Art-director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Art-director? Lees de functieomschrijving.

Als Art-director ben je werkzaam binnen een eigen reclamebureau, een bureau met andere Art-directors, of je werkt op de publiciteitsafdeling van een specifiek bedrijf. Waar je vooral mee bezig bent is het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van advertenties, reclames, affiches of posters.

De Art-director doet het creatieve gedeelte van het traject veelal zelf. Hij werkt in de meeste gevallen voor een externe opdrachtgever die een vrij grof idee van een reclame-uiting heeft waar hij invulling aan moet geven. Het is de taak van de Art-director om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een campagne of middel en dit in overleg uit te werken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote campagne, laat hij het uitvoerende werk over aan anderen. In dat geval moet je als Art-director dus een met name coördinerende taak vervullen. Je bent dan de schakel tussen de opdrachtgever en de diverse specialisten die aan de campagne werken.

Art-directors zijn ook steeds meer bezig in de richting van de online reclame. De toename van internetgebruik valt ook de adverteerders op. Online media-uitingen worden dus steeds populairder. Daarom is het ook van belang voor de Art-director van tegenwoordig om aandacht te besteden aan (de vergaring van kennis van en) ontwikkelingen op en rond internet.

Wil je werken als Art-director?

Werk je al als Art-director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Art-director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Art-director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Art-director in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Tekstschrijver
 • Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Art-director

Wat verdient een Art-director?

Het salaris van een Art-director loopt uiteen van rond de €1750 tot €3500  en hangt samen met werkervaring. Daarin is belangrijk op welke gebieden je ervaring hebt, maar zeker ook hoe lang je al actief bent. Het is vrij gebruikelijk dat er een regeling voor reiskostenvergoeding is. Een Art-director moet van en naar het werk reizen  en ook de opdrachtgever kunnen bezoeken wanneer dat nodig is.

Een 13de maand, bonusregeling en auto van de zaak zijn niet gebruikelijk.

Salarisschaal Art-director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Art-director

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Art-director

Hoe goed is de toekomst voor de Art-director? 

Een baan binnen een 'kunst'stroom is altijd moeilijker te vinden dan in bijvoorbeeld de financiële sector. Echter als Art-director kom je nog wel redelijk snel aan een baan vergeleken met veel andere kunstopleidingen.

Als Art-director kun je je specialiseren en je kunt zowel voor jezelf als voor een bureau gaan werken. Een Art-director heeft een doorgroeimogelijkheid tot de functie van senior Art-director.

Baankans Art-director

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Art-director worden: Opleidingen tot Art-director

Hoe word je een Art-director? 

Om Art-director te kunnen worden moet je de opleiding volgen tot Grafisch Vormgever of  Grafisch Ontwerper. Het is een HBO opleiding waarin het doel is dat je uiteindelijk informatie en ideeën kan omzetten naar een visuele media-uiting die voor de doelgroep te begrijpen is. Binnen een dergelijke opleiding zal het drukwerk zoals brochures aan bod komen, maar ook andere uitingen zoals websites, video's en bijvoorbeeld tentoonstellingen. Het is dus grafisch ontwerp in brede zin.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Art-director

Art director
Bedrijven willen hun producten graag verkopen. En om dat mogelijk te maken, moeten potentiële klanten het product veel en goed kunnen zien. Reclame is hierbij een veel gebruikt middel om …
Inzicht in Invloed ® 2x3 dagen
Haal het maximale uit elke situatie Word je meest effectieve zelf! Volg de beste gedragstraining van Nederland en ontdek hoe jij je impact kunt vergroten.Tijdens Inzicht in Invloed® leer je …
Agile voor Finance en Control
BEHEERSING EN WENDBAARHEID IN BALANS Agile en control zijn gevoelsmatig tegenstrijdig, en het raakvlak levert dan ook vaak wrijving op tussen afdelingen en individuen. Een voorbeeld hiervan zijn autonome teams die …
Customer Experience Masterclass 2020
Come and join us for this brilliant opportunity to grow as a CX leader and prepare for your CCXP exam. You will learn all about the 6 disciplines of the …
PepTalks NLP Leadership
PepTalks is een 2 daagse NLP training die in Amsterdam plaats vindt op 9 en 10 maart 2019. PepTalks NLP training is overgekomen uit India, New Delhi. De Managing Director …
Meer opleidingen Art-director

Weet je nog niet of je Art-director wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Art-director of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Art-director

Met wie werkt een Art-director samen? 

In eerste instantie voer je als Art-director een opdracht uit voor een - meestal externe - klant. Dat betekent dat je daarmee in overleg moet over de bedoeling van de reclame-uiting, de voortgang en of het eindproduct is geworden wat de klant voor ogen had. Binnen dit traject zal een Art-director ook nauw samenwerken met degene die de teksten schrijft en de specialisten die worden ingezet op bijvoorbeeld het gebied van fotografie of multimedia.


 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Tekstschrijver
 • Specialist
Art-director


Organisaties waar een Art-director werkzaam is

Waar werkt een Art-director meestal? 

Zowel in de richting van de profit als in de richting van de non-profit zijn Art-directors werkzaam. Bij non-profit gaat het meestal om het in beweging brengen van een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor donaties en lidmaatschappen etc. In de profit sector is het meer om  van een product of dienst aan de man te brengen. De nadruk is dus verschillend, maar in beide sectoren zijn Art-directors nodig.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Art-director

Waar kun je het beste werken als Art-director? Hieronder vindt je de best door de Art-director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Art-director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Art-director:

Welke competenties heeft een een Art-director nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Art-director

Wat voor persoonlijkheid heb je als Art-director nodig? 

Een Art-director moet leiding kunnen en durven geven wanneer dat nodig is. Bij kleine projecten kan je vaak zelf het werk op je nemen, maar bij grotere campagnes zal je moeten delegeren en moeten kunnen coördineren om alles in goede banen te leiden (Baas).

Daarnaast is waarnemen ook van belang. Je moet oog hebben voor de opdrachtgever en diens wensen, maar een Art-director moet ook inzien wat voor invulling bij het huidige tijdsbeeld past (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Art-director


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Art-director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Art-director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Art-director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Art-director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Art-director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Art-director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Art-director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Art-director iets voor je?

Zou je graag Art-director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Art-director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Art-director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar