consultants met minstens een paar jaar ervaring aan. De Senior Consultant begint altijd als Junior Consultant. Als een Senior Consultant uiteindelijk een baan heeft gevonden, kan hij goed doorgroeien als hij goed werk levert. Hij kan zich verder specialiseren door cursussen te volgen. Een Senior Consultant kan uiteindelijk een eigen consultancybedrijf oprichten en als freelancer aan de slag gaan.

De actuele kans op werk voor een Senior Consultant

Het beroep Senior Consultant is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs automatisering. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs automatisering is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

94

Baankans Senior Consultant

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Senior Consultant

Als je je wilt omscholen tot Senior Consultant is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Senior Consultant door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Senior Consultant zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Senior Consultant

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Senior Consultant dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Senior Consultant

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Senior Consultant

Als je Senior Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Senior Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Senior Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Senior Consultant?

Competenties en Vaardigheden Senior Consultant

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Senior Consultant nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Senior Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Senior Consultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Senior Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Senior Consultant. Als Senior Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Senior Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Senior Consultant

Vakkennis voor een Senior Consultant

Het is voor een Senior Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Senior Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Senior Consultant

MOC On Demand PL-600: Power Platform Solution Architect (inclusief examen) - Dag
Je bent senior consultant (zowel functioneel als technisch) die de ambitie heeft om Solution Architect te worden. Ook is de training handig voor Solution Architects die nieuw zijn in deze …
MOC On Demand PL-600: Power Platform Solution Architect (inclusief examen) - Dag

Werkervaring Senior Consultant

Het is voor een startend Senior Consultant die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Senior Consultant is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Senior Consultant, maar iets anders?

Is een opleiding Senior Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Senior Consultant te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Senior Consultant te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Senior Consultant te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Senior Consultant te worden?

Zou je graag Senior Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Senior Consultant voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Senior Consultant

COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom

COBIT® 2019 Foundation - Virtual Classroom

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met IT governance, bijvoorbeeld in de rol van IT-consultant, key business user of (senior) IT-manager. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de …

 • Onderwerp opleiding Senior Consultant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.186,00
 • Duur 2 dagen
Presentatieconsulting: hulp bij het voorbereiden van presentaties

Presentatieconsulting: hulp bij het voorbereiden van presentaties

Inhoudelijke voorbereiding van grote presentaties. Voor keynote speakers, executives en senior management. Door Gerben van Driel, een ervaren presentator en storyteller.  INHOUD Maatwerk-traject waarin belangrijke presentaties desgewenst vanaf de basis worden opgebouwd. Met de consultant in de rol van sparring partner en adviseur. En …

 • Onderwerp opleiding Senior Consultant
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
Beoordeling
Training Credit Management

Training Credit Management

In de training Credit Management geven we u een duidelijk beeld van alle aspecten die gerelateerd zijn aan Credit Management in organisaties. Daarnaast leert u hoe Credit Managementbeleid dient te worden afgestemd op de (strategische) organisatiedoelstellingen. Hierdoor verkrijgt u inzicht …

 • Onderwerp opleiding Senior Consultant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 995,00
 • Duur 2 dagen
Embodied Leadership

Embodied Leadership

Embodied Leadership Voedend. Bezielend. Verbindend. Het oude leiderschap richt zich op het managen van processen en resultaten vanuit controle; die tijd is geweest. Het nieuwe leiderschap staat voor contact, coachen, faciliteren, voeden en verbinden vanuit authenticiteit, veerkracht en bezieling. Embodied …

 • Onderwerp opleiding Senior Consultant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.550,00
 • Duur 10 dagen
IPMA Agile Leadership

IPMA Agile Leadership

IPMA Agile Leadership U beschikt over uitgebreide leiderschapservaring en managementervaring in een agile omgeving. U hebt leiding gegeven aan de professionalisering van agile en hebt successen geboekt. U wil uw kennis, vaardigheden en competenties graag onafhankelijk laten toetsen en certificeren. …

 • Onderwerp opleiding Senior Consultant
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.750,00
 • Duur 6 uren

Ga direct naar