SEO specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een SEO specialist? Lees de functieomschrijving.

 

De SEO specialist heeft als doel zijn website zo vindbaar mogelijk te maken en hiermee het bezoekersverkeer te verhogen. SEO, dat staat voor de term Search Engine Optimalization, betekent het zoekmachine-vriendelijk mogelijk maken van een site. Dit kan bereikt worden door het werken volgens een SEO-handleiding (er bestaat echter geen officiële handleiding en deze verschilt per betrokken zoekmachine). Naar aanleiding van een grondige markt-, concurrentie- en klantanalyse ontwikkelt de SEO specialist vervolgens een speciale zoekmachine-marketingstrategie.

Een voorbeeld van SEO optimalisatie is het vaak noemen van een woord op een pagina (de zogeheten keyword strategie), waardoor er als iemand die zoekterm intypt in een zoekmachine, de website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnt en er doorgeklikt wordt naar de website zelf. Met bepaalde statistieken en programma’s is dit ook daadwerkelijk te meten.

De SEO specialist is voornamelijk werkzaam in de online marketingbranche; hij moet tenslotte zorgen voor zoveel mogelijk (commerciële) aandacht voor de site. De wens vindbaar te zijn geldt echter niet alleen voor commerciële sites; ook homepages van NGO’s dienen gevonden te worden in zoekmachines om bijvoorbeeld leden te werven, naamsbekendheid te vergroten of hun streven onder de aandacht te brengen.

Met het toenemende belang van internet in de maatschappij, zijn er steeds meer specifieke online functies ontstaan (denk aan webredacteur of online marketeer). Speciale kennis van online zaken die bij e-commerce komen kijken, zoals copywriting, linkbuilding, SEO-analyse, ontwikkeling van online concepten en rankings in zoekmachines is daarom ook vereist.

De SEO specialist dient niet alleen zoekmachine-vriendelijke teksten te creëren, maar natuurlijk ook klantvriendelijke. Naast het schrijven van teksten en werken aan aantrekkelijke websites, brengt hij verder ook technische en functionele adviezen uit. Hij analyseert en ´monitort´ bovendien nieuwe concepten en prestaties van de websites, rapporteert deze, en trekt hier conclusies uit. De onderzochte trends en prestaties hebben bijvoorbeeld betrekking op zowel de ranking van de site, de bezoekjes hieraan, de conversie van de bezoeker in een daadwerkelijke betalende klant en de uiteindelijke omzet.

Het is belangrijk dat de SEO specialist continu op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO en online marketing; hij signaleert trends, pakt deze op en incorporeert ze vervolgens in de strategie van het bedrijf. Daarnaast doet hij ook algemeen markt- en klantonderzoek en brengt een concurrentieanalyse in kaart. Het is uiteraard van belang dat de SEO specialist affiniteit met en kennis van de branche waarin het bedrijf of organisatie werkzaam is heeft.

Wil je werken als SEO specialist?

Werk je al als SEO specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je SEO specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor SEO specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep SEO specialist in één oogopslag

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden SEO specialist

Wat verdient een SEO specialist?

 

De SEO specialist verdient over het algemeen goed en het beroep kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een starter verdient tussen de 2500 en 3000/3200 euro, wat snel kan oplopen. Na enkele jaren groeit hij door naar een senior SEO Specialist en verdient dan gemiddeld tussen de 3000 en 4500 euro per maand.

Salarisschaal SEO specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures SEO specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als SEO specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor SEO specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 SEO specialist vacatures

(senior) online marketing & content specialist
50five
We are 50five! A fast-growing international scale up that is launching one of the bigger ecommerce platforms in Europe. We are hiring a senior online content marketer to help realize the
SEO Specialist
Forza Refurbished B.V.
We zoeken een SEO Specialist met een passie voor e-commerce. Je zult je bezighouden met enkele leuke facetten van SEO zoals technische analyses van onze websites, het beheren van blogs op onze …
Online marketeer
Sparklingpeople
Vind jij het interessant om uit te zoeken hoe klanten een websitebezoek ervaren? Dan is de functie Customer Journey Specialist misschien iets voor jou! We zoeken een marketeer die de …
Junior online marketeer (32-40 uur) (MBO/ HBO)
Ompro Groep B.V.
Krijg jij een energyboost van stijgende conversieratio’s, verbeterde organische posities, lagere adspend en betere bezoekersaantallen voor je klanten? En vind je uitdaging in het steeds up-to-date blijven over alles wat …
Content Specialist
Randstad
Content Specialist | Albert Heijn Online | Hoofdkantoor Zaandam | 40 uurHeb jij kennis en ervaring in de online wereld? Heb jij daarnaast gevoel voor beeld en ben je niet …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden SEO specialist

Hoe goed is de toekomst voor de SEO specialist? 

 

De arbeidsmarktperspectieven en doorgroeimogelijkheden zijn goed voor de SEO specialist. Gezien het continu toenemende belang van internet en het belang van bedrijven zoveel mogelijk online aandacht naar zich toe te trekken, zijn er genoeg kansen voor de SEO specialist. Wanneer hij over kennis van de juiste programma’s en SEO-kennis beschikt, zijn er ruim voldoende functies te vinden.

Wat betreft doorgroeimogelijkheden groeit de junior SEO specialist uiteindelijk door naar het senior-niveau, maar er zijn ook mogelijkheden van andere aard binnen het bedrijf. Vaak worden er interne trainingen en cursussen aangeboden, die de doorgroeimogelijkheden bevorderen. Hierbij valt te denken aan meer coördinerende functies, zoals hoofd ICT of marketing.

Baankans SEO specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

SEO specialist worden: Opleidingen tot SEO specialist

Hoe word je een SEO specialist? 

 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot SEO specialist. Wel is affiniteit met ICT en een flinke dosis webkennis vereist, aangevuld met een (willekeurige) HBO-opleiding. Het is ook mogelijk relevante cursussen of trainingen te volgen. Meestal wordt er louter gevraagd naar een HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met enkele jaren ervaring. Wanneer het een juniorfunctie betreft is een specifieke opleiding echter wel van belang; dan volstaat een marketing of business achtergrond meestal. Door technische kant van het beroep is veel kennis nodig over speciaal voor de SEO-branche ontwikkelde (analytische) computerprogramma’s.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot SEO specialist

Training Yoast SEO plugin
Handig die Yoast SEO plugin, maar hoe krijg ik nu al die bolletjes groen? Dat ene bolletje springt maar niet op groen, terwijl ik zeker weet dat ik het goed …
Advanced SEO
Weet je veel van SEO en Google? Word SEO expert via Advanced SEO Hoe word je nog beter vindbaar als je content en techniek voor elkaar hebt? De opleiding Advanced …
SEO training (Maatwerk 1-op-1 training)
Het optimaliseren van je website om de organische vindbaarheid te verbeteren is een hele interessante manier om het aantal bezoekers en conversies te verhogen. Met hoge SEO positie op relevante …
Zoekmachine marketing
Uniek! Gezamenlijk analyseren en optimaliseren we jouw SEO & Google Adwords campagnes (zoeken, shopping, display, app, You Tube en/of Gmail). Een gecertifceerd Adwords specialist met veel actuele ervaring laat jouw …
Opleiding tot SEO Specialist
Deze opleiding tot SEO Specialist wordt gemiddeld drie keer per jaar georganiseerd en omvat anderhalve dag theorie, gevolgd door vier dagdelen praktijk.  Deelnemers van de opleiding worden opgeleid in het …
Meer opleidingen SEO specialist

Weet je nog niet of je SEO specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding SEO specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk SEO specialist

Met wie werkt een SEO specialist samen? 

 

De SEO specialist kan werkzaam zijn voor een (e-)marketingbureau, maar ook voor een zelfstandig bedrijf of organisatie. Hij werkt samen met het marketingteam of andere betrokkenen bij de website en heeft het meeste contact met het marketing-, ICT- of communicatieteam. Gezien de moderne aard van deze functie zijn de organisaties vaak jong en kennen een platte organisatiestructuur, dus de SEO specialist heeft vaak ‘korte lijntjes’ met het managementteam en andere afdelingen binnen het bedrijf.


SEO specialist


Organisaties waar een SEO specialist werkzaam is

Waar werkt een SEO specialist meestal? 

 

De SEO-specialist is werkzaam in de profit-sector; betere vindbaarheid is meer kans op commercieel succes. Bepaalde non-profitorganisaties hebben echter ook belang bij de vindbaarheid van hun website, maar het doel van de functie blijft commercieel. De SEO specialist kan werkzaam zijn voor een marketingbureau, maar kan ook bij een specifiek bedrijf in dienst zijn. Hij werkt op het snijvlak van marketing, ICT en communicatie/PR en is dus vaak betrokken bij deze afdelingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers SEO specialist

Waar kun je het beste werken als SEO specialist? Hieronder vindt je de best door de SEO specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep SEO specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden SEO specialist:

Welke competenties heeft een een SEO specialist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen SEO specialist

Wat voor persoonlijkheid heb je als SEO specialist nodig? 

 

Oog voor detail en analyse van het webgedrag van de consument zijn belangrijke onderdelen van een SEO-gerelateerde baan. Er moet nauwgezet te werk worden gegaan en de SEO specialist moet verschillende variabelen kunnen combineren tot een perfecte, uitgedachte strategie. De strategie is echter nooit af; hij moet continu aangepast en geperfectioneerd worden (Perfectionist).

De SEO specialist moet van alles op de hoogte blijven in de online wereld en moet zich continu vernieuwen. Ook moet hij adviezen geven en veel oog voor detail hebben. Hij heeft een belangrijke functie binnen de e-commerce branche, draagt veel verantwoordelijkheid en dient mede hierom een succesvolle werker te zijn. Resultaatgerichtheid is een grote pre (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor SEO specialist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een SEO specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep SEO specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep SEO specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie SEO specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als SEO specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor SEO specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als SEO specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep SEO specialist iets voor je?

Zou je graag SEO specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als SEO specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op SEO specialist

Eddy

Bedankt,voor de goede informatie.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar