SEO specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een SEO specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep seo specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je seo specialist wordt.

 

Wat is een SEO specialist?

 

De SEO specialist heeft als doel zijn website zo vindbaar mogelijk te maken en hiermee het bezoekersverkeer te verhogen. SEO, dat staat voor de term Search Engine Optimalization, betekent het zoekmachine-vriendelijk mogelijk maken van een site. Dit kan bereikt worden door het werken volgens een SEO-handleiding (er bestaat echter geen officiële handleiding en deze verschilt per betrokken zoekmachine). Naar aanleiding van een grondige markt-, concurrentie- en klantanalyse ontwikkelt de SEO specialist vervolgens een speciale zoekmachine-marketingstrategie.

Een voorbeeld van SEO optimalisatie is het vaak noemen van een woord op een pagina (de zogeheten keyword strategie), waardoor er als iemand die zoekterm intypt in een zoekmachine, de website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnt en er doorgeklikt wordt naar de website zelf. Met bepaalde statistieken en programma’s is dit ook daadwerkelijk te meten.

De SEO specialist is voornamelijk werkzaam in de online marketingbranche; hij moet tenslotte zorgen voor zoveel mogelijk (commerciële) aandacht voor de site. De wens vindbaar te zijn geldt echter niet alleen voor commerciële sites; ook homepages van NGO’s dienen gevonden te worden in zoekmachines om bijvoorbeeld leden te werven, naamsbekendheid te vergroten of hun streven onder de aandacht te brengen.

Met het toenemende belang van internet in de maatschappij, zijn er steeds meer specifieke online functies ontstaan (denk aan webredacteur of online marketeer). Speciale kennis van online zaken die bij e-commerce komen kijken, zoals copywriting, linkbuilding, SEO-analyse, ontwikkeling van online concepten en rankings in zoekmachines is daarom ook vereist.

De SEO specialist dient niet alleen zoekmachine-vriendelijke teksten te creëren, maar natuurlijk ook klantvriendelijke. Naast het schrijven van teksten en werken aan aantrekkelijke websites, brengt hij verder ook technische en functionele adviezen uit. Hij analyseert en ´monitort´ bovendien nieuwe concepten en prestaties van de websites, rapporteert deze, en trekt hier conclusies uit. De onderzochte trends en prestaties hebben bijvoorbeeld betrekking op zowel de ranking van de site, de bezoekjes hieraan, de conversie van de bezoeker in een daadwerkelijke betalende klant en de uiteindelijke omzet.

Het is belangrijk dat de SEO specialist continu op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SEO en online marketing; hij signaleert trends, pakt deze op en incorporeert ze vervolgens in de strategie van het bedrijf. Daarnaast doet hij ook algemeen markt- en klantonderzoek en brengt een concurrentieanalyse in kaart. Het is uiteraard van belang dat de SEO specialist affiniteit met en kennis van de branche waarin het bedrijf of organisatie werkzaam is heeft.Wil je werken als SEO specialist?

Werk je al als SEO specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je SEO specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor SEO specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep SEO specialist in één oogopslag

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden SEO specialist

Wat verdient een SEO specialist?

 

De SEO specialist verdient over het algemeen goed en het beroep kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een starter verdient tussen de 2500 en 3000/3200 euro, wat snel kan oplopen. Na enkele jaren groeit hij door naar een senior SEO Specialist en verdient dan gemiddeld tussen de 3000 en 4500 euro per maand.

Salarisschaal SEO specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures SEO specialist

Er zijn geen vacatures SEO specialist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een SEO specialist in werkt.

Meer weten over de sector waar een SEO specialist in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden SEO specialist

Wat is de toekomst van SEO specialist?

 

De arbeidsmarktperspectieven en doorgroeimogelijkheden zijn goed voor de SEO specialist. Gezien het continu toenemende belang van internet en het belang van bedrijven zoveel mogelijk online aandacht naar zich toe te trekken, zijn er genoeg kansen voor de SEO specialist. Wanneer hij over kennis van de juiste programma’s en SEO-kennis beschikt, zijn er ruim voldoende functies te vinden.

Wat betreft doorgroeimogelijkheden groeit de junior SEO specialist uiteindelijk door naar het senior-niveau, maar er zijn ook mogelijkheden van andere aard binnen het bedrijf. Vaak worden er interne trainingen en cursussen aangeboden, die de doorgroeimogelijkheden bevorderen. Hierbij valt te denken aan meer coördinerende functies, zoals hoofd ICT of marketing.

Baankans SEO specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

SEO specialist worden: Opleidingen tot SEO specialist

Wil je SEO specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de SEO specialist.

Hoe word je een SEO specialist? 

 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot SEO specialist. Wel is affiniteit met ICT en een flinke dosis webkennis vereist, aangevuld met een (willekeurige) HBO-opleiding. Het is ook mogelijk relevante cursussen of trainingen te volgen. Meestal wordt er louter gevraagd naar een HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met enkele jaren ervaring. Wanneer het een juniorfunctie betreft is een specifieke opleiding echter wel van belang; dan volstaat een marketing of business achtergrond meestal. Door technische kant van het beroep is veel kennis nodig over speciaal voor de SEO-branche ontwikkelde (analytische) computerprogramma’s.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot SEO specialist

SEO specialist training (zoekmachine optimalisatie) - Online marketing
In de SEO specialist training verkrijg je een volledig beeld van optimalisatie mogelijkheden van websites voor zoekmachines. De SEO specialist training bestaat uit de pijlers techniek, tekst en linkpopulariteit. Per …
SEO specialist training (zoekmachine optimalisatie) - Online marketing
Opleiding tot SEO Specialist
Deze opleiding tot SEO Specialist wordt gemiddeld drie keer per jaar georganiseerd en omvat anderhalve dag theorie, gevolgd door vier dagdelen praktijk.  Deelnemers van de opleiding worden opgeleid in het …
Opleiding tot SEO Specialist
SEO voor vertalers
Het vak van vertaler is veranderd. Opdrachtgevers hebben steeds meer webpagina's die vertaald moeten worden en verwachten daarbij dat de vertaler ook rekening houdt met SEO. Maar is dat jouw …
SEO voor vertalers
Training Yoast SEO plugin
Handig die Yoast SEO plugin, maar hoe krijg ik nu al die bolletjes groen? Dat ene bolletje springt maar niet op groen, terwijl ik zeker weet dat ik het goed …
Training Yoast SEO plugin
Google specialist training (incl. examens) - Online marketing
De Google specialist training is een 8-daagse training waarbij je diepgaand theoretisch en praktisch inzicht verkrijgt in het bekende drieluik van Google in de vorm van (1) Google Analytics, (2) …
Google specialist training (incl. examens) - Online marketing

Omscholen of doorgroeien tot SEO specialist

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je SEO specialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar SEO specialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie SEO specialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een SEO specialist?

Competenties en Vaardigheden SEO specialist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een SEO specialist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een SEO specialist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de SEO specialist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit

Persoonlijkheid van een SEO specialist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep SEO specialist. Als SEO specialist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen SEO specialist:


zie volledige beschrijving persoonstype SEO specialist

Vakkennis voor een SEO specialist

Het is voor een SEO specialist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot SEO specialist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen SEO specialist

Digital Marketing Specialist - SimpliLearn Subscription
🗂 5 online trainingen | 🇬🇧 Taal: Engels | 🗓 Abonnement: year | 🎯 Vakgebieden: marketing The Digital Marketing Track will to become an expert in a growing domain. During …
Digital Marketing Specialist - SimpliLearn Subscription

Werkervaring SEO specialist

Het is voor een startend SEO specialist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot SEO specialist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Content Manager, Copywriter .

Iets anders leren?

Is SEO specialist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk SEO specialist

Met wie werkt een SEO specialist samen? 

 

De SEO specialist kan werkzaam zijn voor een (e-)marketingbureau, maar ook voor een zelfstandig bedrijf of organisatie. Hij werkt samen met het marketingteam of andere betrokkenen bij de website en heeft het meeste contact met het marketing-, ICT- of communicatieteam. Gezien de moderne aard van deze functie zijn de organisaties vaak jong en kennen een platte organisatiestructuur, dus de SEO specialist heeft vaak ‘korte lijntjes’ met het managementteam en andere afdelingen binnen het bedrijf.


SEO specialist


Organisaties waar een SEO specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een SEO specialist meestal werkt.

Waar werkt een SEO specialist?

 

De SEO-specialist is werkzaam in de profit-sector; betere vindbaarheid is meer kans op commercieel succes. Bepaalde non-profitorganisaties hebben echter ook belang bij de vindbaarheid van hun website, maar het doel van de functie blijft commercieel. De SEO specialist kan werkzaam zijn voor een marketingbureau, maar kan ook bij een specifiek bedrijf in dienst zijn. Hij werkt op het snijvlak van marketing, ICT en communicatie/PR en is dus vaak betrokken bij deze afdelingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers SEO specialist

Waar kun je het beste werken als SEO specialist? Hieronder vind je de best door de SEO specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep SEO specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden SEO specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een SEO specialist.

Welke competenties heeft een SEO specialist nodig?

Een SEO specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen SEO specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij SEO specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een SEO specialist nodig? 

 

Oog voor detail en analyse van het webgedrag van de consument zijn belangrijke onderdelen van een SEO-gerelateerde baan. Er moet nauwgezet te werk worden gegaan en de SEO specialist moet verschillende variabelen kunnen combineren tot een perfecte, uitgedachte strategie. De strategie is echter nooit af; hij moet continu aangepast en geperfectioneerd worden (Perfectionist).

De SEO specialist moet van alles op de hoogte blijven in de online wereld en moet zich continu vernieuwen. Ook moet hij adviezen geven en veel oog voor detail hebben. Hij heeft een belangrijke functie binnen de e-commerce branche, draagt veel verantwoordelijkheid en dient mede hierom een succesvolle werker te zijn. Resultaatgerichtheid is een grote pre (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor SEO specialist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een SEO specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep SEO specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep SEO specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie SEO specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als SEO specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor SEO specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als SEO specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep SEO specialist iets voor je?

Zou je graag SEO specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als SEO specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op SEO specialist

Terry

Er is een wezelijk verschil SEO specialist en Technisch SEO Specialist of een combinatie hiervan. Deze zie ik hier niet in terug. Technisch SEO specialist houd zich bezig met de architectuur van een website/ shop SEO Specialist zit meer aan de marketing kant en heeft vaak niet veel kennis van technische aspecten.

Eddy

Bedankt,voor de goede informatie.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar