President van de Hoge Raad Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een President van de Hoge Raad? Lees de functieomschrijving.

De President van de Hoge Raad is de hoogste rechter van Nederland. Hij geeft leiding aan de Hoge Raad, de hoogste rechterlijke instantie van Nederland. Naast zijn bestuurlijke taken heeft hij ook rechtsprekende taken. Bij specifieke zaken zal hij deel uitmaken van het team rechters dat over een zaak in cassatie beslist. De belangrijkste bron van bevoegdheden en beperkingen voor rechters is de Wet op de Rechterlijke Organisatie. Hij wordt bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van 6 jaar.

De President van de Hoge Raad is een uitermate prestigieuze functie, die menig jurist ambieert, maar weinigen realiseren. De President van de Hoge Raad heeft zich wetenschappelijk en bestuurlijk onderscheiden in zijn carriere en heeft veelal tientallen nevenfuncties uitgevoerd in het verleden. De Hoge Raad is een rechtsprekend orgaan die niet de hele zaak opnieuw bekijkt, zoals het gerechtshof, maar alleen kijkt of de rechtsvraag goed is beantwoord. De Hoge Raad zal dus niet de feiten nog een keer beschouwen. Hierdoor worden de arresten van de Hoge Raad erg theoretisch en hoewel jurisprudentie formeel geen rechtsbron is, is dit in de praktijk wel degelijk het geval. Arresten van de Hoge Raad bevatten dus vaak aanwijzingen hoe bepaalde vraagstukken moeten worden uitgelegd.

Wil je werken als President van de Hoge Raad?

Werk je al als President van de Hoge Raad en zoek je een nieuwe baan? Of wil je President van de Hoge Raad worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor President van de Hoge Raad, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep President van de Hoge Raad in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Advocaten
  • Rechters
  • Griffier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10500 tot €10501

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden President van de Hoge Raad

Wat verdient een President van de Hoge Raad?

De President van de Hoge Raad zit in de hoogste salarisschaal voor ambtenaren. Het salaris bedraagt per 1 april 2009 €10501,20 per maand. Hiernaast kunnen eventuele onkosten worden gedeclareerd.

Salarisschaal President van de Hoge Raad

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures President van de Hoge Raad

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden President van de Hoge Raad

Hoe goed is de toekomst voor de President van de Hoge Raad? 

Als hoogste rechter van Nederland zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt. De President van de Hoge Raad zit namelijk al aan de absolute top. Omdat er maar één President kan zijn, is het perspectief op het bemachtigen van deze functie zeer beperkt.

Baankans President van de Hoge Raad

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

President van de Hoge Raad worden: Opleidingen tot President van de Hoge Raad

Hoe word je een President van de Hoge Raad? 

Als allerhoogste rechter van Nederland is de President van de Hoge Raad wetenschappelijk geschoold. Voltooiing van een universitaire studie Rechten is een harde eis. Weinig afgestudeerde juristen worden gelijk rechter. Vaak zullen ze beginnen met bv. een promotieonderzoek bij een universiteit, een baan de in advocatuur of bij de overheid. Als ze dan uiteindelijk de rechterlijke organisatie instappen, door middel van deelname aan een (al dan niet verkort) Rechterlijk Ambtenaar In Opleiding traject, zullen ze ook binnen die organisatie moeten opklimmen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot President van de Hoge Raad

Meer opleidingen President van de Hoge Raad

Weet je nog niet of je President van de Hoge Raad wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding President van de Hoge Raad of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk President van de Hoge Raad

Met wie werkt een President van de Hoge Raad samen? 

De President van de Hoge Raad is de leider van de interne organisatie van de Hoge Raad. Het dagelijks bestuur bestaat uit de procureur-generaal en de directeur bedrijfsvoering. De griffier treedt op als secretaris van het bestuur. In zijn rechtsprekende functie werkt de President van de Hoge Raad samen met de voorzitters van de verschillende kamers (civiele, straf- en belasting) en met de overige rechters van de Hoge Raad, raadsheren geheten. Naar buiten toe overlegt de President van de Hoge Raad met de Minister van Justitie over zaken van organisatorische aard.


  • Advocaten
  • Rechters
  • Griffier
President van de Hoge Raad


Organisaties waar een President van de Hoge Raad werkzaam is

Waar werkt een President van de Hoge Raad meestal? 

De Hoge Raad maakt als deel van de rechterlijke macht uit van de trias politicas van Nederland: de rechterlijke macht, de wetgevende macht en de bestuurlijke macht. De Hoge Raad is dus onderdeel van Het Rijk en rechters vallen dus ook onder de categorie ambtenaar. 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers President van de Hoge Raad

Waar kun je het beste werken als President van de Hoge Raad? Hieronder vindt je de best door de President van de Hoge Raad beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep President van de Hoge Raad.

Competenties, Skills en Vaardigheden President van de Hoge Raad:

Welke competenties heeft een een President van de Hoge Raad nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen President van de Hoge Raad

Wat voor persoonlijkheid heb je als President van de Hoge Raad nodig? 

De President van de Hoge Raad is natuurlijk uitermate intelligent en geleerd. Door zijn jarenlange ervaring in het vak en zijn wetenschappelijke verdiensten is hij een gerespecteerd collega voor elke jurist in Nederland. Omdat hij naast rechtsprekende taken ook organisatorische taken heeft, is het belangrijk dat hij ook management vaardigheden bezit. De Hoge Raad heeft zijn eigen bedrijfsvoering. Naast zijn intellect, ambitie en harde werken, moet de President daarom ook leiderschap binnen de organisatie tonen. Omdat de President het gezicht van de Hoge Raad is, en daarmee een bekend gezicht in de organisatie van Het Rijk is, moet hij ook naar buiten toe kunnen optreden als leider.

Bekijk de persoonstypen voor President van de Hoge Raad


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een President van de Hoge Raad

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep President van de Hoge Raad

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep President van de Hoge Raad

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie President van de Hoge Raad

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als President van de Hoge Raad dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor President van de Hoge Raad belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als President van de Hoge Raad. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep President van de Hoge Raad iets voor je?

Zou je graag President van de Hoge Raad willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als President van de Hoge Raad bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op President van de Hoge Raad

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar