Database Marketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Database Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep database marketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je database marketeer wordt.

 

Wat is een Database Marketeer?

Alle taken van een Database Marketeer hebben als doel de organisatie zo te ontwikkelen en te faciliteren dat er langdurige en effectieve relaties met klanten, partners en bijvoorbeeld stakeholders mogelijk worden gemaakt. Daarnaast geeft de Database Marketeer samen met marketeers vorm aan de marketingactiviteiten en campagnes. De Database Marketeer heeft dan ook een duidelijk proactieve en adviserende rol. Zijn taken zijn de volgende:

 • Het optimaliseren van het gebruik van klanteninformatie
 • Het omzetten van analyses naar adviezen
 • Het aansturen van leveranciers met betrekking tot datakwaliteit en databasemanagement
 • Het samenwerken met externe leveranciers
 • Het uitvoeren van doelgroepselecties
 • Het evalueren en rapporteren van marketingacties
 • Het vertalen van marketingeisen naar technische dataoplossingen
 • Het toetsen van kwaliteit en rendement van de (informatie)systemen


 Wil je werken als Database Marketeer?

Werk je al als Database Marketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Database Marketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Database Marketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Database Marketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Marketeer
 • Campagne Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Database Marketeer

Wat verdient een Database Marketeer?

Het salaris van een Database Marketeer ligt tussen de €1700 en €4000. Dit grote verschil wordt bepaald door het aantal jaren ervaring, het type bedrijf en de sector. Er zijn mogelijkheden om dit salaris te verhogen door bijvoorbeeld een variabele winstuitkering of een bonus tot 4% van het jaarsalaris. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot een premievrij pensioen en korting bij diverse zorgverzekeraars.

Salarisschaal Database Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Database Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Database Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Database Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Database Marketeer vacatures

Vacature Database Marketeer
Good Company
Leer de organisatie kennen Onze opdrachtgever is een internationale topspeler. Zij hebben wereldwijd ruim 300.000 klanten die zij bedienen. In de afgelopen paar jaar hebben zij een ongelofelijke groei gerealiseerd …
Vacature Database Marketeer
Good Company
Leer de organisatie kennen Dit loyaltymarketing bureau is een iconische speler binnen de branche, met A-merk klanten en één van de mooiste CRM omgevingen van Nederland behoren ze ook tot …
Vacature Database Marketeer
Good Company
Leer de organisatie kennen Dit bedrijf heeft klantvriendelijkheid en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Ze streven naar optimale service voor hun leden. Als Database Marketeer kom je te werken …
Vacature Database marketeer
Werkzoeken.nl
Leer de organisatie kennenDitloyaltymarketing bureau is een iconische speler binnen de branche,met A-merk klanten en één van de mooiste CRM omgevingen vanNederland behoren ze ook tot de top. Als …
Vacature Database Marketeer
Human Source Group Software B.V.
Als jij het als Database Marketeer leuk vindt om zelf mee te bouwen aan een nieuwe afdeling met nieuwe campagnes, nieuwe flows en je vindt het interessant om mee te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Database Marketeer

Wat is de toekomst van Database Marketeer?

Voor de Database Marketeer is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Het is een vrij specialistisch beroep en er zijn voldoende vacatures in de aanbieding.

In de functie van Database Marketeer is er veel ruimte. De Database Marketeer wordt aangemoedigd om zelfstandig en proactief te zijn, wat zeker ook goed is voor de ontwikkeling. Doorgroeimogelijkheden zijn er in ruime mate, bijvoorbeeld naar managementfuncties.

Baankans Database Marketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Database Marketeer worden: Opleidingen tot Database Marketeer

Wil je Database Marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Database Marketeer.

Hoe word je een Database Marketeer? 

Voor het beroep Database Marketeer is minimaal HBO werk- en denkniveau vereist. Een HBO of WO (hoewel WO'ers wellicht te hoog opgeleid zijn voor dit soort functies) opleiding in commerciële (Marketing) of economische richting ligt het meest voor de hand. Hierbij valt te denken aan Commerciële Economie (HBO) of Media, Informatie en Communicatie (HBO). Verder is circa drie jaar ervaring met bijvoorbeeld databasestrategieën gewenst. Verder zijn communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, in Engels en Nederlands een vereiste.  

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Database Marketeer

Marketing Datacollectie en -Analyse
Data driven marketing is ‘the name of the game’. Een campagne evalueer je niet meer op gevoel, maar op basis van harde cijfers - hoeveel heeft ‘ie nou eigenlijk opgeleverd?
Marketing Datacollectie en -Analyse
Digital Marketing Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Digital Marketing Management
Online Advertising Advanced - E-learning
Je wilt de volgende stap zetten in online advertising, zodat je vanuit strategisch en tactisch niveau campagnes kunt managen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als online marketeer, online marketingman... Als adverteerder …
Online Advertising Advanced - E-learning

Omscholen of doorgroeien tot Database Marketeer

Als je Database Marketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Database Marketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Database Marketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Database Marketeer?

Competenties en Vaardigheden Database Marketeer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Database Marketeer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Database Marketeer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Database Marketeer

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Database Marketeer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Database Marketeer. Als Database Marketeer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Database Marketeer:


zie volledige beschrijving persoonstype Database Marketeer

Vakkennis voor een Database Marketeer

Het is voor een Database Marketeer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Database Marketeer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Database Marketeer

Digital Marketing Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Digital Marketing Management
Online Advertising Advanced - E-learning
Je wilt de volgende stap zetten in online advertising, zodat je vanuit strategisch en tactisch niveau campagnes kunt managen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als online marketeer, online marketingman... Als adverteerder …
Online Advertising Advanced - E-learning

Werkervaring Database Marketeer

Het is voor een startend Database Marketeer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Database Marketeer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals CRM Marketeer .

Iets anders leren?

Is Database Marketeer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Database Marketeer

Met wie werkt een Database Marketeer samen? 

De Database Marketeer werkt voornamelijk samen met de Campagne Manager, medewerkers van de  marketingafdeling en andere Marketeers. Verder is er veel contact met externe leveranciers en klanten.


 • Marketeer
 • Campagne Manager
Database Marketeer


Organisaties waar een Database Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Database Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Database Marketeer?

Database Marketeers zijn er bij zowel profit als non-profit organisaties, maar zullen met name bij commerciële organisaties aan de slag kunnen. Er kan dan gedacht worden aan een goed doel, maar dus ook aan een energiebedrijf of modeketen.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Database Marketeer

Waar kun je het beste werken als Database Marketeer? Hieronder vind je de best door de Database Marketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Database Marketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Database Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Database Marketeer.

Welke competenties heeft een Database Marketeer nodig?

Een Database Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Database Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Database Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Database Marketeer nodig? 

De Database Marketeer voldoet aan de twee volgende persoonstypes:

De Succesvolle werker

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierbijwordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktisch doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Ook kan een Bemiddelaar ergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn. Toch zijn ze met name steunend en loyaal.

Bekijk de persoonstypen voor Database Marketeer


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Database Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Database Marketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Database Marketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Database Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Database Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Database Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Database Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Database Marketeer iets voor je?

Zou je graag Database Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Database Marketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Database Marketeer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Database Marketeer

Vacature Database Marketeer
Human Source Group Software B.V.
Als jij het als Database Marketeer leuk vindt om zelf mee te bouwen aan een nieuwe afdeling met nieuwe campagnes, nieuwe flows en je vindt het interessant om mee te …

Actuele blogposts


reacties op Database Marketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar