Growth Hacker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Growth Hacker? Lees de functieomschrijving.

Een Growth Hacker is een Online Marketing Specialist die zich specifiek richt op het versnellen van de groei door het proces of een bepaalde methodiek te “hacken”. Hij of zij doet veel kleine testen/experimenten om de meest effectieve methode te vinden om zo snel mogelijke groei te realiseren, wanneer deze methode is gevonden zal hij/of zij de methode zoveel mogelijk inzetten. De Growth Hacker is vaak een veelkunner die zich daarnaast gespecialiseerd heeft in een aantal online disciplines, zo heeft de Growth Hacker overzicht van alle mogelijkheden en zoekt hij of zij meerdere aansluitende elementen bij elkaar om een zo groot mogelijke effectiviteit te realiseren.

De Growth Hacking methode ligt dicht tegen de Lean Start Up methode aan en Agile Ontwikkeling. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat een experiment in de vorm van een klein product wordt gedaan. De vorm hierbij is een MVP (Minimum Viable Product), hetgeen inhoudt een zo klein mogelijke haalbare versie van het oorspronkelijke idee te ontwikkelen en uit te voeren. Indien het resultaat in de gewenste richting wijst, besluit de Growth Hacker het idee verder uit te werken of de methode in een verbeterde vorm te herhalen. De Growth Hacker overziet het geheel en heeft verstand van zowel marketing als techniek. Zodoende kan de Growth Hacker kan snel inschatten of een idee haalbaar is wel of geen mogelijkheden biedt. De Growth Hacker analyseert continue de resultaten van de experimenten en activiteiten om op basis van de belangrijkste KPI's de prioriteiten te stellen en de verdere acties en ontwikkelingen te bepalen. 

Volgens sommigen is Growth Hacker geen beroep is. Growth Hacking of Agile Growth is een mindset dat verschillende rollen onder zich heeft. Als we het over een Growth Hacker hebben, dan praten we vaak over een technisch onderlegd marketeer, binnen een Growth team is dit een ‘Head of Growth’. De term Growth Hacker wordt niet overal genoemd. Vaak kom je de volgende beroepen tegen; data marketeer, online marketeer, digital marketeer, growth marketeer of nog onder de oude noemer marketing manager.

Een Growth Hacker heeft één doel: het vinden van de meest effectieve en efficiënte manier om de business te laten groeien (en om deze groei te behouden). In deze rol ben je veel aan het experimenteren en analyseren, maar ben je ook bezig om processen te verbeteren. Je bent een verkenner van de organisatie en loopt constant voor op de ontwikkelingen.

 

Wil je werken als Growth Hacker?

Werk je al als Growth Hacker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Growth Hacker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Growth Hacker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Growth Hacker in één oogopslag

Netwerk:

  • online marketeer
  • webdeveloper
  • product owner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Growth Hacker

Wat verdient een Growth Hacker?

Een Growth Hacker kan goed verdienen. Afhankelijk van de ervaring en het bewezen resultaat begint het salaris in loondienst bij €2800,- p/m en kan oplopen tot €5000,- p/m, afhankelijk van de plaats binnen de organisatie waar de Growth Hacker zit, bijvoorbeeld in de directie. Als zelfstandig consultant kan de Growth Hacker eventueel meer verdienen indien hij of zij veel tijd facturabel is.

Het beroep Growth Hacker is nog te nieuw om hier een duidelijk antwoord op te geven. In Silicon Valley waar het is begonnen kan iemand wel tot 120k op jaarbasis verdienen, waar je bijvoorbeeld in een MKB-organisatie in Nederland een salaris ligt van 30k. Verder moet je voor deze rol veel vrijheid krijgen om te experimenteren, daaraan zitten natuurlijk ook veel verantwoordelijkheden. Vaak wordt een laptop of ingerichte werkplek wel verzorgd. Aangezien veel startups naar deze rol vragen zie je vaak secundaire voorwaarden, zoals; betaalde lunch, sportabonnement, game room in de pauze, vrijmibo’s en 30 vakantiedagen.

 

Salarisschaal Growth Hacker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Growth Hacker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Growth Hacker

Hoe goed is de toekomst voor de Growth Hacker? 

De toekomst voor de Growth Hacker ziet er goed uit. De online markt groeit enorm en er is een grote schaarste aan dit type online specialisten. Steeds meer bedrijven met online aanwezigheid willen de Agile, Lean Start-up en Growth Hacking methode inzetten om hun groei te versnellen.

Met name in de grote steden waar veel startups zijn wordt geschreeuwd om Growth Hackers. Dit komt ook omdat dit vaak de mensen zijn die wat meer van organisaties hebben gezien en dus naast kun inhoudelijke rol ook een spiegel voor de ondernemer kunnen zijn. Na verwachting wordt er steeds meer focus gelegd op de kwaliteiten van Growth Hackers, zoals: data analyse, rapid prototyping,  front- en back-end programmeren, maar ook de generalistische blik om het hele bedrijfsproces te optimaliseren. Iemand die dit allemaal kan noemen we in de scene een ‘Unicorn’, omdat ze zo zeldzaam zijn. Als junior ben je goed in één aspect, als medior op twee a drie gebieden, als senior op vrijwel alle vlakken.  

 

 

Baankans Growth Hacker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Growth Hacker worden: Opleidingen tot Growth Hacker

Hoe word je een Growth Hacker? 

Om Growth Hacker te worden heb je minimaal een aantal jaar online marketing ervaring nodig. Je moet in de breedte verstand hebben van diverse online marketing disciplines zoals SEO, Online Advertising, Email of Social Media. Daarnaast heb je ook verstand van Webdevelopment nodig. Je hoeft geen programmeur te zijn, maar wel goed snappen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zien. Ook heb je project management of product owner ervaring nodig. Growth Hacking is niet alleen een methodiek, maar vooral ook een mindset.

De Growth Hacker zoekt naar maximale groei mogelijkheden in zaken die een hefboom effect kunnen realiseren binnen de gehele keten. Agile en Lean Startup bieden een goede basis om de Growth Hacking methodiek te leren. Growth Hacking leer je vooral door ervaring op te doen, het is de kennis van wat wel en niet werkt binnen jouw specialisme. Veel van deze kennis is al online te vinden, dus als je Growth Hacker wilt worden kan je ook online veel informatie vinden over Growth Hacking.   

Tegenwoordig bestaat er in Nederland, als eerste van Europa, een Growth Hacking-opleiding verzorgd door Growth Tribe in Amsterdam. Echter komen de meeste mensen uit de hoek van programmeren of uit de traditionele marketing. Verder is het wel heel handig als je de gratis certificaten van bijvoorbeeld Google Analytics en Adwords hebt gehaald. Bijscholen is een must aangezien de technologie zo snel gaat. 

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Growth Hacker

6-Week Growth Hacking Evening Course
6-WEEK GROWTH HACKING COURSE Europe’s 1st Growth Hacking Academy Your source of Growth Hacking Education in Europe! We’ve trained 3500+ people across numerous industries on technical growth skills. Wait up!...What's A Growth
2-Day Growth Hacking Crash Course
Are you a marketing professional, startup founder or generally interested in kicking ass? Building the greatest product is not enough anymore. You need to attract and convince new customers. How?
Growth Hacking
In het ICM-programma Growth Hacking ga je aan de slag met een mix van data-analyses, productmanagement en lean startup-principes. Buiten de gebaande paden nieuwe klanten binnenhalen en razendsnel groeien. Hippe …
Growth hacking
Technologie heeft marketing voorgoed veranderd. De massa bereiken is niet meer alleen weggelegd voor bedrijven met veel geld. Met één tweet kun je miljoenen mensen aanspreken. Alleen: iedereen kan dat. …
Growth Hacking in a day
Airbnb, Uber en Dropbox: het zijn alledrie bedrijven die in zeer korte tijd enorm groot zijn geworden. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen, en zijn er trucs om jouw bedrijf
Meer opleidingen Growth Hacker

Weet je nog niet of je Growth Hacker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Growth Hacker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Growth Hacker

Met wie werkt een Growth Hacker samen? 

De Growth Hacker heeft te maken met ander type online marketeers, webdevelopers en product owners. Verder heeft hij te maken met de marketing manager, directie of de eigenaar van het bedrijf. Verder ook met diverse mensen binnen en buiten de organisatie.. Als consultant heeft hij ook te maken met klanten, hetgeen ook weer marketeers, webdevelopers, managers of eigenaren kunnen zijn.

 

  • online marketeer
  • webdeveloper
  • product owner
Growth Hacker


Organisaties waar een Growth Hacker werkzaam is

Waar werkt een Growth Hacker meestal? 

Eigenlijk kan iedere organisatie een Growth Hacker in dienst nemen. In kleine bedrijven en startups zit deze rol vooral tegen de ondernemer aan. In het MKB en groter zit het vaak verweven binnen bestaande afdelingen zoals marketing of communicatie. Het is meer de cultuur van de organisatie die het een plek geeft. Als een bedrijf disruptief en explosief wil groeien dan heeft een Growth Hacker vaak zijn eigen spin-of-control. Voor nu komt de rol het meest voor bij startups of scale-ups zoals AirBnB, Catawiki, Uber, etc. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Growth Hacker

Waar kun je het beste werken als Growth Hacker? Hieronder vindt je de best door de Growth Hacker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Growth Hacker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Growth Hacker:

Welke competenties heeft een een Growth Hacker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Growth Hacker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Growth Hacker nodig? 

Een Growth Hacker is allereerst een succesvolle werker. Hij of zij is gericht op het behalen van succes en geniet ervan wanneer dit bereikt wordt. De Growth Hacker is ook grotendeels een Perfectionist, maar heeft ook de mogelijkheid om dit perfectionisme los te laten wanneer hij een experiment doet. Hierbij kijkt hij namelijk naar de 80-20 regel en kan zonder blikken of blozen een niet perfect MVP testen. De Growth Hacker is een goede waarnemer, hij leert snel en herkent snel verbanden. Verder is de Growth Hacker en levensgenieter en sommige zijn ook baas.  

Bekijk de persoonstypen voor Growth Hacker


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Growth Hacker

Rik Ruiter is growth hacker.

Ben je benieuwd wat een growth hacker allemaal doet op een dag? Rik Ruiter is growth hacker en vertelt je er alles over.

Lees de rest van het interview met een Growth Hacker

Beoordeling van het beroep Growth Hacker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Growth Hacker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Growth Hacker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Growth Hacker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Growth Hacker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Growth Hacker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Growth Hacker iets voor je?

Zou je graag Growth Hacker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Growth Hacker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar