Media adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Media adviseur? Lees de functieomschrijving.

De media adviseur verkoopt advertentieruimte in de media die aan hem is toegewezen. Dit doet hij door persoonlijk en telefonisch contact op te zoeken met bestaande klanten en nieuwe klanten. Deze nieuwe klanten moet je als media adviseur kunnen werven. 

De media adviseur is niet alleen verantwoordelijk voor verkopen, maar hij geeft ook adviezen. Hij maakt voor bedrijven een verkoopstrategie, hij is diegene die voor bedrijven goede reclames en acties bedenkt, zodat het bedrijf meer gaat verkopen of meer bekendheid krijgt. Het kan zo zijn dat bedrijven al een verkoopstrategie hebben bedacht en contact met de media adviseur opnemen om advies te vragen over deze verkoopstrategie. Denk daarbij aan verbeterpunten. 

De media adviseur moet goed kunnen samenwerken met zijn collega´s, omdat hij veel samenwerkt met zijn collega´s. Hij is meestal samen met zijn collega´s verantwoordelijk voor de media die hen was toegewezen. Het is van belang dat hij goed werk levert, omdat zijn collega´s op hem rekenen. Dit kan stress opleveren, omdat hij misschien bepaalde werkzaamheden niet af kan krijgen of iets niet goed verloopt, daarom moet de media adviseur stressbestendig zijn. 

Wil je werken als Media adviseur?

Werk je al als Media adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Media adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Media adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Media adviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Bedrijven
  • Andere adviseurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1583 tot €2958

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Media adviseur

Wat verdient een Media adviseur?

De media adviseur verdient rond de 1583 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 2958 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als media adviseur speelt een grote rol bij het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever. 

 

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Media adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Media adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Media adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Media adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Media adviseur vacatures

Media Adviseur
InterSales Company
Heb jij affiniteit met lifestyle & media en ben je klantgericht en energiek? Dan kun jij onze klanten laten sprankelen met een spot-on media-advies als Media Adviseur. Je doet klanten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Media adviseur

Hoe goed is de toekomst voor de Media adviseur? 

 

Het arbeidsmarktperspectief ziet er gemiddeld uit in Nederland voor de media adviseur, aangezien er niet veel en ook niet weinig media adviseurs gezocht worden op de arbeidsmarkt. Media adviseur kan je op verschillende manieren worden, dus er zijn veel mensen die kunnen kiezen om media adviseur te worden. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief weinig is. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van promoties en het aannemen van leidinggevende taken. 

Baankans Media adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Media adviseur worden: Opleidingen tot Media adviseur

Hoe word je een Media adviseur? 

De media adviseur moet minstens een MBO opleiding hebben gedaan. Bij een aantal vacatures wordt er ook naar een HBO opleiding gevraagd.
Het is vanzelfsprekend dat de voorkeur uitgaat naar een opleiding in de media.

Verder wordt er in de meeste vacatures specifiek gevraagd naar een goede beheersing van de Nederlandse taal.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Media adviseur

Adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving
Je werkt als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een sterk ontwikkeld gevoel voor de ontwikkelingen binnen de politiek, bestuur, media en samenleving. Deze training helpt je dit …
HBO Communicatie en Sociale Media
Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden voor …
HBO Communicatie en Sociale Media
Door Social Media is de manier waarop producten gezocht, gekozen en gekocht en geëvalueerd worden verandert. De uitingen op Social Media kunnen een grote impact hebben op de reputatie en …
HBO Communicatie en Sociale Media (met coaching)
Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden voor …
HBO Communicatie en Sociale Media (privé-les)
Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden voor …
Meer opleidingen Media adviseur

Weet je nog niet of je Media adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Media adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Media adviseur

Met wie werkt een Media adviseur samen? 

De media adviseur moet een goed netwerk hebben met bedrijven, omdat hij voor hen een verkoopstrategie wil maken en advies wil geven over bepaalde campagnes. Hij moet ervoor zorgen dat hij deze bedrijven (klanten) tevreden houdt, zodat deze klanten bij hem terug gaan komen. 

De media adviseur werkt nauw samen met zijn collega's, ze zijn samen verantwoordelijk voor de media die moet worden verkocht. Hij moet goed contact hebben met andere adviseurs, zodat hij ook goed advies kan krijgen over bepaalde zaken van andere adviseurs en zelf tot een goed eindresultaat kan komen. 


  • Bedrijven
  • Andere adviseurs
Media adviseur


Organisaties waar een Media adviseur werkzaam is

Waar werkt een Media adviseur meestal? 
  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Media adviseur

Waar kun je het beste werken als Media adviseur? Hieronder vindt je de best door de Media adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Media adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Media adviseur:

Welke competenties heeft een een Media adviseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Media adviseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Media adviseur nodig? 

De media adviseur moet zelfverzekerd zijn, omdat hij adviezen moet durven geven aan klanten. De klanten hebben eerder de neiging om vertrouwen te krijgen in zijn adviezen wanneer hij een zelfverzekerde persoonlijkheid heeft, dit trekt klanten namelijk aan. Als de klant vertrouwen krijgt in de adviezen van de media adviseur zullen de verkopen ook stijgen.
De media adviseur moet ook energiek zijn, omdat hij bepaalde deadlines heeft en ervoor moet zorgen dat hij deze deadlines behaalt. (Succesvolle werker

De media adviseur moet eerlijk en betrouwbaar zijn, omdat veel klanten rekenen op zijn advies en hulp bij een verkoopstrategie. De klanten moeten hem kunnen vertrouwen, omdat klanten vaak veel geld uitgeven aan een goede campagne en ze veel geld kwijt zijn als de campagne geen succes blijkt te zijn. Als de verkoopstrategie goed blijkt te werken, komen de klanten weer bij de media adviseur terug. Dit zorgt ook weer voor goede orale reclame voor de media adviseur, want een tevreden klant zorgt voor nieuwe klanten. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Media adviseur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Media adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Media adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Media adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Media adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Media adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Media adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Media adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Media adviseur iets voor je?

Zou je graag Media adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Media adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Media adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar