Advocaat Mededingingsrecht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat Mededingingsrecht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat mededingingsrecht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat mededingingsrecht wordt.

Wat is een Advocaat Mededingingsrecht?

De Advocaat Mededinging is een specialist op het gebied van de mededinging, competition in het Engels. Mededingingsrecht houdt zich bezig met het in stand houden van een eerlijke concurrentie binnen een bepaalde markt. Veel van deze regels komen uit het Europees recht, maar in Nederland bestaat ook de Mededingingswet. De Advocaat Mededinging houdt zich dan ook bezig met het toetsen van bepaalde fusie en overname voorstellen aan deze regels, in het belang van zijn client. Dit zijn vaak zeer grote bedrijven. 

Een Advocaat Mededinging werk haast zonder uitzondering in een team van advocaten, bij de grotere advocatenkantoren. Bij het voorbereiden van een fusie of overname, wordt de Advocaat Mededinging ingezet om te toetsen of de voorgestelde fusie of overname eventueel op tegenstand kan rekenen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) of de Europese Commissie. Tevens kunnen deze autoriteiten een stokje steken voor oneerlijke prijsafspraken (kartelvorming) en andere gedragingen die de eerlijke concurrentie kunnen beperken.

Bekende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het machtsmisbruik van Microsoft, die zijn monopolie op de Operating System markt misbruikte om andere producten van Microsoft aan de man te brengen. Een ander rechtsgebied wat sterk gerelateerd is aan de mededinging is het gebied van staatssteun. Hier wordt bekeken of steun van staten aan bedrijven niet oneerlijk is tegenover de concurrenten.

Wil je werken als Advocaat Mededingingsrecht?

Werk je al als Advocaat Mededingingsrecht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat Mededingingsrecht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat Mededingingsrecht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advocaat Mededingingsrecht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • medewerkers van de NMa
  • advocaten
  • cliënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat Mededingingsrecht

Wat verdient een Advocaat Mededingingsrecht?

 

Wat je als Advocaat verdient is afhankelijk van het advocatenkantoor waar je aan de slag gaat. Gemiddeld kregen eerstejaars Advocaat-stagiares in 2008 €2000 bruto per maand betaald en  derdejaars Advocaat-stagiares ontvingen €2532 bruto per maand. Voor een Advocaat lopen de bedragen uiteen van €4890 bruto per maand tot een maximum van ongeveer €8208 bruto  per maand.
 
Naarmate de kantoren waarvoor de advocaat werkt wat groter en prestigieuzer worden, gaan de salarissen omhoog. Er is bij kantoren ook de mogelijkheid om partner te worden. Dit echter pas na een flink aantal jaren te hebben gewerkt als advocaat, en pas nadat je hebt bewezen daadwerkelijk iets toe te kunnen voegen aan de maatschap.
 

Salarisschaal Advocaat Mededingingsrecht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Advocaat Mededingingsrecht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat Mededingingsrecht

Wat is de toekomst van Advocaat Mededingingsrecht?

Aangezien de Advocaat Mededinging zich bezig houdt met fusies en overnames, heeft de economie grote invloed op de werkgelegenheid. Momenteel zijn er weinig advocaten nodig, maar dit kan in de toekomst veranderen. De invloed van Europa groeit nog altijd, dus ligt het in de lijn der verwachting dat er steeds meer specialisten moeten bijkomen. Aangezien het mededingingrecht uit het Europees recht voortvloeit, zullen er op termijn meer advocaten voor nodig zijn.

Als Advocaat Mededinging kun je er naar streven om partner te worden bij jouw advocatenkantoor. Je bent dan mede-eigenaar van het bedrijf en deelt dus mee in de eventuele winst.

Baankans Advocaat Mededingingsrecht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat Mededingingsrecht worden: Opleidingen tot Advocaat Mededingingsrecht

Wil je advocaat mededingingsrecht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advocaat Mededingingsrecht? 

 

Vereist voor een baan in de advocatuur is dat je een WO Rechtenstudie hebt gevolgd aan een van de Universiteiten in Nederland (art. 2 Advocatenwet-Besluit beroepsvereisten advocatuur). Helaas ben je er dan nog niet; als je in dienst komt bij een advocatenkantoor heb je eerst nog een stage van drie jaar te doorlopen. Je bent dan wel al officieel Advocaat maar je wordt Advocaat-stagiare genoemd. Je staat dan onder leiding van een ervaren Advocaat, de patroon, die je de praktijk bijbrengt. Je mag als Advocaat-stagiare wel al zelfstandig procederen. In je eerste jaar volg je hiernaast ook nog de Beroepsopleiding Advocatuur waarbij je alle kennis opdoet en vaardigheden leert die belangrijk zijn om Advocaat te worden. In je tweede en derde jaar volg je de Voortgezette Stagiare Opleiding waarbij je verdiepende cursussen volgt.  Na het afronden van de driejarige stage krijg je een stageverklaring en kun je als zelfstandig Advocaat aan de slag. Vervolgens doe je een verzoek tot inschrijving op het tableau van de Nederlandse Orde van Advocaten. De wat grotere advocatenkantoren hebben hun opleiding samengevoegd in de Law Firm School (http://www.thelawfirmschool.nl/)
 
Als je aan de voorwaarden voldoet , zoals hierboven beschreven, word je als Advocaat beëdigd  door de rechtbank van het arrondissement waar je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat Mededingingsrecht

Actualiteiten Mededingingsrecht deel I december
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.M.M. van de Hel advocaat Maverick Advocaten N.V. Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via …
Actualiteiten Mededingingsrecht deel I september
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.M.M. van de Hel advocaat Maverick Advocaten N.V. Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via …
Actualiteiten Mededingingsrecht deel II april
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.M.M. van de Hel advocaat Maverick Advocaten N.V. Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via …
Actualiteiten Mededingingsrecht deel I april
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.M.M. van de Hel advocaat Maverick Advocaten N.V. Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via …
Actualiteiten Mededingingsrecht deel II december
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers mr. J.M.M. van de Hel advocaat Maverick Advocaten N.V. Over AvdR Webinars Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via …
Meer opleidingen Advocaat Mededingingsrecht

Weet je nog niet of je Advocaat Mededingingsrecht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat Mededingingsrecht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Advocaat Mededingingsrecht

Met wie werkt een Advocaat Mededingingsrecht samen? 

Op een normale werkdag, zal de Advocaat Mededinging vooral veel contact hebben met mede advocaten en cliënten. De mededingingspraktijk is voornamelijk een adviespraktijk, dus de Advocaat Mededinging zal zelden naar de rechtbank gaan. Hij zal veel overleggen met medewerkers van de NMa, die cliënten controleren, en eventueel na een procedure kunnen beboeten.


  • medewerkers van de NMa
  • advocaten
  • cliënten
Advocaat Mededingingsrecht


Organisaties waar een Advocaat Mededingingsrecht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advocaat Mededingingsrecht meestal werkt.

Waar werkt een Advocaat Mededingingsrecht?

Advocatenkantoren zijn gericht op winst maken. Vaak werken advocaten dan ook met timers, hoelang ze voor bepaalde cliënten bezig zijn. Bij de grotere advocatenkantoren, waar ze mededingingsrecht beoefenen, is dit steevast het geval. De uurtarieven voor specialisten kunnen in de honderden euro's lopen. 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat Mededingingsrecht

Waar kun je het beste werken als Advocaat Mededingingsrecht? Hieronder vind je de best door de Advocaat Mededingingsrecht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat Mededingingsrecht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat Mededingingsrecht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advocaat Mededingingsrecht.

Welke competenties heeft een Advocaat Mededingingsrecht nodig?

Een Advocaat Mededingingsrecht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advocaat Mededingingsrecht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advocaat Mededingingsrecht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advocaat Mededingingsrecht nodig? 

 

Een advocaat heeft een verantwoordelijke baan. Er staan immers vaak grote financiële belangen op het spel. Hij is altijd goed georganiseerd, en weet zijn tijd goed te verdelen over de (vaak meerdere) zaken die hij heeft lopen. Hij is resultaatgericht, want hij stelt alles in het werk om een voor zijn cliënt zo gunstig mogelijke uitkomst te bewerkstelligen. Naast het organisatorische, zijn ook de inhoudelijke vaardigheden belangrijk. Juridische vraagstukken kunnen vaak complex zijn, daarom moet een advocaat analytisch sterk zijn. 
 
De Advocaat Mededinging heeft een grote verantwoordelijkheid in de processen waarin hij meewerkt. Als hij zijn werk niet goed doet, kunnen fusies of overnames afketsen, met als resultaat gigantische verliezen. Ook riskeert een onderneming boetes tot 10% van de jaaromzet, wanneer het niet voldoet aan de eisen van (Europees) recht. De Advocaat Mededinging moet dan ook over een uitstekende kennis beschikken van het recht, waaronder de jurisprudentie.

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat Mededingingsrecht


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Advocaat Mededingingsrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat Mededingingsrecht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat Mededingingsrecht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat Mededingingsrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat Mededingingsrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat Mededingingsrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat Mededingingsrecht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat Mededingingsrecht iets voor je?

Zou je graag Advocaat Mededingingsrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat Mededingingsrecht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat Mededingingsrecht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar