Volkszanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Volkszanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep volkszanger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je volkszanger wordt.

 

Wat is een Volkszanger?

Een volkszanger is een vertolker van het Nederlandse levenslied.

De volkszanger treedt met zelfgeschreven en met bekende Nederlandse nummers op in o.a. kroegen, café's, feesten, braderieën en poppodia waar hij met zijn liedjes het publiek amuseert en veelal ook aan het meezingen probeert te krijgen. De meeste nummers van de volkszanger gaan over gebeurtenissen in zijn eigen leven en zijn kijk op de wereld om hem heen.

De volkszanger kan optreden als soloartiest maar kan ook in groepsverband werkzaam zijn.

De meeste volkszangers worden tijdens optredens ondersteunt door een cd met instrumentale muziek alhoewel sommige volkszangers ook optreden met een eigen band.Wil je werken als Volkszanger?

Werk je al als Volkszanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Volkszanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Volkszanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Volkszanger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Volkszangers
  • Publiek
  • Boekingskantoren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Volkszanger

Wat verdient een Volkszanger?

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden hangen af van de bekendheid en de hoeveelheid optredens van de volkszanger, daarom valt hier geen precieze richtlijn voor te geven.

Salarisschaal Volkszanger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Volkszanger

Er zijn geen vacatures Volkszanger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Volkszanger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Volkszanger in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Volkszanger

Wat is de toekomst van Volkszanger?

Het arbeidsperspectief voor een volkszanger is niet relatief hoog.

Wel is het voor de volkszanger met ambitie en doorzettingsvermogen mogelijk om van optredens en cd-verkoop rond te kunnen komen omdat er in Nederland veel podia zijn waar volkszangers worden gevraagd.

Daarnaast kan de volkszanger die zijn eigen teksten schrijft ook teksten schrijven voor anderen om hiermee aan extra inkomsten te komen.

Baankans Volkszanger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Volkszanger worden: Opleidingen tot Volkszanger

Wil je Volkszanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Volkszanger.

Hoe word je een Volkszanger? 

Er zijn geen opleidingen tot volkszanger. Wel zijn er cursussen voor de belangrijkste aspecten van het zingen van een nummer zoals bijvoorbeeld een cursus stemexpressie of een cursus logopedie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Volkszanger

Er zijn geen opleidingen Volkszanger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Volkszanger in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Volkszanger

Als je Volkszanger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Volkszanger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Volkszanger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Volkszanger?

Competenties en Vaardigheden Volkszanger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Volkszanger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Volkszanger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Volkszanger

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Volkszanger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Volkszanger. Als Volkszanger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Volkszanger:


zie volledige beschrijving persoonstype Volkszanger

Vakkennis voor een Volkszanger

Het is voor een Volkszanger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Volkszanger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Volkszanger


Werkervaring Volkszanger

Het is voor een startend Volkszanger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Volkszanger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals DJ, Kleinkunstenaar .

Iets anders leren?

Is Volkszanger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Volkszanger

Met wie werkt een Volkszanger samen? 

Het voornaamste netwerk van de volkszanger bestaat uit collega volkszangers, met wie hij samen kan optreden en het publiek, waarvoor hij optreedt en die hij met zijn muziek wil vermaken.

Daarnaast hebben de bekendere, grotere volkszangers ook veel te maken met een boekingskantoor (die hun optredens regelt) en met de mensen in de opnamestudio (waar ze hun nummers opnemen).

 


  • Volkszangers
  • Publiek
  • Boekingskantoren
Volkszanger


Organisaties waar een Volkszanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Volkszanger meestal werkt.

Waar werkt een Volkszanger?

Een volkszanger werkt tijdens evenementen, feesten, braderieën en andere podia door heel Nederland. 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Volkszanger

Waar kun je het beste werken als Volkszanger? Hieronder vind je de best door de Volkszanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Volkszanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Volkszanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Volkszanger.

Welke competenties heeft een Volkszanger nodig?

Een Volkszanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Volkszanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Volkszanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Volkszanger nodig? 

De volkszanger staat vaak bekend als levensgenieter. Hij geniet van zijn optredens, van het maken van zijn muziek en van het vertolken van het levenslied.

Daarnaast zijn de volkszangers die hun eigen nummers schrijven ook waarnemers. Ze kijken naar de wereld om hen heen en naar hun eigen leven en vertolken en verwerken deze gebeurtenissen in een lied.

Bekijk de persoonstypen voor Volkszanger


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Volkszanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Volkszanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Volkszanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Volkszanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Volkszanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Volkszanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Volkszanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Volkszanger iets voor je?

Zou je graag Volkszanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Volkszanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Volkszanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar