U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Locatiebeheerder

Locatiebeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een locatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een locatiebeheerder is op een grote instelling voor voortgezet onderwijs verantwoordelijk voor een goed verloop van de 'dagelijkse gang van zaken' op een locatie. Daarnaast behoren toezien op bouw- en onderhoudswerkzaamheden, facilitaire organisatie van activiteiten op de locatie en organisatie van het gebruik van de locatie door externen tot zijn takenpakket. Zijn functie is coördinerend, uitvoerend en leidinggevend van aard. 

Met betrekking tot de dagelijkse gang van zaken zijn zijn taken het afhandelen van uit de les gestuurde leerlingen, het doorvoeren van roosterwijzigingen, het bewaken van orde en veiligheid en fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor gebruikers van de locatie. In geval van bijzondere activiteiten regelt hij de ruimtes en de inzet van ondersteunend personeel. Dit doet hij ook bij de verhuur van het gebouw aan externen. Het onderwijsondersteunend personeel kan bestaan uit (hoofd)conciërges, technisch personeel, kantinemedewerkers en receptionisten. De locatiebeheerder verdeelt de taken over het onderwijsondersteunende personeel, stelt draaiboeken op voor werkzaamheden en ziet toe op de uitvoering van deze werkzaamheden.

Hij legt verantwoording af aan de directie.

 

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Locatiebeheerder, Baan Locatiebeheerder, Locatiebeheerder Worden, Functie-eisen Locatiebeheerder, Verantwoordelijkheden Locatiebeheerder, Functieprofiel Locatiebeheerder, Wat doet een Locatiebeheerder, Werken als Locatiebeheerder.

Locatiebeheerder worden: Opleiding tot locatiebeheerder

Een Locatiebeheerder heeft niet per sé een opleiding nodig, maar een technische opleiding past goed. Ook een BHV-certificaat is meestal belangrijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Locatiebeheerder, Locatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Locatiebeheerder, Scholing Locatiebeheerder, Studie Locatiebeheerder, Bijscholing Locatiebeheerder, Omscholing Locatiebeheerder.

Organisaties waar een locatiebeheerder doorgaans werkzaam is

De locatiebeheerder werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Locatiebeheerder, Locatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Locatiebeheerder, Scholing Locatiebeheerder, Studie Locatiebeheerder, Bijscholing Locatiebeheerder, Omscholing Locatiebeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden locatiebeheerder

Een locatiebeheerder zit in schaal 8 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee bruto tussen de 1983 en 3009 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Locatiebeheerder, Loon Locatiebeheerder, Wat verdien je als Locatiebeheerder, Salarisschaal Locatiebeheerder, Salarisindicatie Locatiebeheerder, Bonus Locatiebeheerder, CAO Locatiebeheerder, Brutoloon Locatiebeheerder, Nettoloon Locatiebeheerder, Vakantiedagen Locatiebeheerder, Pensioen Locatiebeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden locatiebeheerder

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • De locatiebeheerder is sociaal vaardig.
Mensen vonden ons op: Kennis Locatiebeheerder, Vaardigheden Locatiebeheerder, Attitude Locatiebeheerder, Kwalificaties Locatiebeheerder, Competentieprofiel Locatiebeheerder.

Boeken voor het beroep locatiebeheerder

Wil je meer weten over het beroep locatiebeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je locatiebeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken locatiebeheerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Locatiebeheerder, Locatiebeheerder ebooks, boek Locatiebeheerder.

Persoonstypen locatiebeheerder

De locatiebeheerder is boven alles dienstverlener. Hij is gevoelig voor wat anderen nodig hebben, schept er genoegen in om hen te helpen. Hij is betrokken en sociaal, kan goed met mensen overweg. Hij is de gastheer van zijn locatie (Gever). Hij neemt zijn werk serieus en heeft een groot plichtsgevoel. Hij doet wat hij moet doen, is betrouwbaar en loyaal aan collega en instelling (Loyalist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Locatiebeheerder, Karakter Locatiebeheerder.

Netwerk locatiebeheerder

Een locatiebeheerder stemt zijn werkzaamheden af met en legt verantwoording af aan de directie van zijn locatie. Daarnaast voert hij overleg met andere locatiebeheerders van de instelling, om werkzaamheden gelijk te trekken. Incidenteel heeft de locatiebeheerder contact met ouders, in geval van problemen. Verder heeft hij externe contacten met betrekking tot levering van producten en diensten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Locatiebeheerder, Medewerkers Locatiebeheerder.

Is het beroep locatiebeheerder iets voor jou?

Zou je graag locatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als locatiebeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Locatiebeheerder, beroepskeuzetest Locatiebeheerder, beroep Locatiebeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden locatiebeheerder

Scholen voor voortgezet onderwijs blijven altijd bestaan. Daarom is het arbeidsmarktperspectief voor Locatiebeheerders vrij goed. Wel is het belangrijk een BHV-papier te hebben.

De doorgroeimogelijkheden voor een Locatiebeheerder zijn beperkt. Wellicht kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en anderen opleiden.

Arbeidsmarktperspectief score locatiebeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep locatiebeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Locatiebeheerder, Promotie mogelijkheden Locatiebeheerder, Carriere Locatiebeheerder.

Solliciteren op de functie locatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als locatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor locatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als locatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Locatiebeheerder, CV Locatiebeheerder, sollicitatie Locatiebeheerder.

Interviews met locatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen locatiebeheerder

Vacatures locatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Locatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Locatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een locatiebeheerder is op een grote instelling voor voortgezet onderwijs verantwoordelijk voor een goed verloop van de 'dagelijkse gang van zaken' op een locatie. Daarnaast behoren toezien op bouw- en onderhoudswerkzaamheden, facilitaire organisatie van activiteiten op de locatie en organisatie van het gebruik van de locatie door externen tot zijn takenpakket. Zijn functie is coördinerend, uitvoerend en leidinggevend van aard.

Beoordeling Locatiebeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Locatiebeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Locatiebeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep