Affiliate Marketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Affiliate Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep affiliate marketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je affiliate marketeer wordt.

 

Wat is een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer is iemand die online verkopen of leads (zoals lidmaatschappen en abonnementen) aanlevert aan partnerwebsites en die partners betaalt voor via hen verkochte producten of leads.

Een Affiliate Marketeer gaat dus een samenwerkingsverband aan met partners (affiliates). Hij levert bijvoorbeeld advertenties aan en de partners plaatsen die op hun website. Als iemand via die partnerwebsite een product van de adverteerder koopt of zich via die website inschrijft voor een nieuwsbrief van de adverteerder, krijgt de partner een vergoeding. De affiliate kan ook per click of per pageview betaald worden.

Taak van de Affiliate Marketeer is het zoeken van goede partners, het aanleveren van geschikt promotiemateriaal (reclamebanners, tekstlinks, formulieren, etc.) en het bepalen van de vergoeding die de partner krijgt bij welke acties. Er kan tevens sprake zijn van tweerichtingsverkeer. Twee websites plaatsen dan allebei promotiemateriaal van de ander op hun eigen site.

Affiliate marketing is erg populair, omdat er (bijna) geen risico’s aan zitten en het vrij makkelijk is. De affiliates hoeven alleen betaald te worden bij resultaat. Zorgen zij niet voor extra verkopen of inschrijvingen, dan hoeven zij ook niet te worden betaald.Wil je werken als Affiliate Marketeer?

Werk je al als Affiliate Marketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Affiliate Marketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Affiliate Marketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Affiliate Marketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Affiliates
 • Sales Team
 • Marketing Afdeling
 • Communicatie-Adviseur
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Affiliate Marketeer

Wat verdient een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer in dienst van een organisatie zal tussen de €2500,- en €4000,- bruto per maand verdienen. Heeft een Affiliate Marketeer een eigen bedrijf, dan hangt zijn inkomen onder andere af van het succes van zijn affiliate marketing. Er wordt bijvoorbeeld per klik betaald, per ingevuld formulier of per verkocht product. Afspraken hierover worden met de affiliates gemaakt.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Affiliate Marketeer werkt, maar vaak gelden onder andere een vakantietoeslag, vakantiedagen, een werktelefoon, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Affiliate Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Affiliate Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Affiliate Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Affiliate Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Affiliate Marketeer vacatures

Senior Affiliate Marketeer | Jaarsalaris tussen de €43k - €48k
Good Company
Leer de organisatie kennen Er wordt hard gewerkt bij dit bedrijf. Hierdoor hebben ze een zeer dominante positie verworven in het segment waartoe zij behoren. De leuke, informele en jonge …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Affiliate Marketeer

Wat is de toekomst van Affiliate Marketeer?

Affiliate marketing is een vrij nieuw begrip. Steeds meer bedrijven zetten allerlei vormen van online marketing in om consumenten te bereiken. De verwachting is dus dat er steeds meer werkgelegenheid komt voor Affiliate Marketeers.

Affiliate marketing is volop in ontwikkeling, dus waarschijnlijk zijn er ook doorgroeimogelijkheden voor Affiliate Marketeers. Zij kunnen zich specialiseren en/of leiding gaan geven.

Baankans Affiliate Marketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Affiliate Marketeer worden: Opleidingen tot Affiliate Marketeer

Wil je affiliate marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Affiliate Marketeer? 

Veel Affiliate Marketeers hebben een opleiding Communicatie en/of Marketing gedaan op HBO- of WO-niveau. Als zij starten met performances based adverteren door middel van affiliate marketing, worden zij ook wel Affiliate Marketeers genoemd. Er bestaan diverse affiliate marketing trainingen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Affiliate Marketeer

Affiliate Marketing Diploma Course
Affiliate marketing is often seen as a quick-win that requires very little effort, but when affiliates and merchants treat it as such they rarely reap the rewards. This course unlocks …
English Internet Marketing Courses
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 20 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** All courses are …
Affiliate Marketing TIJDELIJK VIA VIRTUAL CLASSROOM - Dag
Je bent (online) marketeer en wilt jouw kennis van affiliate marketing verder uitbreiden. Je bent bijvoorbeeld op operationeel niveau verantwoordelijk voor de inrichting van een affiliate programma... Tijdelijk via virtual …
Cursus Affiliate Marketing
Welkom bij de Cursus Affiliate Marketing De mogelijkheden voor Affiliate Marketing zijn eindeloos en kunnen u veel voordeel opleveren. Tijdens de cursus Tijdens deze cursus maakt u kennis met het …
62 Marketing and Sales video courses
These courses come with a 50 euros free gift card from Bol.com or a 50 USD Amazon.com gift card. The web has created a world of opportunity for us all. …
Meer opleidingen Affiliate Marketeer

Weet je nog niet of je Affiliate Marketeer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Affiliate Marketeer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Affiliate Marketeer

Met wie werkt een Affiliate Marketeer samen? 

Een Affiliate Marketeer werkt natuurlijk samen met de partners, de affiliates. Verder pleegt hij overleg met het Sales Team, de Marketing Afdeling en de Communicatie-Adviseur. De Affiliate Marketeer kan bij vragen of problemen terecht bij een leidinggevende.


 


 • Affiliates
 • Sales Team
 • Marketing Afdeling
 • Communicatie-Adviseur
 • Leidinggevende
Affiliate Marketeer


Organisaties waar een Affiliate Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Affiliate Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Affiliate Marketeer?

Een Affiliate Marketeer werkt in de profitsector. Hij werkt voor (vaak groot) bedrijf dat zich bezighoudt met online marketing. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een Affiliate Marketeer zelf een bedrijf heeft en door middel van affiliate marketing zijn producten wil promoten en verkopen.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Affiliate Marketeer

Waar kun je het beste werken als Affiliate Marketeer? Hieronder vind je de best door de Affiliate Marketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Affiliate Marketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Affiliate Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Affiliate Marketeer.

Welke competenties heeft een Affiliate Marketeer nodig?

Een Affiliate Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Affiliate Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Affiliate Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Affiliate Marketeer nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Affiliate Marketeer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Affiliate Marketeer is uit op succes. Hij wil iets bereiken met affiliate marketing, bijvoorbeeld meer producten verkopen of meer lidmaatschappen. De Affiliate Marketeer is gemotiveerd om zijn doel te bereiken, is zelfverzekerd en steekt veel energie in zijn werk (Succesvolle Werker).

Daarnaast heeft een Affiliate Marketeer goed inzicht in zijn doelgroep en producten, zodat hij de juiste affiliates benadert. De Affiliate Marketeer is onderzoekend en realistisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Affiliate Marketeer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Affiliate Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Affiliate Marketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Affiliate Marketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Affiliate Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Affiliate Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Affiliate Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Affiliate Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Affiliate Marketeer iets voor je?

Zou je graag Affiliate Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Affiliate Marketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Affiliate Marketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar