Marketing Strateeg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Strateeg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing strateeg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing strateeg wordt.

 

Wat is een Marketing Strateeg?

Een Marketing Strateeg geeft een specialistische bijdrage op tactisch en strategisch niveau ten behoeve van het marketingbeleid van een bedrijf, instelling of organisatie. Het doel hierbij is om een belangrijk aandeel te leveren aan verdere professionalisering van de marketingstrategie.

De Marketing Strateeg stelt een marketingplan op houdt de werkzaamheden van marketingspecialisten in de gaten. Belangrijkste doel hierbij is een versterking van het marktaandeel en een verhoging van de omzet. Een marketing Strateeg houdt zich tevens bezig met de positionering van merknamen bij de beoogde doelgroepen, het opbouwen van relaties, het doorontwikkelen van intitiatieven en het actief onder de aandacht brengen bij interne doelgroepen.Wil je werken als Marketing Strateeg?

Werk je al als Marketing Strateeg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Strateeg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Strateeg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Strateeg in één oogopslag

Netwerk:

 • Marketingspecialisten
 • Marketingteam
 • Commercieel Manager
 • Marketeers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Strateeg

Wat verdient een Marketing Strateeg?

Een Marketing Strateeg verdient ruwweg tussen de €3000 en €7000 per maand. Vaak behoren ook een dertiende maand en een winstuitkering tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Marketing Strateeg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marketing Strateeg

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Strateeg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Strateeg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Marketing Strateeg vacatures

Online Marketing Strateeg
Primatch Nederland
Adem je online marketing en wil je de drijvende kracht zijn achter de groei van een ambitieuze Customer Experience consultancy? Wat ga je doen? We zijn een organisatie met een …
Online Marketing Strateeg (parttime of fulltime)
Acorel
Adem je online marketing en wil je de drijvende kracht zijn achter de groei van een ambitieuze Customer Experience consultancy?  Wat ga je doen?We zijn een organisatie met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Strateeg

Wat is de toekomst van Marketing Strateeg?

Er is veel ruimte op de arbeidsmarkt voor een Marketing Strateeg, aangezien deze altijd nodig zijn. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden en wordt er soms een persoonlijk ontwikkelingsplan aangeboden wat een leidraad vormt voor doorgroeimogelijkheden.

Baankans Marketing Strateeg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Marketing Strateeg worden: Opleidingen tot Marketing Strateeg

Wil je marketing strateeg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Marketing Strateeg? 

Een HBO of WO opleiding is een vereiste. Daarbij biedt een opleiding in de richting van Marketing (Marketing Management HBO,WO), Communicatie (Media Informatie en Communicatie HBO) of Bedrijfseconomie (HBO en WO) de meeste kans.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Marketing Strateeg

Strategisch Account Management
Deze training leert u hoe u als account manager de drie cruciale rollen die u speelt, optimaal kunt invullen.  U bent immers Strateeg  en Business planner, maar eveneens verkoper  en …
Online Marketing Strateeg
Hoe laat je je merk online groeien, hoe vind je aansluiting bij potentiële klanten en ben je echt onderscheidend in je aanpak en propositie? Als online strateeg buig je je
Online Content Creation
Leer hoe je vanuit een merkstrategie de juiste content maakt voor online kanalen Een blogpost schrijven, video bewerken en social media content produceren. Het wordt allemaal van je verwacht als …
Meer opleidingen Marketing Strateeg

Weet je nog niet of je Marketing Strateeg wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Marketing Strateeg of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Marketing Strateeg

Met wie werkt een Marketing Strateeg samen? 

De Marketing Strateeg heeft nauw contact met alle leden van de marketing -en communicatieafdeling. Daarnaast heeft de Marketing Strateeg contact met opdrachtgevers en externe bureau's.


 • Marketingspecialisten
 • Marketingteam
 • Commercieel Manager
 • Marketeers
Marketing Strateeg


Organisaties waar een Marketing Strateeg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Strateeg meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Strateeg?

Marketing Strategen zijn terug te vinden bij zowel commerciële als non-profit organisaties. Hierbij kan gedacht worden aan kledingmerken, etenswaren, maar ook zorginstellingen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Marketing Strateeg

Waar kun je het beste werken als Marketing Strateeg? Hieronder vind je de best door de Marketing Strateeg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Strateeg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Strateeg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Strateeg.

Welke competenties heeft een Marketing Strateeg nodig?

Een Marketing Strateeg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Strateeg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Strateeg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Strateeg nodig? 

De persoonlijkheid van een Marketing Strateeg uit zich in twee verschillende typen: de Succesvolle werker en de Bemiddelaar.

De Marketing Strateeg is in zijn doen en laten goedaardig, loyaal, ondersteunend en ontvankelijk. Hij heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Hij is geduldig, ruimdenkend en diplomatiek (Bemiddelaar). 

Ook heeft hijeen sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen. Hij wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen zijn zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische instelling.

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Strateeg


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Strateeg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Strateeg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Strateeg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Strateeg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Strateeg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Strateeg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Strateeg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Strateeg iets voor je?

Zou je graag Marketing Strateeg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Strateeg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Strateeg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar