Mediaplanner Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mediaplanner? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mediaplanner. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mediaplanner wordt.

 

Wat is een Mediaplanner?

Een Mediaplanner bepaalt de strategie voor een reclamecampagne. Hij inventariseert de wensen van de opdrachtgever, bijvoorbeeld welke boodschap er over gebracht moet worden en naar welke doelgroep. De Mediaplanner adviseert welk medium het meest geschikt is voor de reclameboodschap om de beoogde doelgroep te bereiken. Hij adviseert ook over de lanceringsdatum van de campagne en de frequentie van de berichten. Naast het uitwerken van de strategie zorgt de Mediaplanner ook voor de planning, waarin staat welke acties wanneer en door wie worden uitgevoerd. Als de opdrachtgever akkoord gaat met het mediaplan kan de Mediaplanner zendtijd of advertentieruimte in gaan kopen, of hier opdracht toe geven. Hij bewaakt ook het budget en het rendement van het mediaplan. Samengevat is de taak van de Mediaplanner het uitwerken en uitvoeren van een een compleet mediaplan dat de grootste rendabiliteit oplevert. Ten slotte controleert de Mediaplanner de verschijning en het verloop van de campagne. Soms zijn de taken van een Mediaplanner gespecificeerd en houdt hij zich alleen bezig met printmedia of juist alleen met audiovisuele media.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Mediaplanner?

Werk je al als Mediaplanner en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mediaplanner worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mediaplanner, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mediaplanner in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Media Buyer
 • Marketing Manager
 • Marketing Medewerker
 • Communicatie Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mediaplanner

Wat verdient een Mediaplanner?

De primaire arbeidsvoorwaarden van een Mediaplanner worden bepaald door zijn opleiding en ervaring. Een beginnende Mediaplanner verdient zo'n €2200 bruto per maand. Door middel van doorgroeien en het opdoen van ervaring kan het salaris op zo'n €3000 uitkomen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Mediaplanner werkzaam is en de gehanteerde CAO. Als de Mediaplanner vaak naar de klant toe moet, zal een auto van de zaak tot de voorwaarden behoren.

Salarisschaal Mediaplanner

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Mediaplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Mediaplanner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mediaplanner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Mediaplanner vacatures

Vacature Junior Mediaplanner
Intelect Zaventem
Het bedrijf verleent advies op maat omtrent communicatie en media. Hiervoor werken ze volledige actieplannen uit en denken ze niet alleen na over de strategie, maar ook over de implementatie …
Vacature Mediaplanner
Colruyt Group
Colruyt is het bekendste merk van Colruyt Group. Als mediaplanner ben je verantwoordelijk voor Colruyt’s mediaplan en strategie. Voor onze

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mediaplanner

Wat zijn de baankansen voor een Mediaplanner?

Het arbeidsmarktperspectief van een Mediaplanner is niet zo goed. Er is weinig vraag naar Mediaplanners en ver ontwikkelde software neemt veel taken van de Mediaplanner over. Doorgroeimogelijkheden zitten vooral in het doorgroeien naar een groter of prestigieuzer reclamebureau, naar een leidinggevende functie over Mediaplanners of naar een functie als Traffic Manager.

De actuele kans op werk voor een Mediaplanner

Het beroep Mediaplanner is onderdeel van de beroepsfamilie Reclame en marketingspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Reclame en marketingspecialisten is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Mediaplanner

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Mediaplanner worden: Opleidingen tot Mediaplanner

Wil je Mediaplanner worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Mediaplanner.

Hoe word je een Mediaplanner? 

Een Mediaplanner heeft een MBO, HBO of WO opleiding gevolgd in de richting Marketing, Communicatie, Media of Commerciële Economie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Mediaplanner

Er zijn geen opleidingen Mediaplanner aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Mediaplanner in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie

Omscholen tot Mediaplanner

Als je je wilt omscholen tot Mediaplanner is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Mediaplanner zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Mediaplanner dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Mediaplanner

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Mediaplanner

Als je Mediaplanner wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Mediaplanner zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Mediaplanner

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Mediaplanner?

Competenties en Vaardigheden Mediaplanner

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Mediaplanner nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Mediaplanner nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Mediaplanner

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Mediaplanner

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Mediaplanner. Als Mediaplanner wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Mediaplanner:


zie volledige beschrijving persoonstype Mediaplanner

Vakkennis voor een Mediaplanner

Het is voor een Mediaplanner ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Mediaplanner zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Mediaplanner


Werkervaring Mediaplanner

Het is voor een startend Mediaplanner die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Mediaplanner is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Marketing Medewerker, Campagne Manager .

Iets anders leren?

Is Mediaplanner het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Mediaplanner

Met wie werkt een Mediaplanner samen? 

In grotere reclamebureaus werkt de Mediaplanner samen met een Media Buyer. De laatste is verantwoordelijk voor de inkoop van zendtijd of advertentieruimte. In kleinere mediabureaus wordt deze functie gecombineerd. De Mediaplanner werkt vooral nauw samen met de opdrachtgever, meestal een Marketing of Communicatie medewerker. Met hem moeten de wensen en eisen die aan de reclamecampagne worden gesteld geïnventariseerd worden. De Mediaplanner zet het creatieve deel van de reclamecampagne uit bij de ontwerper van de advertentie of de producent van de reclame.


 • Media Buyer
 • Marketing Manager
 • Marketing Medewerker
 • Communicatie Medewerker
Mediaplanner


Organisaties waar een Mediaplanner werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mediaplanner meestal werkt.

Waar werkt een Mediaplanner?

Een Mediaplanner is werkzaam bij een media- of reclamebureau. Dergelijke bureaus zijn winst-georiënteerd.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Mediaplanner

Waar kun je het beste werken als Mediaplanner? Hieronder vind je de best door de Mediaplanner beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mediaplanner.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mediaplanner:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mediaplanner.

Welke competenties heeft een Mediaplanner nodig?

Een Mediaplanner heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mediaplanner

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mediaplanner passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mediaplanner nodig? 

Een Mediaplanner luistert goed naar de wensen en eisen van de opdrachtgever en probeert een samenwerking te realiseren (Bemiddelaar). Een Mediaplanner probeert ook de opdrachtgever te overtuigen van de voorgestelde strategie. Het behalen van resultaat, het ontwikkelen van een succesvolle mediastrategie is belangrijk voor een Mediaplanner. Dit succes wordt behaald door zijn optimisme en gedrevenheid (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Mediaplanner


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Mediaplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mediaplanner

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mediaplanner

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mediaplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mediaplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mediaplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mediaplanner. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mediaplanner iets voor je?

Zou je graag Mediaplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mediaplanner bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mediaplanner

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar