Webanalist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Webanalist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Webanalist. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Webanalist nodig heeft.Wat doet een Webanalist? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Webanalist?

Een Webanalist is iemand die statistische gegevens van websites onderzoekt. 
 
Hij of zij onderzoekt bijvoorbeeld bezoekersaantallen, bezoekersgedrag en het aantal kliks op links. Hij stelt rapporten en analyses op over zijn bevindingen. Vervolgens voert hij overleg met bijvoorbeeld content managers, usability-experts en interactieontwerpers. 
 
Hij adviseert over het gebruik van marketinginstrumenten (denk aan SEO-optimalisatie). Hij of zij stelt dus verbeteringen voor en voert deze vaak ook zelf uit. Tevens zet hij feedback van onder andere proefpersonen om in verbetervoorstellen.  
 

Past het beroep Webanalist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Webanalist

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: web analytics


Vacatures Webanalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Webanalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Webanalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Webanalist per ervaringsniveau

junior Webanalist vacatures startend Webanalist vacatures senior Webanalist vacatures beginnend Webanalist vacatures trainee Webanalist vacatures leidinggevend Webanalist vacatures medior Webanalist vacatures aankomend Webanalist vacatures ervaren Webanalist vacatures leerling Webanalist vacatures vacatures omscholen tot Webanalist vacatures opleiding tot Webanalist

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Webanalist

Wat verdient een Webanalist?

Het salaris van een Webanalist loopt uiteen van €2500,- tot zo’n €3500,- bruto per maand. Het startsalaris zonder ervaring is ongeveer €2500,- per maand. Het gemiddelde salaris is ongeveer €3000,-. Het salaris met meer dan tien jaar ervaring is ongeveer €3500,- per maand. 
 
Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Webanalist werkzaam is. Voorbeelden zijn een werktelefoon, bijscholingsmogelijkheden en een dertiende maand. 
 

Salarisschaal Webanalist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Webanalist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Webanalist


Bekijk het salaris Webanalist per ervaringsniveau

Salaris junior Webanalist Wat verdient een startend Webanalist? Wat is het loon senior Webanalist? beginnend Webanalist salaris Maximaal salaris trainee Webanalist Hoeveel verdient een leidinggevend Webanalist? Wat is het salaris van een medior Webanalist? Salaris aankomend Webanalist Wat verdient een ervaren Webanalist? Welk salaris krijgt een leerling Webanalist?


Webanalist worden: Opleidingen tot Webanalist

Wil je Webanalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Webanalist.

Hoe word je een Webanalist? 

Er is geen specifieke opleiding tot Webanalist. Vaak wordt echter wel HBO- of WO-denkniveau gevraagd. Relevante opleidingen zijn (Business) Marketing, Bedrijfskunde en Informatica. 
 
Ook ervaring in de ICT is belangrijk. Verder moet je je ervan bewust zijn dat het niet gaat om de data zelf. De data zijn een middel om het bedrijf beter te maken, niet een doel op zich.  
 

Opleidingen Webanalist

WordPress Support ⚒️ › Webdesign
LET OP: Deze hoogwaardige Support Training komt helaas niet in aanmerking voor het UWV Stap-Budget. Krijg tijdens deze training support op maat voor het gebruik van WordPress voor jouw website. 
WordPress Support ⚒️ › Webdesign
Basiscursus Google Analytics
Analytics training Wil je graag meer weten over Google Analytics maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Heb jij altijd al willen weten hoe je marketingkanalen presteren? Of …
Basiscursus Google Analytics
Digital & Web analytics (training)
Omschrijving: De training Digital & Webanalytics is erop gericht je praktisch en concreet verder te helpen op het gebied van digital analytics en in het bijzonder Google Analytics. Je leert …
Digital & Web analytics (training)
Digital & Web analytics (training) - Online
Omschrijving: De training Digital & Webanalytics is erop gericht je praktisch en concreet verder te helpen op het gebied van digital analytics en in het bijzonder Google Analytics. Je leert …
Digital & Web analytics (training) - Online
Social Media Analytics & Monitoring (training)
Omschrijving: Je marketing(communicatie)strategie is omgezet naar een Social media strategie. Maar dan? Welke KPI’s koppel je aan je strategie en hoe ga je je resultaten meten om te zien of …
Social Media Analytics & Monitoring (training)Webanalist worden: Omscholen tot Webanalist

Als je je wilt omscholen tot Webanalist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Webanalist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Webanalist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Webanalist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Webanalist

Als je Webanalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Webanalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Webanalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Webanalist?


Competenties en Vaardigheden Webanalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Webanalist.

Welke competenties heeft een Webanalist nodig?

Een Webanalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Webanalist

 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Analytisch vermogen
 • Doelgericht
 • Proactief
 • Ambitie
 • Vasthoudendheid
 • Afwegen
 • Inlevingsvermogen
 • Controleren
 • Wendbaarheid
 • Kritisch denken
 • Punctueel
 • Verantwoording
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Betrouwbaar
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Vernieuwend
 • Geheimhouding
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Webanalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Webanalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Webanalist nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Webanalist zijn Waarnemer en Bemiddelaar.
 
Hij of zij is intellectueel en zeer analytisch. Zijn bevindingen moet hij inzichtelijk maken en van conclusies voorzien. Hij kan goed zelfstandig werken (Waarnemer).
 
Ook is de Webanalist geduldig en ondersteunend (Bemiddelaar).
 

Bekijk de persoonstypen voor Webanalist


Eigenschappen Webanalist

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Webanalist

Wat zijn de baankansen voor een Webanalist?

Het arbeidsmarktperspectief voor Webanalisten is gemiddeld. Behoorlijk veel bedrijven roepen de hulp in van deze analisten, omdat het internet steeds belangrijker worden. Daarentegen zijn er echter ook steeds meer mensen die Webanalist zijn. Er is dus veel concurrentie.
 
Bij goed functioneren en ervaring kan hij de verantwoordelijkheid krijgen voor grotere projecten en leiding gaan geven (eventueel na een managementcursus).
 

De actuele kans op werk voor een Webanalist

Het beroep Webanalist is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

15

Baankans Webanalist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Webanalist

Je kunt als Webanalist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Webanalist is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Webanalist


Organisaties waar een Webanalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Webanalist meestal werkt.

Waar werkt een Webanalist?

Webanalisten werken meestal voor profit-bedrijven (bedrijven die winst willen maken). Ze werken doorgaans op de strategie- of marketingafdeling van bedrijven in de online verkoop. Ook bedrijven met andere doelen, zoals mensen naar een ‘echte’ winkel lokken, zijn mogelijk.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk Webanalist

Met wie werkt een Webanalist samen? 

Een Webanalist werkt bijvoorbeeld samen met content managers, online marketeers, database marketeers, UX designers, software engineers en communicatiemedewerkers.


 • Content manager
 • Online marketeer
 • Software engineer
 • Database marketeer
 • Communicatiemedewerker
Webanalist

Interview met een Webanalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Webanalist:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Webanalist verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Webanalist?

De beroepen die verwant zijn aan Webanalist zijn:
Data-analist
Salaris: €2000 tot €5500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Webanalist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Content manager
 • Online marketeer
 • Software engineer
 • Database marketeer
 • Communicatiemedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15Ga direct naar