Advocaat Medewerker Insolventierecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat Medewerker Insolventierecht? Lees de functieomschrijving.

Als Advocaat Medewerker ben je werkzaam op een advocatenkantoor. Je hebt dan net de stagaire opleiding voor Advocaat afgerond en kunt als medewerker op het kantoor aan de slag. Je bazen zijn de partners van het kantoor. Als Advocaat Medewerker Insolventierecht ben je vooral bezig met het insolventierecht. Je behandelt zaken op het gebied van het insolventierecht en ondersteunt cliënten als ze problemen hebben op dit gebied problemen hebben. Je werk is dus hetzelfde als een Advocaat maar je bent nu gespecialiseerd op het gebied van het insolventierecht. Vaak ben je als Advocaat Medewerker ook nog op andere rechtsgebieden werkzaam en zal je dus met verschillende soorten zaken in aanraking komen. Vaak heb je tijdens je werk ook overleg met de partners van het kantoor over hoe je de zaak moet aanpakken. 

Wil je werken als Advocaat Medewerker Insolventierecht?

Werk je al als Advocaat Medewerker Insolventierecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat Medewerker Insolventierecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat Medewerker Insolventierecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Advocaat Medewerker Insolventierecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Client
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2794 tot €5091

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat Medewerker Insolventierecht

Wat verdient een Advocaat Medewerker Insolventierecht?

Als Advocaat Medewerker verdien je ongeveer tussen de €2794 en €5091 bruto per maand. Dit salaris is wel erg afhankelijk van het advocatenkantoor waarvoor je werkzaam bent. Grote kantoren zoals bijvoorbeeld Stibbe zullen meer betalen dan de wat kleinschaliger kantoren. Ook wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden is het erg afhankelijk van het kantoor waarvoor je werkzaam bent. Grote kantoren zullen sneller een bonusregeling hebben of een auto van de zaak aanbieden dan een kleinschaliger kantoor. 

Salarisschaal Advocaat Medewerker Insolventierecht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advocaat Medewerker Insolventierecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat Medewerker Insolventierecht

Hoe goed is de toekomst voor de Advocaat Medewerker Insolventierecht? 

Het arbeidsmarktperspectief verschilt zeer per rechtsgebied. Het hangt er maar net vanaf op welk rechtsgebied een kantoor op dat moment behoefte aan een Advocaat Medewerker heeft, maar over het algemeen valt er wel te zeggen dat een Advocaat Medewerker een redelijk goed perspectief heeft. Vooral de grote kantoren hebben een redelijk constante vraag naar Advocaten. De doorgroeimogelijkheden voor Advocaat Medewerkers zijn relatief beperkt, je kunt partner worden bij een advocatenkantoor en naarmate je meer ervaren bent kun je senior Advocaat worden. Ook de doorgroeimogelijkheden zijn sterk afhankelijk van het advocatenkantoor waarvoor je werkt.

Baankans Advocaat Medewerker Insolventierecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat Medewerker Insolventierecht worden: Opleidingen tot Advocaat Medewerker Insolventierecht

Hoe word je een Advocaat Medewerker Insolventierecht? 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet- besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officiëel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je  een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Als je aan de voorwaarden voldoet, zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Als je bent beëdigd kun je als Advocaat Medewerker aan de slag op een advocatenkantoor. Vaak heb je je tijdens je studie gespecialiseerd in insolventierecht zodat je op dat gebied aan de slag kan als Advocaat Medewerker. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat Medewerker Insolventierecht

Meer opleidingen Advocaat Medewerker Insolventierecht

Weet je nog niet of je Advocaat Medewerker Insolventierecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat Medewerker Insolventierecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advocaat Medewerker Insolventierecht

Met wie werkt een Advocaat Medewerker Insolventierecht samen? 

Als Advocaat Medewerker bij een kantoor kom je vaak met andere Advocaten in contact en/of werk je daar mee samen, maar ook met cliënten en medewerkers van een rechtbank. Vaak rapporteer je als Advocaat Medewerker binnen een kantoor aan een senior Advocaat of de directeur van het kantoor.


  • Client
  • Collega's
Advocaat Medewerker Insolventierecht


Organisaties waar een Advocaat Medewerker Insolventierecht werkzaam is

Waar werkt een Advocaat Medewerker Insolventierecht meestal? 

Als Advocaat Medewerker werk je of zelfstandig of binnen een advocatenkantoor en werk je daarbinnen op een bepaalde afdeling in een bepaald rechtsgebied waarin jij bent gespecialiseerd. Advocaten kunnen belangen behartigen van alle denkbare partijen, individuen en organisaties, die zowel in de profit als de non-profit sector vallen. Als Advocaat Medewerker ben je dus werkzaam op het gebied van het insolventierecht. 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat Medewerker Insolventierecht

Waar kun je het beste werken als Advocaat Medewerker Insolventierecht? Hieronder vindt je de best door de Advocaat Medewerker Insolventierecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat Medewerker Insolventierecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat Medewerker Insolventierecht:

Welke competenties heeft een een Advocaat Medewerker Insolventierecht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Advocaat Medewerker Insolventierecht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Advocaat Medewerker Insolventierecht nodig? 

Als Advocaat Medewerker is het belangrijk dat je eerlijk en betrouwbaar bent om te zorgen dat je je cliënten zo goed mogelijk kunt helpen. Je cliënten moeten namelijk het gevoel hebben dat jij aan hun kant staat en zorgt voor de beste oplossing voor hun probleem. Hard werken en gedreven je werk doen zijn ook twee belangrijke eigenschappen voor een Advocaat Medewerker (Perfectionist). Je werkt als Advocaat Medewerker regelmatig onder grote druk en dan is het belangrijk ijverig en gedreven te zijn om goed werk af te leveren. Ook moet je zelfverzekerd zijn om te zorgen dat je anderen van jouw standpunt kunt overtuigen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat Medewerker Insolventierecht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advocaat Medewerker Insolventierecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat Medewerker Insolventierecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat Medewerker Insolventierecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat Medewerker Insolventierecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat Medewerker Insolventierecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat Medewerker Insolventierecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat Medewerker Insolventierecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat Medewerker Insolventierecht iets voor je?

Zou je graag Advocaat Medewerker Insolventierecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat Medewerker Insolventierecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat Medewerker Insolventierecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar