Advocaat Arbeidsrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat Arbeidsrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat arbeidsrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat arbeidsrecht wordt.

Wat is een Advocaat Arbeidsrecht?

De Arbeidsrecht Advocaat is een specialist op het gebied van ontslag, arbeidsvoorwaarden, CAO's, sociale zekerheid, etc. In deze moeilijke economische tijden, is Arbeidsrecht binnen de advocatuur één van de snelst groeiende specialisaties. Arbeidsrecht Advocaten worden zowel door de werkgever ingezet, bijvoorbeeld om een Collectieve ArbeidsOvereenkomst uit te onderhandelen of concept contracten te maken, als door de werknemer, die bijvoorbeeld op staande voet is ontslagen.

De basis van het arbeidsrecht ligt in het Burgerlijk Wetboek deel 7. Buiten het Burgerlijk Wetboek, kent Nederland wetten als Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet, de Wet melding collectief ontslag en de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst. Op Europees niveau kent men het EG-verdrag inzake recht van toepassing op verbintenissen uit overeenkomst. De Advocaat Arbeidsrecht is uiteraard op de hoogte van en vaardig met al deze wetten, en met deze kennis is hij dus van waarde voor zijn cliënten.

Bij de wat grotere advocatenkantoren werken Arbeidsrecht Advocaten vaak samen met andere advocaten. Willen twee bedrijven bijvoorbeeld fuseren, dan is het mogelijk dat de arbeidspositie van deze werknemers verandert. Arbeidsrecht Advocaten zijn in dat geval een schakel in het volledige proces.

Wanneer de partijen (werkgever en werknemer) er onderling niet uitkomen, moet de Arbeidsrecht Advocaat naar de rechtbank, om zijn gelijk bij de rechter te halen. De arbeidsrecht praktijk kan dus zowel een advies- als een procespraktijk zijn.

Wil je werken als Advocaat Arbeidsrecht?

Werk je al als Advocaat Arbeidsrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat Arbeidsrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat Arbeidsrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advocaat Arbeidsrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Advocaten
  • Rechters
  • Cliënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat Arbeidsrecht

Wat verdient een Advocaat Arbeidsrecht?

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.

Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.

Salarisschaal Advocaat Arbeidsrecht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advocaat Arbeidsrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Advocaat Arbeidsrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Advocaat Arbeidsrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Advocaat Arbeidsrecht vacatures

Advocaat Arbeidsrecht
Marxman Advocaten
Vacature Advocaat Arbeidsrecht Zo ziet jouw succes er uit als Advocaat Arbeidsrecht Marxman advocaten groeit, en jij draagt bij aan deze groei als advocaat arbeidsrecht. Je weet dat je serieus …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat Arbeidsrecht

Wat is de toekomst van Advocaat Arbeidsrecht?

Zeker in deze lastige economische tijden zijn er flink wat Advocaten Arbeidsrecht nodig. Toch kan het lastig zijn om binnen te komen bij een kantoor, omdat er vaak wordt geschoven met advocaten die minder te doen hebben op hun vakgebied. Advocatenkantoren kijken vaak naar je studieresultaten en nevenactiviteiten, bij het sollicitatieproces.

Als Advocaat Arbeidsrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Baankans Advocaat Arbeidsrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat Arbeidsrecht worden: Opleidingen tot Advocaat Arbeidsrecht

Wil je advocaat arbeidsrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advocaat Arbeidsrecht? 

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat Arbeidsrecht

Basiscursus Arbeidsrecht: het ABC van het arbeidsrecht
Wat houdt het arbeidsrecht in en waarom is het arbeidsrecht zoals het is? Wat is een arbeidsovereenkomst eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij het aangaan en het eindigen van …
Nieuw Recht
NIEUW RECHT Toelichting                              Deze cyclus biedt juristen de gelegenheid in een overzichtelijk tijdsbestek van drie middagen hun kennis te actualiseren op de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, faillissementsrecht, ondernemingsrecht, burgerlijk procesrecht, …
Practicum Hoger beroep in arbeidszaken
De Wet werk en zekerheid heeft niet alleen het materiële arbeidsrecht ingrijpend veranderd, maar heeft in het bijzonder ook gevolgen gehad voor (de procesrechtelijke kanten van) het hoger beroep. Niet …
Practicum Hoger beroep in arbeidszaken
De Wet werk en zekerheid heeft niet alleen het materiële arbeidsrecht ingrijpend veranderd, maar heeft in het bijzonder ook gevolgen gehad voor (de procesrechtelijke kanten van) het hoger beroep. Niet …
Verdiepingscursus de arbeidsovereenkomst
Tijdens de verdiepingscursus de arbeidsovereenkomst volgt u 2 klassikale cursussen in Kasteel Waardenburg waarin de kernonderwerpen omtrent de arbeidsovereenkomst behandeld worden. Onderwerpen: Dag 1 - De arbeidsovereenkomst en de flexovereenkomst …
Meer opleidingen Advocaat Arbeidsrecht

Weet je nog niet of je Advocaat Arbeidsrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat Arbeidsrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advocaat Arbeidsrecht

Met wie werkt een Advocaat Arbeidsrecht samen? 

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Arbeidsrecht vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. Hij zal niet elke dag naar de rechtbank gaan, maar wanneer hij dat wel doet, heeft hij natuurlijk contact met rechters, griffiers en andere ambtenaren van de rechtbank.


  • Advocaten
  • Rechters
  • Cliënten
Advocaat Arbeidsrecht


Organisaties waar een Advocaat Arbeidsrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advocaat Arbeidsrecht meestal werkt.

Waar werkt een Advocaat Arbeidsrecht?

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Sommige Advocaten Arbeidsrecht werken bij instellingen zoals het juridisch loket, die deels door de overheid worden gesubsidieerd. Hier hoeft geen winst te worden gemaakt.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat Arbeidsrecht

Waar kun je het beste werken als Advocaat Arbeidsrecht? Hieronder vind je de best door de Advocaat Arbeidsrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat Arbeidsrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat Arbeidsrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advocaat Arbeidsrecht.

Welke competenties heeft een Advocaat Arbeidsrecht nodig?

Een Advocaat Arbeidsrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advocaat Arbeidsrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advocaat Arbeidsrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advocaat Arbeidsrecht nodig? 

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 

De Arbeidsrecht Advocaat kan te maken krijgen met schrijnende gevallen, bijvoorbeeld gedwongen ontslagen. Het is in zo een geval belangrijk dat hij de emotionele van de juridische argumenten weet te scheiden.

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat Arbeidsrecht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advocaat Arbeidsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat Arbeidsrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat Arbeidsrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat Arbeidsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat Arbeidsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat Arbeidsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat Arbeidsrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat Arbeidsrecht iets voor je?

Zou je graag Advocaat Arbeidsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat Arbeidsrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat Arbeidsrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar