U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Database Marketeer

Database Marketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een database Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Alle taken van een Database Marketeer hebben als doel de organisatie zo te ontwikkelen en te faciliteren dat er langdurige en effectieve relaties met klanten, partners en bijvoorbeeld stakeholders mogelijk worden gemaakt. Daarnaast geeft de Database Marketeer samen met marketeers vorm aan de marketingactiviteiten en campagnes. De Database Marketeer heeft dan ook een duidelijk proactieve en adviserende rol. Zijn taken zijn de volgende:

 • Het optimaliseren van het gebruik van klanteninformatie
 • Het omzetten van analyses naar adviezen
 • Het aansturen van leveranciers met betrekking tot datakwaliteit en databasemanagement
 • Het samenwerken met externe leveranciers
 • Het uitvoeren van doelgroepselecties
 • Het evalueren en rapporteren van marketingacties
 • Het vertalen van marketingeisen naar technische dataoplossingen
 • Het toetsen van kwaliteit en rendement van de (informatie)systemen


 

Mensen vonden ons op: Job Database Marketeer, Baan Database Marketeer, Database Marketeer Worden, Functie-eisen Database Marketeer, Verantwoordelijkheden Database Marketeer, Functieprofiel Database Marketeer, Wat doet een Database Marketeer, Werken als Database Marketeer.

Database Marketeer worden: Opleiding tot database Marketeer

Voor het beroep Database Marketeer is minimaal HBO werk- en denkniveau vereist. Een HBO of WO (hoewel WO'ers wellicht te hoog opgeleid zijn voor dit soort functies) opleiding in commerciële (Marketing) of economische richting ligt het meest voor de hand. Hierbij valt te denken aan Commerciële Economie (HBO) of Media, Informatie en Communicatie (HBO). Verder is circa drie jaar ervaring met bijvoorbeeld databasestrategieën gewenst. Verder zijn communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, in Engels en Nederlands een vereiste.  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Database Marketeer, Database Marketeer Worden, Opleidingsniveau Database Marketeer, Scholing Database Marketeer, Studie Database Marketeer, Bijscholing Database Marketeer, Omscholing Database Marketeer.

Organisaties waar een database Marketeer doorgaans werkzaam is

Database Marketeers zijn er bij zowel profit als non-profit organisaties, maar zullen met name bij commerciële organisaties aan de slag kunnen. Er kan dan gedacht worden aan een goed doel, maar dus ook aan een energiebedrijf of modeketen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Database Marketeer, Database Marketeer Worden, Opleidingsniveau Database Marketeer, Scholing Database Marketeer, Studie Database Marketeer, Bijscholing Database Marketeer, Omscholing Database Marketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden database Marketeer

Het salaris van een Database Marketeer ligt tussen de €1700 en €4000. Dit grote verschil wordt bepaald door het aantal jaren ervaring, het type bedrijf en de sector. Er zijn mogelijkheden om dit salaris te verhogen door bijvoorbeeld een variabele winstuitkering of een bonus tot 4% van het jaarsalaris. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot een premievrij pensioen en korting bij diverse zorgverzekeraars.

Mensen vonden ons op: Salaris Database Marketeer, Loon Database Marketeer, Wat verdien je als Database Marketeer, Salarisschaal Database Marketeer, Salarisindicatie Database Marketeer, Bonus Database Marketeer, CAO Database Marketeer, Brutoloon Database Marketeer, Nettoloon Database Marketeer, Vakantiedagen Database Marketeer, Pensioen Database Marketeer.

Competenties, skills & vaardigheden database marketeer

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Tactisch
 • Pragmatisch
Mensen vonden ons op: Kennis Database Marketeer, Vaardigheden Database Marketeer, Attitude Database Marketeer, Kwalificaties Database Marketeer, Competentieprofiel Database Marketeer.

Boeken voor het beroep database marketeer

Wil je meer weten over het beroep database marketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je database marketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken database marketeer te komen.

Computer Networking | James Kurose

A Top-Down Approach, Global Edition - Engels | Druk: 7th Global edition | Bindwijze overig | 9781292153599 | 856 pagina's

Computer Networking 7e editie is een boek van James F. Kurose uitgegeven bij Pearson Education Limited. ISBN 9781292153599 For courses in Networking/Communications. Motivate your students with a top-down, layered approach to computer networking Unique amo...

MBO-ICT - Backend programmeren | Gabriel Sanchez Cano

XAMPP tech-stack - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789057523854

Deze 2e druk vervangt en actualiseert de vorige druk (met ISBN 9789057523328). Het boek bestaat uit vier hoofdstukken: - Inleiding PHP - Gegevensanalyse - Inleiding MySQL - Gestructureerd programmeren Bij de opbouw is gebruikgemaakt van de taxonomie van R...

The Definitive Guide to DAX | Marco Russo

Business intelligence with Microsoft Excel, SQL Server Analysis Services, and Power BI - Engels | Druk: 2 | Paperback | 9781509306978 | 816 pagina's

Now expanded and updated with modern best practices, this is the most complete guide to Microsoft's DAX language for business intelligence, data modeling, and analytics. Expert Microsoft BI consultants Marco Russo and Alberto Ferrari help you master every...

Mensen vonden ons op: boeken voor Database Marketeer, Database Marketeer ebooks, boek Database Marketeer.

Persoonstypen database Marketeer

De Database Marketeer voldoet aan de twee volgende persoonstypes:

De Succesvolle werker

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierbijwordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Ook kan een Bemiddelaar ergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn. Toch zijn ze met name steunend en loyaal.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Database Marketeer, Karakter Database Marketeer.

Netwerk database Marketeer

De Database Marketeer werkt voornamelijk samen met de Campagne Manager, medewerkers van de  marketingafdeling en andere Marketeers. Verder is er veel contact met externe leveranciers en klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Database Marketeer, Medewerkers Database Marketeer.

Is het beroep database Marketeer iets voor jou?

Zou je graag database Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als database Marketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Database Marketeer, beroepskeuzetest Database Marketeer, beroep Database Marketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden database Marketeer

Voor de Database Marketeer is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Het is een vrij specialistisch beroep en er zijn voldoende vacatures in de aanbieding.

In de functie van Database Marketeer is er veel ruimte. De Database Marketeer wordt aangemoedigd om zelfstandig en proactief te zijn, wat zeker ook goed is voor de ontwikkeling. Doorgroeimogelijkheden zijn er in ruime mate, bijvoorbeeld naar managementfuncties.

Arbeidsmarktperspectief score database Marketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep database Marketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Database Marketeer, Promotie mogelijkheden Database Marketeer, Carriere Database Marketeer.

Solliciteren op de functie database Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als database Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor database Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als database Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Database Marketeer, CV Database Marketeer, sollicitatie Database Marketeer.

Interviews met database Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen database Marketeer

Vacatures database marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Database Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Database Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Alle taken van een Database Marketeer hebben als doel de organisatie zo te ontwikkelen en te faciliteren dat er langdurige en effectieve relaties met klanten, partners en bijvoorbeeld stakeholders mogelijk worden gemaakt. Daarnaast geeft de Database Marketeer samen met marketeers vorm aan de marketingactiviteiten en campagnes. De Database Marketeer heeft dan ook een duidelijk proactieve en adviserende rol.

Beoordeling Database Marketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Database Marketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Database Marketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep