Concerncontroller Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Concerncontroller Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Concerncontroller worden: Opleidingen tot Concerncontroller

Wil je Concerncontroller worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Concerncontroller, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Concerncontroller.

Hoe word je een Concerncontroller? 

Om Concerncontroller te worden heeft men een Universitair diploma nodig, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde of Economie. Hierbij kan het helpen om ook nog een postdoctorale opleiding tot Controller te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Concerncontroller

Er zijn geen opleidingen Concerncontroller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Concerncontroller in werkt

Bekijk meer opleidingen Algemeen

Is het verstandig om Concerncontroller te worden?

Voordat je aan een opleiding Concerncontroller begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Concerncontroller worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Concerncontroller?

Om als Concerncontroller aan werk te komen heb jemeestal flink wat werkervaring nodig en zelfs dan zijn er niet veel posities te vinden. Vanuit een baan of opgebouwd netwerk is het perspectief anders. Er zijn lagere en hogere posities als Concerncontroller te onderscheiden en men kan vanuit een lage positie goed doorgroeien naar een hogere. Buiten het werk als controller zou je manager kunnen worden, of mogelijk een financieel directeur.

De actuele kans op werk voor een Concerncontroller

Het beroep Concerncontroller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

9

Baankans Concerncontroller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Concerncontroller

Als je je wilt omscholen tot Concerncontroller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Concerncontroller door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Concerncontroller zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Concerncontroller

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Concerncontroller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Concerncontroller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Concerncontroller

Als je Concerncontroller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Concerncontroller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Concerncontroller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Concerncontroller?

Competenties en Vaardigheden Concerncontroller

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Concerncontroller nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Concerncontroller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Concerncontroller

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Concerncontroller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Concerncontroller. Als Concerncontroller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Concerncontroller:


zie volledige beschrijving persoonstype Concerncontroller

Vakkennis voor een Concerncontroller

Het is voor een Concerncontroller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Concerncontroller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Concerncontroller


Werkervaring Concerncontroller

Het is voor een startend Concerncontroller die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Concerncontroller is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Concerncontroller, maar iets anders?

Is een opleiding Concerncontroller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Concerncontroller

Als je Concerncontroller wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Concerncontroller


Weten hoe het is om als Concerncontroller te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Concerncontroller te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Concerncontroller te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Concerncontroller te worden?

Zou je graag Concerncontroller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Concerncontroller voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar