Media adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Media adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep media adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je media adviseur wordt.

 

Wat is een Media adviseur?

De media adviseur verkoopt advertentieruimte in de media die aan hem is toegewezen. Dit doet hij door persoonlijk en telefonisch contact op te zoeken met bestaande klanten en nieuwe klanten. Deze nieuwe klanten moet je als media adviseur kunnen werven. 

De media adviseur is niet alleen verantwoordelijk voor verkopen, maar hij geeft ook adviezen. Hij maakt voor bedrijven een verkoopstrategie, hij is diegene die voor bedrijven goede reclames en acties bedenkt, zodat het bedrijf meer gaat verkopen of meer bekendheid krijgt. Het kan zo zijn dat bedrijven al een verkoopstrategie hebben bedacht en contact met de media adviseur opnemen om advies te vragen over deze verkoopstrategie. Denk daarbij aan verbeterpunten. 

De media adviseur moet goed kunnen samenwerken met zijn collega´s, omdat hij veel samenwerkt met zijn collega´s. Hij is meestal samen met zijn collega´s verantwoordelijk voor de media die hen was toegewezen. Het is van belang dat hij goed werk levert, omdat zijn collega´s op hem rekenen. Dit kan stress opleveren, omdat hij misschien bepaalde werkzaamheden niet af kan krijgen of iets niet goed verloopt, daarom moet de media adviseur stressbestendig zijn. Wil je werken als Media adviseur?

Werk je al als Media adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Media adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Media adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Media adviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Bedrijven
  • Andere adviseurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1583 tot €2958

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Media adviseur

Wat verdient een Media adviseur?

De media adviseur verdient rond de 1583 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 2958 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als media adviseur speelt een grote rol bij het salaris

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever. 

 

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Media adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Media adviseur

Er zijn geen vacatures Media adviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Media adviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Media adviseur in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Media adviseur

Wat is de toekomst van Media adviseur?

 

Het arbeidsmarktperspectief ziet er gemiddeld uit in Nederland voor de media adviseur, aangezien er niet veel en ook niet weinig media adviseurs gezocht worden op de arbeidsmarkt. Media adviseur kan je op verschillende manieren worden, dus er zijn veel mensen die kunnen kiezen om media adviseur te worden. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief weinig is. 

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van promoties en het aannemen van leidinggevende taken. 

Baankans Media adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Media adviseur worden: Opleidingen tot Media adviseur

Wil je Media adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Media adviseur.

Hoe word je een Media adviseur? 

De media adviseur moet minstens een MBO opleiding hebben gedaan. Bij een aantal vacatures wordt er ook naar een HBO opleiding gevraagd.
Het is vanzelfsprekend dat de voorkeur uitgaat naar een opleiding in de media.

Verder wordt er in de meeste vacatures specifiek gevraagd naar een goede beheersing van de Nederlandse taal.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Media adviseur

Adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving
Je werkt als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een sterk ontwikkeld gevoel voor de ontwikkelingen binnen de politiek, bestuur, media en samenleving. Deze training helpt je dit …
Adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving
Cursus Sr. Communicatie adviseur
Tijdens de cursus Binnen de Cursus Sr. Communicatie adviseur wordt u klaargestoomd tot senior communicatieadviseur. U leert inspelen op de communicatievragen van nu en ondervindt hoe u deze integreert binnen …
Cursus Sr. Communicatie adviseur
HBO Communicatie en Social Media
Social media heeft een steeds grotere impact op organisaties. Het heeft de manier waarop producten en diensten gezocht, gekozen en gekocht en geëvalueerd worden veranderd. Social media uitingen kunnen grote …
HBO Communicatie en Social Media
HBO Communicatie en Sociale Media
Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden voor …
HBO Communicatie en Sociale Media
HBO Communicatie en Sociale Media
Algemeen Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden …
HBO Communicatie en Sociale Media

Omscholen of doorgroeien tot Media adviseur

Als je Media adviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Media adviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Media adviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Media adviseur?

Competenties en Vaardigheden Media adviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Media adviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Media adviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Media adviseur

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Media adviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Media adviseur. Als Media adviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Media adviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Media adviseur

Vakkennis voor een Media adviseur

Het is voor een Media adviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Media adviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Media adviseur

HBO Communicatie en Sociale Media
Algemeen Sociale media wordt de laatste tijd vaak toegepast binnen organisaties. U kunt hiermee een grote doelgroep ineens bereiken. Tijdens deze boeiende en leerzame opleiding komen de kennis en vaardigheden …
HBO Communicatie en Sociale Media

Werkervaring Media adviseur

Het is voor een startend Media adviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Media adviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Media adviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Media adviseur

Met wie werkt een Media adviseur samen? 

De media adviseur moet een goed netwerk hebben met bedrijven, omdat hij voor hen een verkoopstrategie wil maken en advies wil geven over bepaalde campagnes. Hij moet ervoor zorgen dat hij deze bedrijven (klanten) tevreden houdt, zodat deze klanten bij hem terug gaan komen. 

De media adviseur werkt nauw samen met zijn collega's, ze zijn samen verantwoordelijk voor de media die moet worden verkocht. Hij moet goed contact hebben met andere adviseurs, zodat hij ook goed advies kan krijgen over bepaalde zaken van andere adviseurs en zelf tot een goed eindresultaat kan komen. 


  • Bedrijven
  • Andere adviseurs
Media adviseur


Organisaties waar een Media adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Media adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Media adviseur?

  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Media adviseur

Waar kun je het beste werken als Media adviseur? Hieronder vind je de best door de Media adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Media adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Media adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Media adviseur.

Welke competenties heeft een Media adviseur nodig?

Een Media adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Media adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Media adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Media adviseur nodig? 

De media adviseur moet zelfverzekerd zijn, omdat hij adviezen moet durven geven aan klanten. De klanten hebben eerder de neiging om vertrouwen te krijgen in zijn adviezen wanneer hij een zelfverzekerde persoonlijkheid heeft, dit trekt klanten namelijk aan. Als de klant vertrouwen krijgt in de adviezen van de media adviseur zullen de verkopen ook stijgen.
De media adviseur moet ook energiek zijn, omdat hij bepaalde deadlines heeft en ervoor moet zorgen dat hij deze deadlines behaalt. (Succesvolle werker

De media adviseur moet eerlijk en betrouwbaar zijn, omdat veel klanten rekenen op zijn advies en hulp bij een verkoopstrategie. De klanten moeten hem kunnen vertrouwen, omdat klanten vaak veel geld uitgeven aan een goede campagne en ze veel geld kwijt zijn als de campagne geen succes blijkt te zijn. Als de verkoopstrategie goed blijkt te werken, komen de klanten weer bij de media adviseur terug. Dit zorgt ook weer voor goede orale reclame voor de media adviseur, want een tevreden klant zorgt voor nieuwe klanten. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Media adviseur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Media adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Media adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Media adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Media adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Media adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Media adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Media adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Media adviseur iets voor je?

Zou je graag Media adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Media adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Media adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar