Category Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Category Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep category manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je category manager wordt.

Wat is een Category Manager?

Een Category Manager is verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van productcategorieën (business units). Een Category Manager helpt fabrikanten en retailers om zich te richten op een bepaalde categorie van producten (bijvoorbeeld alle producten voor een badkamer) van een hele keten en gaat daarbij uit van de wensen van consumenten. Het doel hiervan is om een optimale samenstelling van de categorie te krijgen die een maximale waarde heeft voor de consument.

De Category Manager kijkt dan naar het assortiment, de omzet, volume en prijsontwikkelingen. Maar ook naar de logistiek en de beschikbare winkelruimte. Bovendien onderhoudt de Category Manager klantencontacten.

Wil je werken als Category Manager?

Werk je al als Category Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Category Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Category Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Category Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • - Fabrikant
  • - Retailer
  • - Consument

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Category Manager

Wat verdient een Category Manager?

Het inkomen van een Category Manager is sterk afhankelijk van de zwaarte van functie, de bedrijfstak, de grootte van het bedrijf, werkervaring en opleiding. Dat geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Category Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Category Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Category Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Category Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Category Manager vacatures

Category Manager
Michael Page International Netherlands SA
Je zorgt voor een uitgebreide categoriestrategie op zowel de korte- als lange termijn en geef je doelstellingen in inkoopinput voor de betrokken afdelingen. Bedrijfsomschrijving Voor onze opdrachtgever zijn wij op …
Category Manager IT
Michael Page International Netherlands SA
You will take on procurement responsibility for aquiring software and hardware services. You are also responsible to complement the roles of user and IT specialist. Bedrijfsomschrijving very international well known …
Category Manager Services
Michael Page International Netherlands SA
Als categorie manager ben je verantwoordelijk voor de services / non-food tak binnen de organisatie. De categorieën veranderen snel en daar moet je met je eigen visie op inspelen. Bedrijfsomschrijving …
Category Manager Bouwlogisitiek
BAM Bouw en Vastgoed
Ga jij als inkoopprofessional onze bouwlogisitek internationaal op de kaart zetten en krijg jij hier energie van? Ben jij in staat om op strategisch niveau procurement op een hoger plan …
Product manager verlichting
Technische Unie
De overgang naar LED-verlichting en smart-toepassingen is in volle gang. Daarnaast biedt Technische Unie een breed assortiment aan decoratieve verlichting. Help jij ons om binnen de zee aan mogelijkheden blijvend …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Category Manager

Wat is de toekomst van Category Manager?

Het perspectief op de arbeidsmarkt voor een Category Manager is goed, er zijn veel vacatures voor Category Managers.

Omdat een Category Manager bij verschillende bedrijven in verschillende bedrijfstakken terecht kan en daarmaast leidinggevende taken op zich neemt, zijn de doorgroeimogelijkheden uitstekend. Daarnaast kan iemand die van het MBO of HBO komt doorstuderen en meer ervaring opdoen om door te groeien. Bovendien zijn er specifieke cursussen per bedrijfstak om meer de diepte in te gaan.

Baankans Category Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

13


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Category Manager worden: Opleidingen tot Category Manager

Wil je category manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Category Manager? 

Een Category Manager wordt op het MBO, HBO en een universiteit opgeleid en hebben vaak een economische, commerciële of management achtergrond. Er is geen specifieke opleidingen tot Category Manager.

Wel zijn er in verschillende sectoren cursussen en bijscholing voor Category Managers.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Category Manager

A Guide to Professional Doctorates in Business and Management
*Shortlisted in the Management and Leadership Textbook Category at CMI Management Book of the Year Awards 2017* This book is not available as a print inspection copy. To download an …
Successful Category Management
Met de cursus Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun klanten
Masteropleiding Category Management
Met deze opleiding brengt u uw strategisch en tactisch inzicht en bekwaamheden in category management naar een hoger niveau. Door middel van kennis, vaardigheden en gedrag. Leer werken met standaard …
Advanced Category Management
Met de cursus Advanced Category Management haalt u het maximale uit uw categorie. Leer hoe succesvolle retailers en leveranciers hun business en categorieën managen d.m.v. category management en hoe hun …
Meer opleidingen Category Manager

Weet je nog niet of je Category Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Category Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Category Manager

Met wie werkt een Category Manager samen? 

Een Category Manager heeft vooral contact met fabrikanten, retailers en consumenten. Category Managers zijn dus bij het hele productieproces betrokken. Van consumenten wil een Category Manager weten welke productcategoriën er samengesteld moeten worden voor een optimale verkoop. Dit stemt een Categrory Manager vervolgens af met de fabrikant en retailer.


  • - Fabrikant
  • - Retailer
  • - Consument
Category Manager


Organisaties waar een Category Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Category Manager meestal werkt.

Waar werkt een Category Manager?

Een Category Manager is werkzaam in de profit-sector. Alles wat de Catergory Manager doet staat in het teken van winstmaximalisatie, verkoop en marketing.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Category Manager

Waar kun je het beste werken als Category Manager? Hieronder vind je de best door de Category Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Category Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Category Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Category Manager.

Welke competenties heeft een Category Manager nodig?

Een Category Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Category Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Category Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Category Manager nodig? 

Een Category Manager moet overtuigend leiding kunnen geven aan een groep medewerkers en zijn visie overbrengen. Daarnaast moet een Category Manager bemiddelen tussen de wensen van de consument en de mogelijkheden en wensen van de opdrachtegever.

Bekijk de persoonstypen voor Category Manager


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Category Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Category Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Category Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Category Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Category Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Category Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Category Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Category Manager iets voor je?

Zou je graag Category Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Category Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Category Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar