Database Marketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Database Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Alle taken van een Database Marketeer hebben als doel de organisatie zo te ontwikkelen en te faciliteren dat er langdurige en effectieve relaties met klanten, partners en bijvoorbeeld stakeholders mogelijk worden gemaakt. Daarnaast geeft de Database Marketeer samen met marketeers vorm aan de marketingactiviteiten en campagnes. De Database Marketeer heeft dan ook een duidelijk proactieve en adviserende rol. Zijn taken zijn de volgende:

 • Het optimaliseren van het gebruik van klanteninformatie
 • Het omzetten van analyses naar adviezen
 • Het aansturen van leveranciers met betrekking tot datakwaliteit en databasemanagement
 • Het samenwerken met externe leveranciers
 • Het uitvoeren van doelgroepselecties
 • Het evalueren en rapporteren van marketingacties
 • Het vertalen van marketingeisen naar technische dataoplossingen
 • Het toetsen van kwaliteit en rendement van de (informatie)systemen


 

Wil je werken als Database Marketeer?

Werk je al als Database Marketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Database Marketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Database Marketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Database Marketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Marketeer
 • Campagne Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Database Marketeer

Wat verdient een Database Marketeer?

Het salaris van een Database Marketeer ligt tussen de €1700 en €4000. Dit grote verschil wordt bepaald door het aantal jaren ervaring, het type bedrijf en de sector. Er zijn mogelijkheden om dit salaris te verhogen door bijvoorbeeld een variabele winstuitkering of een bonus tot 4% van het jaarsalaris. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot een premievrij pensioen en korting bij diverse zorgverzekeraars.

Salarisschaal Database Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Database Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Database Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Database Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Database Marketeer vacatures

Database Marketeer
B+B Vakmedianet BV
Word jij blij van een marketingdatabase met een miljoen B2B accounts waar je naar hartenlust mee aan de slag kunt, maar ook nog veel kunt optimaliseren? Van het optimaliseren van …
Junior Data Specialist / Marketing / Campaign Engineer / Data Driven
iSense ICT Professionals
Junior Data Specialist / Marketing / Campaign Engineer / Data DrivenInventariseren van de wensen van Marketing om gerichte data op te kunnen halen; Met behulp van de beschikbare data en …
Marketing Data Analist
Startselect
Word jij blij van impact maken op marketingcampagnes door het gebruik van data? Voel jij je daarnaast thuis in de wereld van games en e-commerce? Dan hebben wij een plekje

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Database Marketeer

Hoe goed is de toekomst voor de Database Marketeer? 

Voor de Database Marketeer is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Het is een vrij specialistisch beroep en er zijn voldoende vacatures in de aanbieding.

In de functie van Database Marketeer is er veel ruimte. De Database Marketeer wordt aangemoedigd om zelfstandig en proactief te zijn, wat zeker ook goed is voor de ontwikkeling. Doorgroeimogelijkheden zijn er in ruime mate, bijvoorbeeld naar managementfuncties.

Baankans Database Marketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Database Marketeer worden: Opleidingen tot Database Marketeer

Hoe word je een Database Marketeer? 

Voor het beroep Database Marketeer is minimaal HBO werk- en denkniveau vereist. Een HBO of WO (hoewel WO'ers wellicht te hoog opgeleid zijn voor dit soort functies) opleiding in commerciële (Marketing) of economische richting ligt het meest voor de hand. Hierbij valt te denken aan Commerciële Economie (HBO) of Media, Informatie en Communicatie (HBO). Verder is circa drie jaar ervaring met bijvoorbeeld databasestrategieën gewenst. Verder zijn communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, in Engels en Nederlands een vereiste.  

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Database Marketeer

Meer opleidingen Database Marketeer

Weet je nog niet of je Database Marketeer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Database Marketeer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Database Marketeer

Met wie werkt een Database Marketeer samen? 

De Database Marketeer werkt voornamelijk samen met de Campagne Manager, medewerkers van de  marketingafdeling en andere Marketeers. Verder is er veel contact met externe leveranciers en klanten.


 • Marketeer
 • Campagne Manager
Database Marketeer


Organisaties waar een Database Marketeer werkzaam is

Waar werkt een Database Marketeer meestal? 

Database Marketeers zijn er bij zowel profit als non-profit organisaties, maar zullen met name bij commerciële organisaties aan de slag kunnen. Er kan dan gedacht worden aan een goed doel, maar dus ook aan een energiebedrijf of modeketen.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Database Marketeer

Waar kun je het beste werken als Database Marketeer? Hieronder vindt je de best door de Database Marketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Database Marketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Database Marketeer:

Welke competenties heeft een een Database Marketeer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Database Marketeer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Database Marketeer nodig? 

De Database Marketeer voldoet aan de twee volgende persoonstypes:

De Succesvolle werker

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierbijwordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Ook kan een Bemiddelaar ergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn. Toch zijn ze met name steunend en loyaal.

Bekijk de persoonstypen voor Database Marketeer


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Database Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Database Marketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Database Marketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Database Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Database Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Database Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Database Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Database Marketeer iets voor je?

Zou je graag Database Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Database Marketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Database Marketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar