Category Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Category Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep category manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je category manager wordt.

 

Wat is een Category Manager?

Een Category Manager is verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van productcategorieën (business units). Een Category Manager helpt fabrikanten en retailers om zich te richten op een bepaalde categorie van producten (bijvoorbeeld alle producten voor een badkamer) van een hele keten en gaat daarbij uit van de wensen van consumenten. Het doel hiervan is om een optimale samenstelling van de categorie te krijgen die een maximale waarde heeft voor de consument.Wat doet een Category Manager?

De Category Manager kijkt dan naar het assortiment, de omzet, volume en prijsontwikkelingen. Maar ook naar de logistiek en de beschikbare winkelruimte. Bovendien onderhoudt de Category Manager klantencontacten.

Wil je werken als Category Manager?

Werk je al als Category Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Category Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Category Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Category Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Fabrikant
  • Retailer
  • Consument

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Category Manager

Wat verdient een Category Manager?

Het inkomen van een Category Manager is sterk afhankelijk van de zwaarte van functie, de bedrijfstak, de grootte van het bedrijf, werkervaring en opleiding. Dat geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Category Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Category Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Category Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Category Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Category Manager vacatures

Vacature Category manager
Yacht
Functieomschrijving Vertaalt organisatiedoelen / -behoeften in inkoopstrategieën voor betreffende categorie. Concurrentievoordeel voor de organisatie genereren door middel van category management, strategische sourcing en demand and supply management. Verantwoordelijk voor categoriespecifieke …
Vacature Category Manager
Helloprint
Category Manager - Starting date: as soon as possible As our new Category Manager, you are responsible for the development and growth of our large and fast-growing product portfolio. A …
Vacature Category Manager Food
Proud People
Bij deze werkgever in de FMCG draait het om aandacht. Aandacht voor de producten, de gasten en de eigen medewerkers. Elke dag wordt er gewerkt naar hetzelfde doel; de gast …
Vacature Category Manager
Neways Electronics International N.V.
Are you an experienced procurement professional and do you consider it your personal challenge to shape the category Semiconductor Components (active and passive)? Would you like to take on the …
Vacature Senior Category Manager
Van Nes + Plaisier personeelsdiensten b.v.
Wij zijn ter vervanging op zoek naar een Senior Category Manager voor een opdrachtgever in de Food in de omgeving van Nijmegen. Je hebt interesse in de laatste trends op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Category Manager

Wat is de toekomst van Category Manager?

Het perspectief op de arbeidsmarkt voor een Category Manager is goed, er zijn veel vacatures voor Category Managers.

Omdat een Category Manager bij verschillende bedrijven in verschillende bedrijfstakken terecht kan en daarmaast leidinggevende taken op zich neemt, zijn de doorgroeimogelijkheden uitstekend. Daarnaast kan iemand die van het MBO of HBO komt doorstuderen en meer ervaring opdoen om door te groeien. Bovendien zijn er specifieke cursussen per bedrijfstak om meer de diepte in te gaan.

Baankans Category Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Category Manager worden: Opleidingen tot Category Manager

Wil je Category Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Category Manager.

Hoe word je een Category Manager? 

Een Category Manager wordt op het MBO, HBO en een universiteit opgeleid en hebben vaak een economische, commerciële of management achtergrond. Er is geen specifieke opleidingen tot Category Manager.

Wel zijn er in verschillende sectoren cursussen en bijscholing voor Category Managers.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Category Manager

Advanced Category Management
Met de cursus Advanced Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun …
Advanced Category Management
Successful Category Management
Met de cursus Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun klanten
Successful Category Management
Masteropleiding Category Management
Met deze opleiding brengt u uw strategisch en tactisch inzicht en bekwaamheden in category management naar een hoger niveau. Door middel van kennis, vaardigheden en gedrag. Leer werken met standaard …
Masteropleiding Category Management

Omscholen of doorgroeien tot Category Manager

Als je Category Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Category Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Category Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Category Manager?

Competenties en Vaardigheden Category Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Category Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Category Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Category Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Category Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Category Manager. Als Category Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Category Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Category Manager

Vakkennis voor een Category Manager

Het is voor een Category Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Category Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Category Manager


Werkervaring Category Manager

Het is voor een startend Category Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Category Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verkoper, Commercieel Directeur .

Iets anders leren?

Is Category Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Category Manager

Met wie werkt een Category Manager samen? 

Een Category Manager heeft vooral contact met fabrikanten, retailers en consumenten. Category Managers zijn dus bij het hele productieproces betrokken. Van consumenten wil een Category Manager weten welke productcategoriën er samengesteld moeten worden voor een optimale verkoop. Dit stemt een Categrory Manager vervolgens af met de fabrikant en retailer.


  • Fabrikant
  • Retailer
  • Consument
Category Manager


Organisaties waar een Category Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Category Manager meestal werkt.

Waar werkt een Category Manager?

Een Category Manager is werkzaam in de profit-sector. Alles wat de Catergory Manager doet staat in het teken van winstmaximalisatie, verkoop en marketing.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Category Manager

Waar kun je het beste werken als Category Manager? Hieronder vind je de best door de Category Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Category Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Category Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Category Manager.

Welke competenties heeft een Category Manager nodig?

Een Category Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Category Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Category Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Category Manager nodig? 

Een Category Manager moet overtuigend leiding kunnen geven aan een groep medewerkers en zijn visie overbrengen. Daarnaast moet een Category Manager bemiddelen tussen de wensen van de consument en de mogelijkheden en wensen van de opdrachtegever.

Bekijk de persoonstypen voor Category Manager


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Category Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Category Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Category Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Category Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Category Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Category Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Category Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Category Manager iets voor je?

Zou je graag Category Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Category Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Category Manager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Category Manager

Vacature Category Manager Retail
Delta Wines
Altijd al willen bouwen aan de Nederlandse wijncategorie in een sterk groeiend bedrijf met enthousiaste wijn professionals? Dan is dit je kans! Voor een ambitieuze young professional heeft Delta Wines
Vacature Category Manager
Exact personeelsintermediair Den Haag
Je komt terecht in het Product Development-team dat bestaat uit personen. Als Category Manager ben je verantwoordelijk voor het assortiment van drinkwaren, de omzet, volume en prijsontwikkelingen. Bij deze organisatie …
Vacature Category manager vers vlees
Poiesz Supermarkten B.V.
Ben jij in staat om met jouw visie onze slagerijen in Noord-Nederland, naar een volgend niveau te tillen?Voor onze afdeling Category Management op het hoofdkantoor te Sneek zijn wij op …
Vacature Assistent category manager
Poiesz Supermarkten B.V.
Voor ons commercieel team op het hoofdkantoor te Sneek zijn wij op zoek naar een ambitieuze duizendpoot voor de functie van:Assistent category managerAls assistent category manager ondersteun je …
Vacature Category Manager
Helloprint
Category Manager - Starting date: as soon as possibleAs our new Category Manager, you are responsible for the development and growth of our large and fast-growing product portfolio. A challenging …

Actuele blogposts


reacties op Category Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar