Affiliate Marketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Affiliate Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep affiliate marketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je affiliate marketeer wordt.

 

Wat is een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer is iemand die online verkopen of leads (zoals lidmaatschappen en abonnementen) aanlevert aan partnerwebsites en die partners betaalt voor via hen verkochte producten of leads.

Een Affiliate Marketeer gaat dus een samenwerkingsverband aan met partners (affiliates). Hij levert bijvoorbeeld advertenties aan en de partners plaatsen die op hun website. Als iemand via die partnerwebsite een product van de adverteerder koopt of zich via die website inschrijft voor een nieuwsbrief van de adverteerder, krijgt de partner een vergoeding. De affiliate kan ook per click of per pageview betaald worden.

Taak van de Affiliate Marketeer is het zoeken van goede partners, het aanleveren van geschikt promotiemateriaal (reclamebanners, tekstlinks, formulieren, etc.) en het bepalen van de vergoeding die de partner krijgt bij welke acties. Er kan tevens sprake zijn van tweerichtingsverkeer. Twee websites plaatsen dan allebei promotiemateriaal van de ander op hun eigen site.

Affiliate marketing is erg populair, omdat er (bijna) geen risico’s aan zitten en het vrij makkelijk is. De affiliates hoeven alleen betaald te worden bij resultaat. Zorgen zij niet voor extra verkopen of inschrijvingen, dan hoeven zij ook niet te worden betaald.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Affiliate Marketeer?

Werk je al als Affiliate Marketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Affiliate Marketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Affiliate Marketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Affiliate Marketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Affiliates
 • Sales Team
 • Marketing Afdeling
 • Communicatie-Adviseur
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Affiliate Marketeer

Wat verdient een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer in dienst van een organisatie zal tussen de €2500,- en €4000,- bruto per maand verdienen. Heeft een Affiliate Marketeer een eigen bedrijf, dan hangt zijn inkomen onder andere af van het succes van zijn affiliate marketing. Er wordt bijvoorbeeld per klik betaald, per ingevuld formulier of per verkocht product. Afspraken hierover worden met de affiliates gemaakt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Affiliate Marketeer werkt, maar vaak gelden onder andere een vakantietoeslag, vakantiedagen, een werktelefoon, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Affiliate Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Affiliate Marketeer

Er zijn geen vacatures Affiliate Marketeer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Affiliate Marketeer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Affiliate Marketeer in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Affiliate Marketeer

Wat zijn de baankansen voor een Affiliate Marketeer?

Affiliate marketing is een vrij nieuw begrip. Steeds meer bedrijven zetten allerlei vormen van online marketing in om consumenten te bereiken. De verwachting is dus dat er steeds meer werkgelegenheid komt voor Affiliate Marketeers.

Affiliate marketing is volop in ontwikkeling, dus waarschijnlijk zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor Affiliate Marketeers. Zij kunnen zich specialiseren en/of leiding gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Affiliate Marketeer

Het beroep Affiliate Marketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Affiliate Marketeer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Affiliate Marketeer worden: Opleidingen tot Affiliate Marketeer

Wil je Affiliate Marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Affiliate Marketeer.

Hoe word je een Affiliate Marketeer? 

Veel Affiliate Marketeers hebben een opleiding Communicatie en/of Marketing gedaan op HBO- of WO-niveau. Als zij starten met performances based adverteren door middel van affiliate marketing, worden zij ook wel Affiliate Marketeers genoemd. Er bestaan diverse affiliate marketing trainingen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Affiliate Marketeer

Cursus Affiliate Marketing
Welkom bij de Cursus Affiliate Marketing De mogelijkheden voor Affiliate Marketing zijn eindeloos en kunnen u veel voordeel opleveren. Tijdens de cursus Tijdens deze cursus maakt u kennis met het …
Cursus Affiliate Marketing
Affiliate marketing training - Online marketing
Affiliate marketing is vaak een onderbelicht kanaal in de online marketing mix. Affiliate marketing biedt dankzij haar performance based model unieke mogelijkheden voor zowel de online marketeers als publishers. In …
Affiliate marketing training - Online marketing
Business Growth Hacking with Affiliate Marketing
Hey there! I helped to grow a Silicon Valley Startup 20% every month since its launch in February 2018. As today this represents a value of more than 3 million …
Business Growth Hacking with Affiliate Marketing
English Internet Marketing Courses
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 20 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** All courses are …
English Internet Marketing Courses
62 Marketing and Sales video courses
These courses come with a 50 euros free gift card from Bol.com or a 50 USD Amazon.com gift card. The web has created a world of opportunity for us all. …
62 Marketing and Sales video courses

Omscholen tot Affiliate Marketeer

Als je je wilt omscholen tot Affiliate Marketeer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Affiliate Marketeer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Affiliate Marketeer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Affiliate Marketeer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Affiliate Marketeer

Als je Affiliate Marketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Affiliate Marketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Affiliate Marketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Affiliate Marketeer?

Competenties en Vaardigheden Affiliate Marketeer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Affiliate Marketeer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Affiliate Marketeer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Affiliate Marketeer

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Affiliate Marketeer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Affiliate Marketeer. Als Affiliate Marketeer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Affiliate Marketeer:


zie volledige beschrijving persoonstype Affiliate Marketeer

Vakkennis voor een Affiliate Marketeer

Het is voor een Affiliate Marketeer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Affiliate Marketeer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Affiliate Marketeer

Business Growth Hacking with Affiliate Marketing
Hey there! I helped to grow a Silicon Valley Startup 20% every month since its launch in February 2018. As today this represents a value of more than 3 million …
Business Growth Hacking with Affiliate Marketing
English Internet Marketing Courses
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 20 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** All courses are …
English Internet Marketing Courses
62 Marketing and Sales video courses
These courses come with a 50 euros free gift card from Bol.com or a 50 USD Amazon.com gift card. The web has created a world of opportunity for us all. …
62 Marketing and Sales video courses

Werkervaring Affiliate Marketeer

Het is voor een startend Affiliate Marketeer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Affiliate Marketeer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Online Marketeer .

Iets anders leren?

Is Affiliate Marketeer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Affiliate Marketeer

Met wie werkt een Affiliate Marketeer samen? 

Een Affiliate Marketeer werkt natuurlijk samen met de partners, de affiliates. Verder pleegt hij overleg met het Sales Team, de Marketing Afdeling en de Communicatie-Adviseur. De Affiliate Marketeer kan bij vragen of problemen terecht bij een leidinggevende.


 


 • Affiliates
 • Sales Team
 • Marketing Afdeling
 • Communicatie-Adviseur
 • Leidinggevende
Affiliate Marketeer


Organisaties waar een Affiliate Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Affiliate Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer werkt in de profitsector. Hij werkt voor (vaak groot) bedrijf dat zich bezighoudt met online marketing. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een Affiliate Marketeer zelf een bedrijf heeft en door middel van affiliate marketing zijn producten wil promoten en verkopen.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Affiliate Marketeer

Waar kun je het beste werken als Affiliate Marketeer? Hieronder vind je de best door de Affiliate Marketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Affiliate Marketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Affiliate Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Affiliate Marketeer.

Welke competenties heeft een Affiliate Marketeer nodig?

Een Affiliate Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Affiliate Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Affiliate Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Affiliate Marketeer nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Affiliate Marketeer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Affiliate Marketeer is uit op succes. Hij wil iets bereiken met affiliate marketing, bijvoorbeeld meer producten verkopen of meer lidmaatschappen. De Affiliate Marketeer is gemotiveerd om zijn doel te bereiken, is zelfverzekerd en steekt veel energie in zijn werk (Succesvolle Werker).

Daarnaast heeft een Affiliate Marketeer goed inzicht in zijn doelgroep en producten, zodat hij de juiste affiliates benadert. De Affiliate Marketeer is onderzoekend en realistisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Affiliate Marketeer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Affiliate Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Affiliate Marketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Affiliate Marketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Affiliate Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Affiliate Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Affiliate Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Affiliate Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Affiliate Marketeer iets voor je?

Zou je graag Affiliate Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Affiliate Marketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Affiliate Marketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar