U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Concerncontroller

Concerncontroller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een concerncontroller? Lees de functieomschrijving.

De Concerncontroller informeert het bestuur van een corporatie over toekomstige mogelijkheden en risico's. Hiernaast werkt hij in teamverband aan een jaar- en meerjarenplannen en de begroting van de organisatie. Hij adviseert met name over de financiële situatie waarin de corporatie zich bevindt, die goed gecontroleerd moet worden om de corporatie ook in de toekomst winstgevend te laten zijn. De Concerncontroller attendeert het bestuur op mogelijke investeringen en bewaakt de begroting. De mate waarin de Concerncontroller in zijn adviserende rol invloed uitoefent op de directie is afhankelijk van zijn positie en het team waarmee hij werkt.

Vaak heeft de Concerncontroller de leiding over de controllers die bij de verschillende onderdelen van het concern in dienst zijn. Soms is zijn takkenpakket beperkter en is de leiding over de controllers in andere handen. 

De Concerncontroller moet diverse factoren in de gaten houden en veel informatie verzamelen en verwerken om een compleet en gedegen financieel plaatje kunnen presenteren aan het bestuur. Op basis van deze (onderzoeks)gegevens formuleert de Concerncontroller ook zijn adviezen. Hij verzorgt het totaalplaatje van de corporatie, waarin alle losse organisatorische delen zijn samengevoegd en biedt de directie op overzichtelijke wijze inzicht in de (financiële) staat van de hele corporatie. Zo is onder meer eenvoudiger te achterhalen welke delen van de corporatie wel of juist geen winst opleveren en waar geïntervenieerd moet worden.

Mensen vonden ons op: Job Concerncontroller, Baan Concerncontroller, Concerncontroller Worden, Functie-eisen Concerncontroller, Verantwoordelijkheden Concerncontroller, Functieprofiel Concerncontroller, Wat doet een Concerncontroller, Werken als Concerncontroller.

Concerncontroller worden: Opleiding tot concerncontroller

Om Concerncontroller te worden heeft men een Universitair diploma nodig, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde of Economie. Hierbij kan het helpen om ook nog een postdoctorale opleiding tot Controller te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Concerncontroller, Concerncontroller Worden, Opleidingsniveau Concerncontroller, Scholing Concerncontroller, Studie Concerncontroller, Bijscholing Concerncontroller, Omscholing Concerncontroller.

Organisaties waar een concerncontroller doorgaans werkzaam is

Een Concerncontroller kan bij allerlei soorten bedrijven terecht, zowel in de profit als de publieke sector. Aangezien het hier gaat om het controllen van concerns, is het logisch dat een Concerncontroller voor een groep bedrijven werkt en niet bij een simpele, onafhankelijke organisatie te vinden is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Concerncontroller, Concerncontroller Worden, Opleidingsniveau Concerncontroller, Scholing Concerncontroller, Studie Concerncontroller, Bijscholing Concerncontroller, Omscholing Concerncontroller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden concerncontroller

Een Concerncontroller kan een salaris verwachten dat ligt tussen de €6100 en €12.380 per maand, al kan het salaris bij de wat kleinere bedrijven iets lager liggen. Bij grotere concerns kan het salaris ook hoger zijn, zeker als de Concerncontroller leiding moet geven aan veel verschillende divisies. Naast een hoog salaris kan men altijd rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden of auto's, telefoons en laptops van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Concerncontroller, Loon Concerncontroller, Wat verdien je als Concerncontroller, Salarisschaal Concerncontroller, Salarisindicatie Concerncontroller, Bonus Concerncontroller, CAO Concerncontroller, Brutoloon Concerncontroller, Nettoloon Concerncontroller, Vakantiedagen Concerncontroller, Pensioen Concerncontroller.

Competenties, skills & vaardigheden concerncontroller

 • Samenwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Anticiperen
 • Overtuigen
 • Accuratesse
 • (Toekomst)visie
Mensen vonden ons op: Kennis Concerncontroller, Vaardigheden Concerncontroller, Attitude Concerncontroller, Kwalificaties Concerncontroller, Competentieprofiel Concerncontroller.

Boeken voor het beroep concerncontroller

Wil je meer weten over het beroep concerncontroller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je concerncontroller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken concerncontroller te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Concerncontroller, Concerncontroller ebooks, boek Concerncontroller.

Persoonstypen concerncontroller

De Concerncontroller heeft veel overwicht nodig om zijn adviezen doorgevoerd te krijgen en zal daarom vaak een dominant karakter hebben. Daarbij neemt hij veel verantwoordelijkheden op zich en beschikt hij over goede leidinggevende kwaliteiten (Baas). Daarnaast is het belangrijk dat de Concerncontroller zijn taken efficiënt afhandelt. Een resultaatgerichte houding en de behoefte alles onder controle te houden komen ook goed van pas (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Concerncontroller, Karakter Concerncontroller.

Netwerk concerncontroller

De Concerncontroller legt zijn adviezen voor aan de bestuursleden van de organisatie en/of de directeur, die dan moeten beslissen of het advies opgevolgd zal worden. Verder is er veel communicatie met de controllers waaraan de Concerncontroller leiding geeft en met adviseurs als die ook bij de organisatie in dienst zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Concerncontroller, Medewerkers Concerncontroller.

Is het beroep concerncontroller iets voor jou?

Zou je graag concerncontroller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als concerncontroller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Concerncontroller, beroepskeuzetest Concerncontroller, beroep Concerncontroller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden concerncontroller

Om als Concerncontroller aan werk te komen heb jemeestal flink wat werkervaring nodig en zelfs dan zijn er niet veel posities te vinden. Vanuit een baan of opgebouwd netwerk is het perspectief anders. Er zijn lagere en hogere posities als Concerncontroller te onderscheiden en men kan vanuit een lage positie goed doorgroeien naar een hogere. Buiten het werk als controller zou je manager kunnen worden, of mogelijk een financieel directeur.

Arbeidsmarktperspectief score concerncontroller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep concerncontroller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Concerncontroller, Promotie mogelijkheden Concerncontroller, Carriere Concerncontroller.

Solliciteren op de functie concerncontroller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als concerncontroller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor concerncontroller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als concerncontroller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Concerncontroller, CV Concerncontroller, sollicitatie Concerncontroller.

Interviews met concerncontroller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen concerncontroller

Vacatures concerncontroller

Op zoek naar een nieuwe baan als Concerncontroller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Concerncontroller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Concerncontroller informeert het bestuur van een corporatie over toekomstige mogelijkheden en risico's. Hiernaast werkt hij in teamverband aan een jaar- en meerjarenplannen en de begroting van de organisatie. Hij adviseert met name over de financiële situatie waarin de corporatie zich bevindt, die goed gecontroleerd moet worden om de corporatie ook in de toekomst winstgevend te laten zijn.

Beoordeling Concerncontroller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Concerncontroller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Concerncontroller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep