Zaakwaarnemer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zaakwaarnemer? Lees de functieomschrijving.

Een Zaakwaarnemer behartigt bij transfers en arbeidsovereenkomsten in de sportwereld het belang van een sportclub of dat van een speler. Hij kan in dienst zijn van een sportclub, als zelfstandige werken of aangesloten zijn bij een bureau dat gespecialiseerd is in zaakwaarnemingen. Het hangt van de organisatie waarvoor een Zaakwaarnemer werkzaam is af wat zijn precieze werkzaamheden zijn, omdat het belang dat hij behartigd verschillend is. Een Zaakwaarnemer die het belang van een speler behartigd zal namelijk bij verschillende sportclubs informeren of er vraag naar de bepaalde speler is en een Zaakwaarnemer die een club behartigd zal op zoek gaan naar spelers en bij hem interesse in de specifieke club proberen op te wekken. Als er een geïnteresseerde gevonden is, zijn de werkzaamheden echter wel hetzelfde, omdat dan de onderhandelingen over de prijs beginnen.
 

Wil je werken als Zaakwaarnemer?

Werk je al als Zaakwaarnemer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zaakwaarnemer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Zaakwaarnemer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zaakwaarnemer in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €15000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zaakwaarnemer

Wat verdient een Zaakwaarnemer?

Het is niet eenvoudig om een goed gemiddelde van de maandelijkse inkomsten van een Zaakwaarnemer te geven, omdat dit sterk van de omstandigheden afhangt.  Het hangt niet alleen van succesvolle competenties van een Zaakwaarnemer af, want de periode van het jaar is ook van sterk belang. Omdat Zaakwaarnemers doorgaans een percentage van een gesloten deal krijgen, moet het, om een goed maandinkomen te hebben, wel deals sluiten en dat is vaak verbonden met transferperiodes in de betreffende sport.

Salarisschaal Zaakwaarnemer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Zaakwaarnemer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zaakwaarnemer

Hoe goed is de toekomst voor de Zaakwaarnemer? 

Doorgroeimogelijkheden heeft een Zaakwaarnemer niet, omdat er geen functie boven hem is die dezelfde of soortgelijke werkzaamheden bevat. Een Zaakwaarnemer die werkzaam is binnen een sportclub, kan zich mogelijk binnen die club opwerken tot een hogere positie, maar voor hoge functies is vaak wel een specifieke opleiding vereist.

De arbeidsmarkt voor Zaakwaarnemers is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt vooral omdat het geen beschermd beroep is en er dus relatief veel mensen zichzelf een Zaakwaarnemer noemen, waardoor het aanbod groot is. De vraag daarentegen is slecht tot gemiddeld te noemen. Dit komt omdat er in een bepaald sportgebied vaak maar een beperkt aantal spelers zijn die interesse hebben om vertegenwoordigd te worden door een Zaakwaarnemer en ook sportclubs hebben geen groot aantal vacatures openstaan voor Zaakwaarnemers binnen hun club.

Baankans Zaakwaarnemer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zaakwaarnemer worden: Opleidingen tot Zaakwaarnemer

Hoe word je een Zaakwaarnemer? 

Het werk van een Zaakwaarnemer is misschien niet voor iedereen geschikt, maar het is een beroep waar geen beschermde titel op staat. Dit houdt in dat iedereen zichzelf een Zaakwaarnemer kan noemen. Omdat een Zaakwaarnemer goed moet kunnen onderhandelen en over een grote hoeveelheid mensenkennis moet beschikken, is het verstandig dat een Zaakwaarnemer-in-spe een economische of commerciële opleiding kiest, omdat daar deze vaardigheden bijgebracht worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zaakwaarnemer

Meer opleidingen Zaakwaarnemer

Weet je nog niet of je Zaakwaarnemer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zaakwaarnemer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Zaakwaarnemer

Met wie werkt een Zaakwaarnemer samen? 

Een Zaakwaarnemer die fungeert als tussenpersoon tussen een speler en (een) sportclub(s), zal vooral in contact staan met deze speler en (een) sportclub(s). Hij treedt in onderhandeling en moet steeds overleg plegen met de speler en met de sportclub(s). Dit contact zal dan ook voordat een deal gesloten wordt erg intensief zijn.
Een Zaakwaarnemer die in dienst staat van een sportclub, zal ook als tussenpersoon fungeren, maar hij blijft, anders dan de situatie zoals hierboven geschetst, steeds verbonden zijn aan die specifieke sportclub. Het contact dat een Zaakwaarnemer heeft met (een) speler(s) en de sportclub zal echter wel nog steeds erg intensief zijn.


Zaakwaarnemer


Organisaties waar een Zaakwaarnemer werkzaam is

Waar werkt een Zaakwaarnemer meestal? 

Een Zaakwaarnemer is werkzaam als zelfstandige of in dienst van een bepaalde sportclub. Een Zaakwaarnemer die in contract staat bij een sportclub kan werkzaam zijn voor een profit of een non-profit organisatie, afhankelijk van de organisatie van de club. Een Zaakwaarnemer als zelfstandige is werkzaam als profit organisatie. Het kan ook zijn dat de Zaakwaarnemer werkzaam is bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in zaakwaarneming.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Zaakwaarnemer

Waar kun je het beste werken als Zaakwaarnemer? Hieronder vindt je de best door de Zaakwaarnemer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zaakwaarnemer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zaakwaarnemer:

Welke competenties heeft een een Zaakwaarnemer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Zaakwaarnemer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Zaakwaarnemer nodig? 

Een Zaakwaarnemer moet de eigenschappen van een succesvolle werker hebben, omdat hij doelgericht en zelfverzekerd te werk moet gaan om een goede deal voor elkaar te krijgen. Het maakt hierbij niet uit of hij in dienst is bij een sportclub of als zelfstandige werkzaam is.

Naast een succesvolle werker, is een Zaakwaarnemer ook een bemiddelaar, omdat hij bemiddelt tussen een sportclub en een speler. Een bemiddelaar is onpartijdig en ondersteunend. De eigenschap van onpartijdigheid speelt minder bij een Zaakwaarnemer die in dienst is bij een sportclub, omdat hij in dat geval de best mogelijk deal voor de club probeert te bewerkstelligen, maar hij moet in de onderhandelingen wel neutraal staan, omdat anders de speler lastig mee zou willen werken aan een deal, omdat hij dan waarschijnlijk een voor hem nadelige deal zal gaan sluiten.

Bekijk de persoonstypen voor Zaakwaarnemer


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Zaakwaarnemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zaakwaarnemer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zaakwaarnemer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zaakwaarnemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zaakwaarnemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zaakwaarnemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zaakwaarnemer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zaakwaarnemer iets voor je?

Zou je graag Zaakwaarnemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zaakwaarnemer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar