Letselschade Advocaat Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Letselschade Advocaat? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep letselschade advocaat. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je letselschade advocaat wordt.

 

Wat is een Letselschade Advocaat?

Als Letselschade Advocaat sta je mensen bij in zaken die letselschade hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. Het gaat hier om uiteenlopende soorten ongevallen, van een medisch ongeval tot een bedrijfsongeval. Je helpt mensen die ten gevolge van zo'n ongeval immateriële of materiële schade hebben opgelopen. Deze schade moet wel het gevolg zijn van gedragingen of fouten die een ander toe te rekenen zijn.

Jij probeert als Letselschade Advocaat ervoor te zorgen dat de slachtoffers een vergoeding krijgen voor de geleden schade. Als Letselschade Advocaat adviseer, begeleid en onderhandel je voor het slachtoffer in het aansprakelijkheids- en schadevergoedingstraject. Je overlegt dus met het slachtoffer en probeert ervoor te zorgen dat het slachtoffer zo goed mogelijk wordt geholpen om tot een redelijke schadevergoeding te komen.

Hierdoor ben je dus ook vaak in onderhandeling met de tegenpartij (meestal de advocaat van degene die de schade heeft veroorzaakt) en kan het soms zijn dat je de rechter moet inschakelen omdat die een oordeel over de zaak moet geven. Maar de gevallen waarin je de rechter moet inschakelen zijn vrij beperkt en bij de gerechtelijke procedures gaat het ook meestal over de vraag of de tegenpartij aansprakelijk is. Vergoeding van schade wordt zelden via een gerechtelijke procedure opgelost, dit gebeurt vrijwel altijd in overleg.

Ook kan het zijn dat je helpt bij bemiddelingszaken of dat je bezig bent met procedures voor de medische tuchtraad of met het indienen van een bezwaarschrift tegen een WAO/WIA-besluit.Wil je werken als Letselschade Advocaat?

Werk je al als Letselschade Advocaat en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Letselschade Advocaat worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Letselschade Advocaat, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Letselschade Advocaat in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Cliënt
 • Advocaat
 • Rechter
 • Kantoormedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4890 tot €8208

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Letselschade Advocaat

Wat verdient een Letselschade Advocaat?

Wat je als Letselschade Advocaat verdient is sterk afhankelijk van het kantoor waarvoor je werkt. Je kunt namelijk in dienst zijn bij een advocatenkantoor waar het salaris waarschijnlijk wat hoger is dan gemiddeld of je kunt ook werkzaam zijn bij een verzekeringsmaatschappij. Ook is het mogelijk dat je als zelfstandige werkzaam bent of aangesloten bent bij een vereniging. Deze verschillende mogelijkheden maken dat het moeilijk te zeggen is wat voor precieze arbeidsvoorwaarden er van toepassing zijn voor het beroep van Letselschade Advocaat. Een indicatie van het salaris: €4890 tot €8208.

Salarisschaal Letselschade Advocaat

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Letselschade Advocaat

Er zijn geen vacatures Letselschade Advocaat aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Letselschade Advocaat in werkt.

Meer weten over de sector waar een Letselschade Advocaat in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Letselschade Advocaat

Wat is de toekomst van Letselschade Advocaat?

Het arbeidsmarktperspectief van een Letselschade Advocaat is gemiddeld. Dit is vaak afhankelijk van de vraag die er op dat moment naar bestaat maar over het algemeen valt wel te zeggen dat er een redelijk goed arbeidsmarktperspectief is. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Soms kun je doorgroeien binnen een kantoor om partner te worden maar veel andere mogelijkheden zijn er niet. Wel heb je als Letselschade Advocaat het voordeel dat je al geschoold bent als advocaat waardoor je dus ook de mogelijkheid hebt om je te specialiseren in een ander rechtsgebied.

Baankans Letselschade Advocaat

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Letselschade Advocaat worden: Opleidingen tot Letselschade Advocaat

Wil je Letselschade Advocaat worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Letselschade Advocaat.

Hoe word je een Letselschade Advocaat? 

Om Letselschade Advocaat te worden moet je als eerste je WO Rechtsgeleerdheid halen. Daarna zal je nog de reguliere beroepsopleiding voor advocaten moeten volgen om Advocaat te kunnen worden. Hierna is het afhankelijk van de organisatie waarvoor je gaat werken of je nog een verdere opleiding nodig hebt.

Vaak  is dit wel vereist en moet je ook al flink wat ervaring hebben met het behandelen van letselschade zaken. Wil je je bijvoorbeeld aansluiten bij de vereniging ASP (Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade), dan moet je eerst de Grotius Opleiding Personenschade hebben gevolgd. Dit geldt ook voor de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten). Daarnaast stellen deze verenigingen vaak nog nadere eisen zoals het meedoen aan projecten en het in contact staan met een onafhankelijk  medisch adviseur.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Letselschade Advocaat

Letselschade & Sociale Zekerheid
Accreditatie / PE punten NIVRE 5 punten NOvA 5 PO-punten Bij de afwikkeling van letselschadeclaims hebt u te maken met vragen op het gebied van sociale zekerheid. Vragen over vervoer, …
Letselschade & Sociale Zekerheid
Verdiepingscursus Letselschade: tips en strategieën**, Gezondheidsrecht
LET OP VERNIEUWD PROGRAMMA Bestemd voor: advocaten, rechtsbijstandsjuristen en juristen werkzaam op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht/letselschade.  Tijdens deze verdiepingscursus staan de praktische en procedurele kant van de letselschadepraktijk centraal. …
Verdiepingscursus Letselschade: tips en strategieën**, Gezondheidsrecht
Waarde(ring) van het deskundigenbericht in letselschadezaken
Accreditatie / PE punten NIVRE 4 punten NOvA 4 PO-punten LRGD 4 punten Door het volgen van deze cursus leert u wat partijen en de rechter kunnen (en zouden moeten?) …
Waarde(ring) van het deskundigenbericht in letselschadezaken

Omscholen of doorgroeien tot Letselschade Advocaat

Als je Letselschade Advocaat wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Letselschade Advocaat zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Letselschade Advocaat

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Letselschade Advocaat?

Competenties en Vaardigheden Letselschade Advocaat

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Letselschade Advocaat nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Letselschade Advocaat nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Letselschade Advocaat

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Letselschade Advocaat

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Letselschade Advocaat. Als Letselschade Advocaat wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Letselschade Advocaat:


zie volledige beschrijving persoonstype Letselschade Advocaat

Vakkennis voor een Letselschade Advocaat

Het is voor een Letselschade Advocaat ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Letselschade Advocaat zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Letselschade Advocaat


Werkervaring Letselschade Advocaat

Het is voor een startend Letselschade Advocaat die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Letselschade Advocaat is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Advocaat, Mediator .

Iets anders leren?

Is Letselschade Advocaat het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Letselschade Advocaat

Met wie werkt een Letselschade Advocaat samen? 

Als Letselschade Advocaat kom je vooral in aanraking met de slachtoffer. Daarnaast zul je tijdens je werk veel contact hebben met mensen van de tegenpartij, zoals de advocaten. Ook kom je soms in aanraking met de rechter. Werk je binnen een advocatenkantoor dan werk je vaak ook samen met de andere medewerkers van dat kantoor of de andere advocaten. Ben je als Letselschade Advocaat aangesloten bij een vereniging dan zul je ook in contact komen met de andere leden die verenging.


 • Cliënt
 • Advocaat
 • Rechter
 • Kantoormedewerker
Letselschade Advocaat


Organisaties waar een Letselschade Advocaat werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Letselschade Advocaat meestal werkt.

Waar werkt een Letselschade Advocaat?

Als Letselschade Advocaat werk je vaak binnen een advocatenkantoor. Ook heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een verzekeringsmaatschappij om daar zaken te behandelen. Je kunt ook als zelfstandige aan de slag. Vaak sluit je je dan wel aan bij een vereniging zoals LSA of ASP waardoor je dan eigenlijk voor deze vereniging werkt. Al deze mogelijkheden zijn gelegen in de profitsector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Letselschade Advocaat

Waar kun je het beste werken als Letselschade Advocaat? Hieronder vind je de best door de Letselschade Advocaat beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Letselschade Advocaat.

Competenties, Skills en Vaardigheden Letselschade Advocaat:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Letselschade Advocaat.

Welke competenties heeft een Letselschade Advocaat nodig?

Een Letselschade Advocaat heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Letselschade Advocaat

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Letselschade Advocaat passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Letselschade Advocaat nodig? 

Als Letselschade Advocaat is het belangrijk dat je diplomatiek te werk kunt gaan. Mensen hebben vaak ingrijpende dingen meegemaakt je moet weten hoe je daar mee om moet gaan. Ook is het belangrijk dat je goed kunt luisteren enempatisch vermogen te hebben, omdat het van belang is dat de mensen je denken te kunnen vertrouwen (Bemiddelaar). Verder is het ook erg belangrijk dat je ijverig bent om te zorgen dat je werk goed gedaan wordt. Gedrevenheid is ook een eigenschap die goed van pas kan komen bij je werk als Letselschade Advocaat omdat dat ook z'n weerspiegeling heeft in het werk dat je levert (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Letselschade Advocaat


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Letselschade Advocaat

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Letselschade Advocaat

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Letselschade Advocaat

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Letselschade Advocaat

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Letselschade Advocaat dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Letselschade Advocaat belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Letselschade Advocaat. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Letselschade Advocaat iets voor je?

Zou je graag Letselschade Advocaat willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Letselschade Advocaat bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Letselschade Advocaat

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar