Advocaat Strafrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat Strafrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat strafrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat strafrecht wordt.

 

Wat is een Advocaat Strafrecht?

Advocaat Strafrecht is een beroep wat velen aanspreekt. Bekend van de Amerikaanse series waar advocaten vurige pleidooien afleveren ten overstaan van een heftig geïmponeerde jury. In de praktijk echter is het beroep in Nederland een stuk minder glansrijk. Zaken worden voor het overgrote deel schriftelijk gevoerd, en in Nederland bestaat geen juryrechtspraak. Toch zijn de bekendste advocaten van Nederland strafrechtadvocaten. Wie kent niet de namen van Spong, Moszkowicz, Hammerstein en Hiddema.

De Strafrechtadvocaat houdt zich logischerwijs bezig met strafrecht. De wet die dit regelt heet het Wetboek van Strafrecht. Hij staat aan de kant van de verdachte en strijdt in de rechtbank tegen het Openbaar Ministerie, die de rol van aanklager vervult. Het is zijn taak een voor de verdachte zo gunstig mogelijke uitspraak te verkrijgen. Hij moet een uitstekende kennis van het Nederlandse recht hebben, waaronder ook de jurisprudentie.

Hij staat vaker in de rechtbank dan een advocaat die zich bezig houdt met ondernemingen en moet dus ook presentatievaardigheden bezitten. Qua organisatie kan men de strafrechtadvocaat terugvinden in een groter kantoor, of alleen opererend. Naast de bekendere zaken bestaan er natuurlijk allerlei soorten zaken, van het verdedigen van 'kruimeldieven' tot de 'wittenboordencriminaliteit', bijvoorbeeld fraude.Wil je werken als Advocaat Strafrecht?

Werk je al als Advocaat Strafrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat Strafrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat Strafrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advocaat Strafrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Verdachten
  • Officier van Justitie
  • Rechter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat Strafrecht

Wat verdient een Advocaat Strafrecht?

 

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.

Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.

 

Salarisschaal Advocaat Strafrecht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Advocaat Strafrecht

Er zijn geen vacatures Advocaat Strafrecht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Advocaat Strafrecht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Advocaat Strafrecht in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat Strafrecht

Wat is de toekomst van Advocaat Strafrecht?

Zolang criminaliteit bestaat, zullen er advocaten nodig zijn in het strafrecht. Echter, elk jaar studeren duizenden rechtenstudenten af. Er is dus veel aanbod, en minder plek. Om een patroon te vinden bij een advocatenkantoor, zul je moeten aantonen dat jij een geschikte kandidaat bent. Dit kan door middel van studieresultaten en/of nevenactiviteiten.

Als Advocaat Strafrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst. Ook is het mogelijk om later rechter te worden door middel van een verkort opleidingstraject.

Baankans Advocaat Strafrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat Strafrecht worden: Opleidingen tot Advocaat Strafrecht

Wil je advocaat strafrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advocaat Strafrecht? 

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. 
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat Strafrecht

Minor strafrecht
Als advocaat-stagiair word je geconfronteerd met een hoge werkdruk in combinatie met een intensieve beroepsopleiding. LLM Legal ondersteunt je bij het voorbereiden op de tentamens van de Beroepsopleiding Advocaten. LLM …
Piketcursus Strafrecht
Deze (interactieve) piketcursus is bedoeld voor advocaten en advocaat-stagiaires die willen deelnemen aan het strafpiket. De cursus is praktisch ingestoken: cursisten worden handvatten aangereikt van ervaren sprekers. Gedurende de hele cursus …
Piketcursus Strafrecht
Deze (interactieve) piketcursus is bedoeld voor advocaten en advocaat-stagiaires die willen deelnemen aan het strafpiket. De cursus is praktisch ingestoken: cursisten worden handvatten aangereikt van ervaren sprekers. Gedurende de hele cursus …
Piketcursus strafrecht*, Straf (Proces)recht
Bestemd voor: advocaat(stagiaires), werkzaam in het strafrecht, die piket willen gaan draaien Deze cursus is eerder beoordeeld met een 8.5(!) Van mail van de Raad, via het politiebureau naar de …
Actualiteiten: verweren in het strafrecht**, Straf (Proces)recht
Bestemd voor: advocaten en advocaat stagiaires. Een verdachte kan bewonderend naar zijn advocaat kijken tijdens het voeren van voor hem onnavolgbare verweren, die vervolgens grotendeels worden afgewezen. Het is de …
Meer opleidingen Advocaat Strafrecht

Weet je nog niet of je Advocaat Strafrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat Strafrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Advocaat Strafrecht

Met wie werkt een Advocaat Strafrecht samen? 

Als strafrechtadvocaat sta je vaker in de rechtbank dan een andersoortig advocaat. Je hebt dus meer contact met het justitieel apparaat dan Advocaten ondernemingsrecht. Je komt in contact met rechters, griffiers en Officieren van Justitie. Wanneer je als strafrechtadvocaat bekendheid krijgt, en de meer spraakmakende zaken mag doen, kom je ook in contact met de pers. Sommige strafrechtadvocaten in Nederland kunnen met recht Bekende Nederlanders worden genoemd.


  • Verdachten
  • Officier van Justitie
  • Rechter
Advocaat Strafrecht


Organisaties waar een Advocaat Strafrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advocaat Strafrecht meestal werkt.

Waar werkt een Advocaat Strafrecht?

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Sommige Advocaten Strafrecht werken bij instellingen zoals het juridisch loket, die deels door de overheid worden gesubsidieerd. Hier hoeft geen winst te worden gemaakt. Ook doen strafrechtadvocaten soms zaken 'pro-deo', oftewel voor niet. Dit is het geval als de verdachte echt geen geld heeft en/of de advocaat veel ziet in die zaak. Dit kan zijn omdat er bv. veel media aandacht voor is, of omdat de advocaat de zaak heel onrechtvaardig vindt.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat Strafrecht

Waar kun je het beste werken als Advocaat Strafrecht? Hieronder vind je de best door de Advocaat Strafrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat Strafrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat Strafrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advocaat Strafrecht.

Welke competenties heeft een Advocaat Strafrecht nodig?

Een Advocaat Strafrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advocaat Strafrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advocaat Strafrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advocaat Strafrecht nodig? 

De Strafrecht Advocaat heeft een belangrijke baan. Het ligt (mede) aan hem of zijn cliënten zullen worden gestraft door justitie. Hij moet secuur en georganiseerd zijn, en als hij in de rechtbank een goeie presentatie geven. Ook moet hij een uitstekende kennis hebben van het recht, hij moet dus een echte perfectionist zijn. Tevens moet hij met zijn cliënten, soms niet de makkelijkste personen, kunnen omgaan om zo hun de beste dienstverlening mogelijk te geven.

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat Strafrecht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advocaat Strafrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat Strafrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat Strafrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat Strafrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat Strafrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat Strafrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat Strafrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat Strafrecht iets voor je?

Zou je graag Advocaat Strafrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat Strafrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat Strafrecht

Hester

Ik ben juist geen kind meer (40 kentes jong) en ga als alles goed verloopt in februari starten met Recht aan de Open Universiteit. Hoe realistisch is het om voor het vak strafrecht advocaat te gaan als ik over,pak hem beet 8 jaar, mijn studie heb afgerond?

Jean-Paul

Hallo Hester,waarschijnlijk wel eens gehoord van Corry Brokken .Zij was een bek,ende zangeres,geboren i n 1932 gestorven in Mei 2016.Zij begon in 1974,op42 jarige leeftijd een rechtenstudie in Utrecht specialisaties strafrecht en familierecht.In 1979,studeerde zij af.Na 6 jr.advocatuur is zij begonnen als griffier in sHertogenbosch en uiteindelijk werd zij in 1991 geinstalleerd als rechter.Veel sucses

Merel

Bedankt voor deze positieve reactie,Jean-Paul.Ik krijg hier energie van.H.Gr.

Simone

En Hester al druk aan het studeren?

Hendrik

Ik ben nog kind maar ik zou heel graag een strafrecht advocaat zullen worden dat is mijn grote wens

bram

Een goed voornemen,flink je best doen en geloof het of niet iedere strafrecht advocaat is ook kind geweest.

Hendrik

Ik ben nog kind maar ik zou heel graag een strafrecht advocaat zullen worden dat is mijn grote wens

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar