Procureur-generaal bij de Hoge Raad Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Procureur-generaal bij de Hoge Raad? Lees de functieomschrijving.

Als Procureur-generaal bij de Hoge Raad geef je onafhankelijke adviezen(conclusies) aan de Hoge Raad over de zaken die op dat moment in behandeling zijn. Ook kun je in het belang van de wet een cassatie instellen ten aanzichte van een zaak waarvan jij denkt dat de uitspraak daarin belangrijk kan zijn voor de rechtsontwikkeling. Je behandelt als Procureur-generaal ook klachten met betrekking tot bepaalde personen en je hebt in uitzonderlijke gevallen te maken met de schorsing of het ontslag van een rechter. Daarnaast heb je een taak in de strafrechtelijke vervolging van ambtsmisdrijven en – overtredingen. Hier treed je op als rechter en neem je dus besluiten in deze zaken. Als Procureur-generaal sta je ook aan het hoofd van het parket van de Hoge Raad. Je voert hierbij ook soms bestuurlijke taken uit. Deze zijn echter niet zeer uitgebreid.

Als Procureur-generaal geef je adviezen aan de Hoge Raad die grote consequenties kunnen hebben. Het is dus belangrijk dat die adviezen weloverwogen en doordacht zijn en dus van goede kwaliteit. Als de rechter ze gebruikt ze tot uitvoer komen in een vonnis en soms een verandering in het rechtssysteem te weeg kunnen brengen. Je hebt dus als Procureur-generaal ook een zekere maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Wil je werken als Procureur-generaal bij de Hoge Raad?

Werk je al als Procureur-generaal bij de Hoge Raad en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Procureur-generaal bij de Hoge Raad worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Procureur-generaal bij de Hoge Raad, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Procureur-generaal bij de Hoge Raad in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Juridisch Medewerker
  • Rechter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €9663 tot €10295

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Wat verdient een Procureur-generaal bij de Hoge Raad?

Als Procureur-generaal bij de Hoge Raad verdien je rond de €10295 bruto per maand. Als plaatsvervangend Procureur-generaal bij de Hoge Raad is dit iets minder, zo’n €9663 bruto per maand. Het salaris is dus niet zozeer afhankelijk van de ervaring maar wel van de functie die je bekleedt. Dit salaris is wel een vastgesteld salaris en zal dus geen grote uitschieters naar boven of beneden hebben. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, die veelal overeen zullen komen met de secundaire arbeidsvoorwaarden van andere medewerkers binnen het parket van de Hoge Raad.

Salarisschaal Procureur-generaal bij de Hoge Raad

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Hoe goed is de toekomst voor de Procureur-generaal bij de Hoge Raad? 

De Procureur-generaal bij de Hoge Raad heeft niet zo’n heel goed arbeidsmarktperspectief, wat komt doordat het een functie is die maar door een persoon in Nederland wordt uitgevoerd.  Ook is het geen functie waarvoor je zomaar in aanmerking komt, veelal gaat er een strenge selectieprocedure aan vooraf. De doorgroeimogelijkheden zijn ook erg beperkt want je behoort in principe al tot de top van de rechterlijke macht. 

Baankans Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Procureur-generaal bij de Hoge Raad worden: Opleidingen tot Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Hoe word je een Procureur-generaal bij de Hoge Raad? 

Voordat je Procureur-generaal wordt ben je vaak eerst al een tijd rechter geweest of advocaat-generaal bij de Hoge Raad of heb je een ander juridisch beroep uitgeoefend. Om rechter te worden moet je de opleiding Rechtsgeleerdheid (wO) hebben afgerond en daarna de vervolgopleiding RAIO.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Meer opleidingen Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Weet je nog niet of je Procureur-generaal bij de Hoge Raad wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Procureur-generaal bij de Hoge Raad of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Met wie werkt een Procureur-generaal bij de Hoge Raad samen? 

In je werk als Procureur-generaal bij de Hoge Raad kom je veel in aanraking met de advocaten-generaal van de Hoge Raad. Ook zal je samenwerken met andere juridische medewerkers bij de Hoge Raad.


  • Juridisch Medewerker
  • Rechter
Procureur-generaal bij de Hoge Raad


Organisaties waar een Procureur-generaal bij de Hoge Raad werkzaam is

Waar werkt een Procureur-generaal bij de Hoge Raad meestal? 

Als Procureur-generaal bij de Hoge Raad ben je werkzaam bij het parket van de Hoge Raad. Deze organisatie behoort tot de rechterlijke macht die weer een onderdeel is van de overheid. Daardoor is het dus een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Waar kun je het beste werken als Procureur-generaal bij de Hoge Raad? Hieronder vindt je de best door de Procureur-generaal bij de Hoge Raad beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Procureur-generaal bij de Hoge Raad.

Competenties, Skills en Vaardigheden Procureur-generaal bij de Hoge Raad:

Welke competenties heeft een een Procureur-generaal bij de Hoge Raad nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Wat voor persoonlijkheid heb je als Procureur-generaal bij de Hoge Raad nodig? 

Als Procureur-generaal heb je een groot analytisch vermogen. Je moet goed de belangrijkste feiten uit veel informatie kunnen halen en deze met elkaar in verband brengen (Waarnemer). Hiervoor moet je objectief zijn. Ook moet je onafhankelijk zijn om te zorgen dat je een advies kunt geven dat onpartijdig en rechtvaardig is (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Procureur-generaal bij de Hoge Raad


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Procureur-generaal bij de Hoge Raad dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Procureur-generaal bij de Hoge Raad belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Procureur-generaal bij de Hoge Raad. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Procureur-generaal bij de Hoge Raad iets voor je?

Zou je graag Procureur-generaal bij de Hoge Raad willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Procureur-generaal bij de Hoge Raad bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Procureur-generaal bij de Hoge Raad

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar