Growth Hacker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Growth Hacker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Growth Hacker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je Growth Hacker wordt.

 

Wat is een Growth Hacker?

Een Growth Hacker is een Online Marketing Specialist die zich specifiek richt op het versnellen van de groei door het proces of een bepaalde methodiek te “hacken”. Hij of zij doet veel kleine testen/experimenten om de meest effectieve methode te vinden om zo snel mogelijke groei te realiseren, wanneer deze methode is gevonden zal hij/of zij de methode zoveel mogelijk inzetten.

Een Growth Hacker is vaak een veelkunner die zich daarnaast gespecialiseerd heeft in een aantal online disciplines, zo heeft de Growth Hacker overzicht van alle mogelijkheden en zoekt hij of zij meerdere aansluitende elementen bij elkaar om een zo groot mogelijke effectiviteit te realiseren.

Volgens sommigen is Growth Hacker geen beroep. Growth Hacking of Agile Growth is een mindset dat verschillende rollen onder zich heeft. Als we het over een Growth Hacker hebben, dan praten we vaak over een technisch onderlegd marketeer, binnen een Growth team is dit een ‘Head of Growth’, of Growth Marketeer. De term Growth Hacker wordt niet overal genoemd. Vaak kom je de volgende beroepen tegen; data marketeer, online marketeer, digital marketeer, growth marketeer of nog onder de oude noemer marketing manager.

 Wat doet een Growth Hacker?

Een Growth Hacker versnelt de groei van een onderneming met het inzetten van de Growth Hacking methode. Growth Hacking ligt dicht tegen de Lean Start Up methode aan en Agile Ontwikkeling. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat een experiment in de vorm van een klein product wordt gedaan. De vorm hierbij is een MVP (Minimum Viable Product), hetgeen inhoudt een zo klein mogelijke haalbare versie van het oorspronkelijke idee te ontwikkelen en uit te voeren.

Indien het resultaat in de gewenste richting wijst, besluit de Growth Hacker het idee verder uit te werken of de methode in een verbeterde vorm te herhalen. De Growth Hacker overziet het geheel en heeft verstand van zowel marketing als techniek. Zodoende kan de Growth Hacker kan snel inschatten of een idee haalbaar is wel of geen mogelijkheden biedt. De Growth Hacker analyseert continue de resultaten van de experimenten en activiteiten om op basis van de belangrijkste KPI's de prioriteiten te stellen en de verdere acties en ontwikkelingen te bepalen. 

Een Growth Hacker heeft één doel: het vinden van de meest effectieve en efficiënte manier om de business te laten groeien (en om deze groei te behouden). In deze rol ben je veel aan het experimenteren en analyseren, maar ben je ook bezig om processen te verbeteren. Je bent een verkenner van de organisatie en loopt constant voor op de ontwikkelingen.

 

Wil je werken als Growth Hacker?

Werk je al als Growth Hacker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Growth Hacker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Growth Hacker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Growth Hacker in één oogopslag

Netwerk:

  • online marketeer
  • webdeveloper
  • product owner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Growth Hacker

Wat verdient een Growth Hacker?

Een Growth Hacker kan goed verdienen. Afhankelijk van de ervaring en het bewezen resultaat begint het salaris in loondienst bij €2800,- p/m en kan oplopen tot €5000,- p/m, afhankelijk van de plaats binnen de organisatie waar de Growth Hacker zit, bijvoorbeeld in de directie. Als zelfstandig consultant kan de Growth Hacker eventueel meer verdienen indien hij of zij veel tijd facturabel is.

Het beroep Growth Hacker is nog te nieuw om hier een duidelijk antwoord op te geven. In Silicon Valley waar het is begonnen kan iemand wel tot 120k op jaarbasis verdienen, waar je bijvoorbeeld in een MKB-organisatie in Nederland een salaris ligt van 30k. Verder moet je voor deze rol veel vrijheid krijgen om te experimenteren, daaraan zitten natuurlijk ook veel verantwoordelijkheden. Vaak wordt een laptop of ingerichte werkplek wel verzorgd. Aangezien veel startups naar deze rol vragen zie je vaak secundaire voorwaarden, zoals; betaalde lunch, sportabonnement, game room in de pauze, vrijmibo’s en 30 vakantiedagen.

 

Salarisschaal Growth Hacker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Growth Hacker

Op zoek naar een nieuwe baan als Growth Hacker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Growth Hacker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Growth Hacker vacatures

Vacature (Senior) Associate Venture & Growth
YER Recruitment Solutions B.V.
Bedrijfsomschrijving Gilde Healthcare (GHC) invests in innovative companies and partners with ambitious entrepreneurs to enable improved care at affordable cost. It's international network of corporate contacts and industry experts are …
Vacature Growth Marketeer
Bluetron B.V.
Growth Marketeer – Bluetron Als Growth Marketeer bij Bluetron ( ) draag jij zorg voor de activiteiten op het gebied van digitale marketing en communicatie voor een bedrijf met een …
Vacature (Senior) Associate Venture & Growth
YER
In this (Senior) Associate role you will support the European based venture and growth capital partners. You will focus on the health tech investment franchise which comprises medtech, digital health, …
Vacature Growth Marketeer
Dixon Sales & Marketing
Gebeten door marketing? Affiniteit met de nieuwste technologieën & Artificial Intelligence? Heb jij dé growth hacking mentaliteit en durf je experimenteren? Goesting om from scratch een marketingstrategie op poten te …
Vacature Manager Consulting - Consumer Goods & Services – Data & Analytics Powered Growth
Accenture
Are you inspired by the rapidly changing and ambiguous environment in which today’s Consumer Goods companies operate in? Are you eager to learn and apply the latest in data, analytics …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Growth Hacker

Wat zijn de baankansen voor een Growth Hacker?

De toekomst voor de Growth Hacker ziet er goed uit. De online markt groeit enorm en er is een grote schaarste aan dit type online specialisten. Steeds meer bedrijven met online aanwezigheid willen de Agile, Lean Start-up en Growth Hacking methode inzetten om hun groei te versnellen. Er zijn aardig wat vacatures Growth Hacker te vinden.

Met name in de grote steden waar veel startups zijn wordt geschreeuwd om Growth Hackers. Dit komt ook omdat dit vaak de mensen zijn die wat meer van organisaties hebben gezien en dus naast kun inhoudelijke rol ook een spiegel voor de ondernemer kunnen zijn. Na verwachting wordt er steeds meer focus gelegd op de kwaliteiten van Growth Hackers, zoals: data analyse, rapid prototyping,  front- en back-end programmeren, maar ook de generalistische blik om het hele bedrijfsproces te optimaliseren. Iemand die dit allemaal kan noemen we in de scene een ‘Unicorn’, omdat ze zo zeldzaam zijn. Als junior ben je goed in één aspect, als medior op twee a drie gebieden, als senior op vrijwel alle vlakken.  

 

 

De actuele kans op werk voor een Growth Hacker

De kans op werk voor het beroep Growth Hacker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

14

Baankans Growth Hacker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Growth Hacker worden: Opleidingen tot Growth Hacker

Wil je Growth Hacker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Growth Hacker.

Hoe word je een Growth Hacker? 

Om Growth Hacker te worden heb je minimaal een aantal jaar online marketing ervaring nodig. Je moet in de breedte verstand hebben van diverse online marketing disciplines zoals SEO, Online Advertising, Email of Social Media. Daarnaast heb je ook verstand van Webdevelopment nodig. Je hoeft geen programmeur te zijn, maar wel goed snappen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zien. Ook heb je project management of product owner ervaring nodig. Growth Hacking is niet alleen een methodiek, maar vooral ook een mindset.

De Growth Hacker zoekt naar maximale groei mogelijkheden in zaken die een hefboom effect kunnen realiseren binnen de gehele keten. Agile en Lean Startup bieden een goede basis om de Growth Hacking methodiek te leren. Growth Hacking leer je vooral door ervaring op te doen, het is de kennis van wat wel en niet werkt binnen jouw specialisme. Veel van deze kennis is al online te vinden, dus als je Growth Hacker wilt worden kan je ook online veel informatie vinden over Growth Hacking.

Opleiding Growth Hacker

Tegenwoordig bestaat er in Nederland verschillende Growth Hacking-opleidingen. De meerste Growth Hackers komen de meeste uit de hoek van programmeren of uit de traditionele marketing. Verder is het wel heel handig als je de gratis certificaten van bijvoorbeeld Google Analytics en Adwords hebt gehaald. Bijscholen is een must aangezien de technologie zo snel gaat. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Growth Hacker

6-Week Growth Marketing Immersive (Virtual)
6-Week Growth Marketing Immersive - Live & Interactive Online Classroom Experience. Europe’s 1st Growth Hacking Academy Your source of Growth Hacking Education in Europe! We’ve trained 3500+ people across numerous …
6-Week Growth Marketing Immersive (Virtual)
Growth Marketing Crash Course (virtual)
Are you a marketing professional, startup founder or generally interested in kicking ass? Building the greatest product is not enough anymore. You need to attract and convince new customers. How?
Growth Marketing Crash Course (virtual)
Growth hacking
Technologie heeft marketing voorgoed veranderd. De massa bereiken is niet meer alleen weggelegd voor bedrijven met veel geld. Met één tweet kun je miljoenen mensen aanspreken. Alleen: iedereen kan dat. …
Growth hacking
Growth Hacking in a Day
Je wilt jouw bedrijf laten groeien. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In de training Growth Hacking in a Day ontwikkel je in één dag een groeistrategie, waarbij data
Growth Hacking in a Day
Strategisch je groeiproces ontwerpen (Lean Startup, growth hacking, Agile marketing en customer journey)
U wilt uw organisatie laten groeien? Een structuur en proces opzetten waarbij je grip op je groei krijgt? Lagere marketingkosten en continu blijven innoveren? In 1 dag zetten wij gezamenlijk …
Strategisch je groeiproces ontwerpen (Lean Startup, growth hacking, Agile marketing en customer journey)

Omscholen tot Growth Hacker

Als je je wilt omscholen tot Growth Hacker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Growth Hacker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Growth Hacker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Growth Hacker

Vacature Growth Hacking Traineeship
The Talent Institute B.V.
*Eerst volgende startdatum: 23 augustus 2021! * *Meld je nu aan!* Ben je een Young Professional en ambieer je een carrière als Growth-Hacker of Digitaal Marketeer? Dan is dit jouw …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Growth Hacker

Als je Growth Hacker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Growth Hacker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Growth Hacker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Growth Hacker?

Competenties en Vaardigheden Growth Hacker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Growth Hacker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Growth Hacker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Growth Hacker

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Growth Hacker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Growth Hacker. Als Growth Hacker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Growth Hacker:


zie volledige beschrijving persoonstype Growth Hacker

Vakkennis voor een Growth Hacker

Het is voor een Growth Hacker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Growth Hacker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Growth Hacker

Growth Hacking
Start vandaag nog met Growth Hacking en help jouw bedrijf sneller groeien naar succes! Ben jij op zoek naar een manier om jouw organisatie maximaal te laten groeien met een …
Growth Hacking
Business Growth Hacking with Affiliate Marketing
Hey there! I helped to grow a Silicon Valley Startup 20% every month since its launch in February 2018. As today this represents a value of more than 3 million …
Business Growth Hacking with Affiliate Marketing

Werkervaring Growth Hacker

Het is voor een startend Growth Hacker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Growth Hacker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Growth Hacker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Growth Hacker

Met wie werkt een Growth Hacker samen? 

De Growth Hacker heeft te maken met ander type online marketeers, webdevelopers en product owners. Verder heeft hij te maken met de marketing manager, directie of de eigenaar van het bedrijf. Verder ook met diverse mensen binnen en buiten de organisatie.. Als consultant heeft hij ook te maken met klanten, hetgeen ook weer marketeers, webdevelopers, managers of eigenaren kunnen zijn.

 

  • online marketeer
  • webdeveloper
  • product owner
Growth Hacker


Organisaties waar een Growth Hacker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Growth Hacker meestal werkt.

Waar werkt een Growth Hacker?

Eigenlijk kan iedere organisatie een Growth Hacker in dienst nemen. In kleine bedrijven en startups zit deze rol vooral tegen de ondernemer aan. In het MKB en groter zit het vaak verweven binnen bestaande afdelingen zoals marketing of communicatie. Het is meer de cultuur van de organisatie die het een plek geeft. Als een bedrijf disruptief en explosief wil groeien dan heeft een Growth Hacker vaak zijn eigen spin-of-control. Voor nu komt de rol het meest voor bij startups of scale-ups zoals AirBnB, Catawiki, Uber, etc. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Growth Hacker

Waar kun je het beste werken als Growth Hacker? Hieronder vind je de best door de Growth Hacker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Growth Hacker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Growth Hacker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Growth Hacker.

Welke competenties heeft een Growth Hacker nodig?

Een Growth Hacker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Growth Hacker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Growth Hacker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Growth Hacker nodig? 

Een Growth Hacker is allereerst een succesvolle werker. Hij of zij is gericht op het behalen van succes en geniet ervan wanneer dit bereikt wordt.

De Growth Hacker is ook grotendeels een Perfectionist, maar heeft ook de mogelijkheid om dit perfectionisme los te laten wanneer hij een experiment doet. Hierbij kijkt hij namelijk naar de 80-20 regel en kan zonder blikken of blozen een niet perfect MVP testen. De Growth Hacker is een goede waarnemer, hij leert snel en herkent snel verbanden. Verder is de Growth Hacker en levensgenieter en sommige zijn ook baas.  

Bekijk de persoonstypen voor Growth Hacker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Growth Hacker

Rik Ruiter is growth hacker.

Ben je benieuwd wat een growth hacker allemaal doet op een dag? Rik Ruiter is growth hacker en vertelt je er alles over.

Lees de rest van het interview met een Growth Hacker

Beoordeling van het beroep Growth Hacker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Growth Hacker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Growth Hacker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Growth Hacker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Growth Hacker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Growth Hacker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Growth Hacker iets voor je?

Zou je graag Growth Hacker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Growth Hacker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Growth Hacker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Growth Hacker

Vacature Supply Chain Planner (Dutch / SAP / Amsterdam)
Page Personnel
As a Supply Planner at our client you are always driven to ensure optimal inventory levels and availability for shop and DC orders.You are directly reporting to the Manager and …
Vacature AP AR Accountant
Page Personnel
Do you have more then years of experience in accounting and would you like to start an international finance carreer.DescriptionYou will have to perform various tasks independently and, …
Vacature Customer Insights & Growth Manager
Accenture
Job Description Are you passionate about helping companies to transform how they connect with their customers and to realize growth? Can you shape and drive transformations within sales, marketing and …
Vacature Growth Hacker
Covebo Uitzendgroep
Data analyseren en hiervan leren, dat is wat jij dagelijks doet als growthhacker! Jij bent dagelijks verantwoordelijk voor het optimaliseren van ons recruitment proces. Vanaf de eerste vacature intake bij …
Vacature Start als Growth marketeer in Haarlem
YoungCapital
Passie voor marketing, bekend in de online wereld en kan online campagne voeren. Begin als Growth Marketeer bij dit snel groeiende bedrijf in Haarlem. Wat ga je doen? Het bedrijf …

Actuele blogposts


reacties op Growth Hacker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar