Curator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Curator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep curator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je curator wordt.

 

Wat is een Curator?

De Curator heeft het beheer over de bezittingen van een natuurlijk persoon of van een rechtspersoon. De Curator is hiervoor door de rechter aangewezen. De Curator kan in twee verschillende situaties aangesteld worden. De eerste mogelijkheid is bij curatele en de tweede mogelijkheid is bij insolventies.

Bij curatele beheert de Curator het geld van een persoon die onder curatele is gesteld. Ook bij andere belangrijke beslissingen wordt de Curator dan betrokken. De Curator is dan de wettelijke vertegenwoordiger en zijn rol lijkt hierbij sterk op die van ouders of voogd. Bij insolventies is een rechtspersoon of natuurlijk persoon failliet verklaard. De Curator moet in het belang van de schuldeiser de boedel liquideren en indien mogelijk geld uitkeren aan de schuldeisers. De Curator moet hierbij goed de mogelijkheden en wettelijke regelingen in ogenschouw nemen. De Curator is de enige die bij een faillissement nog over het vermogen mag beslissen.

De exacte werkzaamheden van de Curator zijn hierbij zeer uiteenlopend. De Curator inventariseert de bezittingen, keert geld uit aan schuldeisers, zegt openstaande huur- en arbeidsovereenkomsten op, beheert het geld, opent alle post en e-mail en rapporteert de gang van zaken aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris houdt toezicht op het werk van de Curator.Wil je werken als Curator?

Werk je al als Curator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Curator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Curator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Curator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Curator

Wat verdient een Curator?

Het salaris van de Curator wordt de rechtbank vastgesteld.

Salarisschaal Curator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Curator

Er zijn geen vacatures Curator aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Curator in werkt.

Meer weten over de sector waar een Curator in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Curator

Wat is de toekomst van Curator?

Nadat de Curator een juridische opleiding gevolgd heeft, gaat de Curator eerst vaak aan de slag als advocaat om ervaring op te doen. Hier kan de Curator doorgroeien naar de functie van Curator. Binnen de juridische wereld zijn vaak nog wel meer doorgroeimogelijkheden.  

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Curator worden: Opleidingen tot Curator

Wil je Curator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Curator.

Hoe word je een Curator? 

Er is geen specifieke opleiding om Curator te worden. De Curator moet een juridische opleiding gevolgd hebben. Vervolgens gaat de Curator vaak eerst aan de slag als advocaat en doet zo juridische ervaring op. Hierbij specialiseert de Curator zich in faillissementsrecht en doet hierin ook ervaring op. Pas als de Curator veel ervaring heeft opgedaan, kan deze door de rechter aangesteld worden als Curator.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Curator

Bank & Curator bij naderend faillissement
De rol en het speelveld van de bank en de curator bij faillissement Aan de hand van casuïstiek en het behandelen van praktijksituaties gaat de docent in op de werking …
Bank & Curator bij naderend faillissement
Internationale bevoegdheden van de curator & asset tracing
Tijdens deze bijeenkomst staan de internationale verhaalsmogelijkheden in geval van faillissementsfraude centraal. Allereerst worden de civielrechtelijke mogelijkheden van (het vinden van) verhaal voor aansprakelijkheidsvorderingen op de fraudeur (asset tracing en …
Internationale bevoegdheden van de curator & asset tracing
Civielrechtelijke aanpak van faillissementsfraude & de rol van de curator, RC en notaris
Deze bijeenkomst staat in het teken van de civiele aspecten van faillissementsfraude. Allereerst komen de beginselen uit het faillissementsrecht aan bod, waaronder de vereisten van de Pauliana. Vervolgens wordt ingegaan …
Civielrechtelijke aanpak van faillissementsfraude & de rol van de curator, RC en notaris
The Long Tail
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The long Tail (Samenvatting) De economische wereld is in zeer korte tijd enorm veranderd. Op het …
The Long Tail
Jeugdstrafrecht (de nieuwste ontwikkelingen)
De positie van jeugdigen in het recht krijgt de laatste tijd steeds meer positieve aandacht. Werd in de afgelopen jaren door de media vooral veel negatieve aandacht besteed aan de …
Jeugdstrafrecht (de nieuwste ontwikkelingen)

Omscholen of doorgroeien tot Curator

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Curator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Curator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Curator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Curator?

Competenties en Vaardigheden Curator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Curator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Curator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Curator

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren

Persoonlijkheid van een Curator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Curator. Als Curator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Curator:


zie volledige beschrijving persoonstype Curator

Vakkennis voor een Curator

Het is voor een Curator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Curator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Curator

The Long Tail
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The long Tail (Samenvatting) De economische wereld is in zeer korte tijd enorm veranderd. Op het …
The Long Tail
The Long Tail
Volg nu The Long Tail en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. The long Tail (Samenvatting) …
The Long Tail
Fatsoenlijk failliet gaan - Totaaloverzicht van aandachtspunten bij een faillissement
Failliet gaan is van alle tijden en het komt onder alle denkbare condities voor. Werd vroeger een faillissement in verband gebracht met schande en schaamte, tegenwoordig ligt die zware lading …
Fatsoenlijk failliet gaan - Totaaloverzicht van aandachtspunten bij een faillissement

Werkervaring Curator

Het is voor een startend Curator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Curator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Curator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Curator

Met wie werkt een Curator samen? 

De Curator wordt door de rechter benoemd. Daarnaast is de Curator vaak eerst actief geweest als advocaat en heeft hierdoor veel contacten in de juridische wereld. Daarnaast heeft de Curator voor de werkzaamheden contact met de rechtspersoon of natuurlijk persoon en met de schuldeisers.


Curator


Organisaties waar een Curator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Curator meestal werkt.

Waar werkt een Curator?

De Curator wordt aangesteld door de rechter. De Curator werkt hierdoor in opdracht van de rechtbank. De Curator werkt hierdoor in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Curator

Waar kun je het beste werken als Curator? Hieronder vind je de best door de Curator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Curator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Curator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Curator.

Welke competenties heeft een Curator nodig?

Een Curator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Curator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Curator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Curator nodig? 

De Curator moet goed zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken en het overzicht kunnen bewaren (waarnemer). Ook moet de Curator zelfverzekerd en direct werken (baas).

Bekijk de persoonstypen voor Curator


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Curator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Curator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Curator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Curator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Curator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Curator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Curator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Curator iets voor je?

Zou je graag Curator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Curator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Curator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar