Database Marketeer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Database Marketeer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Database Marketeer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Database Marketeer nodig heeft.Wat doet een Database Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Database Marketeer?

Alle taken van een Database Marketeer hebben als doel de organisatie zo te ontwikkelen en te faciliteren dat er langdurige en effectieve relaties met klanten, partners en bijvoorbeeld stakeholders mogelijk worden gemaakt. Daarnaast geeft de Database Marketeer samen met marketeers vorm aan de marketingactiviteiten en campagnes. De Database Marketeer heeft dan ook een duidelijk proactieve en adviserende rol. Zijn taken zijn de volgende:

 • Het optimaliseren van het gebruik van klanteninformatie
 • Het omzetten van analyses naar adviezen
 • Het aansturen van leveranciers met betrekking tot datakwaliteit en databasemanagement
 • Het samenwerken met externe leveranciers
 • Het uitvoeren van doelgroepselecties
 • Het evalueren en rapporteren van marketingacties
 • Het vertalen van marketingeisen naar technische dataoplossingen
 • Het toetsen van kwaliteit en rendement van de (informatie)systemen


 

Past het beroep Database Marketeer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Database Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Database Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Database Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Database Marketeer per ervaringsniveau

junior Database Marketeer vacatures startend Database Marketeer vacatures senior Database Marketeer vacatures beginnend Database Marketeer vacatures trainee Database Marketeer vacatures leidinggevend Database Marketeer vacatures medior Database Marketeer vacatures aankomend Database Marketeer vacatures ervaren Database Marketeer vacatures leerling Database Marketeer vacatures vacatures omscholen tot Database Marketeer vacatures opleiding tot Database Marketeer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Database Marketeer

Wat verdient een Database Marketeer?

Het salaris van een Database Marketeer ligt tussen de €1700 en €4000. Dit grote verschil wordt bepaald door het aantal jaren ervaring, het type bedrijf en de sector. Er zijn mogelijkheden om dit salaris te verhogen door bijvoorbeeld een variabele winstuitkering of een bonus tot 4% van het jaarsalaris. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot een premievrij pensioen en korting bij diverse zorgverzekeraars.

Salarisschaal Database Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Database Marketeer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Database Marketeer


Bekijk het salaris Database Marketeer per ervaringsniveau

Salaris junior Database Marketeer Wat verdient een startend Database Marketeer? Wat is het loon senior Database Marketeer? beginnend Database Marketeer salaris Maximaal salaris trainee Database Marketeer Hoeveel verdient een leidinggevend Database Marketeer? Wat is het salaris van een medior Database Marketeer? Salaris aankomend Database Marketeer Wat verdient een ervaren Database Marketeer? Welk salaris krijgt een leerling Database Marketeer?


Database Marketeer worden: Opleidingen tot Database Marketeer

Wil je Database Marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Database Marketeer.

Hoe word je een Database Marketeer? 

Voor het beroep Database Marketeer is minimaal HBO werk- en denkniveau vereist. Een HBO of WO (hoewel WO'ers wellicht te hoog opgeleid zijn voor dit soort functies) opleiding in commerciële (Marketing) of economische richting ligt het meest voor de hand. Hierbij valt te denken aan Commerciële Economie (HBO) of Media, Informatie en Communicatie (HBO). Verder is circa drie jaar ervaring met bijvoorbeeld databasestrategieën gewenst. Verder zijn communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, in Engels en Nederlands een vereiste.  

Opleidingen Database Marketeer

Online Advertising Advanced - E-learning
Je wilt de volgende stap zetten in online advertising, zodat je vanuit strategisch en tactisch niveau campagnes kunt managen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als online marketeer, online marketingman... Als adverteerder …
Online Advertising Advanced - E-learning
Online Advertising Advanced - Dag
Je wilt de volgende stap zetten in online advertising, zodat je vanuit strategisch en tactisch niveau campagnes kunt managen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als online marketeer, online marketingman... Als adverteerder …
Online Advertising Advanced - DagDatabase Marketeer worden: Omscholen tot Database Marketeer

Als je je wilt omscholen tot Database Marketeer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Database Marketeer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Database Marketeer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Database Marketeer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Database Marketeer

Als je Database Marketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Database Marketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Database Marketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Database Marketeer?


Competenties en Vaardigheden Database Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Database Marketeer.

Welke competenties heeft een Database Marketeer nodig?

Een Database Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Database Marketeer

 • Zelfmotivatie
 • Doelgericht
 • Wilskracht
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Vasthoudendheid
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven

Persoonlijkheid en Eigenschappen Database Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Database Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Database Marketeer nodig? 

De Database Marketeer voldoet aan de twee volgende persoonstypes:

De Succesvolle werker

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierbijwordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Ook kan een Bemiddelaar ergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn. Toch zijn ze met name steunend en loyaal.

Bekijk de persoonstypen voor Database Marketeer


Eigenschappen Database Marketeer

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Database Marketeer

Wat zijn de baankansen voor een Database Marketeer?

Voor de Database Marketeer is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Het is een vrij specialistisch beroep en er zijn voldoende vacatures in de aanbieding.

In de functie van Database Marketeer is er veel ruimte. De Database Marketeer wordt aangemoedigd om zelfstandig en proactief te zijn, wat zeker ook goed is voor de ontwikkeling. Doorgroeimogelijkheden zijn er in ruime mate, bijvoorbeeld naar managementfuncties.

De actuele kans op werk voor een Database Marketeer

Het beroep Database Marketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

8

Baankans Database Marketeer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Database Marketeer

Je kunt als Database Marketeer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Database Marketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Database Marketeer

Verwante beroepen Database Marketeer


Organisaties waar een Database Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Database Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Database Marketeer?

Database Marketeers zijn er bij zowel profit als non-profit organisaties, maar zullen met name bij commerciële organisaties aan de slag kunnen. Er kan dan gedacht worden aan een goed doel, maar dus ook aan een energiebedrijf of modeketen.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Netwerk Database Marketeer

Met wie werkt een Database Marketeer samen? 

De Database Marketeer werkt voornamelijk samen met de Campagne Manager, medewerkers van de  marketingafdeling en andere Marketeers. Verder is er veel contact met externe leveranciers en klanten.


 • Marketeer
 • Campagne Manager
Database Marketeer

Interview met een Database Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Database Marketeer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Database Marketeer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Database Marketeer?

De beroepen die verwant zijn aan Database Marketeer zijn:
CRM Marketeer
Salaris: €2500 tot €5700
Opleiding: HBO WO MBA
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Database Marketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Marketeer
 • Campagne Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8Ga direct naar