President Gerechtshof Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een President Gerechtshof? Lees de functieomschrijving.

In Nederland zijn vijf gerechtshoven en aan het hoofd van elk staat een President van het gerechtshof. Hij is de leider van het bestuur van het gerechtshof en vervult dus naast een rechtsprekende taak ook een leidinggevende taak. Voor elk rechtsgebied is er een sector binnen een gerechtshof. De voorzitters van deze sectoren moeten verantwoording afleggen aan de President van het Gerechtshof.

Mensen komen bij een gerechtshof als ze 'in hoger beroep' gaan tegen een uitspraak van een rechtbank. In hoger beroep worden alle feiten opnieuw bekeken en zo nodig getoetst. Na het gerechtshof is er nog één hoger rechtsprekend orgaan: De Hoge Raad. Wanneer men bij het gerechtshof in hoger beroep gaat, heet dat 'in cassatie gaan'. De Hoge Raad kijkt dan ook niet meer naar de feiten, maar alleen naar de rechtspraak.

De President van het gerechtshof is vaak ook een van de meest ervaren rechters van het gerechtshof. Vaak heeft hij al jarenlange ervaring als recher en heeft hij zich bewezen op zijn vakgebied. Dit door middel van publicaties of vervulde functies binnen het gerechtelijk ambtelijk apparaat. 

Wil je werken als President Gerechtshof?

Werk je al als President Gerechtshof en zoek je een nieuwe baan? Of wil je President Gerechtshof worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor President Gerechtshof, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep President Gerechtshof in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Rechters
  • Advocaten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €9254 tot €9254

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden President Gerechtshof

Wat verdient een President Gerechtshof?

Het salaris voor een rechter is vastgesteld in het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren en bedraagt voor een President van een gerechtshof €9254 per maand. Onkosten kunnen veelal worden gedeclareerd en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn als ambtenaar zeer gul.

Salarisschaal President Gerechtshof

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures President Gerechtshof

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden President Gerechtshof

Hoe goed is de toekomst voor de President Gerechtshof? 

In Nederland bestaan 5 gerechtshoven, en dus ook 5 Presidenten. Dit is natuurlijk niet erg veel, en weinigen zullen daarom deze functie bekleden. De functie is zoals gezegd geschikt voor toonaangevende juristen. Doorgroeimogelijkheden bestaan er, want de Hoge Raad is een hoger rechtsorgaan dan het gerechtshof. 

Baankans President Gerechtshof

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

President Gerechtshof worden: Opleidingen tot President Gerechtshof

Hoe word je een President Gerechtshof? 

De President van het gerechtshof heeft een universitaire studie rechten voltooid. Het maakt niet uit welke richting. Na zijn afstuderen heeft hij zich veelal onderscheiden in andere juridische functies, bijvoorbeeld als promovendus, advocaat of juridisch medewerker bij de overheid. Om rechter te worden moet je ook eerst Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding zijn geweest. Dit is een opleiding van 6 jaar, maar kan verkort worden uitgevoerd indien je al ruime ervaring hebt in de juridische wereld. President van een gerechtshof is een hoge functie met veel verantwoordelijkheden, en is dus alleen geschikt voor de allerbeste juristen. 

 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot President Gerechtshof

Hoger Beroep in het Arbeidsrecht
Hoger beroep in het arbeidsrecht loont: 40% van de uitspraken levert een (totaal) ander resultaat op. Kent u precies de formele en materiële valkuilen? Van de President van het Gerechtshof
Meer opleidingen President Gerechtshof

Weet je nog niet of je President Gerechtshof wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding President Gerechtshof of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk President Gerechtshof

Met wie werkt een President Gerechtshof samen? 

Als deel van het bestuur van het gerechtshof, heeft de President intensief contact met het Hoofd Bedrijfsvoering en de voorzitters van de verschillende sectoren. In zijn rechtsprekende functie heeft hij contact met alle andere raadsheren (rechters) van het gerechtshof om zaken inhoudelijk te bespreken en een oordeel te vormen.


  • Rechters
  • Advocaten
President Gerechtshof


Organisaties waar een President Gerechtshof werkzaam is

Waar werkt een President Gerechtshof meestal? 

Het gerechtshof maakt als deel van de rechterlijke macht uit van de trias politicas van Nederland: de rechterlijke macht, de wetgevende macht en de bestuurlijke macht. De Hoge Raad is dus onderdeel van Het Rijk en rechters vallen dus ook onder de categorie ambtenaar. Ambtenaren hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden en er is veel ruimte voor ontwikkeling op intellectueel vlak. Sommige rechters hebben nog nevenfuncties ernaast.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers President Gerechtshof

Waar kun je het beste werken als President Gerechtshof? Hieronder vindt je de best door de President Gerechtshof beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep President Gerechtshof.

Competenties, Skills en Vaardigheden President Gerechtshof:

Welke competenties heeft een een President Gerechtshof nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen President Gerechtshof

Wat voor persoonlijkheid heb je als President Gerechtshof nodig? 

Alle rechters zijn onafhankelijk en zo ook de President van het gerechtshof. In zijn rechtsprekende taken is hij de rechter in tweede aanleg en oordeelt zo over een specifieke zaak. Hij moet een uitstekende jurist zijn met uitmuntende analytische vaardigheden. Presidenten bezitten over een ongekende kennis van het Nederlands Recht en hebben zich ruimschoots bewezen op dit vlak. Als leider van de organisatie van het gerechtshof heeft hij de capaciteiten om zijn organisatie vloeiend te laten werken. Hij moet dus in het bezit zijn van management vaardigheden en kennis van de organisatie. 

Bekijk de persoonstypen voor President Gerechtshof


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een President Gerechtshof

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep President Gerechtshof

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep President Gerechtshof

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie President Gerechtshof

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als President Gerechtshof dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor President Gerechtshof belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als President Gerechtshof. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep President Gerechtshof iets voor je?

Zou je graag President Gerechtshof willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als President Gerechtshof bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op President Gerechtshof

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar