Marketing Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing medewerker wordt.

 

Wat is een Marketing Medewerker?

Een Marketing Medewerker is werkzaam op de marketing- en/of verkoopafdeling van een bedrijf. Daar probeert de Marketing Medewerker de producten of diensten van het bedrijf te promoten en onder de aandachtig te brengen van (potentële) klanten. Kernwerkzaamheden zijn het uitbreiden van het klantenbestand en het behouden van bestaande klanten.Wat doet een Marketing Medewerker?

De Marketing Medewerker ondersteunt het marketingteam door het uitvoeren van marktverkenningen en marktonderzoek. Dit alles heeft natuurlijk tot doel de omzet en winst van een bedrijf te vergroten. Verder onderhoudt de Marketing Medewerker contact met de klantenrelaties, levert een bijdrage aan reclame, promotie, organisaties van evenementen, bewaakt hij de kosten en het budget en werkt tevens mee aan het marketing -en communicatieplan. Ook is het belangrijk dat de huisstijl in alle communicatievormen wordt bewaakt en naamsbekendheid wordt uitgebouwd.

Wil je werken als Marketing Medewerker?

Werk je al als Marketing Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Medewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1525 tot €3780

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Medewerker

Wat verdient een Marketing Medewerker?

Het salaris hangt af van de ervaring, de functie en het type organisatie. Gemiddeld ligt het slaris van een Marketing Medewerker tussen de €1525 en €3780. Daarnaast zijn er (meestal) prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een mobiele telefoon, een vaste onkostenvergoeding en een goede pensioenregeling.

Salarisschaal Marketing Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Marketing Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Marketing Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Marketing Medewerker vacatures

Vacature Marketing medewerker
Randstad
Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een allround en ondersteunende vacature, als marketing en event medewerker bij een toonaangevende organisatie in de meubelbranche? Dan is dit je kans! Je zal …
Vacature Online Marketeer
HOBIJ
Maak jij HOBIJ online zichtbaarder als online marketeer? Ben jij die enthousiaste, ervaren online marketeer die samen met ons ideeën omzet naar concrete acties? Ga de uitdaging aan en kom
Vacature PR Medewerker Online Marketeer | Technische Sales | . - .
WR.nl Solliciteren
Wie wordt jouw werkgever?Wij leveren machines en afzuiginstallaties.Ben jij een ervaren PR Medewerker Online?Heb jij aantoonbare werkervaring?Vaste baan: PR Medewerker Online Marketeer | Technische Sales | PR MedewerkerWij zijn …
Vacature Marketing medewerker
Adecco
Ben jij die creatieveling die zichzelf verder wil ontwikkelen in de marketing en communicatie? Kan jij goed schakelen, ben je leergierig en betrokken? Lees dan snel hieronder verder voor meer …
Vacature Content Marketeer
JUSTIN Recruitment
Sterk met tekst. Goed met woorden. Boeiende verhalen. Als content marketeer hoor jij vaak dat je creatief bent, mensen kan binden en informatie goed kan presenteren. Natuurlijk zijn dit standaard eigenschappen, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Medewerker

Wat is de toekomst van Marketing Medewerker?

Een Marketing Medewerker vormt een vast onderdeel binnen een bedrijf en daarom zal er immer vraag naar zijn. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden aangezien het een wat lagere functie betreft. Er kan bijvoorbeeld gestreefd worden naar een functie als Brand Manager of Marketing Manager. Verder is er veel ruimte is voor eigen inzicht, initiatief en persoonlijke groei.

Baankans Marketing Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Marketing Medewerker worden: Opleidingen tot Marketing Medewerker

Wil je Marketing Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Marketing Medewerker.

Hoe word je een Marketing Medewerker? 

Voor een beroep als Marketing Medewerker is MBO denkniveau vereist. Er kan dan het beste gekozen worden voor de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie op MBO niveau-4. Vervolgens kan er gekozen worden voor de richting:

- Marketing Medewerker
- Assistent Communicatiemedewerker
- Medewerker Evenementenorganisatie

Tevens zijn er functies voor Marketing Medewerkers op HBO niveau. Hierbij kan het het beste gekozen voor voor een studie Communicatie en/of Marketing.

Bij sommige functies is circa drie jaar ervaring in een soortgelijke functie een vereiste en een goede beheersing in woord en geschrift van het Nederlands, Engels en Duits.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Marketing Medewerker

NIMA A Marketing - 9 maanden (ook online virtual classroom)
In deze opleiding NIMA A Marketing komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. …
NIMA A Marketing - 9 maanden (ook online virtual classroom)
Online Marketing Medewerker
Heb je affiniteit met marketing en social media? Houd je je graag bezig met verkoop van producten of diensten? Vind je het leuk (pakkende) teksten te maken? Dan is onze …
Online Marketing Medewerker
NIMA A Marketing - 5 maanden intensief (ook online virtual classroom)
In deze opleiding NIMA Marketing – A Marketing Medewerker komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken …
NIMA A Marketing - 5 maanden intensief (ook online virtual classroom)
Employee Advocacy - werknemers als ambassadeurs
Wat houdt de Masterclass Employee Advocacy in? Medewerkers zijn de nieuwe marketing. Niet als levende billboards, maar vanuit hun unieke kennis en persoonlijkheid. 83% van de mensen laat zich beïnvloeden door …
Employee Advocacy - werknemers als ambassadeurs
NIMA A Communicatie - 8 maanden (ook online virtual classroom)
NIMA Communicatie - A is een veelzijdige opleiding waarin alle elementen op het gebied van communicatie worden behandeld. Communicatie heeft voor iedere organisatie een belangrijke functie. Extern en binnen de …
NIMA A Communicatie - 8 maanden (ook online virtual classroom)

Omscholen of doorgroeien tot Marketing Medewerker

Als je Marketing Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Marketing Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Marketing Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Marketing Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Medewerker

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Marketing Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Medewerker. Als Marketing Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Medewerker

Vakkennis voor een Marketing Medewerker

Het is voor een Marketing Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Marketing Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Marketing Medewerker

MBO Medewerker Marketing en Communicatie (niveau 4)
Een medewerker marketing en communicatie assisteert bij het opstellen van operationele plannen in het teken van het marketing- en communicatiebeleid. Je bent werkzaam op een marketing- en/of communicatieafdeling of bij …
MBO Medewerker Marketing en Communicatie (niveau 4)
MBO Medewerker Marketing en Communicatie (niveau 4)
Een medewerker marketing en communicatie assisteert bij het opstellen van operationele plannen in het teken van het marketing- en communicatiebeleid. Je bent werkzaam op een marketing- en/of communicatieafdeling of bij …
MBO Medewerker Marketing en Communicatie (niveau 4)
Basisopleiding Marketing
Algemeen De markt is altijd in beweging. Dit betekent dat een marketingmedewerker voortdurend mee dient te bewegen met wat de klant wens en waar de markt om vraagt. Als u …
Basisopleiding Marketing
MBO Marketing en Sales
Algemeen Een leuke baan als commercieel medewerker binnendienst. Uitdaging zoeken als accountmanager. De opleiding MBO Marketing en Sales geeft u de juiste handvatten om deze functies te kunnen vervullen. De …
MBO Marketing en Sales
MHBO Marketing en Sales
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een leuke baan …
MHBO Marketing en Sales

Werkervaring Marketing Medewerker

Het is voor een startend Marketing Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Marketing Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Marketing Medewerker

Met wie werkt een Marketing Medewerker samen? 

De Marketing Medewerker fungeert als spil in de gehele Marketing en Communicatie afdeling binnen een bedrijf. Extern heeft de Marketing Medewerker contact met onder andere de reclamebureaus, het online marketing bureau en de klanten.


Marketing Medewerker


Organisaties waar een Marketing Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Medewerker?

De Marketing Medewerker zal voornamelijk bij commerciële organisaties werkzaam zijn zoals een adviesbureau of evenementenorganisatie. Er zijn echter ook non-profit organisaties die zichzelf in de markt willen positioneren zoals hulporganisaties.  

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Marketing Medewerker

Waar kun je het beste werken als Marketing Medewerker? Hieronder vind je de best door de Marketing Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Medewerker.

Welke competenties heeft een Marketing Medewerker nodig?

Een Marketing Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Medewerker nodig? 

De Marketing Medewerker is qua persoonlijkheid eerlijk, productief, gedisciplineerd en betrouwbaar. Hij heeft een hoge standaard (Perfectionist). Hij heeft een sterke behoefte om productief te zijn en wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Medewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Medewerker iets voor je?

Zou je graag Marketing Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Marketing Medewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Marketing Medewerker

Vacature Marketing Medewerker Voedingssupplementen
Work-On
VacaturebeschrijvingAls marketing medewerker ga jij aan de slag met alles wat maar marketing gerelateerd is. Maar wat is dat dan precies? Je gaat onder andere on- en offline marketing campagnes …
Vacature Stage: Online Marketing & Sales Sons Real Estate
Sons Real Estate
Let op: Wij zoeken geen stagiairs voor afstudeeropdrachten!Betaalde stage:€ , tot € , vergoeding (o.b.v. uur) afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding.Wij zoeken een Online marketing / Communicatie
Vacature Online marketeer
Actief Werkt! Uitzendbureau
Wil jij RB Tegels helpen bij de professionalisering van de (online) marketing? Jij houdt van veel afwisseling, vrijheid en zelfstandigheid in je functie. Jij bent creatief en altijd op zoek …
Vacature CRO Specialist
Van Nes + Plaisier personeelsdiensten b.v.
Jij bent de online marketing specialist die de organisatie weet mee te nemen in maximale conversie en UX. In deze fulltime functie krijg je veel vrijheid en zijn er genoeg …
Vacature Allround Marketing Medewerker Webwinkel
Online Winkelstraat Nederland
Voor onze snel groeiende webwinkels zijn wij op zoek naar marketing medewerkers met grafisch kennis welke in een team onder leiding van de marketing manager de gehele marketing, zowel online …

Actuele blogposts


reacties op Marketing Medewerker

Marco

Wie zegt dat de hier aangeboden vacatures een juiste weerspiegeling zijn van de realiteit? Mocht Sabrina een ervaringsdeskundige zijn, neem ik haar advies graag van harte tot me.

Lisanne

Waardevolle reactie Sabrina!

Linda

Als ik op de NationaleVacaturebank kijkt,zijn er voldoende vacatures.H.Gr.

Eduard

Als ik op deze site rechts boven kijkt,staat ook vol met vacatures.Gr.

Sabrina

Het stukje over vooruitzichten van de marketing medewerker gaat niet meer op voor deze tijd. De vooruitzichten op een baan zijn niet groot. Als starter dien je meestal minimaal 2 jaar ervaring te hebben. Wat op zich al onmogelijk is als starter. De meesten die ik ken in dit vak doen wat anders of kunnen jammer genoeg geen baan vinden. Dit schrijf ik niet om de nationale beroepengids omlaag te halen, maar een beter beeld van de realiteit te scheppen. Hier boven wordt het iets mooier geschets dan het is. 

Sabrina

Het stukje over vooruitzichten van de marketing medewerker gaat niet meer op voor deze tijd. De vooruitzichten op een baan zijn niet groot. Als starter dien je meestal minimaal 2 jaar ervaring te hebben. Wat op zich al onmogelijk is als starter. De meesten die ik ken in dit vak doen wat anders of kunnen jammer genoeg geen baan vinden. Dit schrijf ik niet om de nationale beroepengids omlaag te halen, maar een beter beeld van de realiteit te scheppen. Hier boven wordt het iets mooier geschets dan het is. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar