Concerncontroller worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Concerncontroller worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Concerncontroller worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Concerncontroller? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Concerncontroller goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Concerncontroller?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Concerncontroller wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Concerncontroller.

Alles over hoe je Concerncontroller kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Concerncontroller?

Om Concerncontroller te worden heeft men een Universitair diploma nodig, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde of Economie. Hierbij kan het helpen om ook nog een postdoctorale opleiding tot Controller te volgen.

Welke vaardigheden heb je nodig om Concerncontroller te worden?

Om Concerncontroller te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Concerncontroller zijn Analytisch vermogen, Initiatief ontplooien en Inzicht in omgeving. Ook zijn Cijfermatigheid, Onderhandelen en Rekenvaardigheid belangrijke vaardigheden als je Concerncontroller wilt worden. Verder zijn Voorbereiden, Gestructureerd werken en Prioriteiten stellen ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Concerncontroller te worden?

Als je Concerncontroller wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Concerncontroller

  • Anticiperen
  • Financieel bewustzijn
  • Plannen en organiseren
  • Presenteren
  • Samenwerken

Welke eigenschappen heb je nodig om Concerncontroller te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Concerncontroller te worden zijn Overwicht, Gedrevenheid en Zelfverzekerdheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Concerncontroller worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Concerncontroller. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Concerncontroller zijn de Baas en de Succesvolle werker.

De Concerncontroller heeft veel overwicht nodig om zijn adviezen doorgevoerd te krijgen en zal daarom vaak een dominant karakter hebben. Daarbij neemt hij veel verantwoordelijkheden op zich en beschikt hij over goede leidinggevende kwaliteiten (Baas). Daarnaast is het belangrijk dat de Concerncontroller zijn taken efficiënt afhandelt. Een resultaatgerichte houding en de behoefte alles onder controle te houden komen ook goed van pas (Succesvolle werker).

Opleiding Concerncontroller

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Concerncontroller kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Concerncontroller. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Concerncontroller. Maar ook cursussen en trainingen voor de Concerncontroller.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Concerncontroller

Er zijn geen opleidingen Concerncontroller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Concerncontroller in werkt

Bekijk meer opleidingen Algemeen

Omscholen tot Concerncontroller

Hoe kan je omscholen tot Concerncontroller? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Concerncontroller zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Concerncontroller

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Concerncontroller?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Concerncontroller. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Concerncontroller?

Als je wilt omscholen tot Concerncontroller is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Concerncontroller

Wat verdient een Concerncontroller? Het salaris van een Concerncontroller begint bij €6100,- bruto per maand. Een ervaren Concerncontroller verdient tot maximaal €12380,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.