Advocaat Contractenrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat Contractenrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat contractenrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat contractenrecht wordt.

Wat is een Advocaat Contractenrecht?

De Advocaat Contractenrecht is een specialist op het gebied van contracten. Andere woorden voor contracten zijn overeenkomsten en verbintenissen. Het contractenrecht is een deelgebied van het Burgerlijk Wetboek. Een verbintenis kan zowel ontstaan door een rechtshandeling (het sluiten van de verbintenis) of door een feitelijke handeling (een onrechtmatige daad bijvoorbeeld waarbij iemand schade moet vergoeden). De Advocaat Contractenrecht is vaardig op het gebied van alle soorten contracten, dus zowel de kleinere contracten tussen particulieren als de grotere contracten tussen commerciële partijen.

De Advocaat Contractenrecht kan in alle soorten advocatenkantoren werken. Van de kleinere kantoren waar hij zich met kleinere zaken bezighoudt, tot de allergrootste kantoren waar verbintenissen met een waarde van miljoenen worden behandeld. Advocaten Contractenrecht maken dan deel uit van een team, waarbij elke advocaat zijn gedeelte van de zaak oppakt.

De Advocaat Contractenrecht geeft advies aan particulieren en bedrijven, maar hij kan ook procederen in de rechtbank als een conflict niet door middel van een schikking kan worden opgelost. Dan moeten de partijen naar de rechter om daar een uitspraak te krijgen die bindend is voor partijen.

Wil je werken als Advocaat Contractenrecht?

Werk je al als Advocaat Contractenrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat Contractenrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat Contractenrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advocaat Contractenrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Advocaten
  • Rechters
  • Cliënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat Contractenrecht

Wat verdient een Advocaat Contractenrecht?

 

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.
 
Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.

Salarisschaal Advocaat Contractenrecht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advocaat Contractenrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat Contractenrecht

Wat is de toekomst van Advocaat Contractenrecht?

Er is altijd behoefte aan advocaten, ook wanneer de economie minder gaat. Bij goeie economische vooruitzichten worden contracten gesloten, en bij mindere vooruitzichten worden er contracten verbroken. Wanneer je solliciteert bij een advocatenkantoor kijken ze naar je studieresultaten en je nevenactiviteiten; je moet kunnen aantonen dat je een ondernemende persoonlijkheid hebt.

Als Advocaat Contractenrecht kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Baankans Advocaat Contractenrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat Contractenrecht worden: Opleidingen tot Advocaat Contractenrecht

Wil je advocaat contractenrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advocaat Contractenrecht? 

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat Contractenrecht

Nieuw Recht
NIEUW RECHT Toelichting                              Deze cyclus biedt juristen de gelegenheid in een overzichtelijk tijdsbestek van drie middagen hun kennis te actualiseren op de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, faillissementsrecht, ondernemingsrecht, burgerlijk procesrecht, …
Internationaal contracteren VS en UK
Mr. C.E. Drion (advocaat Jones Day) neemt u mee in de wereld van het Internationaal contracteren. Wie contracteert in de internationale arena ontmoet direct de Anglo-Amerikaanse invloeden op contractteksten en op …
Actualiteitencursus contractenrecht
Actuele thema’s contractenrecht Als juridisch professional wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen op het gebied van het contractentrecht. Met deze actualiteitencursus ben je in één …
Verdieping Burgerlijk procesrecht, Contractenrecht en Aansprakelijkheidsrecht
Alle drie de rechtsgebieden zijn volop in beweging. De drie rechtsgebieden zullen worden doorgenomen door vier docenten. Onder andere uit de rechterlijke macht en uit de wetenschap. Alle vier de …
Opstellen, beoordelen en werken met (internationale) contracten**, Aansprakelijkheid, schade en verzekering
Het contractenrecht is en blijft een zeer belangrijk onderwerp en aspect voor de advocaat en jurist. Immers, wanneer er problemen en geschillen ontstaan grijpt iedere partij naar de overeenkomsten die …
Meer opleidingen Advocaat Contractenrecht

Weet je nog niet of je Advocaat Contractenrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat Contractenrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advocaat Contractenrecht

Met wie werkt een Advocaat Contractenrecht samen? 

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Arbeidsrecht vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. Hij zal niet elke dag naar de rechtbank gaan, maar wanneer hij dat wel doet, heeft hij natuurlijk contact met rechters, griffiers en andere ambtenaren van de rechtbank.


  • Advocaten
  • Rechters
  • Cliënten
Advocaat Contractenrecht


Organisaties waar een Advocaat Contractenrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advocaat Contractenrecht meestal werkt.

Waar werkt een Advocaat Contractenrecht?

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Sommige Advocaten Contractenrecht werken bij instellingen zoals het juridisch loket, die deels door de overheid worden gesubsidieerd. Hier hoeft geen winst te worden gemaakt.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat Contractenrecht

Waar kun je het beste werken als Advocaat Contractenrecht? Hieronder vind je de best door de Advocaat Contractenrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat Contractenrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat Contractenrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advocaat Contractenrecht.

Welke competenties heeft een Advocaat Contractenrecht nodig?

Een Advocaat Contractenrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advocaat Contractenrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advocaat Contractenrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advocaat Contractenrecht nodig? 

 

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 
 
De Contractenrecht Advocaat is extra secuur, omdat hij vaak moet lezen in de kleine lettertjes van de contracten. Hij heeft een uitstekende kennis van het Burgerlijk Wetboek, waarin onder andere de algemene voorwaarden in zijn geregeld.

 

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat Contractenrecht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advocaat Contractenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat Contractenrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat Contractenrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat Contractenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat Contractenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat Contractenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat Contractenrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat Contractenrecht iets voor je?

Zou je graag Advocaat Contractenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat Contractenrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat Contractenrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar