U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Advocaat Contractenrecht

Advocaat Contractenrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een advocaat Contractenrecht? Lees de functieomschrijving.

De Advocaat Contractenrecht is een specialist op het gebied van contracten. Andere woorden voor contracten zijn overeenkomsten en verbintenissen. Het contractenrecht is een deelgebied van het Burgerlijk Wetboek. Een verbintenis kan zowel ontstaan door een rechtshandeling (het sluiten van de verbintenis) of door een feitelijke handeling (een onrechtmatige daad bijvoorbeeld waarbij iemand schade moet vergoeden). De Advocaat Contractenrecht is vaardig op het gebied van alle soorten contracten, dus zowel de kleinere contracten tussen particulieren als de grotere contracten tussen commerciële partijen.

De Advocaat Contractenrecht kan in alle soorten advocatenkantoren werken. Van de kleinere kantoren waar hij zich met kleinere zaken bezighoudt, tot de allergrootste kantoren waar verbintenissen met een waarde van miljoenen worden behandeld. Advocaten Contractenrecht maken dan deel uit van een team, waarbij elke advocaat zijn gedeelte van de zaak oppakt.

De Advocaat Contractenrecht geeft advies aan particulieren en bedrijven, maar hij kan ook procederen in de rechtbank als een conflict niet door middel van een schikking kan worden opgelost. Dan moeten de partijen naar de rechter om daar een uitspraak te krijgen die bindend is voor partijen.

Mensen vonden ons op: Job Advocaat Contractenrecht, Baan Advocaat Contractenrecht, Advocaat Contractenrecht Worden, Functie-eisen Advocaat Contractenrecht, Verantwoordelijkheden Advocaat Contractenrecht, Functieprofiel Advocaat Contractenrecht, Wat doet een Advocaat Contractenrecht, Werken als Advocaat Contractenrecht.

Advocaat Contractenrecht worden: Opleiding tot advocaat Contractenrecht

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Contractenrecht, Advocaat Contractenrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Contractenrecht, Scholing Advocaat Contractenrecht, Studie Advocaat Contractenrecht, Bijscholing Advocaat Contractenrecht, Omscholing Advocaat Contractenrecht.

Organisaties waar een advocaat Contractenrecht doorgaans werkzaam is

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Sommige Advocaten Contractenrecht werken bij instellingen zoals het juridisch loket, die deels door de overheid worden gesubsidieerd. Hier hoeft geen winst te worden gemaakt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Advocaat Contractenrecht, Advocaat Contractenrecht Worden, Opleidingsniveau Advocaat Contractenrecht, Scholing Advocaat Contractenrecht, Studie Advocaat Contractenrecht, Bijscholing Advocaat Contractenrecht, Omscholing Advocaat Contractenrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden advocaat Contractenrecht

 

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.
 
Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.
Mensen vonden ons op: Salaris Advocaat Contractenrecht, Loon Advocaat Contractenrecht, Wat verdien je als Advocaat Contractenrecht, Salarisschaal Advocaat Contractenrecht, Salarisindicatie Advocaat Contractenrecht, Bonus Advocaat Contractenrecht, CAO Advocaat Contractenrecht, Brutoloon Advocaat Contractenrecht, Nettoloon Advocaat Contractenrecht, Vakantiedagen Advocaat Contractenrecht, Pensioen Advocaat Contractenrecht.

Competenties, skills & vaardigheden advocaat contractenrecht

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Onderhandelen
 • Kennis van het recht
 • Overtuigingskracht
Mensen vonden ons op: Kennis Advocaat Contractenrecht, Vaardigheden Advocaat Contractenrecht, Attitude Advocaat Contractenrecht, Kwalificaties Advocaat Contractenrecht, Competentieprofiel Advocaat Contractenrecht.

Boeken voor het beroep advocaat contractenrecht

Wil je meer weten over het beroep advocaat contractenrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je advocaat contractenrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken advocaat contractenrecht te komen.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. | Judith Noordzij

Een inspirerende gids om ook jezelf te worden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789000363278 | 160 pagina's

Na een toptijd, een topstage en een topbaan volgde een burn-out. Een burn-out op 27-jarige leeftijd. Tijdens haar herstel ontdekte Judith Noordzij beetje bij beetje wie zij is en wat haar gelukkig maakt. Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind wo...

Verdrink geen dooie eend | Marry de Gaay Fortman

De kunst van beminnelijke doeltreffendheid - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047011330 | 176 pagina's

"Verdrink geen dooie eend 1e druk is een boek van Marry de Gaay Fortman uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047011330 In ""Verdrink geen dooie eend' deelt topadvocaat Marry de Gaay Fortman, op basis van haar ervaringen aan de top als vrouw in een ma...

Boom Jurisprudentie en documentatie - Jurisprudentie Aansprakelijkheidsrecht, Contractenrecht en Goederenrecht 2019/2020 | Diana Dankers-Hagenaars

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462906266 | 496 pagina's

Deze bundel is samengesteld voor rechtenstudenten in het tweede jaar van de Bachelors Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht van de UvA. De bundel Jurisprudentie Aansprakelijkheidsrecht, Contractenrecht & Goederenrecht 2019/2020 is samengesteld voor rechtenst...

Mensen vonden ons op: boeken voor Advocaat Contractenrecht, Advocaat Contractenrecht ebooks, boek Advocaat Contractenrecht.

Persoonstypen advocaat Contractenrecht

 

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 
 
De Contractenrecht Advocaat is extra secuur, omdat hij vaak moet lezen in de kleine lettertjes van de contracten. Hij heeft een uitstekende kennis van het Burgerlijk Wetboek, waarin onder andere de algemene voorwaarden in zijn geregeld.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Advocaat Contractenrecht, Karakter Advocaat Contractenrecht.

Netwerk advocaat Contractenrecht

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Arbeidsrecht vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. Hij zal niet elke dag naar de rechtbank gaan, maar wanneer hij dat wel doet, heeft hij natuurlijk contact met rechters, griffiers en andere ambtenaren van de rechtbank.

Mensen vonden ons op: Collega’s Advocaat Contractenrecht, Medewerkers Advocaat Contractenrecht.

Is het beroep advocaat Contractenrecht iets voor jou?

Zou je graag advocaat Contractenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als advocaat Contractenrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Advocaat Contractenrecht, beroepskeuzetest Advocaat Contractenrecht, beroep Advocaat Contractenrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden advocaat Contractenrecht

Er is altijd behoefte aan advocaten, ook wanneer de economie minder gaat. Bij goeie economische vooruitzichten worden contracten gesloten, en bij mindere vooruitzichten worden er contracten verbroken. Wanneer je solliciteert bij een advocatenkantoor kijken ze naar je studieresultaten en je nevenactiviteiten; je moet kunnen aantonen dat je een ondernemende persoonlijkheid hebt.

Als Advocaat Contractenrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Arbeidsmarktperspectief score advocaat Contractenrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep advocaat Contractenrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Advocaat Contractenrecht, Promotie mogelijkheden Advocaat Contractenrecht, Carriere Advocaat Contractenrecht.

Solliciteren op de functie advocaat Contractenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als advocaat Contractenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor advocaat Contractenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als advocaat Contractenrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Advocaat Contractenrecht, CV Advocaat Contractenrecht, sollicitatie Advocaat Contractenrecht.

Interviews met advocaat Contractenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen advocaat Contractenrecht

Vacatures advocaat contractenrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Advocaat Contractenrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advocaat Contractenrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Advocaat Contractenrecht is een specialist op het gebied van contracten. Andere woorden voor contracten zijn overeenkomsten en verbintenissen. Het contractenrecht is een deelgebied van het Burgerlijk Wetboek.

Beoordeling Advocaat Contractenrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Advocaat Contractenrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Advocaat Contractenrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Leuk overzicht, bevat wel een grote fout. Bij het Juridisch Loket werken geen advocaten. Het is overigens volledig door de overheid gesubsidieerd.

Door: Karin

Reageer op dit beroep