Art-director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Art-director? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep art-director. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je art-director wordt.

 

Wat is een Art-director?

Als Art-director ben je werkzaam binnen een eigen reclamebureau, een bureau met andere Art-directors, of je werkt op de publiciteitsafdeling van een specifiek bedrijf. Waar je vooral mee bezig bent is het ontwikkelen, bedenken en visueel uitwerken van advertenties, reclames, affiches of posters.

De Art-director doet het creatieve gedeelte van het traject veelal zelf. Hij werkt in de meeste gevallen voor een externe opdrachtgever die een vrij grof idee van een reclame-uiting heeft waar hij invulling aan moet geven. Het is de taak van de Art-director om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar een campagne of middel en dit in overleg uit te werken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote campagne, laat hij het uitvoerende werk over aan anderen. In dat geval moet je als Art-director dus een met name coördinerende taak vervullen. Je bent dan de schakel tussen de opdrachtgever en de diverse specialisten die aan de campagne werken.

Art-directors zijn ook steeds meer bezig in de richting van de online reclame. De toename van internetgebruik valt ook de adverteerders op. Online media-uitingen worden dus steeds populairder. Daarom is het ook van belang voor de Art-director van tegenwoordig om aandacht te besteden aan (de vergaring van kennis van en) ontwikkelingen op en rond internet.Wil je werken als Art-director?

Werk je al als Art-director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Art-director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Art-director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Art-director in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Tekstschrijver
 • Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Art-director

Wat verdient een Art-director?

Het salaris van een Art-director loopt uiteen van rond de €1750 tot €3500  en hangt samen met werkervaring. Daarin is belangrijk op welke gebieden je ervaring hebt, maar zeker ook hoe lang je al actief bent. Het is vrij gebruikelijk dat er een regeling voor reiskostenvergoeding is. Een Art-director moet van en naar het werk reizen  en ook de opdrachtgever kunnen bezoeken wanneer dat nodig is.

Een 13de maand, bonusregeling en auto van de zaak zijn niet gebruikelijk.

Salarisschaal Art-director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Art-director

Er zijn geen vacatures Art-director aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Art-director in werkt.

Meer weten over de sector waar een Art-director in werkt

Bekijk werken in Architectuur & Design

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Art-director

Wat is de toekomst van Art-director?

Een baan binnen een 'kunst'stroom is altijd moeilijker te vinden dan in bijvoorbeeld de financiële sector. Echter als Art-director kom je nog wel redelijk snel aan een baan vergeleken met veel andere kunstopleidingen.

Als Art-director kun je je specialiseren en je kunt zowel voor jezelf als voor een bureau gaan werken. Een Art-director heeft een doorgroeimogelijkheid tot de functie van senior Art-director.

Baankans Art-director

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Art-director worden: Opleidingen tot Art-director

Wil je Art-director worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Art-director.

Hoe word je een Art-director? 

Om Art-director te kunnen worden moet je de opleiding volgen tot Grafisch Vormgever of  Grafisch Ontwerper. Het is een HBO opleiding waarin het doel is dat je uiteindelijk informatie en ideeën kan omzetten naar een visuele media-uiting die voor de doelgroep te begrijpen is. Binnen een dergelijke opleiding zal het drukwerk zoals brochures aan bod komen, maar ook andere uitingen zoals websites, video's en bijvoorbeeld tentoonstellingen. Het is dus grafisch ontwerp in brede zin.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Art-director

Art director
Bedrijven willen hun producten graag verkopen. En om dat mogelijk te maken, moeten potentiële klanten het product veel en goed kunnen zien. Reclame is hierbij een veel gebruikt middel om …
Art director
Scaled Agile Framework 5.0: Product Manager/Product Owner
In een SAFe onderneming zijn het de Agile Release Trains (ART) waar het allemaal gebeurt. Ervoor zorgen dat ieder team weet wat de prioriteiten zijn, en de Trains helpen opzetten
Scaled Agile Framework 5.0: Product Manager/Product Owner
Online cursus Excel
In de videotraining Microsoft Excel Compleet kijken we naar alle functies en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan met dit krachtige spreadsheet programma. Bij elke van …
Online cursus Excel
Photoshop Art class
Kun je redelijk Photoshoppen, maar hik je nog een beetje tegen een écht professioneel eindresultaat aan? Dan is de cursus Photoshop art class iets voor jou. Eerst leer je hoe
Photoshop Art class
Video en Animatie
Met bewegende content kun je snel complexe boodschappen overbrengen. En vaak is het nog leuk om naar te kijken ook. Denk aan flashy video’s en animaties, zo’n bewegende banner of
Video en Animatie

Omscholen of doorgroeien tot Art-director

Als je Art-director wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Art-director zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Art-director

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Art-director?

Competenties en Vaardigheden Art-director

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Art-director nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Art-director nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Art-director

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Art-director

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Art-director. Als Art-director wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Art-director:


zie volledige beschrijving persoonstype Art-director

Vakkennis voor een Art-director

Het is voor een Art-director ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Art-director zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Art-director

Online cursus Excel
In de videotraining Microsoft Excel Compleet kijken we naar alle functies en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan met dit krachtige spreadsheet programma. Bij elke van …
Online cursus Excel
Exploring Art
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Exploring Art
Nail Art E-Learning
Leer alles over de Opleiding Nail ArtBij een mooie outfit horen perfect verzorgde nagels. Op speciale evenementen val je met je prachtig versierde nagels meteen op en zorg je gegarandeerd …
Nail Art E-Learning
Art Therapy Course
This type of therapy involves the encouragement of free self-expression through art such as painting, drawing or modelling. Art Therapy uses art media and the creative process to help in …
Art Therapy Course
The Art Of Meditation
It’s about time for you to learn the art of meditation!  With this 10-part video course… You are going to understand the importance of meditation. You will learn to identify …
The Art Of Meditation

Werkervaring Art-director

Het is voor een startend Art-director die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Art-director is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Grafisch vormgever .

Iets anders leren?

Is Art-director het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Art-director

Met wie werkt een Art-director samen? 

In eerste instantie voer je als Art-director een opdracht uit voor een - meestal externe - klant. Dat betekent dat je daarmee in overleg moet over de bedoeling van de reclame-uiting, de voortgang en of het eindproduct is geworden wat de klant voor ogen had. Binnen dit traject zal een Art-director ook nauw samenwerken met degene die de teksten schrijft en de specialisten die worden ingezet op bijvoorbeeld het gebied van fotografie of multimedia.


 • Opdrachtgever
 • Klant
 • Tekstschrijver
 • Specialist
Art-director


Organisaties waar een Art-director werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Art-director meestal werkt.

Waar werkt een Art-director?

Zowel in de richting van de profit als in de richting van de non-profit zijn Art-directors werkzaam. Bij non-profit gaat het meestal om het in beweging brengen van een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor donaties en lidmaatschappen etc. In de profit sector is het meer om  van een product of dienst aan de man te brengen. De nadruk is dus verschillend, maar in beide sectoren zijn Art-directors nodig.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Art-director

Waar kun je het beste werken als Art-director? Hieronder vind je de best door de Art-director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Art-director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Art-director:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Art-director.

Welke competenties heeft een Art-director nodig?

Een Art-director heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Art-director

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Art-director passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Art-director nodig? 

Een Art-director moet leiding kunnen en durven geven wanneer dat nodig is. Bij kleine projecten kan je vaak zelf het werk op je nemen, maar bij grotere campagnes zal je moeten delegeren en moeten kunnen coördineren om alles in goede banen te leiden (Baas).

Daarnaast is waarnemen ook van belang. Je moet oog hebben voor de opdrachtgever en diens wensen, maar een Art-director moet ook inzien wat voor invulling bij het huidige tijdsbeeld past (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Art-director


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Art-director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Art-director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Art-director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Art-director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Art-director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Art-director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Art-director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Art-director iets voor je?

Zou je graag Art-director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Art-director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Art-director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar