U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Altviolist

Altviolist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een altviolist? Lees de functieomschrijving.

De Altviolist is een muzikant die de altviool bespeelt. De Altviolist is hier vaak erg bedreven in. De altviool is het oudste lid van de familie van de violen. Onder meer de viool en de cello behoren tot dezelfde familie. De altviool is een gestreken snaarinstrument. Het geluid wordt verkregen door het laten trillen van de snaren. Hier wordt een strijkstok voor gebruikt.

 

Verschillende rollen

De altviool is groter dan een gewone viool en heeft vier snaren. In een orkest of ensemble heeft de altviool een bijzondere rol. Het is belangrijk dat de Altviolist zijn partijen goed analyseert en weet welke rol hij of zij in welk deel van het stuk heeft. Deze rol kunnen zeer verschillend zijn:

-         een solostuk;

-         een tweede stem naast de cello of eerste viool;

-         een basstem;

-         een ondersteunende stem, deze maakt de harmonische opbouw compleet.

De verschillende rollen vragen verschillende vaardigheden en interpretaties van de Altviolist. Vaak moeten stukken dan juist wat zachter of wat harder gespeeld worden.

 

Muzikaliteit

De Altviolist moet goed muzikaal onderlegd zijn en verstand hebben van diverse muziekstukken, noten en interpretaties. Muzikaliteit is de belangrijkste vereiste voor de Altviolist. Daarnaast speelt de Altviolist meestal de altviool in een ensemble of orkest en moet daarom ook goed kunnen samenwerken met andere muzikanten.

Mensen vonden ons op: Job Altviolist, Baan Altviolist, Altviolist Worden, Functie-eisen Altviolist, Verantwoordelijkheden Altviolist, Functieprofiel Altviolist, Wat doet een Altviolist, Werken als Altviolist.

Altviolist worden: Opleiding tot altviolist

De Altviolist heeft vaak een muzikale achtergrond en speelt al van jongs af aan. Als de Altviolist serieus door wil, kan hij of zij een opleiding doen aan het conservatorium. Deze opleidingen zijn puur gericht op muziek en bereiden de Altviolist voor op een carrière binnen de muziek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Altviolist, Altviolist Worden, Opleidingsniveau Altviolist, Scholing Altviolist, Studie Altviolist, Bijscholing Altviolist, Omscholing Altviolist.

Organisaties waar een altviolist doorgaans werkzaam is

De Altviolist werkt meestal voor een ensemble of orkest. Samen met andere muzikanten doen zij uitvoeringen en optredens.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Altviolist, Altviolist Worden, Opleidingsniveau Altviolist, Scholing Altviolist, Studie Altviolist, Bijscholing Altviolist, Omscholing Altviolist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden altviolist

Het is moeilijk om een inschatting te maken van het salaris van de Altviolist. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de Altviolist in zijn werk steekt en of de Altviolist voor een kleiner of juist een groot orkest of ensemble speelt.

Mensen vonden ons op: Salaris Altviolist, Loon Altviolist, Wat verdien je als Altviolist, Salarisschaal Altviolist, Salarisindicatie Altviolist, Bonus Altviolist, CAO Altviolist, Brutoloon Altviolist, Nettoloon Altviolist, Vakantiedagen Altviolist, Pensioen Altviolist.

Competenties, skills & vaardigheden altviolist

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Visie
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Altviolist, Vaardigheden Altviolist, Attitude Altviolist, Kwalificaties Altviolist, Competentieprofiel Altviolist.

Boeken voor het beroep altviolist

Wil je meer weten over het beroep altviolist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je altviolist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken altviolist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Altviolist, Altviolist ebooks, boek Altviolist.

Persoonstypen altviolist

De Altviolist moet beschikken over veel muzikaliteit en creativiteit. De Altviolist moet goed kunnen luisteren en muziekstukken analyseren (Waarnemer). Daarnaast moet de Altviolist zich ook goed kunnen inleven in het muziekstukken en ermee als het ware een verhaal kunnen vertellen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Altviolist, Karakter Altviolist.

Netwerk altviolist

De Altviolist speelt meestal in een orkest of ensemble. Hierdoor werkt de Altviolist samen met diverse andere muzikanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Altviolist, Medewerkers Altviolist.

Is het beroep altviolist iets voor jou?

Zou je graag altviolist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als altviolist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Altviolist, beroepskeuzetest Altviolist, beroep Altviolist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden altviolist

Er is maar weinig vraag naar Altviolisten. Door veel te oefenen en hard te werken kan de Altviolist doorgroeien tot de top en proberen in een groot en bekend orkest te komen.

Arbeidsmarktperspectief score altviolist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep altviolist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Altviolist, Promotie mogelijkheden Altviolist, Carriere Altviolist.

Solliciteren op de functie altviolist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als altviolist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor altviolist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als altviolist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Altviolist, CV Altviolist, sollicitatie Altviolist.

Interviews met altviolist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen altviolist

Vacatures altviolist

Op zoek naar een nieuwe baan als Altviolist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Altviolist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Altviolist is een muzikant die de altviool bespeelt. De Altviolist is hier vaak erg bedreven in. De altviool is het oudste lid van de familie van de violen.

Beoordeling Altviolist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Altviolist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Altviolist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep