Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat-generaal bij de hoge raad. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat-generaal bij de hoge raad wordt.

 

Wat is een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad?

Als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad ondersteun je de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad. Je helpt mee met het schrijven van zijn onafhankelijke adviezen die betrekking hebben op zaken die bij de Hoge Raad aanhangig zijn gemaakt. Deze adviezen worden in de wet conclusies genoemd. Dit kunnen civiele, strafrechtelijke of belastingzaken zijn. Ook kan je als Advocaat-Generaal de Procureur-Generaal assisteren bij de vervolging van ambtsmisdrijven en ambtsovertredingen.

In deze ondersteunende functie ben je dus bezig met zaken in cassatie. Dit zijn vaak lastige zaken en er moet dan ook serieus naar worden gekeken omdat de uitspraak van belang kan zijn voor de rechtsvorming en rechtseenheid. Je bent dus vooral bezig met het uitzoeken van de dossiers. Aan de hand daarvan kijk je naar de wet- en regelgeving die betrekking heeft op de zaak en probeer je hiermee en met de overige feiten en omstandigheden te komen tot een eindadvies. Dit doe je samen met de Procureur-Generaal die de uiteindelijke leiding heeft over dit advies. Je bent dus niet helemaal zelfstandig bezig maar je werkt continue samen met de Procureur-Generaal om tot het beste advies te kunnen komen.

Het is belangrijk dat de adviezen van kwalitatief hoog niveau zijn omdat ze vaak als belangrijke richtlijn dienen voor het uiteindelijke vonnis van de Hoge Raad.Wil je werken als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad?

Werk je al als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Procureur-Generaal
  • Rechter
  • Griffier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €9072 tot €9072

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Wat verdient een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad?

Als Advocaat-Generaal verdien je rond de €9072 bruto per maand. Dit is een vastgesteld salaris en zal dus niet veel uitschieters kennen. Over de secundaire arbeidsvoorwaarden is weinig bekend, vaak zullen deze samenvallen met de secundaire arbeidsvoorwaarden van andere medewerkers van het parket van de Hoge Raad.

Salarisschaal Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Er zijn geen vacatures Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad in werkt.

Meer weten over de sector waar een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Wat is de toekomst van Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad?

Voor Advocaat-Generaal bestaat er niet zo’n heel goed arbeidsmarktperspectief. Dit komt omdat het een functie is die maar door een bepaald aantal mensen in Nederland wordt uitgevoerd.  Ook is het geen functie waarvoor je zomaar in aanmerking komt, veelal gaat er een strenge selectieprocedure aan vooraf. De doorgroeimogelijkheden voor een Advocaat-Generaal zijn ook erg beperkt, want hij hoort in principe al tot de top van de rechterlijke macht.  Hij zou eventueel door kunnen groeien  naar Procureur-Generaal bij de Hoge Raad.

Baankans Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad worden: Opleidingen tot Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Wil je advocaat-generaal bij de hoge raad worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad? 

Voordat je Advocaat-Generaal wordt ben je vaak eerst werkzaam geweest als rechter of een ander juridisch beroep. Om rechter te worden heb je een studie Rechtsgeleerdheid (WO) gevolgd en de opleiding tot rechter, de RAIO, voldoende afgelegd. Advocaat-generaal word je niet zomaar, vaak moet je zeer veel ervaring hebben opgedaan en een gedegen kennis van het juridische vak hebben.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Journaal Civiele Cassatie II
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt. Sprekers mr. D. Rijpma Rijpma Cassatie & Litigation, advocaat bij de Hoge Raad mr. M.E. Bruning Lawyers' Specialist (L'S Cassatie), advocaat bij de …
Journaal Civiele Cassatie III
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt. Sprekers mr. D. Rijpma Rijpma Cassatie & Litigation, advocaat bij de Hoge Raad mr. M.E. Bruning Lawyers' Specialist (L'S Cassatie), advocaat bij de …
Internationaal contracteren VS en UK
Mr. C.E. Drion (advocaat Jones Day) neemt u mee in de wereld van het Internationaal Contracteren. Wie contracteert in de internationale arena ontmoet direct de Anglo-Amerikaanse invloeden op contractteksten en op …
Actualiteiten in het materieel strafrecht
Waar raadslieden van verdachten moeilijk blij kunnen worden van de ontwikkelingen in het strafprocesrecht, biedt de recente jurisprudentie op het terrein van het materieel strafrecht juist wel meer mogelijkheden voor …
Procederen in hoger beroep
Deze cursus is bedoeld voor advocaten die hun kennis en vakbekwaamheid in het procederen in hoger beroep op een hoger peil willen brengen. U verdient 4 PO-punten (NOvA) met de cursus. …
Meer opleidingen Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Weet je nog niet of je Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Met wie werkt een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad samen? 

Een Advocaat-Generaal komt veel in aanraking met de Procureur-Generaal van de Hoge Raad. Ook werkt hij samen met andere juridische medewerkers bijde Hoge Raad, zoals rechters en bijvoorbeeld griffiers.


  • Procureur-Generaal
  • Rechter
  • Griffier
Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad


Organisaties waar een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad meestal werkt.

Waar werkt een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad?

Als Advocaat-Generaal ben je werkzaam bij het parket van de Hoge Raad. Aan het hoofd van dit parket staat de Procureur-Generaal waarmee je de onafhankelijke adviezen formuleert voor de rechters van de Hoge Raad.  Deze organisatie behoort tot de rechterlijke macht die weer een onderdeel is van de overheid. De Advocaat-Generaal werkt dan ook in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Waar kun je het beste werken als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad? Hieronder vind je de best door de Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad.

Competenties, Skills en Vaardigheden Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad.

Welke competenties heeft een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad nodig?

Een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad nodig? 

Als Advocaat-Generaal heb je een groot analytisch vermogen, je moet goed de belangrijkste feiten uit veel informatie kunnen halen en deze met elkaar in verband kunnen brengen (Waarnemer). Je moet objectief zijn om te zorgen dat je de feiten van de zaak goed in verband met elkaar kunt brengen. Ook moet je onafhankelijk zijn om te zorgen dat je een advies kunt geven dat voor beide partijen rechtvaardig is (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad iets voor je?

Zou je graag Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar